Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Μεταγραφικές ενισχύσεις με την προσθήκη των Γιάννη και Βαλάντη Ζήκου

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει τις μεταγραφές των Γιάννη και Βαλάντη Ζήκου.

Ο Γιάννης (20 ετών) είναι κεντρικός αμυντικός και έρχεται στην ομάδα μας από την Θύελλα Κατσικάς.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό Βοτανικού και στον ΑΟ Γιαννινα.

Ο Βαλάντης (19 ετών) αγωνίζεται ως αριστερός μπακ χάφ και έχει αγωνιστεί στον ΑΟ Νεοχωροπούλου, Αγία Μαρίνα και ΑΟ Γιαννινα.

- Γιάννη και Βαλάντη καλώς ήρθατε στην οικογένεια της Αναγέννησης! Σας ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (7 – 13/08/2023)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (7 έως 13 Αυγούστου 2023) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/08/2023

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι.    18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ      8/08/2023

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα.      08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/08/2023

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.     18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ  10/08/2023      Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα- Δίστρατο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    11/08/2023     

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.       18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/08/2023     

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.       08:00 – 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/08/2023

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό.  18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ      8/08/2023

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή.     08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/08/2023

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.      18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ  10/08/2023     

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο.        08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    11/08/2023     

Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστής – Χουλιαράδες.  18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/08/2023     

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι.        08:00 – 13:00

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 


Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας.

ΜΗΝΑΣ: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

ΤΡΙΤΗ 8/08/2023

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

 ΤΡΙΤΗ 22/08/2023

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ-ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: 6977971340

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για μεταφορά δύο παράτυπων μεταναστών

 


Συνελήφθησαν προχθές (03-07-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της διακίνησης παράτυπων αλλοδαπών οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα βρέθηκαν επιπλέον δύο αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Τα φορτηγό αυτοκίνητο, επτά κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -1.350- ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν.

Οι κατηγορούμενοι με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Παρουσίαση του βιβλίου του «Τρίποντο Ζωής» του γνωστού μπασκετμπολίστα Νίκου Ντούγια

 


Με μεγάλη χαρά και προσμονή υποδέχτηκε το Δελβινάκι τον γνωστό μπασκετμπολίστα Νίκο Ντούγια για την παρουσίαση του βιβλίου του «Τρίποντο Ζωής».

Ήταν μια ιδιαίτερη εκδήλωση γεμάτη συναίσθημα, συγκίνηση αλλά και μηνύματα για τη νεολαία κι όχι μόνο, καθώς το βιβλίο αποτελεί αυτοβιογραφία του Νίκου Ντούγια και στις σελίδες του μοιράζεται σημαντικές στιγμές από τη ζωή και την καριέρα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Καλωσορίζουμε στο Δελβινάκι και το Δήμο Πωγωνίου το Νίκο Ντούγια, έναν άνθρωπο που έχει βάλει πολλά τρίποντα στη ζωή του αλλά σίγουρα έχει βάλει τρίποντο και στην καρδιά όσων αγαπούν το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Ο Νίκος ξεχώρισε για το αθλητικό του πνεύμα, για τη δυναμική του παρουσία στα γήπεδα και το ευ αγωνίζεσθε, στοιχεία απαραίτητα τόσο για τους αθλητές αλλά και για όλους όσους «αγωνίζονται» καθημερινά στη ζωή. Είναι αλήθεια ότι ο Νίκος έφυγε από την πατρίδα του με ελάχιστα εφόδια αλλά κουβαλούσε μαζί του τα πιο σημαντικά: την αγάπη για το μπάσκετ, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να κυνηγήσει ό, τι θεωρεί σημαντικό, γιατί τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και κανένας δε μπορεί να βάλει εμπόδια στα όνειρά μας. Αυτό είναι και το μήνυμα που περνάει το συγκεκριμένο βιβλίο» τόνισε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι ένα βιβλίο που θα πρέπει να διαβάσουν όλοι, ιδιαίτερα τις στιγμές που νιώθουν απογοητευμένοι και έτοιμοι να παρατήσουν τις προσπάθειες που κάνουν για να φτάσουν στον στόχο τους.

Για το ήθος και τις αρχές του Νίκου Ντούγια μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιούλα Μητροκώστα που έκανε μία αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς στην πορεία του επαγγελματία καλαθοσφαιριστή.

Κάτω Ραβένια Πωγωνίου: Παραδοσιακό γλέντι, το Σάββατο 12 Αυγούστου

 


Παραδοσιακό γλέντι, το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023, στα Κάτω Ραβένια Πωγωνίου.

Στη “λευκή νύχτα” στην Παραμυθιά ο Σπύρος Ριζόπουλος

 


Στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας βρέθηκε ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου επισκέφτηκε την Παραμυθιά στα πλαίσια της “λευκής νύχτας” που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου συναντήθηκε και συνομίλησε με πλήθος κόσμου. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχε την ευκαιρία για συνομιλίες με εμπόρους και καταστηματάρχες της περιοχής.

Τον κύριο Ριζόπουλο συνόδευαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τους Ορίζοντες Ηπείρου της Π. Ε. Θεσπρωτίας Βασιλική Κωστάκη, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Μαρία Λίτσιου, Βασίλης Γιαννάκης, Βαγγέλης Μπαϊκούσης και ο υποψήφιος της Π.Ε. Ιωαννίνων Σπύρος Αθανασίου.

Ρεπετίστα Πωγωνίου: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών, ο συνδημότης Τάσσης Γεώργιος

 


«Έφυγε» από τη ζωή 95 ετών, ο συνδημότης Τάσσης Γεώργιος.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Κυριακή  6 Αυγούστου 2023   και ώρα 2:30 μ.μ, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ρεπετίστας Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αντάμωμα Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς 2023, την Τετάρτη 16 Αυγούστου

 


Το καθιερωμένο από χρόνια ετήσιο αντάμωμα - προσκύνημα στην Παναγία τη Βελλαϊτισσα   θα πραγματοποιήσουν και φέτος οι Απόφοιτοι του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς στις 16 Αυγούστου 2023 στη Βελλά.

Το αντάμωμα  θα αρχίσει  με Θεία Λειτουργία και  Αρτοκλασία, στον ανακαινισμένο  Ιερό Ναό της Μονής , στην οποία κλήθηκε  να χοροστατήσει  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κκ. Μάξιμος. Θα ακολουθήσει  επιμνημόσυνη δέηση για  τους καθηγητές μας και σπουδαστές που ¨λείπουν¨ σήμερα από κοντά μας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία θα έχουμε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής και περιήγηση στους χώρους της Σχολής. Η επίσκεψη  στις Πηγές για το καθιερωμένο τσιπουράκι θα κλείσει το φετινό  αντάμωμα. Σας περιμένουμε όλους με τις οικογένειές σας και τους φίλους σας  για να θυμηθούμε όμορφες στιγμές με πολλές συγκινήσεις και πολλές αναμνήσεις από τη μαθητική μας ζωής.

Ρεπετίστα Πωγωνίου: Την Κυριακή 6 Αυγούστου, ώρα 12:00, το τελευταίο αντίο τον άτυχο Μπαλάσκα Π. Παύλο

 


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών, ο συγχωριανός Μπαλάσκας Π. Παύλος.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023   και ώρα 12:00 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ρεπετίστας Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

5ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού τραγουδιού και παραδοσιακής μουσικής, στους Κουκλιούς Πωγωνίου

 

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 4  Αυγούστου 2023, το 5ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού τραγουδιού και παραδοσιακής μουσικής, στους Κουκλιούς Πωγωνίου.


Στο 5ο φεστιβάλ πολυφωνικού τραγουδιού συμμετείχαν σχήματα ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού που τραγούδησαν με πάθος αυτό το αρχαϊκό είδος τραγουδίσματος.

Παηδονιά Πωγωνίου: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, την Κυριακή 6 Αυγούστου

 


Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, στη Παηδονιά Πωγωνίου.

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 5-Ο8-2023

 


Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ), στο οποίο δόθηκε η ονομασία “PETAR”.

Σύμφωνα με το εν λόγω Ε.Δ.Ε.Κ., καιρικό σύστημα προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας – Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

H Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, έχοντας υπόψη το Ε.Δ.Ε.Κ. της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ζητά από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους κ.α.) να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Μεταγραφική ενίσχυση με τον Θέμη Αναστασιάδη

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Θέμη Αναστασιάδη.

Ο Θέμης είναι γεννημένος το 2000 και  αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του κέντρου.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες: Ατρόμητος 95, ΑΕΔ Πωγωνάτος, ΑΟ Ζωοδόχος, Αγροτικός Καστρίτσας και ΑΟ Νεοχωροπούλου.

-Θέμη καλώς ήρθες στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου!

Σου ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες με την ομάδα μας!

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 5 Αυγούστου

 


Το Σάββατο 5 Αυγούστου, οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Τα 8 βασικά δεδομένα για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

 


Η διάσημη Βρετανίδα ηθοποιός Τζούντι Ντεντς αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι επιδεινώθηκε η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας με την οποία διαγνώστηκε το 2012 και πλέον δεν βλέπει στα κινηματογραφικά πλατό, ούτε μπορεί να διαβάσει τα σενάριά της. Την βοηθούν όμως φίλοι της να τα απομνημονεύσει.

Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι μία συνηθισμένη πάθηση των ματιών, που εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τον τρόπο ζωής. Δυστυχώς, όμως, υπάρχει ανησυχητική έλλειψη ενημέρωσης γι' αυτήν, καθώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά συμπτώματά της ούτε τους παράγοντες κινδύνου που ευνοούν την εμφάνισή της και την επιδεινώνουν.

Για τα οκτώ βασικά δεδομένα που αφορούν την πάθηση ενημερώνει ο δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, Xειρουργός-Οφθαλμίατρος, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης:

1. Είναι πολύ συχνή. Υπολογίζεται ότι προσβάλλει έναν στους οκτώ ανθρώπους ηλικίας πάνω από 60 ετών, αποτελώντας την πιο συχνή αιτία μη αναστρέψιμης απώλειας της όρασης στους ηλικιωμένους. Εκτιμάται ότι 200 εκατομμύρια άτομα πάσχουν ήδη από αυτήν, ενώ έως το 2040 θα έχουν αυξηθεί σε 300 εκατομμύρια.