Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
****
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 20 ετών αντίστοιχα, προέβησαν βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
****
Τέλος, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 25 και 26 ετών αντίστοιχα, προέβησαν βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Μελέτη τροποποίησης Περ. όρων για το έργο Αιολικό Πάρκο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ 2

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ     
Ιωάννινα  24-08-2017
Αριθ. Πρωτ.: 87064/3457

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ανακοινώνει και Προσκαλεί
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις  του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄), σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθ. 6 & 7 της υπ’ αριθ. οικ. 167563/ΕΥΠΕ/19-04-13 απόφασης (ΦΕΚ 964Β/2013) και άρθ. 6 της υπ’αριθ. οικ. 1649/45 (ΦΕΚ 45Β/2014) ΚΥΑ, τους πολίτες (κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους (οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,  Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας),  να λάβουν γνώση , επί του περιεχομένου του φακέλου μελέτης τροποποίησης περιβαλλοντικών όρων, εκτός διαβούλευσης, του έργου( Υποκατηγορίας Α2, ομάδας 10ης  α/α 1): «Αιολικό Πάρκο «ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ 2», ισχύος 39,6 MW, στη θέση «ΑΡΓΙΑΧΛΑΔΙΑ-ΠΡ. ΗΛΙΑΣ- ΠΕΤΡΑ ΧΑΙΔΩΣ ΔΙΑΒΟΛΟΡΡΑΧΗ-ΤΟΥΡΛΑ ΠΡ. ΗΛΙΑΣ» και συνοδά έργα αυτού,  στα διοικητικά όρια Δήμων Ζίτσας και  Πωγωνίου, Π. Ε. Ιωαννίνων».
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  η εταιρεία : «ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.».
    Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας  είναι η  Δ/νση  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου.                                                                                                      
    Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων είναι  το Περιφερειακό Συμβούλιο  (γρ.:203, Διοικητήριο –Ιωάννινα ), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ »  την    26-08- 2017.
Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου στη διαδρομή: www.php.gov.gr/ Ενημέρωση/ Νέα-Ανακοινώσεις/ Ανακοινώσεις.
(Σημείωση για την εφημερίδα)
Τα έξοδα δημοσίευσης της παρούσας ανακοίνωσης-πρόσκλησης στον τύπο, βαρύνουν τον παραπάνω φορέα υλοποίησης ή λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας( παρ. 6 του άρθρου 4 της με αριθ. Η.Π. 37111/2021/03 Κ.Υ.Α.
( Τηλ. Επικοινωνίας: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.», Γκοβάτσος Παναγιώτης , 210 8184600).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Π. Σ.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ

Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ βάζοντας τέλος στην αγωνία των 104.965 υποψήφιων.
Επιβεβαιώνεται σε γενικές γραμμές η πτώση των βάσεων στο 2ο επιστημονικό πεδίο των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και στο 5ο πεδίο της Οικονομίας και Πληροφορικής.
Αντίθετα ο ανταγωνισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα στο 1ο πεδίο των Ανθρωπιστικών σπουδών και στο 3ο πεδίο των περιζήτητων επιστημών Υγείας. Οι βάσεις ανεβαίνουν θεαματικά στο υπό κατάργηση 4ο πεδίο των Παιδαγωγικών τμημάτων.
Συγκεκριμένα, στην Ιατρική Αθηνών υπήρξε μείωση των μορίων κατά 80 στα 19.143 από 19.063 το 2016. Επίσης, στη Νομική Αθήνας υπήρξε πτώση κατά 30 μόρια από 18.229 σε 18.199. Στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ τα μόρια υποχώρησαν κατά 212 σε 18.416 το 2017 από 18.628 πέρυσι.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr/
πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.
Οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν συνολικά 104.965 και διεκδικούν 70.726 θέσεις. Πιο συγκεκριμένα 43.758 για τα ΑΕΙ και 26.968 για τα ΤΕΙ.
Ειδικό ποσοστό για τους σεισμόπληκτους

Ελεούσα Ιωαννίνων: Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με ταξί, δύο μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (23-08-2017) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα.
Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ο 41χρονος ημεδαπός, κατελήφθη ως οδηγός Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ταξί), να μεταφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 21 και 22 ετών, καθώς και ένα ανήλικο παιδί 12 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκαν:
τo Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά
το χρηματικό ποσό των (950) ευρώ
τρία κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (23-08-2017) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 33χρονος κατέχει και διακινεί ναρκωτικά στην πόλη των Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (183,7) γραμμαρίων
μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (134,6) γραμμαρίων
μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (15,3) γραμμαρίων
ένα μεταλλικό δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,9) γραμμαρίων
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
το χρηματικό ποσό των (530) ευρώ
ένα κινητό τηλέφωνο

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τα φαρμακευτικά φυτά της Ηπείρου. Ένα αξιόλογο site της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δείτε την ηλεκτρονική βάση και ενημερωθείτε σχετικά. http://mediplantepirus.med.uoi.gr/pharmacology/index.php 

Από τα βάθη των αιώνων έρχεται η χρήση των βοτάνων στην θεραπευτική. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Κινέζοι εντρύφησαν στις θεραπευτικές ιδιότητες των φαρμακευτικών φυτών και μετέφεραν τις πολύτιμες γνώσεις τους στις επόμενες γενεές.
Η ανάπτυξη της χημείας και των βιολογικών επιστημών συντέλεσε στην μέγιστη αξιοποίηση αυτής της γνώσης. Κατ’αρχήν οδήγησε στην απομόνωση των δραστικών ουσιών, στις οποίες οφείλονται οι θεραπευτικές δράσεις των φυτών. Στην συνέχεια, συντέθηκαν βελτιωμένα μόρια με καλύτερο προφίλ φαρμακολογικών δράσεων και μικρότερη τοξικότητα και μελετήθηκαν οι μηχανισμοί, μέσω των οποίων οι φαρμακευτικές ουσίες ασκούν τις φαρμακολογικές ή τοξικές δράσεις τους.
Παρ’ότι σήμερα, τα φάρμακα που συνταγογραφούνται στις δυτικές χώρες συντίθενται κατεξοχήν στα εργαστήρια των φαρμακοβιομηχανιών, οι δρόγες εξακολουθούν να κατέχουν μερίδιο στη λαϊκή θεραπευτική. Αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους ερευνητές. Σε περιπτώσεις, που η σύγχρονη φαρμακευτική χημεία αδυνατεί να σχεδιάσει συνθετικά φάρμακα για ανθιστάμενα ή σοβαρά νοσήματα, οι επιστήμονες αναζητούν τις απαντήσεις και τις λύσεις στα βότανα.
Η ηλεκτρονική αυτή βάση σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα βότανα της Ηπείρου, περιοχής με μεγάλη ποικιλότητα φαρμακευτικών φυτών.
Ο μελετητής μπορεί να ανασύρει πληροφορίες σχετικές με τις επίσημες και λαϊκές ονομασίες των φυτών, τη μορφή τους, τις δραστικές ουσίες που περιέχουν, τα μέρη του φυτού που τις περιέχουν, τον τρόπο λήψης, τις φαρμακολογικές ιδιότητες και εφαρμογές καθώς και τις ανεπιθύμητες ιδιότητες και την ενδεχόμενη τοξικότητά τους. Μπορεί επίσης, να βρει και ενδεικτική βιβλιογραφία για περαιτέρω μελέτη.
Σε καμία όμως περίπτωση η βάση αυτή δεν συνιστά θεραπευτικό οδηγό για ατομική χρήση.
Θα πρέπει πάντοτε να λαμβάνεται η γνώμη του θεράποντος ιατρού πριν τη λήψη κάποιου παρασκευάσματος βοτάνων, γιατί ενδέχεται να αλληλεπιδρά με άλλα φάρμακα και να τροποποιεί σοβαρά τη δράση και τοξικότητά τους.  


Διαβάστε εδώ:
http://mediplantepirus.med.uoi.gr/pharmacology/index.php

Ψηλόκαστρο Πωγωνίου: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 26 Αυγούστου


Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 26 Αυγούστου, στην Ψηλόκαστρο Πωγωνίου.

Κάτω Μερόπη Πωγωνίου: Παραδοσιακό μεσημεριανό τραπέζι και το βράδυ παραδοσιακό γλέντι, το Σάββατο 26 Αυγούστου

Παραδοσιακό μεσημεριανό τραπέζι για χωριανούς και φίλους και το βράδυ παραδοσιακό γλέντι το Σάββατο 26 Αυγούστου, στην πλατεία της Κάτω Μερόπης Πωγωνίου.

Ο Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε στην ημερίδα «Κτηνοτρόφοι των Τζουμέρκων: Ο διαρκής πολιτισμός των βουνών»

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε την Τρίτη, 22 Αυγούστου, στην ημερίδα με θέμα "Κτηνοτρόφοι των Τζουμέρκων - Ο διαρκής πολιτισμός των βουνών",  που διοργάνωσε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και η Περιφέρεια Ηπείρου, στα Πράμαντα.
Η εκδήλωση είχε τιμητικό χαρακτήρα προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα τους παρείχε ενημέρωση και έθεσε ζητήματα για προβληματισμό σχετικά με το μέλλον της κτηνοτροφίας των Τζουμέρκων, τη νομαδική κτηνοτροφία και τις προοπτικές της. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια γλυπτού,  αφιερωμένου στους κτηνοτρόφους της περιοχής, που φιλοτέχνησε ο Θεόδωρος Παπαγιάννης. 

Στην τοποθέτηση του ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στις δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στον κτηνοτροφικό κόσμο, ειδικά των ορεινών περιοχών όπως αυτή των Τζουμέρκων και στην ανάγκη ανασυγκρότησης της πρωτογενούς παραγωγής με κοινωνική συναίνεση και εθνική στρατηγική για τα εθνικά μας προϊόντα.
Επίσης τόνισε την ανάγκη προστασίας της φέτας στις συμφωνίες της ΕΕ με τη Ν. Αφρική και τον Καναδά και επισήμανε τον αγώνα που ξεκίνησε ο Όμιλος Φίλων Φέτας, με την στήριξη της διεπαγγελματικής οργάνωσης, στη ελληνική και διεθνή αγορά με σύνθημα "Η ΦΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ". 

Η Μερόπη Τζούφη στην εκδήλωση μνήμης στην Ελεούσα

Τιμήθηκε την Κυριακή, 20 Αυγούστου με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους πολιτικών και τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων, καθώς και από συγγενείς και συγχωριανούς των θυμάτων, η μνήμη των έξι νέων ανδρών, οι οποίοι εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα «Αμπέλια» της Δ.Κ. Ελεούσας τον Αύγουστο του 1944.

 Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που έχει στηθεί στον τόπο της εκτέλεσης, «τα Αμπέλια» Ελεούσας και την οποία διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ζίτσας και η Δημοτική Κοινότητα Ελεούσας, το παρόν έδωσε και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, η οποία και προέβη σε κατάθεση στεφάνου, προς τιμή των θυμάτων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ “ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ”: Εκλογή νέου Δ.Σ. 2017

Συνεχίστηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση που είχε διακοπεί το προηγούμενο Σάββατο και εκλέχτηκε το νέο Δ.Σ. με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος: Μίτσης Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος: Τσεκούρας Αθανάσιος
Γραμματέας: Μπαλάφα Αικατερίνη
Ταμίας: Τάσσης Μιχάλης
Οργανωτικός Γραμματέας: Σταύρου Γεώργιος
Ειδικός Γραμματέας: Στεργίου Κωνσταντίνος
Μέλη: Πίκουλης Λάμπρος, Τζώρτζης Ιερέας Γεώργιος,
Τόλη Βαρβάρα
Αναπληρωματικά μέλη: Σταύρου Άγγελος, Μαρμούτας Παναγιώτης, Χαλιάσος Σταύρος

Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους!