Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Super League: Ολυμπιακός -ΠΑΣ Γιάννινα 2 - 0

Σε συνήθεια έχει εξελιχθεί το "γρήγορο γκολ" για τον Ολυμπιακό, που μπήκε πολύ δυνατά, κλείνοντας τον ΠΑΣ στα καρέ του. Ο Φουστέρ επιχείρησε δύο σουτ χωρίς επιτυχία, αλλά το τρίτο (μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Μοντέστο) ήταν κεραυνός, που κατέληξε στα δίχτυα του Φεγκρούς για να δώσει στο 9' το προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά. Με το γνωστό πρέσινγκ από ψηλά να λειτουργεί πάλι και τους Μιραλάς, Φετφατζίδη σε καλή μέρα, η ερυθρόλευκη πίεση κράτησε μέχρι το 20λεπτο, διάστημα, στο οποίο οι παίκτες του Βαλβέρδε κέρδισαν έξι κόρνερ, χωρίς όμως να τα εκμεταλλευτούν. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοβουλία, αλλά ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε λόγω αρκετών τραυματισμών και οι γιαννιώτες άρχισαν να πατούν καλύτερα και να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις.
Ο Μπακαγιόκο όμως ήταν απομονωμένος, ενώ ο Μέγερι στη μοναδική επικίνδυνη στιγμή για την εστία του είχε σωστή αντίδραση στο 40'. Στην ίδια φάση, στην οποία διαμαρτύρονται για πέναλτι οι γιαννιώτες, ο Λίλα τραυματίστηκε και στο διάστημα, που έπαιζε ο ΠΑΣ με δέκα, ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να ξαναχτυπήσει σε καίριο σημείο του αγώνα. Σκόρερ ήταν στο 43΄ο Τζιμπούρ, που επέστρεψε στην 11άδα με γκολ, μετά από σέντρα του Μανιάτη και παρέμβαση του Φετφατζίδη.
Με τον Μπεσέρα, που αντικατέστησε τον Σκούφαλη, αρκετά δραστήριο, ο ΠΑΣ μπήκε στην επανάληψη με επιθετική διάθεση και στα πρώτα λεπτά κέρδισε τρία κόρνερ. Ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Φουστέρ, αλλά οι ερυθρόλευκοι είχαν κατεβάσει ταχύτητα, δίνοντας δικαιώματα στους φιλοξενούμενους.
Ο ΠΑΣ άγγιξε την ισοφάριση στο 66' μετά από λάθος του Μανιάτη, που κατ' άλλα ήταν πάλα πολύ καλός, αλλά ο Μπακαγιόκο από θέση τετ α τετ αστόχησε, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του στο ματς. Για να βελτιώσει την ομάδα του και να ξανακερδίσει το κέντρο, ο Βαλβέρδε έριξε στον αγώνα Ορμπάιθ και Γέστε.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (66' Ορμπάιθ), Φετφατζίδης (71' Γέστε), Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ (90' Πάντελιτς).
ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Πάντος, Βάντερσον, Μπουζίντ, Κώτσιος, Τζημόπουλος (74' Ντε Βισέντι), Λίλα (45' Βίλα), Ανδράλας, Σκούφαλης (46' Μπεσέρα), Γεωργίου, Μπακαγιόκο.


ΠΗΓΗ: http://www.sport.gr