Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Συνάντηση στην Αθήνα του υφυπουργού εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με τον προεδρικό επίτροπο της Κύπρου Φώτη Φωτίου


ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΔΙΜΕΡΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΜΕΡΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥΣ

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα στο Γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ με τον Προεδρικό Επίτροπο της Κύπρου κ. Φώτη Φωτίου.
Συζήτησαν εκκρεμότητες, όπως και τον καθορισμό νέων δράσεων, στους τομείς της επιτυχούς συνεργασίας τους.
Επίσης, έκαναν αποτίμηση των μέχρι στιγμής δράσεων στις Τριμερείς συνεργασίες Ελλάδας-Κύπρου με Ισραήλ, Αίγυπτο και Αρμενία και τον σχεδιασμό των επόμενων συναντήσεων και προγραμμάτων με τις εν λόγω χώρες.
Τέλος, σε συμφωνία και με την αιγύπτια ομόλογο τους κα Ναμπίλα Μάκραμ αποφάσισαν η επόμενη Τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 20 Ιουνίου, προκειμένου να σχεδιαστεί και να επικυρωθεί η επόμενη φάση του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ».

Μήνυμα του Γιάννη Στέφου για την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων


Οι Πανελλήνιες εξετάσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 σηματοδοτούν το τέλος μιας ακόμη χρονιάς, που περιελάμβανε καλές και κακές στιγμές, συγκινήσεις και προσπάθεια για όλους σας. 
Ήρθε η ώρα, ο κόπος και ο ιδρώτας που καταβάλατε όλοι οι υποψήφιοι να ευοδωθεί στην εξεταστική διαδικασία. 
Η προσπάθεια αυτή είναι ούτως ή άλλως επιτυχής ανεξαρτήτως αποτελέσματος, επειδή προσφέρει μια πολύτιμη εμπειρία σε όλους σας. Ένα μάθημα ζωής για την προσπάθεια, το κουράγιο, τη δύναμη, την επιμονή και την υπομονή. 
Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλους σας και καλό καλοκαίρι σε εσάς και στους γονείς σας.

Ευχές για τις Πανελλήνιες εξετάσεις από τον πρόεδρο το ΔΣ του Δήμου Πωγωνίου κ. Χρήστο Γκόγκο


Εκφράζοντας όλο το ΔΣ του Δήμου Πωγωνίου εύχομαι από καρδιάς στα παιδιά μας της Γ΄ Λυκείου, που ρίχτηκαν από σήμερα στη σκληρή μάχη των πανελληνίων εξετάσεων με στόχο την είσοδό τους στα τριτοβάθμια ιδρύματα της χώρας.       
Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι το πρώτο σκαλοπάτι για την εκπλήρωση των ονείρων σας και την επαγγελματική σας σταδιοδρομία.
Με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση να προσπαθήσετε να αξιοποιήσετε τους κόπους και τις θυσίες τις δικές σας των γωνιών σας και των δασκάλων σας ώστε να αποδώσετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας.
Καλή επιτυχία, καλή δύναμη, δικαίωση των κόπων σας και επίτευξη των στόχων σας.   

Μήνυμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις από το δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη


«Αγαπητά παιδιά, βρίσκεστε στην τελική ευθεία του μαραθωνίου που θα σας ανοίξει μία νέα πόρτα στην ενήλικη ζωή σας. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ο πρώτος σας μεγάλος αγώνας και αποτελούν αφετηρία για την καινούρια διαδρομή που ονειρεύεστε.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Μείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας αποτελώντας για όλους μας παράδειγμα δημιουργικότητας  και δύναμης.
Εύχομαι παράλληλα καλή δύναμη στις οικογένειές σας, που όλο αυτό το διάστημα ζουν και βιώνουν από κοντά τον αγώνα σας και είναι ηθικοί συμπαραστάτες.
Εύχομαι από καρδιάς να ανταμειφθεί ο κόπος σας και να γίνουν πραγματικότητα όλα τα όνειρά σας».

10η διανομή Κοινωνικού Καταναλώτικού Συνεταιρισμού "Χωρίς Μεσάζοντες" από Δευτέρα 25 Ιουνίου έως Παρασκευή 29 Ιουνίου κατά τις ώρες 6-8 μ.μ.


O Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες" είναι έτοιμος για την 10η διανομή προϊόντων.
Οι παραγγελίες πραγματοποιούνται μέχρι και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου.
Γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.synxome.gr  ή τηλεφωνικά στο 2651020268 κάθε απόγευμα 6-8.
H διάθεση των προϊόντων θα γίνει από Δευτέρα 25 Ιουνίου έως Παρασκευή 29  Ιουνίου κατά τις ώρες 6-8 κάθε απόγευμα, στο κατάστημα μας Λεωφόρος Γράμμου 1 στους Αμπελόκηπους σε όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά την παραγγελία τους.

Γιάννενα: Παρουσίαση βιβλίου του Βαγγέλη Γαλάνη «Ο Καραγκιόζης και η ιστορία του», την Παρασκευή 8 Ιουνίου, ώρα 19:00 στην αίθουσα «Δημήτριος Χατζής»


Την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 19.00 στην αίθουσα «Δημήτριος Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Γαλάνη «Ο Καραγκιόζης και η ιστορία του».
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο αναπληρωτής καθηγητής της ιατρικής κ. Γιάννης Δημολιάτης.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, ο καρδιολόγος Σωτήρης Σκοπούλης αλλά και ο συγγραφέας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης, για το αδίκημα της ληστείας


Συνελήφθη, χθες (05-06-2018) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος αλλοδαπός, καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για το αδίκημα της ληστείας.
Ειδικότερα, ο 35χρονος από κοινού με άλλους τρεις αλλοδαπούς, την 12-05-2018 μετά τα μεσάνυκτα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, πλησίασαν 24χρονο αλλοδαπό και ασκώντας σωματική βία, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο (Σχετικό το από 14-05-2018 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στην πόλη των Ιωαννίνων


Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (654) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά και πλήθος κενών συσκευασιών

Συνελήφθησαν, χθες (05-06-2018) το βράδυ στα Ιωάννινα, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πέντε ημεδαποί (τέσσερις άνδρες ηλικίας 19, 20, 23 και 20 ετών και μία 18χρονη γυναίκα), κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων σχετικά με άτομα που κατέχουν ναρκωτικές ουσίες (κάνναβη) τις οποίες διακινούν συστηματικά σε τοξικομανείς της πόλης των Ιωαννίνων, χρησιμοποιώντας ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών μια κατοικία «καβάτζα», σχεδιάστηκε στοχευμένη αστυνομική δράση, κατά την εξέλιξη της οποίας συνελήφθησαν διαδοχικά οι πέντε κατηγορούμενοι.
Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, εντόπισαν τους πέντε δράστες και στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία – «καβάτζα», βρήκαν συνολικά:
τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (555,5) γραμμαρίων,
δύο μεταλλικά κυτία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (98) γραμμαρίων,
ένα τσιγάρο κάνναβης,
ένα δισκίο άγνωστης χημικής σύνθεσης,
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
τρεις τρίφτες, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,
πλήθος κενών συσκευασιών.
Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Νεοχώρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη, σήμερα (06-06-2018) τα ξημερώματα στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), που οδηγούσε ο 31χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 32 και 30 ετών, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Δωρεά βιβλίων στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες των Δήμων Πωγωνίου και Κόνιτσας, την Πέμπτη 7 Ιουνίου


Σημαντικό αριθμό λογοτεχνικών, ιστορικών και παιδικών βιβλίων θα δωρίσει ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες των παραμεθόριων Δήμων Πωγωνίου και Κόνιτσας.
Η δωρεά θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 7 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Σχολεία του Δήμου Πωγωνίου στη 17η Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων Ηπείρου

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, για πολλά χρόνια, συνεχίζει, τη στήριξη του θεσμού των συναντήσεων μαθητικών θιάσων, για την ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας.
Και φέτος λοιπόν, από τις 6 έως τις 28 Ιουνίου, δίνει τη «σκυτάλη» στην 17η Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων, μετά τον απόλυτα επιτυχημένο Μήνα ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας.
Οι μαθητές από 12 σχολεία ανεβαίνουν στην σκηνή του Καμπέρειου Θεάτρου, για να τη γεμίσουν με φρεσκάδα, αυθεντικότητα και δημιουργικότητα.
«Και με τη φετινή Συνάντηση, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, δίνει την ευκαιρία σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να δείξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους, αλλά και να εκπαιδευτούν θεατρικά. Οι Μαθητικοί θίασοι, με την ενέργειά τους και τον αέρα αισιοδοξίας που διακατέχει τη νέα γενιά, παρουσιάζουν τα δικά τους έργα, με την αμέριστη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους», δήλωσε η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Η φετινή συνάντηση αρχίζει την Τετάρτη 6 Ιουνίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό:
Τετάρτη 6 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.
3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων - «Δύο που έκλεψαν το φεγγάρι» του Κόρνελ Μακοσίνσκι.
Πέμπτη 7 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.
Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου - «Όταν μίλησαν τα δέντρα» της Χάρις Μέγα.
Δευτέρα 11 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.
8ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων - «Η δική μας Ντενεκεδούπολη», βασισμένο
στην «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου.
Τετάρτη 13 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.
1ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων - «Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά.
Παρασκευή 15 Ιουνίου, 8:30 μ.μ.
Γυμνάσιο Βελισσαρίου - «Έτσι είναι ο πόλεμος…», σύνθεση κειμένων σχετικά με τον πόλεμο.
Σάββατο 16 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.
Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτίου - «Το θεριό του Ταύρου» του Αζίζ Νεσίν, μετάφραση Έρμος Αργαίος, διασκευή Νικόλαος Τζοβάρας.
Δευτέρα 18 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.
Παιδικό θεατρικό εργαστήρι ΔΗΠΕΘΙ - «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν Ντε Σαν Εξυπερί, διασκευή Αγαθή Τέλη.
Τετάρτη 20 Ιουνίου, 8:30 μ.μ.
Μαρούλειο ΓΕΛ Κατσικά - «Η ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι, μετάφραση Αντώνης Γαλέος.
Παρασκευή 22 Ιουνίου, 8:30 μ.μ.
ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων - «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ, σε απόδοση Ερρίκου Μπελιέ.
Σάββατο 23 Ιουνίου, 8:30 μ.μ.
Αρσάκειο Λύκειο Ιωαννίνων - «Το πιο γλυκό ψωμί», κεφαλλονίτικη παραλλαγή λαϊκού παραμυθιού.
Τετάρτη 27 Ιουνίου, 8:30 μ.μ.
ΓΕΛ Δολιανών - «Η Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη.
Πέμπτη 28 Ιουνίου, 8:30 μ.μ.
2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιωαννίνων - «Το φυλακτό» του Νούρι Αχμέτ.

Θάνατος λουόμενου στην Ηγουμενίτσα


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα 65χρονος ημεδαπός, από τη  θαλάσσια περιοχή του όρμου Ηγουμενίτσας.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων.

Άγχος: έχουν και τα παιδιά;


Το άγχος αποτελεί ένα αναπόσπαστο συναίσθημα  της ανθρώπινης ύπαρξης από την αρχή έως το τέλος αυτής. Είναι θετικό, χρήσιμο και παραγωγικό όταν είναι μέτριας έντασης και διάρκειας και αποτελεί ανταπόκριση σε μια κατάσταση όπου απαιτείται να ενεργοποιηθούμε, π.χ. άγχος μέτριου βαθμού πριν από εξετάσεις. Το άγχος είναι ιδιαίτερα αντιπαραγωγικό, όταν είναι μεγάλης έντασης, διάρκειας και δεν αποτελεί ανταπόκριση σε συγκεκριμένα και επικίνδυνα ερεθίσματα. Θεωρείται παθολογικό, όταν προκαλεί δυσλειτουργία στην προσωπική, ακαδημαϊκή/επαγγελματική, κοινωνική ζωή του ατόμου, σύμφωνα με την ψυχίατρο Παιδιών και Εφήβων Φρίντα Κωνσταντοπούλου, η οποία αναλύει το θέμα ανά ηλικιακή ομάδα:
Από 0 έως 2 ετών
Η  γέννηση από μόνη της αποτελεί το πρώτο στρεσογόνο γεγονός της ανθρώπινης ύπαρξης. Ειδικότερα όταν αυτή γίνεται χρονικά βεβιασμένα και μη φυσιολογικά, προκαλεί αναστάτωση στο βρέφος την οποία η μαμά καλείται να ανακουφίσει με το άγγιγμα, το χάδι, την τρυφερότητα και την άμεση  ανταπόκρισή της στις ανάγκες του. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να ανακουφίζει τις βιολογικές και συναισθηματικές του ανάγκες,  που εκδηλώνονται με έντονο κλάμα, διαταραχές διατροφής, δυσφορία, σωματικά συμπτώματα.  Έτσι, αναπτύσσεται ένας ασφαλής δεσμός, που θα διαμορφώσει το είδος και την ποιότητα των σχέσεων του στο μέλλον.