Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Δράσεις πολιτικής προστασίας και καταπολέμησης των δασικών πυρκαγιών χρηματοδοτούνται με 3.000.000 από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»


Την «ενίσχυση των δομών πολιτικής προστασίας και των δομών καταπολέμησης των δασικών πυρκαγιών», χρηματοδοτεί με το ποσό των 3.000. 000 ευρώ το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020». 
Η σχετική πρόσκληση δόθηκε στη δημοσιότητα  από την Ε.Υ.Δ. της Περιφέρειας Ηπείρου, με δυνητικούς δικαιούχους  το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος και την Περιφέρεια Ηπείρου (Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας).
Η δράση στοχεύει στη βελτίωση του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας σε περιφερειακό επίπεδο, στη βελτίωση της δυνατότητας εκτίμησης του κινδύνου καταστροφών, στην αποτελεσματικότερη προετοιμασία των δομών και του πληθυσμού και στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων αντιμετώπισης κινδύνων.
Αναλύεται σε επιμέρους παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δομών πολιτικής προστασίας και δομών καταπολέμησης δασικών πυρκαγιών, όπως:
Ανάπτυξη συστημάτων συγκέντρωσης διάσπαρτων πληροφοριών, ανάλυσης και αξιολόγησης πιθανού κινδύνου, παροχής επεξεργασμένης πληροφόρησης στους αρμόδιους φορείς διοίκησης και έγκαιρης ειδοποίησης πληθυσμού στις εκτιμώμενες περιπτώσεις
Εκπόνηση και επικαιροποίηση ειδικών περιφερειακών σχεδίων αντιμετώπισης κινδύνων από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές
Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού και κατάλληλου εξοπλισμού εκπαίδευσης αρμόδιου στελεχιακού δυναμικού και πολιτών
Αναβάθμιση επιχειρησιακών δυνατοτήτων πυροσβεστικού σώματος και δομών πολιτικής προστασίας Περιφερειακής εμβέλειας με την προμήθεια οχημάτων, εξοπλισμού αντιμετώπισης κινδύνων, εξοπλισμού επικοινωνιών κ.ά..
Η υποβολή προτάσεων αρχίζει στις 02/07/2018 και ώρα 08:00 π.μ. και ολοκληρώνεται στις 14/09/2018 και ώρα 14:00.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παράταση έως 26 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις


Παράταση έως 26 Ιουλίου στη προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που έληγε στις 30 Ιουνίου.
Η  απόφαση υπεγράφη από την υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου και δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στις δόσεις καταβολής του φόρου εισοδήματος από τα φυσικά πρόσωπα, ενώ ο αριθμός των δόσεων για τα νομικά πρόσωπα θα είναι πέντε αντί για έξι.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 22χρονος επιχειρώντας να ταξιδέψει με πλαστό διαβατήριο


Συνελήφθη, χθες (25-06-2018) το βράδυ στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 22χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία. 
Ειδικότερα, ο 22χρονος, χθες το βράδυ, μετέβη στον Αερολιμένα Ιωαννίνων και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση εσωτερικού, με προορισμό την Αθήνα.
Το πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δηλώσεις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας «μετά την «λύση» του σκοπιανού ζητήματος




Εν Δελβινακίω τη 25η Ιουνίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

          «Μετά την «λύση» του σκοπιανού ζητήματος, όπου η Ελλάδα έδωσε δυστυχώς στους Σκοπιανούς την εθνικότητα και την γλώσσα, ακούγεται μετ’ επιτάσεως, ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήση στην «λύση» και του «αλβανικού». Έχει γραφή δε και στον Τύπο, ότι πρόκειται να γίνη η άρση του «εμπολέμου» με την Αλβανία και ότι αν εμείς σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «Βόρειος Ήπειρος», θα παύσουν και οι Αλβανοί να μιλάνε για «Τσαμουριά».
          Δεν γνωρίζουμε αν αυτά αληθεύουν. Και το να μας δώση η Αλβανία τα 12 ναυτικά μίλια είναι χρέος της και δεν έχει να κάνη με την άρση του εμπολέμου. Αλλά η Βόρειος Ήπειρος τι σχέση έχει με την «Τσαμουριά»; Η «Τσαμουριά» είναι η Ελληνικώτατη Θεσπρωτία από τα πανάρχαια χρόνια. Και είχε την προσωνυμία «Τσαμουριά», κατά παραφθορά του «Θύαμις», που ήταν το αρχαίο όνομα του ποταμού Καλαμά. Οι «Τσάμηδες» είχαν συμμαχήσει, στα χρόνια της Κατοχής, πρώτα με τους φασίστες Ιταλούς και μετά με τους ναζιστές Γερμανούς, και διέπραξαν ανήκουστα κακουργήματα εις βάρος των Ελλήνων της Θεσπρωτίας, με κορυφαίο την δολοφονία των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου 1943.
          Αντίθετα, η Βόρειος Ήπειρος είναι τμήμα της ενιαίας Ηπείρου, που το απέκοψαν βίαια οι τότε «Μεγάλες Δυνάμεις» (Ιταλία και Αυστροουγγαρία) και το προσάρτησαν αυθαίρετα στο νεοσύστατο κρατίδιο της Αλβανίας. Και παρά το ότι υποχρεώθηκαν οι Αλβανοί να υπογράψουν και αυτοί το «Πρωτόκολλο της Κερκύρας» (17 Μαΐου 1914) που προέβλεπε ευρεία αυτονομία για τους Βορειοηπειρώτες, όμως οι Αλβανοί όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τις υποχρεώσεις τους, αλλά με κάθε τρόπο προσπάθησαν και προσπαθούν να εξαλείψουν το Ελληνικό στοιχείο από τις πανάρχαιες εστίες του.
           Επομένως, πρέπει πολύ να προσέξη η Κυβέρνηση. Το λάθος που έκανε με το «μακεδονικό» να μην το επαναλάβη με την Βόρειο Ήπειρο. Γιατί, στην «Γη του Πύρρου», όχι μόνο τα αρχαία μνημεία φωνάζουν ότι είναι ελληνικά τα εδάφη, αλλά είναι και ιερά, αφού στο Έπος του 1940-41 χιλιάδες Ελληνόπουλα τα πότισαν με το τίμιο αίμα τους, ελευθερώνοντας για τρίτη φορά την Βόρειο Ήπειρο από την τυραννία της Αλβανίας και της φασιστικής Ιταλίας.
          Ας γνωρίζουν και οι κυβερνώντες και ολόκληρος ο πολιτικός μας κόσμος, ότι η Ελλάδα τυχόν καινούργια εθνική ταπείνωση δεν θα ανεχθή. Και ότι θα είναι υπόλογοι ενώπιον του Θεού, του Έθνους και της Ιστορίας».  
 
(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος 60χρονης στο Μύτικα Πρέβεζας


Σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 33χρονου ημεδαπού.

Ο δράστης παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθινά (με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης μεγάλου χρηματικού ποσού για τουριστική επιχείρηση), κατάφερε να την πείσει και να του καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (4.150) ευρώ.
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας περίπτωση απάτης σε βάρος 60χρονης ημεδαπής στον Μύτικα Πρέβεζας.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (25-06-2018) το πρωί, ο 33χρονος έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με την 60χρονη, παρουσιάζοντας της ψευδή γεγονότα ως αληθινά (με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης μεγάλου χρηματικού ποσού για τουριστική επιχείρηση) την έπεισε και του κατέβαλε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (4.150) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς


Ιωάννινα: Σύλληψη 62χρονου φυγόποινου αλλοδαπού


Συνελήφθη, χθες (25-06-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 62χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, συνολικής ποινής φυλάκισης (22) μηνών και χρηματικής ποινής (12.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στις 13 Οκτωβρίου 2019 ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών


Ο «Κλεισθένης 1», αναμένεται να κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.
Το νομοσχέδιο βρίσκεται στην ΚΕΝΕ και εισάγεται την Τρίτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Προβλέπει την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και την διεξαγωγή του Β΄ Γύρου την επόμενη Κυριακή, 20 Οκτωβρίου.
Προβλέπει την κατάτμηση της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών σε τρεις μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, όπως και την κατάτμηση της Περιφέρειας Αττικής σε δυο περιφέρειες.
Ο «Κλεισθένης» περιέχει και την πρόβλεψη για σύσταση Επιτροπής Ειδικών, η οποία και θα εισηγηθεί τον τρόπο με τον οποίο θα κατοχυρωθεί το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.

Μονόπλευρη υπερτροφία αμυγδαλών σε παιδιά: Άμεση αφαίρεση συνιστούν οι Ω.Ρ.Λ.


Την άμεση αφαίρεση των αμυγδαλών στα παιδιά για βιοψία, όταν υπάρχει μονόπλευρη υπερτροφία, συνιστούν  οι  Παιδο-Ωτορινολαρυγγολόγοι.
Κι αυτό γιατί, αν και σπάνιος, ο καρκίνος των αμυγδαλών στα παιδιά είναι περισσότερο επιθετικός.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν διάσημοι γιατροί  που μετείχαν στο  14ο Διεθνές Συνέδριο των Ευρωπαίων Παιδο-Ωτορινολαρυγγολόγων, το οποίο  πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη της Σουηδίας  2-5 Ιουνίου 2018.
«Για να γίνει η αμυγδαλεκτομή για βιοψία λόγω μονόπλευρης υπερτροφίας ,  όπως τονίστηκε στο συνέδριο, πρέπει απαραίτητα να πληρούνται τρία  κριτήρια» αναφέρει  ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ», μέλος  της  Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου (ΕΕΟΚΤ) και προσθέτει:
Τα κριτήρια αυτά είναι:
• Να είναι διπλάσια σε μέγεθος η μια αμυγδαλή έναντι της άλλης
  Η αύξηση του μεγέθους να γίνει μέσα σε 3 μέχρι 12 εβδομάδες
• Να υπάρχει μονόπλευρη-σύστοιχη λεμφαδενίτιδα
Όπως διευκρινίζει ο κ. Αρτόπουλος, η αμυγδαλεκτομή για λόγους βιοψίας, γίνεται ώστε να αποκλεισθεί ενδεχόμενος καρκίνος.  Κι αυτό γιατί, αν και σπάνιος, ο καρκίνος των αμυγδαλών στα παιδιά είναι περισσότερο επιθετικός.
 Δημοσιευμένες μελέτες από το 1973 έως το 2014 ενοποιήθηκαν και απέδειξαν ότι στα παιδιά κάτω των 19 χρόνων 0,021 περιστατικά ανά 100.000 στο γενικό πληθυσμό είναι η πιθανότητα καρκίνου των αμυγδαλών. Ο συχνότερος ιστολογικός τύπος είναι το λέμφωμα nonHodgkin.
                      ΤΡΟΠΟΣ  ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ  ΑΜΥΓΔΑΛΩΝ
Η αμυγδαλεκτομή   είναι μια επέμβαση ρουτίνας και γίνεται σήμερα με πολλούς τρόπους: ψαλίδι, διπολική διαθερμία, συνδυασμός των δύο, μέχρι ραδιοσυχνότητες και Laser!