Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ: Ζούμε μέρες πολιτικής δυστοκίας

«Ζούμε μέρες πολιτικής δυστοκίας με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση να αποφεύγουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δίχως να αναλογίζονται πόσο κινδυνεύει το δημοκρατικό πολίτευμα, ζούμε με ανακυκλωμένα πολιτικά πρόσωπα που επιθυμούν να επανέλθουν στο προσκήνιο», παρατήρησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Αρματος Πολτικών κ. Γιάννης  Δημαράς σε δηλώσεις τους σχετικά με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

Σε δηλώσεις του από την Άρτα την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στην Ήπειρο και τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, έκανε λόγο για πολιτικούς και πολιτείες που μοιάζουν με πολιτικά απόβλητα, ενώ πρότεινε τη σύσταση επιτροπής για την ενδελεχή έρευνα του χρέους,
Όπως είπε, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών απαιτεί την αναζήτηση ευθυνών, εκ μέρους σύσσωμου του πολιτικού συστήματος, για να αποδοθεί η αλήθεια στο λαό και στο σημείο αυτό πρότεινε τη σύσταση επιτροπής εξειδικευμένων οικονομολόγων για την ενδελεχή έρευνα του χρέους.
Ερωτηθείς σχετικά με προεκλογικές και μετεκλογικές συνεργασίες, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, σημείωσε ότι «περνάμε στον πολιτικό αστερισμό των συνεργασιών επί προγραμματικών συμφωνιών και δεσμεύσεων, που θα σηματοδοτήσει την πρόοδο και την πολιτική βελτίωση της Δημοκρατίας».
Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοκοπικές μετρήσεις, υποστήριξε ότι «με τον τρόπο που διατυπώνονται οι ερωτήσεις στην ουσία εκμαιεύουν τις απαντήσεις των συμμετεχόντων». Με αφορμή εξάλλου τα ποσοστά αποδοχής του Λουκά Παπαδήμου, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως πρόσωπο δίχως δημοκρατική νομιμότητα και λαϊκή νομιμοποίηση.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το άρθρο-παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου, ο κ. Δημαράς εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός λέγοντας: «Στο εξής να μην μιλήσει αν δεν έχει εντολή από το λαό».

ΝΔ: Εκτός ψηφοδελτίων όσοι διεκδικούν αναδρομικά

Σχετικά με το θέμα της διεκδίκησης αναδρομικών από νυν ή πρώην βουλευτές, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε πως η παράταξη του εχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής τη θέση της πάνω στο θέμα και με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, "κανένας δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές εάν δεν προχωρήσει προηγουμένως στις νομικές εκείνες διαδικασίες με τις οποίες θα παραιτείται επίσημα και οριστικά από τη διεκδίκηση αναδρομικών".

Όπως τόνισε ο κ. Μιχελάκης, "είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ένα που θέλει να συμπεριληφθεί στους εκλογικούς συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας".

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Συνελήφθη χθες (18-12-2011) στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας (1) υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 32 ετών, κατηγορούμενος για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ειδικότερα, χθες (18-12-2011) το βράδυ, ο συλληφθείς κάνοντας χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου (παραποιημέν o διαβατήριο Πακιστάν με επικολλημένες ελληνικές άδειες διαμονής) επιχείρησε να αναχωρήσει για χώρα του εξωτερικού από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Eπείγον πρόγραμμα παύσης λειτουργίας ΧΑΔΑ

Επείγον πρόγραμμα παύσης της λειτουργίας των Χ.Α.Δ.Α. εξέδωσε με εγκύκλιό του το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Kλιματικής Αλλαγής, επικαλούμενο εκτός των άλλων και την από 6/10/2005 καταδικαστική απόφαση σε βάρος της χώρας μας.

«Σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό και τους περιφερειακούς σχεδιασμούς διαχείρισης μη επικίνδυνων αποβλήτων της χώρας, όπως αυτοί συνοψίζονται στις οικείες αποφάσεις έγκρισης των ΠΕΣΔΑ, βασική προτεραιότητα και στόχος όλων είναι η παύση λειτουργίας και η αποκατάσταση του συνόλου των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ)», τονίζεται στην εγκύκλιο, στην οποία προστίθεται ότι πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και τα συνοδά έργα, όπως κινητοί Σταθμοί Μεταφόρτωσης (Σ.Μ.Α.), Εγκαταστάσεις μηχανικής διαλογής στερεών αστικών αποβλήτων κ.α.
Με βάση και την ανωτέρω εγκύκλιο η Περιφέρεια Ηπείρου καλεί όλους τους Δήμους της Ηπείρου να προβούν, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011, στην άμεση διακοπή λειτουργίας των Χ.Α.Δ.Α. που βρίσκονται στα όριά τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες βαριές ρήτρες.
Σε ό, τι αφορά τις υπόλοιπες δράσεις, υπενθυμίζεται ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει προχωρήσει ήδη εδώ και αρκετό διάστημα τις απαιτούμενες διαδικασίες. Συγκεκριμένα, έχει εκδώσει την άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ελληνικού, κατέγραψε σε συνεργασία με τους Δήμους και έχει προτείνει προς ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο της αποκατάστασης των Χ.Α.Δ.Α. σε όλη την Ήπειρο και τέλος, έχει αναθέσει την εκπόνηση της μελέτης για την «Εξειδίκευση του Δικτύου Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Περιφέρειας Ηπείρου», προκειμένου να ολοκληρωθεί και ο ΠΕΣΔΑ.
Σε επόμενο στάδιο θα προωθηθεί η ένταξη στο ΠΕΠ Ηπείρου πράξης για την προμήθεια εξοπλισμού για τους Σ.Μ.Α. και ΧΥΤΑ.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΑΡΤΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (18-12-2011) το βράδυ, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 22 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του 22χρονου και κατασχέθηκαν τέσσερα σπιρτόκουτα, τα οποία περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους (21,84) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Στον ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ από 1η Ιανουαρίου

Πρόσβαση σε όλους τους γιατρούς που θα ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, αγροτικούς γιατρούς) θα έχουν από 1η Ιανουαρίου οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ. Πλέον καταργείται το ατομικό συνταγολόγιο και η συνταγογράφηση θα γίνεται ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα σε συνταγολόγιο ενιαίου τύπου που έχουν προμηθευτεί οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.
Κατά την επίσκεψη στο γιατρό, οι ασφαλισμένοι είναι απαραίτητο να επιδεικνύουν το βιβλιάριο υγείας, ασφαλιστικά ενήμερο.
Όπως αναφέρει ο ΟΓΑ, με την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, επιτυγχάνεται όλοι οι ασφαλισμένοι να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως και οι ασφαλισμένοι των άλλων ταμείων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Εξετάζει μείωση 3% στον ΦΠΑ για συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών

Τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε 20% από 23% και 10% από 13% για τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να αποδίδεται άμεσα ο φόρος και να αποκλείεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εισπράττουν τον ΦΠΑ και να μην τον δίνουν στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το σχέδιο έχει την έγκριση της τρόικας και τη συμβολή της επιτροπής Ράιχενμπαχ σε ό,τι αφορά τις τεχνικές πτυχές του.
Ειδικότερα, προβλέπει ότι όπου οι συναλλαγές γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, καθώς και με τραπεζική επιταγή, η τράπεζα θα παρακρατεί τον ΦΠΑ και θα τον αποδίδει στο Δημόσιο.
Στη συνέχεια, θα αποδίδει το ποσό της συναλλαγής, πλην ΦΠΑ, στις επιχειρήσεις.

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55-64 ετών σε επιχειρήσεις δήμων και περιφερειών

Ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 έως 64 ετών».

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση σε θέσεις εργασίας, πλήρους απασχόλησης, 5.000 ανέργων που έχουν απολυθεί από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόσθετες δυσκολίες επανένταξης στην αγορά εργασίας λόγω της ηλικίας τους.
Οι επιχειρήσεις, που προσλαμβάνουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση διαρκεί για 24 μήνες.
Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης.
Από το πρόγραμμα μπορούν να ωφεληθούν μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από 12 μήνες), ηλικίας 55 έως και 64 ετών, καθώς και άνεργοι πρώην εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, των οποίων η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, καταγγέλθηκε από τις 15 Ιουλίου του 2010 και μετά αλλά και όσων η σύμβαση καταγγελθεί μέχρι τη λήξη του προγράμματος, επίσης ηλικίας 55 έως και 64 ετών.
Οι ωφελούμενοι, θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης. Δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα άτομα με αναπηρία, που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν.2643/98, όπως και άτομα που αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση, η οποία έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ.
Επίσης, δεν είναι δυνατή η ένταξη στο πρόγραμμα για απασχόληση ανέργων τις βραδινές ώρες.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν, επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών, οι οποίες ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Η ενίσχυση, που θα λάβει μια επιχείρηση, χορηγείται βάσει του Κανονισμού της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) και δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.
Σημειώνεται ότι στον έλεγχο της σώρευσης αθροίζονται και οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει οι συνδεδεμένες με την αιτούσα επιχειρήσεις.

Η μέγιστη δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται στα 75 εκατ. ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού».
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Στην ίδια διεύθυνση παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τις κατηγορίες ωφελουμένων, που μπορούν να ενταχθούν και τις επιχειρήσεις που εξαιρούνται.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Με διαδικασίες εξπρές η τρίτη μείωση στις επικουρικές κατά 25% από 1ης Ιανουαρίου 2012

Με τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν «στεγνώσει», η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής θα βρεθούν στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις αρχές της εβδομάδας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης στον ΒΗΜΑ 99,5 οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα είναι της τάξης του 25% και θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2012.
Η νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί με διαδικασίες εξπρές και αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 15 Ιανουαρίου, αλλά θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/12.
Πρόκειται για την τρίτη μείωση στις επικουρικές συντάξεις.
Παράλληλα, στο επίκεντρο θα βρεθεί το ζήτημα της αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής, που μεγαλώνει τη «μαύρη» τρύπα στα Ταμεία.
Όπως έχει γίνει γνωστό, με αυτόφωρο απειλούνται οι επιχειρηματίες που χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 10.000 επιχειρηματίες οφείλουν σημαντικά ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ήδη, η διοίκηση του ΙΚΑ έχει εκδώσει εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο με την οποία ζητεί από τις κατά τόπους αρμόδιες διευθύνσεις την «άμεση και απόλυτη εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων σε όσους εργοδότες οφείλουν και με δική τους ευθύνη δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή σε προσωρινό διακανονισμό».
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την επιβολή έμμεσων φόρων σε είδη και υπηρεσίες προκειμένου να εξευρεθούν εναλλακτικοί πόροι για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Σε πέντε ισόποσες δόσεις το "χαράτσι¨στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ από το 2012

Με τον νέο χρόνο, το χαράτσι στα ακίνητα θα καταβληθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις, με την πρώτη να κάνει την εμφάνισή της τον Απρίλιο με τον λογαριασμό της ΔΕΗ και την πέμπτη να καταφθάνει τον Ιανουάριο του 2013.

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις των πολιτών, θα κριθούν από τους προϊσταμένους των ΔΟΥ, καθώς, όπως σημειώνει "Το Έθνος", εγκαταλείφθηκε η ιδέα για τη δημιουργία τριμελών επιτροπών.
Έτσι, ο έφορος θα αποφασίζει το κατά πόσο θα αναστέλλεται η διακοπή του ρεύματος για τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι ή αν θα πληρώσουν μικρότερα ποσά από αυτά που τους αναλογούν.
Ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου θα είναι αποκλειστικά αρμόδιος για να διαπιστώσει αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας στο πρόσωπο του χρήστη του ακινήτου για το οποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος και αποδεικνύεται ότι η διακοπή του ρεύματος θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία του.
Θα πρέπει ακόμα να διαπιστώσει αν κύριος του ακινήτου ζει υπό μειονεκτικές κοινωνικές συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων, και κρίνεται ότι η καταβολή του τέλους θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη στοιχειώδη διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά.
Σε περιπτώσεις αδυναμίας καταβολής του τέλους θα μπορεί, εκτός από την αναστολή διακοπής του ρεύματος, να αποφασίζει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες δόσεις είτε και τη μείωση του τέλους.
Μετά τα λάθη που έχουν καταγραφεί στους φετινούς λογαριασμούς, όπως σημειώνει το "Έθνος", δίνεται περιθώριο συμψηφισμών έως τα τέλη Μαρτίου.
Λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων του 2011 διορθώνονται με το ειδικό τέλος του έτους 2012.
Αν το χαράτσι το οποίο προκύπτει μετά τη διόρθωση των λαθών είναι μικρότερο από το τέλος που λογίστηκε, η διαφορά αφαιρείται από το τέλος που αναλογεί στο ακίνητο για το έτος 2012.
Στις περιπτώσεις που προκύπτει αρνητική διαφορά το ποσό επιστρέφεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ρεύματος με τον επόμενο λογαριασμό.
Ο συμψηφισμός πραγματοποιείται με το ειδικό τέλος κατά την 31η Μαρτίου 2012.

Πυρκαγιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Προκλήθηκαν μικρές ζημιές.



Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα ιατρεία του νοσοκομείου με συνέπεια να προκληθούν μικρές ζημιές.
Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής και έθεσε υπό έλεγχο την πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν αδιευκρίνιστα.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΩΝ: Σχεδιάζει «μόνιμη» παράταση στην υποβολή των δηλώσεων ακινήτων Ε9 μέσω taxisnet

«Μόνιμη» παράταση στην υποβολή των δηλώσεων ακινήτων Ε9 μέσω taxisnet, σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά από καθυστερήσεις μηνών, η ηλεκτρονική υποβολή των μεταβολών στα στοιχεία ακινήτων για εφέτος εγκαινιάστηκε προ δεκαημέρου και η διορία για τους φορολογουμένους λήγει την Πεμπτη 22 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να δώσει παράταση στην προθεσμία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.
Μέχρι τότε θα μπορούν όσοι έχουν κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet να δηλώσουν τι ακίνητα είχαν στην κατοχή τους την 1-1-2011.
Ακόμα και αν δεν είχαν μεταβολή στο 2010 (πχ αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, κληρονομιές) τουλάχιστον θα είναι σίγουροι πως ο ΦΑΠ του 2010 , που θα τους έρθει το 2012, θα αφορά στα σωστά περιουσιακά τους στοιχεία.
Επιπλέον, αν δεν έχουν λάβει ακόμα εκκαθαριστικό ΕΤΑκ, θα μπορέσουν να δουν, να ελέγξουν και,αν χρειαστεί, να διορθώσουν αναδρομικά χωρίς πρόστιμα το Ε9 του 2010, 2009 και 2008, για να προλάβουν τυχόν λάθη στα χαράτσια ακινήτων που δεν εισπράχθηκαν -και θα πέσουν μαζεμένα- από το 2008 ως σήμερα.
Το καλοκαίρι θα ανοίξει και πάλι η εφαρμογή δηλώσεων Ε9 στο σύστημα (gsis.gr) για να δηλώσουν τα ακίνητα που άλλαξαν μέχρι την 1-1-2012, για τον ΦΑΠ του 2011 (και τους υπόλοιπους φορους ακινήτων).
Στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μάλιστα κάνουν σκέψεις για να μείνει μονίμως ανοικτό το σύστημα, ώστε πρακτικά να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο (real time) κάποιος τις μεταβολές στην περιουσία του (αποκτήσεις-εκποιήσεις) , και όχι μόνο σε συγκεκριμένους περιόδους που το υπουργείο ανακοινώνει πως δέχεται τις δηλώσεις.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έχει εισόδημα 250.000 ευρώ και παίρνει και το ΕΚΑΣ!

* 20.000 συνταξιούχοι με υψηλά εισοδήματα εμφανίζονται να παίρνουν επίδομα αλληλεγγύης
* Κενά νομοθεσίας και έλλειψη ελέγχων οδηγούν σε τεράστιες αδικίες
* Συνεχίζονται οι έλεγχοι για να βρεθεί πόσοι δηλώνουν ψευδή στοιχεία
Η κακοδιαχείριση που επιτρέπει στον καθένα να τα λυμαίνεται τα Ταμεία, ανοίγει περισσότερο τη "μαύρη τρύπα" των ελλειμμάτων και σε λίγο θα βρίσκονται στον αέρα οι συντάξεις, ενώ ήδη συζητείται άνοιγμα του ασφαλιστικού.
Σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως το «Έθνος της Κυριακής», 20.000 συνταξιούχοι - ορισμένοι με εισόδημα που άγγιζε τα 200.000 ευρώ ετησίως, εισέπραττε ΕΚΑΣ.
*Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συνταξιούχου με εισόδημα 248.000 ευρώ που εισέπραττε και το ΕΚΑΣ. Ο συγκεκριμένος ήταν συνιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιούνταν κυρίως στο εξωτερικό.
*Επίσης, συνταξιούχος στην Καισαριανή έπαιρνε επίδομα παρότι είχε μηνιαία έσοδα από ενοίκιο καταστήματος ύψους 3.500 ευρώ.
*Ηλικιωμένος με σύνταξη χηρείας έπαιρνε και επίδομα αλληλεγγύης ενώ ήταν συνιδιοκτήτης επιχείρησης με ετήσια έσοδα 45.000 ευρώ.
Μέχρι τώρα τα εισοδήματα δεν λαμβάνονταν υπόψη για την καταβολή του ΕΚΑΣ, καθώς έμπαινε σε διαφορετικό κωδικό στη δήλωση, με αποτέλεσμα να μη γίνονται έλεγχοι και να δημιουργούνται τρανταχτές αδικίες.
Οι έλεγχοι τώρα συνεχίζονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, για να βρεθεί αν υπάρχουν συνταξιούχοι που δηλώνοντας ψευδή στοιχεία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που φτάνουν στο υπουργείο Εργασίας, 1.200 άτομα παίρνουν διπλό επίδομα.
Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του ΙΚΑ) κυμαίνεται από 30 ως και 230 ευρώ και το παίρνουν 350.000 άτομα.
Το τελικό ποσό είναι σε συνάρτηση με το εισόδημα του δικαιούχου.
Το δικαιούνται συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο εισόδημα που δεν υπερβαίνει τα 9.200 ευρώ.

Super League: Ολυμπιακός -ΠΑΣ Γιάννινα 2 - 0

Σε συνήθεια έχει εξελιχθεί το "γρήγορο γκολ" για τον Ολυμπιακό, που μπήκε πολύ δυνατά, κλείνοντας τον ΠΑΣ στα καρέ του. Ο Φουστέρ επιχείρησε δύο σουτ χωρίς επιτυχία, αλλά το τρίτο (μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Μοντέστο) ήταν κεραυνός, που κατέληξε στα δίχτυα του Φεγκρούς για να δώσει στο 9' το προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά. Με το γνωστό πρέσινγκ από ψηλά να λειτουργεί πάλι και τους Μιραλάς, Φετφατζίδη σε καλή μέρα, η ερυθρόλευκη πίεση κράτησε μέχρι το 20λεπτο, διάστημα, στο οποίο οι παίκτες του Βαλβέρδε κέρδισαν έξι κόρνερ, χωρίς όμως να τα εκμεταλλευτούν. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοβουλία, αλλά ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε λόγω αρκετών τραυματισμών και οι γιαννιώτες άρχισαν να πατούν καλύτερα και να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις.
Ο Μπακαγιόκο όμως ήταν απομονωμένος, ενώ ο Μέγερι στη μοναδική επικίνδυνη στιγμή για την εστία του είχε σωστή αντίδραση στο 40'. Στην ίδια φάση, στην οποία διαμαρτύρονται για πέναλτι οι γιαννιώτες, ο Λίλα τραυματίστηκε και στο διάστημα, που έπαιζε ο ΠΑΣ με δέκα, ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να ξαναχτυπήσει σε καίριο σημείο του αγώνα. Σκόρερ ήταν στο 43΄ο Τζιμπούρ, που επέστρεψε στην 11άδα με γκολ, μετά από σέντρα του Μανιάτη και παρέμβαση του Φετφατζίδη.
Με τον Μπεσέρα, που αντικατέστησε τον Σκούφαλη, αρκετά δραστήριο, ο ΠΑΣ μπήκε στην επανάληψη με επιθετική διάθεση και στα πρώτα λεπτά κέρδισε τρία κόρνερ. Ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Φουστέρ, αλλά οι ερυθρόλευκοι είχαν κατεβάσει ταχύτητα, δίνοντας δικαιώματα στους φιλοξενούμενους.
Ο ΠΑΣ άγγιξε την ισοφάριση στο 66' μετά από λάθος του Μανιάτη, που κατ' άλλα ήταν πάλα πολύ καλός, αλλά ο Μπακαγιόκο από θέση τετ α τετ αστόχησε, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του στο ματς. Για να βελτιώσει την ομάδα του και να ξανακερδίσει το κέντρο, ο Βαλβέρδε έριξε στον αγώνα Ορμπάιθ και Γέστε.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (66' Ορμπάιθ), Φετφατζίδης (71' Γέστε), Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ (90' Πάντελιτς).
ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Πάντος, Βάντερσον, Μπουζίντ, Κώτσιος, Τζημόπουλος (74' Ντε Βισέντι), Λίλα (45' Βίλα), Ανδράλας, Σκούφαλης (46' Μπεσέρα), Γεωργίου, Μπακαγιόκο.


ΠΗΓΗ: http://www.sport.gr