Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησε σήμερα η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης σε 670.000 αγρότες

Ξεκίνησε σήμερα η πίστωση της προκαταβολής (50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, στους λογαριασμούς περίπου 670.000 δικαιούχων.

Αυτό ανακοίνωσε στις 12 σήμερα το μεσημέρι, 24 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης από τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα.
Σύμφωνα, με όσα ανέφερε ο Υπουργός ήδη όσοι από τους δικαιούχους έχουν καταχωρήσει στα στοιχεία τους και το κινητό τους τηλέφωνο έχουν αρχίσει να ενημερώνονται με sms για το ποσό της Ενίσχυσης που τους αντιστοιχεί. Επίσης από σήμερα θα μπορούν οι δικαιούχοι να ενημερώνονται για την πληρωμή και από το on line σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Νέα μέτρα σοκ στο νέο Μνημόνιο

Αύξηση στο φόρο καταθέσεων

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η «Η» στα σχέδια είναι η έξοδος 25.000 υπάλληλων από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2013 εκ των οποίων οι 2.000 θα αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του έτους, νέο «ψαλίδι» 300 εκατ. ευρώ στο ΠΔΕ στη διετία 2013 - 2014, αναδρομικές μειώσεις από 2% έως 35% στα ειδικά μισθολόγια.
Το προσχέδιο περιγράφει αναλυτικά τις μεγάλες ανατροπές που έρχονται στις συντάξεις και τα εργασιακά, με μόνη θετική εξέλιξη ότι η αύξηση κατά δύο έτη των ορίων ηλικίας που θα ισχύσει από την 1/1/2013 δεν θα θίξει το δικαίωμα εξόδου σε ηλικία 60 ετών με 40 έτη ασφάλισης.
Παράλληλα προβλέπεται ρητά πως τα μέτρα του 2013 θα είναι 9,2 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχει αναφορά για ρήτρα αντικατάστασης: Σε περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ καλύτερα αποτελέσματα θα οδηγούν σε σταδιακή ελάφρυνση των σκληρών μέτρων. Το προσχέδιο του Μνημονίου αναφέρει επίσης πως η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει περισσότερο χρόνο για τη δημοσιονομική προσαρμογή και υπολογίζει ότι με τη διετή παράταση ο ρυθμός της δημοσιονομικής διόρθωσης θα υποχωρήσει από το 3% στο 1,5% του ΑΕΠ κατ΄ έτος. Προβλέπει δε έναρξη της ανάκαμψης στους επόμενους δώδεκα έως δεκαοκτώ μήνες. Ειδικότερα, στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του νέου Μνημονίου περιλαμβάνονται τα εξής:
1. Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών το Μάρτιο του 2013, ώστε να προσεγγίσουν τις εμπορικές τιμές.
2. «Μόνιμη» έως το 2018 θα είναι η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται σήμερα στους φορολογουμένους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
3. Αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων από 10% στο 15%, το 2014.
4. Κατάργηση φοροαπαλλαγών και προτιμησιακών καθεστώτων.
5. Κατάργηση 150 ΔΟΥ μέχρι τον Μάρτιο του 2013. Θα παραμείνουν σε λειτουργία 120 εφορίες σε όλη τη χώρα. 6. Άντληση εσόδων 200 εκατ. ευρώ στη διετία 2013 - 2014 από το νέο σύστημα φορολόγησης των εφοπλιστών.
7. Διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων στη διετία 2012 - 2013 εκ των οποίων την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο θα δουν μέχρι το τέλος του χρόνου 5.000 υπάλληλοι.
8. Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και για τους ασφαλισμένους προ του 1993.
9. Κατάργηση δώρων για όλους τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους.
10. Καταβολή του ΕΚΑΣ μετά το 64ο έτος ηλικίας.
11. Μείωση 23% στο εφάπαξ.
12. Εισφορά 3% σε όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά το 1995, οπότε αυξήθηκε το ποσό του εφάπαξ.
13. Ένταξη όλων των Ταμείων χωρίς εξαιρέσεις στον ΕΟΠΥΥ.
14. Νέες περικοπές 300 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή 150 εκατ. ευρώ το 2013 και άλλα τόσα το 2014.
15. Μεγάλες περικοπές από 2% - 35% στις αποδοχές των ειδικών μισθολογίων, που θα ισχύσουν αναδρομικά από 1η Αυγούστου 2012.
16. Πλαφόν 1.900 ευρώ στις μηνιαίες μεικτές αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.
17. Δραστική περικοπή του αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στους 2.000 από 15.226.
18. Αύξηση των εισιτηρίων κατά 25% στις αστικές συγκοινωνίες τον Μάρτιο του 2013.
19. Αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ σε δύο ή τρεις δόσεις από 1η Ιανουαρίου του 2013 και ιδιωτικοποίηση τμημάτων της εταιρείας.
20. Επιβολή επιπλέον χρέωσης 2% - 4% στον ετήσιο κύκλο εργασιών των παιχνιδιών VLTs του ΟΠΑΠ.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορινθίας ''Η Πίνδος'', τίμησε την ''Γυναίκα της Πίνδου'' σε εκδήλωση - αφιέρωμα, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Το ΕΠΟΣ του 40 και την προσφορά στον Αγώνα στα βουνά της Ηπείρου ενάντια στον Ιταλό κατακτητή, της Ηπειρώτισσας, γυναίκας, μάνας και αδελφής, τίμησε με εκδήλωση - αφιέρωμα το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορινθίας ''Η Πίνδος''.

Μια εκδήλωση από αυτές που κρίνονται πετυχημένες και μένουν χαραγμένες για πολύ, στην μνήμη των ανθρώπων που την παρακολούθησαν.
Είναι γεγονός ότι οι εκδηλώσεις της Ηπειρωτικής αποδημίας της Κορινθίας, που είναι πολυπληθής, μια και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων ξεπερνά τις 30.000 κατοίκους, είναι και ποιοτικές, αλλά και πετυχημένες και καταγράφονται ως σημαντικά γεγονότα στην πολιτιστική ζωή της περιοχής. Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά με την εκδήλωση αυτή. Το εγγυόταν το εκλεκτό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, που έχει επικεφαλής τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό Βαγγέλη Ματάτση καταγόμενο από το Πέτα Άρτας, με συνεργάτες, την Γενική Γραμματέα εκπαιδευτικό Σταυρούλα Τασούλα-Σκαρμούτσου, με καταγωγή από την Κρανιά Πρέβεζας, τον Αντιπρόεδρο, άξιο επαγγελματία Κώστα Κώτση, την Ταμία, πετυχημένη επιχειρηματία Παναγιώτα Γεωργούλα, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ακόμη το εγγυόταν, ο κεντρικός ομιλητής καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Απόστολος Παπαϊωάννου, η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, που στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της, Γιώργο Οικονόμου και Κώστα Κωνή και η συμμετοχή του Δήμου Πωγωνίου που εκπροσωπήθηκε από δύο Αντιδημάρχους τον Γιάννη Ντάλλα και Βασίλη Μάτσια, που συνοδευόταν από γυναίκες της περιοχής, απογόνους αξίων Ηπειρωτισσών.
Ακόμη, την επιτυχία της εκδήλωσης, εγγυόταν η πλούσια φωτογραφική έκθεση από εκθέματα-φωτογραφίες εποχής, αλλά και μεταγενέστερες, του αντιστασιακού αγώνα των Ηπειρωτών, ενάντια στους κατακτητές του Άξονα, του μεγάλου Ηπειρώτη φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα, από το άλμπουμ του ''Η Ήπειρος στην Αντίσταση''.

Κρατούμενοι έκοψαν τα χέρια τους για να διαμαρτυρηθούν για τα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας

Απάνθρωπες οι συνθήκες κράτησεις!


Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια της Ηγουμενίτσας, καθώς σε ένα χώρο που θα έπρεπε να φιλοξενούνται το πολύ 30 άτομα, σήμερα έχουν «στριμωχτεί» 97 άνθρωποι που δεν μπορούν να κινηθούν και να ξαπλώσουν.
Xθες το μεσημέρι, για μία ακόμη φορά, οι κρατούμενοι επαναστάτησαν, κόβοντας τα χέρια τους και χτυπώντας τα κεφάλια τους στα κάγκελα.
Άντρες του λιμενικού και της αστυνομίας, κάλεσαν ασθενοφόρα και μετέφεραν τους τραυματισμένους κρατούμενους στο κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, εκεί όπου σε έξι από αυτούς έγιναν τα απαραίτητα ράμματα.

Καταργείται και το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ!

Δραστικές αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους με κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ και καθιέρωση παράλληλης κλίμακας μείωσης του φόρου ανάλογα με το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος συζητά το υπουργείο Οικονομικών.

Από τις βασικότερες αλλαγές είναι η κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ και οι ελαφρύνσεις φόρου έως και 500 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα ως 25.000 ευρώ, δηλαδή το 80% των μισθωτών και των συνταξιούχων, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Συγχρόνως, θα υπάρξουν ουσιαστικές επιβαρύνσεις για όσους βρίσκονται στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια.
Επίσης, τα κλιμάκια μειώνονται από οκτώ σε τρία και οι συντελεστές θα κυμαίνονται από 20% ώς 45%. Ο ανώτερος φορολογικός συντελεστής 45% θα επιβάλλεται σε χαμηλότερο ύψος εισοδήματος σε σχέση με τις 100.000 ευρώ που ισχύει μέχρι σήμερα.
Ανοιχτό είναι επίσης και το ενδεχόμενο αναδρομικής κατάργησης από το 2012 του έξτρα αφορολόγητου για όσους έχουν παιδιά.

ΛΙΜΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εντοπίστηκε όχημα με 71 κιλά κάνναβης

Συνελήφθη ο 47χρονος αλλοδαπός, οδηγός του οχήματος


Συνελήφθη χθες (23.10.2012) το μεσημέρι στη Λίμνη Πωγωνίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Β΄ Δελβινακίου, ένας 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη) και οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί εντόπισαν στη Λίμνη Πωγωνίου Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο και ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 47χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -70- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -71.905- γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 47χρονου στα Ιωάννινα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ξιφολόγχη παλαιού τύπου και το χρηματικό ποσό των (2.410) ευρώ.
Επίσης, στην κατοχή του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ως το 2018 η «έκτακτη» εισφορά

Νέα σενάρια για το φορολογικό


Μετά από την ψυχρολουσία της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ στην ακίνητη περιουσία, που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο του νέου Ενιαίου Φόρου, όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν εισόδημα πάνω από 26.000 ευρώ θα πρέπει να προετοιμάζονται και για νέα. ψυχρολουσία, με δεδομένο ότι η υπό διαμόρφωση φορολογική κλίμακα θα τους φέρει επιβαρύνσεις.
Ειδικότερα, ενώ το οικονομικό επιτελείο επεξεργαζόταν σενάριο βασισμένο στην ισχύουσα κλίμακα αλλά με διαφοροποιήσεις στα πρώτα κλιμάκια, έτσι ώστε τα χαμηλότερα εισοδήματα να έχουν ελαφρύνσεις, έκανε στροφή 180ο και επέστρεψε στο αρχικό σενάριο που προβλέπει κλίμακα με τρία ή το πολύ τέσσερα κλιμάκια. Με βάση αυτό το σενάριο, θα προκύψει ελάφρυνση στα εισοδήματα έως 26.000 ευρώ και επιβαρύνσεις για τα υψηλότερα, ενώ θα διατηρηθεί και ο ανώτατος συντελεστής 45%, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα συνεχίσει να εφαρμόζεται πάνω από τις 100.000 ευρώ ή θα πάει ο πήχης πιο χαμηλά.
Στη περίπτωση που υιοθετηθεί τελικά αυτή η κλίμακα, οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι τα αποκαλούμενα μεσαία εισοδήματα, δηλαδή όσοι βρίσκονται στη ζώνη 26.000- 50.000 ευρώ, καθώς πέρα από την επιβάρυνση της κλίμακας, θα χάσουν και το πρόσθετο αφορολόγητο των παιδιών (στα εισοδήματα έως 30.000 ευρώ θα αντικατασταθεί από επιδόματα αναλόγως του ύψους εισοδήματος) αλλά και τη μείωση φόρου λόγω φοροαπαλλαγών που καταργούνται!
Το κερασάκι στη τούρτα που ετοιμάζεται να. σερβίρει το υπουργείο Οικονομικών, είναι η. μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς, καθώς σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο, η αποκαλούμενη εισφορά αλληλεγγύης θα παραμείνει σε ισχύ έως και το 2018!

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Tην Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:30 στο Πολεμικό Μουσείο, o Σύλλογος των Αποδήμων Μετσοβιτών Αθήνας, διοργανώνει επετειακή εορταστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Μετσόβου

24ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη 24 Οκτωβρίου της ΟΤΟΕ

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις τράπεζες για σήμερα Τετάρτη 24 Οκτωβρίου αποφάσισε την Δευτέρα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, με αφορμή την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, με την οποία επιχειρείται η ένταξη των Ταμείων Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

Marc: Πρόωρες εκλογές βλέπουν οι πολίτες

Επιβεβαίωση πρωτιάς  ΣΥΡΙΖΑ και άνοδο της Χρυσής Αυγής

Μπορεί το 64,1% των ερωτηθέντων πολιτών, στη δημοσκόπηση της Marc, να μην επιθυμεί πρόωρες εκλογές, όμως την ίδια στιγμή, το 60,4% πιστεύει πως αυτές θα προκηρυχθούν.
Την ίδια στιγμή, το 75% των ερωτηθέντων διαφωνούν με τον τρόπο που πολιτεύεται η Χρυσή Αυγή, όμως, ταυτόχρονα, ένα 20,3% συμφωνεί, ποσοστό που είναι σαφώς μεγαλύτερο από εκείνο που συγκέντρωσε το κόμμα στις εκλογές.
Επίσης, οι πολίτες που απάντησαν στην ερώτηση σχετικά με τον τρόπο θέρμανσης που θα επιλέξουν τον χειμώνα, το 68,5% εξ' αυτών λέει ότι θα επιλέξει το φθηνότερο δυνατό τρόπο, και μόλις το 27% απαντά κατηγορηματικά ότι θα "ζεσταθεί" με πετρέλαιο θέρμανσης.
Η έρευνα είναι της Marc και έγινε για λογαριασμό για την νέα εκπομπή του ALPHA, "ALPHA Δημοσκόπηση".
Στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 23,2 %
ΝΔ: 21,3%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 9,6%
ΠΑΣΟΚ: 6%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 5,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,9%
ΚΚΕ: 4,8%
Αν είχαμε την άλλη Κυριακή εκλογές αυτά τα ποσοστά θα είχαν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 28,8%
ΝΔ: 26,4%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 11,8%
ΠΑΣΟΚ 7,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 6,9%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 6,1%
ΚΚΕ: 5,9%
Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς έχει ανοίξει την ψαλίδα πολύ από τον Αλέξη Τσίπρα:
ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ: 49,1%
ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ: 32%

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τα αδέρφια θα φοιτούν και πάλι στην ίδια πόλη

Μέσα στην βδομάδα η σχετική ρύθμιση!

«Ανάσα» θα δώσει σε οικογένειες που τώρα δυσκολεύονται πολύ να σπουδάσουν τα παιδιά τους, η επαναφορά της διάταξης που προέβλεπε, τα αδέρφια να σπουδάζουν στην ίδια πόλη.
Ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Αρβανιτόπουλος άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών. «Πρέπει να δούμε αυτό το ζήτημα και θα το δούμε άμεσα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αρβανιτόπουλος που τόνισε ότι ίσως καταθέσει τη ρύθμιση στη Βουλή ακόμα και εντός της εβδομάδας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός, με 250 γραμμάρια ηρωίνης και 50 γραμμάρια κοκαΐνης

Συνελήφθη χθες (23-10-2012) στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία (ηρωίνης και κοκαΐνης).

Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα στο Νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο ελέγχων και δράσεων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, έγινε έλεγχος στον 23χρονο στην κατοχή του οποίου και συγκεκριμένα σε τσαντάκι ώμου, βρέθηκαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη βάρους (250) γραμμαρίων και (50) γραμμάρια κοκαΐνης.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης του 23χρονου αλλοδαπού.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.