Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Άνοιξε η πλατφόρμα για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 200 ευρώ

 


Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζει ότι τη Μεγάλη Τετάρτη καταβάλλεται στους λογαριασμούς 634.000 χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι (δικαιούχοι και μη) της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr ) στο μενού: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-> Συνταξιούχοι -> Έλεγχος δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης Πάσχα 2022 (https://www.efka.gov.gr/elegxosdikaiomatos.php) .

Οι χρήστες εισέρχονται στο σύστημα με χρήση κωδικών taxis και μπορούν να βλέπουν στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο το λόγο απόρριψης ως αποτέλεσμα του ελέγχου που έχει πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ.

Οι έλεγχοι –λόγοι απόρριψης είναι οι εξής:

EΟΔΥ: Σαράντα έξι θάνατοι σήμερα, 10.005 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 298.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα έξι θάνατοι σήμερα, 10.005 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 10.005.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.252.248 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 222 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 120.460 (3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.701 θάνατοι.

Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 298 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.

To 93.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 167 (56.04%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 131 (43.96%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.575 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 208 (ημερήσια μεταβολή +22.35%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 237 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί για τις δωρεές στο Κοινωνικο Παντοπωλείο - Συσσίτιο

 

Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεως ΒΙΚΟΣ Α.Ε.  και την εταιρεία «Αυγά Νάκης» για την προσφορά προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο του Δήμου Πωγωνίου.

Με την ευκαιρία, ο Δήμος Πωγωνίου  απευθύνει έκκληση προς τις επιχειρήσεις και τους απλούς πολίτες να στηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο με προσφορά σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Μήνυμα του δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη για το Πάσχα

 


«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Το Αναστάσιμο μήνυμα αποτελεί μια νέα αφετηρία, μια νέα αρχή που όλοι έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα.

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει αλλά αυτή η πολύμορφη κρίση θα πρέπει να μας θυμίζει τα σημαντικά και ουσιώδη που είναι η υγεία, η αγάπη, η ειρήνη και η αλληλεγγύη. Εύχομαι το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να φέρει την αγάπη στις καρδιές όλων μας και να μας προσφέρει πρόοδο, υγεία, ευημερία και αισιοδοξία.

Φίλες και φίλοι,

Όλοι μας σηκώνουμε αυτή τη δύσκολη ώρα το δικό μας «Σταυρό» αλλά το βάρος πάντα γίνεται μικρότερο όταν μοιράζεται…

Σας στέλνω τις πιο θερμές μου ευχές για Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη.  Χρόνια πολλά!

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης»

Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση»: Ευχές για το Πάσχα

 


Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Αδελφότητας εύχονται σε όλους και όλες σας, χωριανούς και απόδημους, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου, την Τετάρτη 20 Απριλίου, στις 11:00 π.μ.

 


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει αύριο Τετάρτη 20 Απριλίου, στις  11:00  π.μ., συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της παράταξης Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα.

Ντότης Δημήτριος: Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα, στον https://www.tzourlakos.com/

 


Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ'' του  Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτριου, στον https://www.tzourlakos.com/

Ζηκόπουλος Σταύρος: Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα, στον https://www.tzourlakos.com/

 


Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ'' του  Δήμου Πωγωνίου κ. Ζηκόπουλου  Σταύρου, στον https://www.tzourlakos.com/

Φωτίου Αθανάσιος: Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα, στον https://www.tzourlakos.com/

 


Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα του Αντιδημάρχου του  Δήμου Πωγωνίου κ. Φωτίου Αθανάσιου, στον https://www.tzourlakos.com/

Μαρία Κεφάλα: Ευχές για το Πάσχα

 


 Μας δίδαξε τι σημαίνει αλληλεγγύη.

Μας γέμισε αγάπη με την αυτοθυσία του.

Έδειξε με το αγκάθινο στεφάνι του ότι καμία λύτρωση δεν έρχεται αν δεν περάσει πρώτα τον δρόμο του μαρτυρίου.

Για να καταλάβουμε ότι η ζωή είναι πιο ισχυρή από τον θάνατο και στο τέλος νικάει. 

 Καλή Ανάσταση, με την ελπίδα τώρα να είναι πιο δυνατή και πιο ζωηρή από ποτέ!!

Παραβάσεις τη Δευτέρα 18 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 18 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 94.214 έλεγχοι, από τους οποίους οι 63.566 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 27 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 31 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

8 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 5 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

6 στη Δυτική Ελλάδα και

2 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.201 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.478 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.723 των 150 ευρώ.

19 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και ιδιοκτήτη καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστήματος.

Στην Κρήτη, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.305 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.043 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου: Εκλογή νέου Δ.Σ.

 


Ζωντανό παρόν έδωσαν οι κυνηγοί στην γενική συνέλευση του Κυνηγητικού Συλλόγου Πωγωνίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δελβινάκι.

Τη συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ε’ Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κ. Νίκος Παπαγρηγορίου ο οποίος χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους αναφερόμενος σε επίκαιρα κυνηγητικά θέματα που μας αφορούν όλους.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Μιχάλης Τζαβέλλας συνέχισε με τον απολογισμό της θητείας του σε έργα  και πράξεις αναφερόμενος και σε ανοιχτά προβλήματα.

Παριστάμενοι κυνηγοί τοποθετήθηκαν σε μια δημιουργική και γόνιμη συζήτηση για τα προβλήματα του συλλόγου και του κυνηγιού στο Πωγώνι.

Ο απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα δίνοντας την έγκριση για την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

Οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά στην αίθουσα του συλλόγου.

Οι οκτώ που εκλέγονται είναι κατά σειρά ψήφων είναι:

Στυλιανός Κουκουλάρης

Σίμος Χρήστος

Δάκας Ευάγγελος

Τζαβέλλας Βασίλειος

Σούλιος Δημήτριος

Νικολάου Κωνσταντίνος

Κούκας Γεώργιος

Τάσσης Σπυρίδων

Στην Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι

Κώστας Γεώργιος

Ζυγοκώστας Δημήτριος

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους!

Γκόγκος Χρήστος: Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα, στον https://www.tzourlakos.com/


 Εορταστικό μήνυμα για το Πάσχα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Πωγωνίου κ. Γκόγκου Ν. Χρήστου στον https://www.tzourlakos.com/

Οδηγίες για την ασφαλή κατανάλωση τροφίμων κατά τη διάρκεια του Πάσχα


Καθώς πλησιάζει το Πάσχα και προετοιμαζόμαστε για το πασχαλινό τραπέζι, θα πρέπει να θυμόμαστε να ακολουθούμε τους παρακάτω κανόνες κατά το χειρισμό των τροφίμων και ειδικά του αιγοπρόβειου κρέατος και των αυγών, που εκείνες τις μέρες καταναλώνονται περισσότερο. 

Συγκεκριμένα:

Τα αυγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 2 ώρες. Διατηρήστε τα αυγά που έχουν βράσει επαρκώς (σφιχτά) στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν.

Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα αυγά (π.χ. χειροποίητη μαγιονέζα) καθώς επίσης την κατανάλωση ωμής ζύμης που περιέχει αλεύρι ή αυγά.

Αν επιθυμείτε να καταναλώσετε τα αυγά που βάψατε/διακοσμήσατε, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει βαφή κατάλληλη για τρόφιμα.

Διατηρήστε τα αυγά στη συσκευασία τους στο ψυγείο (όχι στην πόρτα του ψυγείου). Τα βαμμένα αυγά θα πρέπει να διατηρούνται, επίσης, στο ψυγείο.

Βεβαιωθείτε ότι αποψύχετε το κρέας ακολουθώντας τα σωστά βήματα: η απόψυξη στη συντήρηση του ψυγείου μπορεί να διαρκέσει περίπου 24 ώρες, όταν πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι. Ποσότητα κρέατος περίπου 4,5 κιλών χρειάζεται αρκετές μέρες ώστε να αποψυχθεί πλήρως.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου

 


Την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Μέτσοβο, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 15:00

Ιωάννινα, Δερβίζιανα, Κέντρο Υγείας, 10:00 – 14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, Φιλιππιάδα, 09:00-14:00.

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλόβρυσου: Ευχές για το Πάσχα

 


Ο Θείος λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν την σκέψη για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη!

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Εκ του Δ.Σ.

"POE~TRY": Παράταση παραστάσεων, 20, 29, 30 Απριλίου στις 21:15.

 


Έπειτα από τη μεγάλη προσέλευση του κοινού των Ιωαννίνων και τις sold out παραστάσεις δίνεται παράταση. 

Τρεις ακόμη παραστάσεις: 20, 29, 30 Απριλίου στις 21:15. 

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Μια παράσταση χοροθεατρική, διασκευασμένη θεατρικά, βασισμένη σε ένα διήγημα του

Έντγκαρ Άλαν Πόε, ικανή να καθηλώσει και τον πιο ατρόμητο θεατή, για πρώτη φορά στη σκηνή.

Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου

Παρασκευή 29 Απριλίου

Σάββατο 30 Απριλίου

στις 21:15΄

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 12€ ταμείο, 10€ προπώληση, 8€ μειωμένο (ανέργων-εφήβων-παιδιών-65+


Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Μωβ κουκουβάγια, viva https://www.viva.gr/tickets/theater/poetry/

Κρατήσεις: 6974865401

Τοποθεσία: Θέατρο Actina

Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Παραγωγή: Θέατρο Actina

video Link: https://youtu.be/Ik4W4f4YFV4

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ευχές από το Hellenic Healthcare Group

 


Ευχές από το Hellenic Healthcare Group

Νέα ελάχιστη επεμβατική θεραπεία αφαίρεσης της πέτρας στα νεφρά



Το τέλος της «λίθινης εποχής»

Η συνδρομή της τεχνολογίας στην ιατρική έχει εξελιχθεί θεαματικά, δίνοντας στους χειρουργούς-ουρολόγους τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν μεγάλες, σκληρές ή πολύπλοκες πέτρες των νεφρών, που πιθανότατα θα εγκυμονούσαν σοβαρές επιπλοκές αν αντιμετωπίζονταν με τις μεθόδους του παρελθόντος.
Η θεραπεία επιλογής για την αντιμετώπιση σκληρών λίθων, μεγαλύτερων από 2,5 εκ., οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στην εξωσωματική λιθοτριψία, είναι η μίνι-διαδερμική νεφρολιθοτριψία (
mini-PCNL).
Η μίνι-διαδερμική νεφρολιθοτριψία (
mini-PCNL) εξασφαλίζει την αφαίρεση όλων σχεδόν των λίθων του ανώτερου ουροποιητικού συστήματος, με τη χρήση ενδοσκοπικών τεχνικών.
«Είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται με μικροσκοπική τομή-εντομή στο δέρμα, μέσω της οποίας, υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο, δημιουργείται ένα στενό κανάλι κατευθείαν στην αποχετευτική μοίρα του νεφρού και στο σημείο στο οποίο βρίσκεται ο λίθος. Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτελεί την εξέλιξη της κλασικής διαδερμικής νεφρολιθοτριψίας (
standard PCNL) και εγγυάται απόλυτη ασφάλεια», επισημαίνει ο δρ Στυλιανός Κοντός Χειρουργός Ουρολόγος (https://urologyclinic.gr) Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, μέλος Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών Ουρολόγων Ηνωμένου Βασιλείου.

Η μίνι-διαδερμική νεφρολιθοτριψία (mini-PCNL) παρακάμπτει την ανοικτή χειρουργική με τις συχνές και σοβαρές επιπλοκές και επιτρέπει στις μεγάλες ή πολύπλοκες πέτρες να υποβάλλονται σε επεξεργασία με έναν ελάχιστα επεμβατικό τρόπο, ο οποίος στο παρελθόν θα απαιτούσε μεγάλη τομή και μεγαλύτερη παραμονή στο νοσοκομείο.
Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου.