Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Ελληνική Αστυνομία: Ανακοίνωση σχετικά με οδηγίες για την προσέλευση πολιτών σε αστυνομικές Υπηρεσίες, για έκδοση δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, με αφορμή τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι πολίτες που επιθυμούν να προβούν στην έκδοση δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να καθοριστεί συγκεκριμένη ώρα προσέλευσης για την εξυπηρέτησή τους.
Η διαδικασία αυτή θα εφαρμοστεί για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους, για την προστασία πολιτών και αστυνομικών.
Σημειώνεται ότι, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr ) είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των αρμόδιων Υπηρεσιών Ασφάλειας για την έκδοση ταυτοτήτων ενώ στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Διαβατηρίων (www.passport.gov.gr ) των αντίστοιχων Γραφείων Διαβατηρίων.

Δωρεάν μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων από δημόσιους και ιδιωτικούς σταθμούς, για την προστασία της δημόσιας υγείας


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξέδωσε απόφαση για δωρεάν μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων από δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, για τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού.
Σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη κατεπειγόντων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και
κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξέδωσε την υπ' αριθμ. 179/15.3.2020 Απόφαση που αφορά στη δωρεάν μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων από δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού.
Σκοπός της δράσης είναι η άμεση ενημέρωση του κοινού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού, αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα ατομικά και συλλογικά μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται για τον περιορισμό της διάδοσής του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι μας την ανάγκη ύπαρξης κουλτούρας προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας και να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών της χώρας».

Παρακάλαμος: Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου της παιδικής χαράς στη θέση «Γκορτσιά»

 Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς  οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου της παιδικής χαράς στη θέση «Γκορτσιά» της Τ.Κ. Παρακαλάμου.
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αρχίσει η τοποθέτηση της νέας πιστοποιημένης παιδικής χαράς.




Ελληνική Αστυνομία: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Συνολικά από την  Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί (91) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (96) άτομα σε όλη την επικράτεια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (91) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (96) άτομα και συγκεκριμένα:
(36) στην Αττική,
(19) στη Δυτική Ελλάδα,
(9) στη Θεσσαλία,
(5) στη Δυτική Μακεδονία,
(5) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(5) στο Νότιο Αιγαίο,
(4) στην Κρήτη,
(3) στην Πελοπόννησο,
(3) στη Θεσσαλονίκη
(2) στην Κεντρική Μακεδονία,
(2) στη Στερεά Ελλάδα,
(2) στην Ήπειρο και
(1) στο Βόρειο Αιγαίο
Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, καφετέριες – καφενεία, ψητοπωλεία, κέντρα διασκέδασης – δεξιώσεων, πολυκαταστήματα, κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Νέα μέτρα από τη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου


Κλείνουν τα σύνορα με Αλβανία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η ημερήσια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του.
Κυριάκος Μητσοτάκης:
«Εάν κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει, δεν θα γίνουμε Ιταλία».
Ύστερα από εντατική προετοιμασία μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορονοϊό.
Επίσης προστίθενται 70 άτομα για τη λειτουργία του αριθμού 1135 τα οποία, αφού ενημερωθούν, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών.
Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν:
-Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
- Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
- Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.
- Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.
- Έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.
- Επιπλέον των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 ευρώ σε όσους δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.
- Διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και του έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο. Το θέμα θα εξεταστεί σε αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.
Συζητήθηκαν επίσης τρόποι για την αποφυγή του συνωστισμού σε super market και λαϊκές αγορές.
Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες είναι αποφασισμένη να λάβει όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της υγείας των πολιτών και οι πολίτες οφείλουν να δείξουν την μέγιστη ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα.
Στη σύσκεψη μετείχαν, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης. Επίσης μετείχαν μέσω βιντεοκλήσης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εξυπηρέτηση του κοινού μόνο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ιωαννίνων, εκτιμώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν και έχουν διαμορφωθεί σε όλη τη χώρα, με την εξάπλωση του κορωνοϊού και στην προσπάθεια αποτροπής της περαιτέρω διάδοσής του, θέτοντας την υγεία των
εργαζομένων στα γραφεία μας, των πελατών μας και ημών των ιδίων σε ύψιστη προτεραιότητα, παρέχει σε όλα τα μέλη του τις παρακάτω οδηγίες:
α) Τα γραφεία μας από Δευτέρα, 16-3-2020 και μέχρι νεωτέρας, να παραμείνουν κλειστά για το κοινό και η εξυπηρέτηση των πελατών να γίνεται μόνον μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.
β) Η παραμονή των συμβαλλομένων στο χώρο της εργασίας μας, εφόσον κριθεί απαραίτητη η παρουσία τους, να είναι η μικρότερη δυνατή χρονικά.
γ) Η διακίνηση των εγγράφων να γίνεται κατά προτίμηση με ηλεκτρονικό τρόπο.
δ) Η τυχόν μετάβαση στις Δημόσιες Υπηρεσίες να γίνεται μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, σεβόμενοι και αυτούς που εργάζονται εκεί, αλλά και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.
Καλούμε τους συμβαλλόμενους να σεβαστούν τις οδηγίες προς τα μέλη μας.
Όσα διακυβεύονται στην παρούσα συγκυρία είναι πολύ πιο σημαντικά από τη διεκπεραίωση οποιασδήποτε συμβολαιογραφικής πράξης ή την τακτοποίηση οποιασδήποτε οικονομικής υποθέσεως και πρέπει να επιδείξουμε τη δέουσα υπευθυνότητα, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, συνεισφέροντας, άπαντες, στην αντιμετώπιση του σοβαρότατου κινδύνου, που απειλεί όλους μας.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος                                            Η Γενική Γραμματέας

Ιωάννης Παππάς                                      Ευφροσύνη Σούρλα


ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά


Σύμφωνα με την ΕΜΥ μεταστροφή θα παρουσιάσει ο καιρός, από την Κυριακή 15 Μαρτίου, με βροχές, καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά.
Ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει από τα βόρεια.
Στη Μακεδονία, τη Θράκη, βαθμιαία στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο και από το απόγευμα στη Στερεά και την Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από τις βραδινές ώρες και στα βόρεια ημιορεινά.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο γρήγορα 7 με 8 μποφόρ.
Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την  Κυριακή 15 Μαρτίου
Στα Νησιά Ιονίου, την  Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο αρχικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στην Ήπειρο, από το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στα νησιά του Ιονίου.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Μέτρα πρόληψης σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων κατά της διασποράς του κορονοϊού


Σε ισχύ από το Υπουργείο Υγείας τίθενται τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στην εξειδίκευση των μέτρων πρόληψης ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, delivery και take away προχώρησε το υπουργείο Υγείας.
Όπως αναφέρεται σε διευκρινιστικό έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο:
Σε συνέχεια της δημοσίευσης της ΚΥΑ με αρ Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/2020, τ.β. ΦΕΚ 855, 13/3/2020, αναφορικά με το μέτρο απαγόρευσης λειτουργίας διαφόρων επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στο πλαίσιο πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού SARS- COV-2, κατά τη λειτουργία των υπεραγορών τροφίμων, αρτοποιείων, κρεοπωλείων, ιχθυοπωλείων, επιχειρήσεων παρασκευής προχείρου γεύματος - μαζικής εστίασης με take away-delivery, υπαίθριων-λαϊκών αγορών, παρακαλούνται οι υγειονομικά υπεύθυνοι των ανωτέρω επιχειρήσεων, όπως μεριμνήσουν για τα κάτωθι:
1. Εφαρμογή γενικότερων προληπτικών δράσεων
• Αποτροπή της εισόδου πολλών ατόμων ταυτόχρονα στην επιχείρηση (1 άτομο /10 τετραγωνικά μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.
• Ύπαρξη, σε ευκρινή θέση στις εισόδους και τις εξόδους των καταστημάτων, φιάλης αλκοολούχου διαλύματος (με αντλία έγχυσης και βάση) για την υγιεινή των χεριών, προς χρήση των πελατών.
• Οι υπάλληλοι να φορούν γάντια και να πλένουν τα χέρια τους μετά την απόρριψη αυτών.
• Οι υπάλληλοι που εργάζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα να φορούν γάντια και προστατευτική μάσκα κατά το άνοιγμα και τη διαχείριση των εμπορευμάτων.
• Σε επιμέρους τμήματα εντός των υπεραγορών τροφίμων, όπως χώρος κοπής τυριών κ.λ.π να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών.
• Ο υπάλληλος πίσω από το χώρο κοπής να αφήνει πάνω στο διαχωριστικό, όπου υπάρχει η δυνατότητα, το προς πώληση προϊόν.

Με τηλέφωνο, e-mail και ραντεβού οι συναλλαγές σε ΔΟΥ και Τελωνεία από Δευτέρα 16 Μαρτίου


Αλλάζει από Δευτέρα 16 Μαρτίου  ο τρόπος επικοινωνίας και συναλλαγής με τις ΔΟΥ, τα Τελωνεία και τα υποκαταστήματα του Χημείου σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, με γνώμονα την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.
Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, που θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, η προσέλευση του κοινού περιορίζεται στο απολύτως απαραίτητο και η επικοινωνία θα γίνεται ως εξής:
Οι συναλλασσόμενοι θα διατυπώνουν τα αιτήματά τους τηλεφωνικά ή μέσω email.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Δ.Ο.Υ.
Δ.Ο.Υ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 26513-68380
26513-68393
26513-68493
 Δ.Ο.Υ. ΑΡΤΑΣ
26813-63705
26813-63706
26813-63771
26813-63772
Δ.Ο.Υ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
26653-62350-
26653-62304
26653-62305
Δ.Ο.Υ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
26823-62345
26823-62360
26823-62358
26823-62335
Στη δεύτερη περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο συναλλασσόμενος να αναφέρει τα στοιχεία επικοινωνίας του (email και τηλέφωνο).
Ο ειδικός κατάλογος ηλεκτρονικών διευθύνσεων και τηλεφώνων εξυπηρέτησης του κοινού, κατά την περίοδο των εκτάκτων μέτρων λόγω κορωνοϊού, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ μέχρι την Κυριακή το βράδυ.
Όλα τα έγγραφα, που ζητούν οι ενδιαφερόμενοι, θα τους αποστέλλονται μέσω email και θα πρέπει να έχουν τα στοιχεία επικοινωνίας του αρμόδιου υπαλλήλου.
Σε περίπτωση, που δεν είναι εφικτό ο ενδιαφερόμενος να εξυπηρετηθεί εξ αποστάσεως, αλλά πρέπει να επισκεφθεί την υπηρεσία, αυτό γίνεται μόνο μέσω ραντεβού.
Το αίτημα για ραντεβού διατυπώνεται μέσω email ή τηλεφώνου.
Στην είσοδο των υπηρεσιών, θα υπάρχει υπάλληλος, που θα υποδέχεται τους συναλλασσόμενους, θα ελέγχει αν όντως έχουν κλείσει ραντεβού, και θα τους κατευθύνει σχετικά, ώστε να είναι ελεγχόμενη η αναμονή και η είσοδός τους.
Σε αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιούνται οι αναγκαίες προσαρμογές των χώρων για την υποδοχή, αναμονή και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κλείνουν από την Κυριακή 15 Μαρτίου όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα


Να αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο, αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter και τονίζει πως έδωσε εντολή να κλείσουν από αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα.
«Μόλις έδωσα εντολή να κλείσουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα. Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. #μένουμεσπίτι #μένουμε_σπίτι», αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Κλείνουν και τα τουριστικά καταλύματα στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού


«Λουκέτο» έως και το τέλος Απριλίου, στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού.
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ νέα απόφαση με την οποία επιβάλλεται το μέτρο  της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15.3.2020 έως και 30.4.2020 .
Η απόφαση αναφέρει:
“Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας.
Ως προς τα ήδη λειτουργούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.3.2020 και διαρκεί έως και 30.4.2020”.

1520 ο νέος αριθμός ενημέρωσης του υπουργείου Ανάπτυξης για τα μέτρα και για καταγγελίες αισχροκέρδειας


Σε 24ωρη βάση λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520

Από το μεσημέρι της Κυριακής 15 Μαρτίου το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θέτει σε λειτουργία τον αριθμό 1520, και η γραμμή θα απαντά σε επιχειρήσεις, εργαζόμενους και πολίτες για τα μέτρα που έχουν ληφθεί σχετικά με τον κορονοϊό.
Η ίδια γραμμή θα δέχεται καταγγελίες για φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Το Metropolitan Hospital σας ενημερώνει... Πόνοι περιόδου: φυσιολογικοί ή ενδομητρίωση;


Το Metropolitan Hospital σας ενημερώνει... Πόνοι περιόδου: φυσιολογικοί ή ενδομητρίωση;

        Πόνοι περιόδου: κάτι φυσιολογικό ή «καμπανάκι» ενδομητρίωσης
Διαπιστώστε το στο Metropolitan Hospital
        Πόνοι περιόδου: μην αφήνετε να περάσουν 7 χρόνια για καταλάβετε ότι πρόκειται για ενδομητρίωση
Εξεταστείτε στο Metropolitan Hospital
        Πόνοι περιόδου: μήπως πρόκειται για «καμπανάκι» ενδομητρίωσης
Διαπιστώστε το στο Metropolitan Hospital
Εμπειρία από ισχυρούς πόνους περιόδου έχουν λίγο-πολύ όλοι, γυναίκες και άντρες. Οι μεν γυναίκες είτε γιατί έχουν βιώσει αυτόν τον πόνο είτε γιατί τον έχουν μάθει από άλλες γυναίκες, οι δε άντρες από το στενό ή το ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον. Αυτοί οι πόνοι είναι κάτι φυσιολογικό; Πρέπει να υπάρχουν κατά την περίοδο; Υπάρχει μια γενικευμένη τάση να θεωρούνται κάτι φυσιολογικό, που πρέπει οι γυναίκες να υπομένουν χωρίς να διαμαρτύρονται. Αυτή η τάση ευνοεί το πέρασμα μέχρι και 7 ετών κατά μέσο όρο μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι αυτή η δυσμηνόρροια δεν είναι κάτι φυσιολογικό. Αντίθετα, μπορεί να είναι μια παθολογική κατάσταση που ονομάζεται ενδομητρίωση, αναφέρει ο κ. Στυλιανός Ίβρος, Ιατρός Γυναικολόγος - Διευθυντής Μονάδας Γυναικολογικής Ογκολογίας του Metropolitan Hospital.

Τι είναι ενδομητρίωση;