Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε «βαθύ κόκκινο» εντάσσεται ο δήμος Κόνιτσας, ενώ παραμένει ο δήμος Ιωαννιτών

 Βγήκαν από το «Βαθύ κόκκινο» η Π.Ε. Θεσπρωτίας και Δήμος Μετσόβου


Σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων η Τ.Κ. Διστράτου του δήμου Κόνιτσας και ο καταυλισμός Ρομά της Τ.Κ. Περάματος του δήμου Ιωαννιτών


Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19, εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, από αύριο στις 6 το πρωί, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής οι εξής περιοχές:

η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

o δήμος Σερρών

ο δήμος Κόνιτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων

ο δήμος Σκύρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας

ο δήμος Αστυπάλαιας της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου

οι δήμοι Ρόδου και Χάλκης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται επίσης και η Λέρος, η δημοτική κοινότητα Γαλατινής της δημοτικής ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, μετά τη λήξη του ειδικού καθεστώτος πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και κήρυξης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Υποχρεωτικά τα self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς για να πάνε σχολείο


Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ.  Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19 ξεκινά από την ερχόμενη Τετάρτη 7 Απριλίου ο εφοδιασμός των φαρμακείων με τα πρώτα self test και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχουν επαρκείς ποσότητες σε όλα τα φαρμακεία της χώρας. 

Η διανομή των κατ' οίκον τεστ θα ξεκινήσει από τους μαθητές των Λυκείων, ηλικίας 16-18 ετών και τους καθηγητές, θα συνεχιστεί με τον παραγωγικό πληθυσμό άνω των 18 ετών και τέλος θα διατεθούν στους πολίτες άνω των 67 ετών που έχουν θωρακιστεί από τον εμβολιασμό.

Με κάθε τεστ που θα διατίθεται, κάθε πολίτης θα λαμβάνει και ενημερωτικό φυλλάδιο. 

Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, η δήλωση θα γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία θα λειτουργήσει την ερχόμενη Τετάρτη, ανάλογα με την ιδιότητα του πολίτη (π.χ. εργαζόμενος, μαθητής) και θα εκδίδεται βεβαίωση ή θα αποστέλλεται SMS για τη διενέργεια επαναληπτικού τεστ από επαγγελματία υγείας είτε σε δημόσια δομή (οπότε θα είναι δωρεάν) είτε σε ιδιωτική δομή.

Όσοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test και εφόσον είναι αρνητικό θα δηλώνουν ότι το διενήργησαν με υπεύθυνη δήλωση. 

Φωτιά σε εξέλιξη στην θέση «Μάλιστα» Παρακαλάμου

 


Φωτιά συνεχίζει τα καίει τα τελευταία εικοσιτετράωρα θαμνώδη έκταση και φυλλωσιές στην θέση «Μάλιστα» ανάμεσα στις Τοπικές Κοινότητες Παρακαλάμου και Σιταριάς.


Νεκρός 34χρονος οδηγός μοτοσικλέτας μετά από σύγκρουση με φορτηγό στο 3ο χμ της Εθνικής Οδού Άρτας-Τρικάλων

 


Σήμερα (02-04-2021) και ώρα 12:15΄, στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Τρικάλων, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού της μοτοσικλέτας. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

ΕΟΔΥ: Εβδομήντα δυο θάνατοι σήμερα, 3.080 νέα κρούσματα

 


14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα δύο θάνατοι, 3.080 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.080, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 270.230 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 101 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.003 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.232 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 753 (65.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.

To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.733 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 (ημερήσια μεταβολή +0.18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 465 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη)».

Κομισιόν: Μέχρι το 2030 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο άξονας Ιωάννινα-Κακαβιά

 


Μέχρι το 2030 -υπό όρους- θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του οδικού έργου Ιωάννινα-Κακαβιά απαντά η Κομισιόν σε ερώτηση της Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ δίνοντας νέα διάσταση στο “ταλαιπωρημένο” έργο της Ηπείρου.

«Μολονότι η νομοθετική διαδικασία για τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» 2021-2027 (CEF) δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, υπό το πρίσμα του μερικού συμβιβασμού μεταξύ των συννομοθετών, τα ελληνικά τμήματα που βρίσκονται στους διαδρόμους του κεντρικού δικτύου Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφοράς (ΔΕΔ-Μ) θα είναι κατ’ αρχήν επιλέξιμα για χρηματοδοτική στήριξη».

Αυτή την απάντηση έδωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις στην ερώτηση της κυρίας Βόζεμπεργκ, μέλους της Επιτροπής για τις Μεταφορές και τον Τουρισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εισηγήτρια για θέματα οδικής ασφάλειας.

Σε ένα έργο που μάλιστα πριν από λίγες ημέρες αποχαιρέτησε το όνειρο αναβάθμισης του μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης αυτή η εξέλιξη είναι σημαντική.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως η απάντηση του κ. Ντομπρόβσκις (και κατ` επέκταση της Κομισιόν) είναι πως μεγάλα τμήματα του αυτοκινητόδρομου Αδριατικής-Ιονίου, που εκτείνεται από τη Rijeka της Κροατίας έως την Πάτρα, αποτελούν μέρος του κεντρικού δικτύου των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών (ΔΕΔ-Μ). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το έργο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί μελλοντικά σε ένα από τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά εργαλεία.

Ιωάννινα: Συνελήφθη άμεσα από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ημεδαπός για υπόθεση κλοπής

 


Άμεσος ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη ημεδαπού από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων για υπόθεση κλοπής που έγινε χθες (01-04-2021) το μεσημέρι στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εισήλθε σε καφετέρια και αφαίρεσε από υπάλληλο του καταστήματος κινητό τηλέφωνο, αξίας 700 ευρώ.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα στο σημείο κατάφεραν να τον εντοπίσουν εντός πολυκατοικίας όπου είχε κρυφτεί.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.

Προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πωγωνίου- ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

 


Προμήθεια - τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πωγωνίου- ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Περισσότερα:

https://www.pogoni.gr/index.php/home/item/2891-promitheia-topothetisi-eksoplismoy-gia-tin-anavathmisi-athlitikon-egkatastaseon-tou-dimou-pogoniou-filodimos-ii

 ΤΕΧΝΙΚΗ   ΕΚΘΕΣΗ

Η παρούσα μελέτη αφορά την προμήθεια υλικών – εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πωγωνίου και συντάσσεται ύστερα από το υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 8720/22-12-2020 έγγραφο του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη του Δήμου Πωγωνίου. Ειδικότερα αφορά τα παρακάτω υλικά:

Την προμήθεια, μεταφορά, τοποθέτηση  και παράδοση έτοιμου για χρήση, με παράλληλη αντικατάσταση του παλαιού χλοοτάπητα, συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου τελευταίας  γενιάς, σε γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 στο Καλπάκι διαστάσεων 46μΧ29μ (1334m2), και την Πωγωνιανή 40μ.Χ30μ (1200m2) και στα Δολιανά 675m2.

Την προμήθεια και εγκατάσταση  επάνω σε υπάρχοντα ασφαλτοτάπητα, ελαστικού τάπητα γηπέδων Μπάσκετ διαστάσεων 28μΧ18μ (14x28mx18m = 7056m2) και ζεύγους νέων μπασκετών  (πλήρες σετ) στα γήπεδα των κοινοτήτων:

        Καλπάκι,

        Παρακάλαμο,

        Δελβινάκι,

        Πωγωνιανή,

        Κεφαλόβρυσο,

        Στρατίνιστα,

        Κουκλιούς

        Κτίσματα,

        Μαζαράκι,

        Καταράκτη

        Ιερομνήμη,

        Ανω Ραβένια,

        Σιταριά,

        Χρυσόρραχη.

Τα μισά των γηπέδων επτά (7) θα επιστρωθούν με ελαστικό τάπητα και τα μισά (7) με τάπητα ελαστικής  ρητίνης – κόκκους τρίματος ελαστικού.

Ογδόντα ένα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 1 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 1 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (63.574) έλεγχοι, από τους οποίους οι (9.725) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.171) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (8) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(918) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(123) στη Θεσσαλονίκη,

(121) στην Αττική,

  (99) στη Δυτική Ελλάδα,

  (86) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (81) στην Ήπειρο,

  (73) στην Πελοπόννησο,

  (65) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (53) στη Στερεά Ελλάδα,

  (53) στα Ιόνια Νησιά,

  (46) στη Θεσσαλία ,

  (45) στην Κρήτη,

  (37) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (24) στη Δυτική Μακεδονία και

  (12) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (162.859) ομοειδείς παραβάσεις.

(203) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (195) πρόστιμα των 300 ευρώ και (8) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(30) στην Αττική,

(26) στην Κεντρική Μακεδονία,

(23) στην Ήπειρο,

(21) στη Στερεά Ελλάδα,

(19) στη Δυτική Ελλάδα,

(16) στη Θεσσαλονίκη,

(15) στη Θεσσαλία,

(11) στην Πελοπόννησο,

(11) στην Κρήτη,

(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (8) στο Νότιο Αιγαίο,

  (7) στα Ιόνια Νησιά,

  (3) στη Δυτική Μακεδονία και

  (2) στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (47.148) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (45.211) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.937) των (150) ευρώ.

(49) παραβάσεις και (8) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ σε 2 πελάτες.

- 12 πρόστιμα σε κομμωτήρια εκ των οποίων τα 10 για μη ενημερωμένο κατάλογο ραντεβού και 2 για μη αναρτημένο αριθμό ατόμων,

- 8 παραβάσεις σε παντοπωλεία-μίνι μάρκετ εκ των οποίων 4 για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και 4 για μη αναρτημένο αριθμό ατόμων,

- 2 πρόστιμα των 3.000 ευρώ σε ισάριθμες καφετέριες για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο και από 300 ευρώ σε συνολικά 5 πελάτες.

Στην Θεσσαλονίκη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ για συνωστισμό ατόμων στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ-ψησταριά για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και από 300 ευρώ σε 3 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

- σύλληψη για κλοπή και παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ. και 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική,

- 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης,

- 3 συλλήψεις για ιδιωτική συνάθροιση σε οικία και από 600 ευρώ σε 4 άτομα για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας.

- 3 συλλήψεις για ιδιωτική συνάθροιση σε οικία και από 300 ευρώ σε 3 συμμετέχοντες.

Στην Θεσσαλονίκη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια οικίας για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.688) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.682) άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε (1) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (113) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράταση μέχρι 30 Απριλίου της υποχρεωτικής τηλεργασίας για το 50% των εργαζομένων

 


Παράταση της υποχρέωσης εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας σε όλη την Επικράτεια, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας.

Ειδικότερα, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, παρατείνονται έως και την 30ή Απριλίου 2021 οι εξής κανόνες ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας:

1.α) Επιχειρήσεις-εργοδότες που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε περιφερειακή ενότητα της χώρας, υποχρεούνται έως τις 30/04/2021 να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας στους εργαζομένους τους - σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα - σε ποσοστό 50% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων αυτών.

β) Για την ορθή τήρηση, οφείλουν να προαναγγέλλουν, πριν από την έναρξη της εργασίας, στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την εξ αποστάσεως εργασία του 50% των εργαζομένων τους, για τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, συμπληρώνοντας το Έντυπο 4.1 «Δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας - Έντυπο Ειδικού Σκοπού» της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76).

Συνελήφθη ανήλικη αλλοδαπή για κλοπή μοτοποδηλάτου στην πόλη της Πρέβεζας

 


Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός για απείθεια

Συνελήφθη χθες (01-04-2021) το μεσημέρι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας ανήλικη αλλοδαπή για υπόθεση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος της.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν την κατηγορούμενη στην πόλη της Πρέβεζας να σπρώχνει μοτοποδήλατο και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το είχε αφαιρέσει πριν από λίγη ώρα έξω από συνεργείο μοτοποδηλάτων.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος βρίσκονταν μαζί με τη συλληφθείσα και επιχείρησε να διαφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Το κλεμμένο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις από αυτό το Σαββατοκύριακο

 


Η κυβέρνηση αποφάσισε τη μερική χαλάρωση του lockdown.

Η χαλάρωση του lockdown αφορά στις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα.

Αρχής γενομένης από το Σάββατο 2 Απριλίου, οι πολίτες θα μπορούν πλέον να μετακινηθούν και εκτός των οικείων δήμων προκειμένου να ασκηθούν.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά και μόνο τα Σαββατοκύριακα καθώς, όπως προειδοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, εάν παρατηρηθούν εικόνες που μπορεί να διακινδυνεύσουν την πορεία της πανδημίας θα αρθεί.

Συγκεκριμένα, με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 θα επιτρέπεται η μετακίνηση με όχημα εκτός δήμου για προσωπική άσκηση σε υπαίθριο χώρο.

Αυτό θα επιτρέπεται σε ομάδες έως τριών ανθρώπων, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια.

Δίμηνη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

 


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο κ. Χατζηδάκης γνωστοποίησε στον κ. Παπαστεργίου την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για δυο μήνες.

Στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ αναφέρεται:

 "Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ άκουσε με ικανοποίηση την αποδοχή του αιτήματος της ΚΕΔΕ, που είχε υποβληθεί τον Ιανουάριο για παράταση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Ο Υπουργός ανακοίνωσε καταρχήν τη δίμηνη παράταση του προγράμματος, ενώ στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε και το αίτημα της ΚΕΔΕ να υπάρξουν νέα αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία θα προκηρυχθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε μέσω αυτών να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων με πρόσθετο προσωπικό, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους την επόμενη περίοδο.

Ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε ότι θα αξιολογηθεί άμεσα από το Υπουργείο και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα το αίτημα αυτό και πολύ σύντομα, θα ληφθεί απόφαση για την οποία θα ενημερωθεί η ΚΕΔΕ".

Δελβινάκι: Πρόγραμμα μετακινήσεων Απριλίου 2021 της Παιδοψυχιατρικής Υπηρεσίας

 


Πρόγραμμα μετακινήσεων Απριλίου 2021 της Παιδοψυχιατρικής Υπηρεσίας

Δελβινάκι:

Παρασκευή 2 Απριλίου 2020


Τηλ. για ραντεβού: 6977971340

Υπεγράφη η σύμβαση για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης της Περιφέρειας Ηπείρου

 


Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καρχιμάνη  η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης της Περιφέρειας Ηπείρου».

Ο προϋπολογισμός του έργου για την ΄Ηπειρο  φθάνει τα 1.928.868,44  εκατ. ευρώ  και αφορά έκταση 4.286.374,31 εκατ. στρεμμάτων για τις Περιφερειακές  Ενότητες  Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας.

Σκοπός της ανάθεσης αυτής από το ΥΠΑΑΤ  στην Περιφέρειας Ηπείρου είναι η σύνταξη μελετών διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών, οι οποίες θα έχουν ως επιδίωξη την αειφορική αξιοποίησή τους, προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση ζει στο Βασίλειο της Αντιφατικότητας

 


«Είναι τουλάχιστον φαιδρό να λένε οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τα δημόσια πράγματα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  επενδύει στα καταστροφικά σενάρια και επιχαίρει με την αύξηση των νεκρών», δήλωσε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα MEGA”, με τους δημοσιογράφους  Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζει στο Βασίλειο της αντιφατικότητας. «Μετά την πρώτη περίοδο της πανδημίας- που σημειωτέον  η αντιπολίτευση κράτησε μια συναινετική στάση-  ήρθε η Άνοιξη και την κυβέρνηση την κατέλαβε ένας εφησυχασμός,  όπως έχουν ομολογήσει πολλά στελέχη της ΝΔ, με αποτέλεσμα να μην ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για το δεύτερο. Με τον παρατεταμένο εγκλεισμό, σε οικονομία και σε σπίτια, η  κυβέρνηση χρειάστηκε να διαχειριστεί και την καθημερινότητα του πολίτη. Εκεί άρχισαν τα λάθη. Ενοχοποιήθηκαν πλευρές της ζωής και της οικονομίας που δεν έχουν ευθύνη για τη μεταδοτικότητα και την υπερμεταδοτικότητα. Έπρεπε να ρίξει το βάρος στις συγκοινωνίες. Έφερε λεωφορεία των ΚΤΕΛ, χωρίς παράθυρα, αλλά με κλιματισμό.  Αν κάποιος επιβάτης είχε τον ιό, χωρίς να το ξέρει, το λεωφορείο μετατρεπόταν σε «κινητή βόμβα».

Ορίζοντες Ηπείρου: Όλη η αλήθεια και τα «Πατσάρια με κούμπλα» της τεσσαρακονταετίας Καχριμάνη

 


Για να μην ξεχνιόμαστε:

Την υπόθεση των διοδίων της Εγνατίας και των λανθασμένων ενεργειών του κ. Καχριμάνη τις άνοιξε με την αρθογραφία του ο Σπύρος Ριζόπουλος τον Αύγουστο του 2017(https://www.rp.gr/diodia-drosoxoriou-to-lathos-sigxoreitai-k-kaxrimani-to-psema-oxi/ )

Γίνεται σαφές ότι η παρέμβαση του Σπύρου Ριζόπουλου στην οποία καταγράφονταν όλο το ιστορικό των λάθος χειρισμών της υπόθεσης των διοδίων ήταν εκείνη που έσυρε την Περιφέρεια στο ΣτΕ κάτι που ανακοινώθηκε υπό το καθεστώς του πανικού του κ. Καχριμάνη.

Η δική μας ανταπάντηση σε ότι αφορά την απόφαση του ΣτΕ ήταν άμεσα συνδεδεμένη με το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του 2019 και η Εγνατία και το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας έπρεπε να είχαν ιδιωτικοποιηθεί στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

Ως εκ τούτου η προσφυγή στο ΣτΕ ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο γνωρίζουν άπαντες ότι με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης δεν πρόκειται να ισχύσει αυτό το καθεστώς.

Συνεπώς η καθυστέρηση του διαγωνισμού που σώζει την παρτίδα είναι εκείνο που θεωρείται ως πολιτική επιτυχία;

Ο πανικός των τελευταίων μηνών μετά τις απανωτές αποτυχίες που βαραίνουν προσωπικά τον Περιφερειάρχη είναι ολοφάνερος:

-Ιόνια οδός

-Φυσικό αέριο

-Διαχείριση πανδημίας

-Επιδότηση μικρομεσαίων

-Επιδότηση εστίασης

-Μεταναστευτικό

-Απορροφητικότητα ΕΣΠΑ

-Απορρίμματα

-Διαγωνισμοί οδοφωτισμού

Αποτυπώνεται πλέον και από την χρήση της γλώσσας.

Σας απαντάμε λοιπόν στην γλώσσα που καταλαβαίνετε κύριε Καχριμάνη:

«Πατσάρια με κούμπλα» η πολιτική σας σαράντα χρόνια.

Να τελειώνουμε.

Νισάφι.

Διαβήτης τύπου 1 και COVID-19: Οι τελευταίες εξελίξεις-3η διαδικτυακή ημερίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ., το Σάββατο 3 Απριλίου


Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, οι επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού και ο εμβολιασμός έναντι της COVID-19, θα συζητηθούν στην 3η επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη με θέμα: «ΣΔτ1 και COVID-19: με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», το Σάββατο 3 Απριλίου και ώρα  5 με 7:30μμ. Η Ημερίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ.  διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.), με συντονιστή τον ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστο Μπαρτσόκα.

"Πρωταρχικός στόχος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι η αδιάκοπη ενημέρωση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 για τα νεότερα δεδομένα της πανδημίας, τις προκλήσεις και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει και τον ορθό τρόπο αντιμετώπισής τους", αναφέρει η πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κ. Σοφία Μανέα.

Ταυτόχρονα η Π.Ε.Α.Ν.Δ. επιθυμεί μέσω των τακτικών διαδικτυακών εκδηλώσεων, όπως προσθέτει η κ. Μανέα, την αμφίδρομη σχέση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και των οικογενειών τους με έγκριτους επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων, συζητώντας και αναλύοντας τις νέες ανάγκες που αναδύονται και τις προσδοκίες για το μέλλον.