Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από τη νύχτα της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου

 


Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με το οποίο από τις νυχτερινές ώρες σήμερα θα εκδηλωθούν και στην Ήπειρο ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται με κεραυνούς, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα με ισχυρούς ανέμους.

Έχοντας υπόψη το ανωτέρω Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, Δήμων και πολιτών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής (13.10.2022)

 


Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για  τον κυκλικό κόμβο Φιλιατών

Αποφάσεις για ένα μεγάλο αριθμό έργων που αφορούν τις οδικές υποδομές, την αντιπλημμυρική θωράκιση και τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.   Μεταξύ άλλων κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου Φιλιατών στην Ε.Ο. Νεράιδας-Σαγιάδας (προϋπολογισμού 1.080.000 ευρώ). 

Πρόταση για ένταξη το Τομεακό Πρόγραμμα Υποδομών του έργου Πηγάδια – Πράμαντα

Επίσης από την Ο.Ε.  εγκρίθηκε η υποβολή του έργου για την κατασκευή του τμήματος Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υποδομών και Μεταφορών με προϋπολογισμό 6.300.000 ευρώ, με τον Περιφερειάρχη να ανακοινώνει ότι στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Καραγιάννη απέσπασε τη δέσμευση για επιπλέον χρηματοδότηση ώστε συνολικά το ποσό για τη συνέχιση του έργου να ανέλθει στα 10.000.000 ευρώ.

Δημοπράτηση του έργου εκσυγχρονισμού του δικτύου ΤΟΕΒ- Γλυκής

Στον τομέα των αγροτικών υποδομών, περιλαμβάνεται  απόφαση της Ο.Ε. για τη δημοπράτηση του έργου: «Βελτίωση- εκσυγχρονισμό των αρδευτικών έργων του ΤΟΕΒ Γλυκής, με προϋπολογισμό 546,840 εκ. ευρώ.

Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ με τον Πρέσβη της Πολωνίας

 


Ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία με τον Πρέσβη της Πολωνίας Artur Lompart στην Ελλάδα είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο κ. Ελισάφ υποδέχθηκε τον Πολωνό διπλωμάτη στο γραφείο του και είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν την διεύρυνση της συνεργασίας στον τουριστικό τομέα, στον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Επίσης έγινε συζήτηση για την ενεργειακή κρίση, πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη και την συνεργασία σημειώνοντας ότι «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την ενδυνάμωση των σχέσεων και την αύξηση του αριθμού επισκεπτών από την Πολωνία στην περιοχή μας».

Ο Πρέσβης θα βοηθήσει από την πλευρά του στην οργάνωση της παρουσίας του προορισμού «Ιωάννινα» στην Πολωνία στο πλαίσιο της Διπλωματίας Πόλεων.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Μεταγραφική ενίσχυση με τον Κωνσταντίνο Σκόρδο

 


Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ανακοινώνει τη μεταγραφή του Κωνσταντίνου Σκόρδου.

Συνεχίζουμε την ενίσχυση της ομάδας μας με την απόκτηση του Κωνσταντίνου Σκόρδου.

Ο νεαρός κοντοχωριανός μας αποκτήθηκε από την ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά

Ο Κώστας είναι ένας σκληροτράχηλος και γρήγορος παίκτης  που μπορεί με μεγάλη ευκολία να παίξει ως φουλ μπακ!

Καλωσήρθες Κώστα:

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από τη νύχτα της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου

 


Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίου επιδείνωσης  καιρού σύμφωνα με το οποίο:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής 16 Οκτωβρίου στη δυτική και τη νότια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά:

Από την νύχτα της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν, από νωρίς το πρωί τη δυτική Πελοπόννησο, από το μεσημέρι την ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία από το απόγευμα τις δυτικές Κυκλάδες.

Κατά περιόδους έντονες θα είναι οι βροχοπτώσεις στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας και στην κεντρική Στερεά.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις δυτικές και τις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη.

Το απόγευμα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν, αλλά θα συνεχιστούν στην Κρήτη, ενώ θα επηρεάσουν κατά τόπους και τα Δωδεκάνησα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Κυριακής 16 Οκτωβρίου.

Άρτα: Συνελήφθη άνδρας, που οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος

 


Συνελήφθη σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στην Άρτα από αστυνομικούς Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ένας άνδρας, διότι, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε (αλκοτέστ), οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Το Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας Νεοκαισάρειας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Πωγωνίου

 


Από το Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας Νεοκαισάρειας ήταν οι σημερινοί φιλοξενούμενοι του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Πωγωνίου.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να εξασκήσουν στην πράξη τις «οδηγικές» τους ικανότητες με τα μηχανοκίνητα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος.

Την ενημέρωση έκανε ο  Αρχιφύλακας του Α.Τ. Πωγωνίου κ. Θεοδώρου Σπυρίδων που απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών.

Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου μπορούν να προγραμματίσουν την εκδρομή τους στο τηλ. 2653360129 και στην κ. Σοφία Τσέπα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Παρακάλαμος: Εκδηλώσεις τιμής για τον Παύλο Μελά

 


Στον τόπο καταγωγής του, τον Παρακαλάμο, πραγματοποιήθηκε η σεμνή τελετή στη μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο Πωγωνίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το πρωί, στο άγαλμα του μεγάλου ήρωα, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων Παρακαλάμου με ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση του Μακεδονομάχου και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Παρακαλάμου.

Δήμος Πωγωνίου: Έκδοση τελών ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων

 

Έκδοση τελών ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πωγωνίου. 

ΕΛ.ΑΣ.: Μην ανοίγετε αυτά τα SMS – Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων

 


Η Ελληνική Αστυνομία κρούει κώδωνα κινδύνου καθώς με ανακοίνωσή της μιλά για παραπλανητικά sms που στέλνονται σε πολίτες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγγέλλονται περιπτώσεις απόπειρας υποκλοπής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μέσω παραπλανητικών μηνυμάτων (smishing).

Συγκεκριμένα, μέσω μηνυμάτων (sms), που αποστέλλονται μαζικά προς τους πολίτες, με εμφανιζόμενο αποστολέα κρατικό οργανισμό, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να υποκλέψουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα προφασιζόμενοι εκκρεμότητες φορολογικού ενδιαφέροντος (επιστροφή φόρου).

Τα μηνύματα εμπεριέχουν συνδέσμους (links), που οδηγούν σε ιστοσελίδες στις οποίες ζητείται στον χρήστη να παραχωρήσει δεδομένα του, όπως ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία, κωδικούς, τραπεζικό λογαριασμό ή και τραπεζική κάρτα.

Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης του μηνύματος συμπληρώσει τα στοιχεία που του ζητούνται, οι δράστες τα αξιοποιούν είτε για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς του θύματος, είτε για να προβούν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές χωρίς εξουσιοδότηση, με χρήση των υποκλαπέντων στοιχείων καρτών.

Επισημαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή και οι χρήστες που τα λαμβάνουν καλούνται:

να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους (links),

να μην απαντούν στα μηνύματα,

να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και προσωπικά στοιχεία, όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς καρτών κλπ,

καθότι σε καμία περίπτωση τα μηνύματα αυτά δεν είναι αληθινά.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας  www.hellenicpolice.gr, στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr

Έγιναν οι πρώτες πληρωμές για τους Νέους Αγρότες

 


Στο πλαίσιο της 3η πρόσκλησης των Νέων Γεωργών (πρόσκληση έτους 2021) ολοκληρώθηκαν, στο σύνολο της Χώρας, οι πληρωμές της πρώτης δόσης όσων δικαιούχων καλύπτονται από το 90% της πίστωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης του εμβληματικού μέτρου των Νέων Γεωργών το ποσό της συνολικής ενίσχυσης ανά δικαιούχο διπλασιάστηκε σε σχέση με τις προηγούμενες προσκλήσεις και ανήλθε στα 35.000 έως 40.000 ευρώ, ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας και την κατεύθυνση (φυτική – ζωική παραγωγή) της εκμετάλλευσής του.

Παράλληλα, προκειμένου να ενταχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων, το αρχικό ποσό ρεκόρ των 420 εκ. ευρώ της πρόσκλησης αυξήθηκε κατά επιπλέον 105 εκ. ευρώ φτάνοντας τα 525 εκ. ευρώ.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου

 


Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-21:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 09:00-13:30

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Ψωρίαση: Πόσο επηρεάζει το κάπνισμα;

 


Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ψωρίασης, επιδεινώνει τη σοβαρότητα της νόσου και έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα των βιολογικών παραγόντων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπισή της. Έχει διαπιστωθεί δε ότι οι ασθενείς που καπνίζουν έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης ψωρίασης των νυχιών.

Η επιβλαβής αυτή συνήθεια επιταχύνει, επίσης, την ανάπτυξη συννοσηροτήτων που μπορεί να συνοδεύουν τη ψωρίαση, όπως είναι η αθηρωματική καρδιοπάθεια και το μεταβολικό σύνδρομο. Κατά συνέπεια, η χρήση προϊόντων καπνού θα πρέπει να αποτρέπεται ή να διακόπτεται, προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου, αλλά και επιδείνωσής της στους ήδη ασθενείς.

«Η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος, που οφείλεται σε διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος και προκαλεί συμπτώματα στο δέρμα και τις αρθρώσεις. Το κάπνισμα θεωρείται επιβαρυντικός παράγοντας εμφάνισης αλλά και διαχείρισής της, όπως επίσης και εμφάνισης μια σημαντικής και συχνής συννοσηρότητας, της ψωρίασης των νυχιών, η οποία είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Παρατηρείται στο 10% έως 80% των ασθενών με ψωρίαση και επιβαρύνει πολύ περισσότερο την ποιότητα ζωής τους, απ’ ότι όταν επηρεάζονται άλλες περιοχές του σώματος», επισημαίνει ο  Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.