Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

5η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής και ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά υποδέχεται τους Αμπελόκηπους (22-09-13/17:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου με την Αμφιθέα (21-09-13/17:00 μ.μ.), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με τη Δόξα Αναργύρων (22-09-13/17:00 μ.μ.), εκτός έδρας και ο Α.Σ. Καλπακίου με το Ροδοτόπι (21-09-13/17:00 μ.μ.), για την 4η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013
ΓΗΠΕΔΟ  ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ
ΩΡΑ:17:00
ΠΑΣ ΠΑΣΣΑΡΩΝ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ
ΩΡΑ: 17:00
Α.Ο. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΝΑΓΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:00
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ- Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΩΡΑ: 17:00
Π.Α.Σ. ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ
Το πρόγραμμα 5ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
ΑΠΟΕΛ-Περίβλεπτος
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αμπελόκηποι
Αλμυρός Βουνοπλαγίας-Ζωοδόχος
Αετός Πρωτόπαππας-Σταυράκι
Αστήρ Αμφιθέας-Κεφαλόβρυσο
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου -Αγία Μαρίνα
Δαβάκης-Πεντέλη
Ραφταναίοι-ΠΑΟ Κόνιτσας

Δόξα Αναργυρων-Πωγωνάτος

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων το Σάββατο και την Κυριακή

Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ως εξής:
Α) Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, από 8:30 π.μ. έως 10:30 π.μ. στις περιοχές:
Ροδοτόπι, Ζίτσα, Κληματιά, Καρίτσα, Σακελλαρικό, Λίθινο, οικ. Μελισσίου, Βασιλόπουλο, Καστρί, Σιάνιστα, Ιερομνήμη, Λευκοθέα, Κοκκινόχωμα, Δελβινακόπουλο, Παλιουρή, Σουλόπουλο, Ραϊκο, Δεσποτικό, Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Φωτεινό, Αετόπετρα, Λάβδανη, Βρίστοβο, Αγία Μαρίνα, Καλοχώρι, Εκκλησοχώρι, Βουτσαρά, Κούρεντα, Γιουργάνιστα, Χίνκα, Λάλιζα, Γκρίμποβο, Βρυσούλα, Πολύδωρο, Ραδοβίζι, Σενίκο, Κερασέα, Βροσύνα, Ζάλογγο, Δοβλά, Βερενίκη, Φτέρη, Λεπτοκαρυά, Ραβενή, Χαραυγή, Καλλιθέα Φιλιατών.

Παράταση μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου για την υποβολή του Ε9

Παράταση μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στους φορολογούμενους για την υποβολή του Ε9, έδωσε σήμερα  το υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι από τα μέσα Ιουλίου, οπότε η ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης είχαν συνολικά υποβληθεί περίπου 800.000 δηλώσεις Ε9, όταν η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εκτιμούσε ότι οι συνολικές υποβολές θα ανέρχονταν εφέτος σε 500.000.
Το Τaxisnet «δοκιμάσθηκε» τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι ημερήσιες υποβολές ξεπέρασαν τις 100.000 (200.000 στο διήμερο), όταν κατά μέσο όρο τις τελευταίες ημέρες  δεν ξεπερνούσαν τις 40.000.
Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις φορολογούμενοι μετά την  είσοδο στα ηλεκτρονικά Ε9 βρέθηκαν ενώπιον στοιχείων άγνωστων υπόχρεων, αλλά και άγνωστων ακίνητων που δεν είχαν καμία σχέση με όσα είχαν δηλώσει. Σύμφωνα μάλιστα  με καταγγελίες που έγιναν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι εν λόγω χρήστες του Taxisnet όχι μόνο  έβλεπαν τα ακίνητα άλλων φορολογουμένων, αλλά μπορούσαν να προβούν σε τροποποιήσεις επ΄αυτών ακόμη και να τα διαγράψουν.

Παρατείνεται μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Προγραμματική σύμβαση θα υπογράψουν το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Εσωτερικών, το ΙΚΑ και η ΕΤΑΑ

Το νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που θα ισχύει ως τον Σεπτέμβριο του 2014 και τον νέο υπολογισμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων περιλαμβάνει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση ως προσθήκη στο νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ.
Συγκεκριμένα, η τροπολογία, μεταξύ άλλων, προβλέπει:
Παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 η διάρκεια του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψουν το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Εσωτερικών, το ΙΚΑ και η ΕΤΑΑ. 
Θα γίνεται καταγραφή όλων των ωφελουμένων, ενώ οι δήμοι θα συνάπτουν προγραμματική συμφωνία για τα προγράμματα φροντίδας συνταξιούχων, ηλικιωμένων ανασφάλιστων και ΑΜΕΑ οικονομικά αδύνατων πολιτών και για τα προγράμματα νοσηλείας.
Επανακαθορίζεται αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2013 ο τρόπος υπολογισμού της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. 

Οριστικοποιήθηκε το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων

Συμπληρώθηκε το σχέδιο για τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Με αυτό ικανοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα δύο ημέρες πριν την άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.
Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρούν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο.
Το συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, την εισήγηση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, που αφορά στις διαθεσιμότητες υπαλλήλων των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Η δέσμευση της κυβέρνησης για το 2013 είναι να βγουν 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα μέχρι το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, και άλλοι 12.500 έως το τέλος του προσεχούς Δεκεμβρίου.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ: Καταδικάζουμε την πολιτική δολοφονία μίσους του Παύλου Φύσσα και το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα της Χρυσής Αυγής

     
Η Χρυσή Αυγή το μόρφωμα που τράφηκε από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, τους διεφθαρμένους πολιτικούς, την ανοχή απέναντι στον εθνικισμό και τις μνημονιακές πολιτικές, δεν έφερε μόνο σε απόγνωση τους απαίδευτους πολίτες που την στήριξαν, κτύπησε ως νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση στην καρδιά την δημοκρατία, τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
          Καλούμε την Πολιτεία να σταματήσει την δράση των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και τις δολοφονικές επιθέσεις, σε ανύποπτους μετανάστες, που έχουν σαν στόχο την δημιουργία συνθηκών πλήρους τρομοκράτησης της δημόσιας ζωής και την κατάργηση του Συντάγματος.
          Οι νοσταλγοί της Χούντας οι υμνητές του Χίτλερ και ο Φασισμός δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική κοινωνία, οι θηριωδίες του παρανοϊκού γερμανού δικτάτορα και το αίμα των εκτελεσμένων στα χωριά μας είναι ακόμα νωπό, κοστίζοντας στην Ελλάδα 1 εκατομμύριο νεκρούς.
Απαιτούμε αλλαγή πολιτικής που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και δεν θα αφήνει περιθώρια χειραγώγησης των πολιτών από υποκριτές φιλάνθρωπους «συσσιτίων» και ψευτοσωτήρες.
Και πάνω απ’ όλα, απαιτεί την υγιή αντίδραση των πολιτών που οφείλουν να διατηρήσουν και να ενδυναμώσουν την αλληλεγγύη ως το μόνο αντίδοτο σε ό,τι δηλητηριάζει την κοινωνική ειρήνη.

Δεν πρέπει να αφήσουμε μια δραματική μειοψηφία νεοναζί χουντικών να γιγαντωθεί, μέσα από τη δική μας αδράνεια και να δημιουργήσει μια μόνιμη αίσθηση εμφυλίου και φόβου.

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών από εκκλησίες, που διαπράχθηκαν από δύο ημεδαπούς Ρομά, σε χωριά των Ιωαννίνων

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο δράστες είχαν συλληφθεί την 19-05-2013 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τέσσερις κλοπές από εκκλησίες και μία κλοπή φορτηγού αυτοκινήτου

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης, εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας και το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, άλλες πέντε περιπτώσεις κλοπών από εκκλησίες, σε χωριά των Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί Ρομά (ηλικίας 31 και 20 ετών), οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κλοπή χάλκινων αντικειμένων.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δράστες είχαν συλληφθεί την 19-05-2013 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τέσσερις κλοπές αντικειμένων από εκκλησίες και μία κλοπή φορτηγού αυτοκινήτου στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας και το Νεοχώρι Ιωαννίνων.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, που ανέλαβε τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, αξιολόγησε και αξιοποίησε όλα τα στοιχεία, που συλλέχθηκαν με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους και ταυτοποίησε την εμπλοκή των δυο συλληφθέντων και στις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων εκκλησιών. 
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι δράστες:
  • αφαίρεσαν από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κάτω Ζάλογγο Ιωαννίνων, επτά χάλκινα μανουάλια, μία χάλκινη επτάφωτη λυχνία, ένα χάλκινο προδρομικό και δύο χάλκινα καζάνια.
  • αφαίρεσαν από το παρεκκλήσι της Παναγίας στο Φωτεινό Ιωαννίνων, τρία μπρούτζινα μανουάλια και τρία μπρούτζινα κηροπήγια.
  • αφαίρεσαν από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Ράϊκο Ιωαννίνων, δύο μπρούτζινα μανουάλια.
  • αφαίρεσαν από το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στο Ράϊκο Ιωαννίνων, δύο μπρούτζινα μανουάλια και δύο μπρούτζινα κηροπήγια.
  • αφαίρεσαν από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Περάτη Ιωαννίνων, ένα μπρούτζινο μανουάλι.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία.

Καθυστερήσεις στην εκκαθάριση 280.000 φορολογικών δηλώσεων

Πολλά προβλήματα για τους φορολογούμενους

Σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφονται στην εκκαθάριση 280.000 περίπου φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει παράσχει διορία μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2013 σε χιλιάδες φορολογούμενους για να προσκομίσουν στις Εφορίες τα παραστατικά που υπέβαλαν με το Ε1 προκειμένου να εκκαθαρισθούν οι φορολογικές δηλώσεις τους.
 Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι ειδοποιήθηκαν μέσω του Taxisnet ότι για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή εκτύπωση της δήλωσης με τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ φορολογίας εισοδήματος μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.