Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Έχασε στο Δελβινάκι από την Αγία Μαρίνα η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (0-2)- Την ήττα γνώρισε στο Κεφαλόβρυσο η τοπική Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 1-3)

*Νικηφόρα πέρασε ο ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας από το Δελβινάκι το απόγευμα της Κυριακής αφού νίκησε την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με σκορ 2-0 διατηρώντας το αήττητο σερί των τριών αγωνιστικών.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 28' με πέναλτι σε ανατροπή του Σταματόπουλου Ραφαήλ στην περιοχή, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Likaj Besmir και έκανε το 0-1.
Στο 57', η μπάλα προσέκρουσε σε χέρι αμυντικού και ο Πασχάλης Χρήστος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι  διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος είχε δοκάρι στο 84'.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Γέρακος Δημήτριος, Ναθαναήλ Νικήτας, Ντέλλας Κων/νος, Κασίμης Μάριος, Μυριούνης Σταύρος, Κλεισούρας  Αντώνιος (Καραγιάννης Θεοχάρης 53΄), Ζενέλης Πάτροκλος, Μπουτοβίνας Αλέξανδρος (Γκίτσας Βασίλειος 76΄), Χαρίσης Ιωάννης, Τσαραώσης Ευάγγελος, Μούτας Περικλής,
ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας:
Γκόγκος Αλέξανδρος,   Παππάς Βασίλειος, Χωραβάτης Παναγιώτης,  Κασίμης Μάριος, Παππάς Γεώργιος, Λαγκαβάνης Απόστολος, Likaj Besmir, Τσίκας Χρήστος, Χωραβάτης Βασίλειος, Σταματόπουλος Ραφαήλ (Μπάκας Κων/νος 83΄), Παπαρούνας Ηλίας (Βέργος Γεώργιος 90΄), Πασχάλης Χρήστος
*Την δεύτερη ήττα στο Κεφαλόβρυσο γνώρισε η τοπική Αναγέννηση από τον Α.Π.Ο.Ε.Λ. με σκορ 1-3.
Στην επανάληψη ο Τσαπέτης Παναγιώτης με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Παπανικολάου Κωνσταντίνου έκανε το 0-1.
Το 0-2 έγινε όταν ο Γκούμας Ιωάννης εκτέλεσε κόρνερ και στο πρώτο δοκάρι ο Κώστας Θεόδωρος σκόραρε.
Ο Μπάφας Ιωάννης μειώνει σε 1-2 μετά από τραγικό λάθος της άμυνας του Α.Π.Ο.Ε.Λ..
Το 1-3 έκανε ο Μπαρδάκας Γεώργιος  μετά από λάθος του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο, MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1-2
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ 2-2
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 0-4
Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 1-3
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 7-1
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0-2
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 0-1


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 9
2. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 9
3. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 9
4. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 9
5. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  6
6. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 4
7. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4  
8. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 4
9. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 4
10. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3
11. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 3
12. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1 
13. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 1 
14. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 1
15. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1

16. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 0

Ισόπαλοι με 1-1 Θρίαμβος Σερβιανών και Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά

*Στο γήπεδο Σερβιανών το απόγευμα της Κυριακής ο τοπικός Θρίαμβος και ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά είχαν από ένα ημίχρονο και μοιράστηκαν τους  βαθμούς, αφού ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, για την 3η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας, Hall of Brands.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο β΄  ημίχρονο, και πριν συμπληρωθεί το 1΄, ο Μακρής Χρήστος με σουτ έκανε το 0-1.
Ο Θρίαμβος ανέβασε την απόδοσή του, δημιούργησε ευκαιρίες και ισοφάρισε σε 1-1 στο 79', με κεφαλιά του Πάκου Χαράλαμπου.
Θρίαμβος Σερβιανών:
Κυρικλίδης Αλέξιος, Μπάλλας Σωτήριας,  Βραχνός Παναγιώτης, Σκουφής Δημήτριος, Τζίμας Παναγιώτης, Κομπίλας Κωνσταντίνος, Διαμαντόπουλος Κων/νος, Τσιαφίτσας Βάϊος, Αλεξίου Βάϊος (Θανάσης Κων/νος 46΄) Ηλίας Μιχαήλ, Μπάφας Αλέξανδρος (Πάκος Χαράλαμπος 46΄)
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Μπαρίμης Γεώργιος, Γκόνης Πέτρος, Πανίδης Νικόλαος, Ζόta Romeo, Μακρής  Χρήστος, Πατσούρας Ανδρέας, Λαγιοκάπας Ευριπίδης, Άμρο Χρήστος (Δρίβας Λάζαρος 86΄), Νούσης Ευάγγελος, Μπενέκος Αχιλλέας (Ντρουμπάλης Αναστάσιος 90΄)
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 0-0
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 5-0
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 0-0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 1-1
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ - Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 4-2
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 0-3
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 1-1
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ  1-1
Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2017-18
1.      ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 7
2.      ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 7
3.      ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 7
4.      ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 7
5.      ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 6
6.      Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 4
7.      Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 4
8.      ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 4
9.      ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 4 
10.    Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 3
11.    Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 3
12.    Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 3 
13.    Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 2 
14.    Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 2
15.    Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 1

16.    Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0


Ο ΠΑΟΚ με συνδυασμό με κεφαλιές του Μάτος και Πρίγιοβιτς κέρδισε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0.

Οι γηπεδούχοι κατά διαστήματα, έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησαν αξιόλογες φάσεις, όμως, δεν μπόρεσαν να πετύχουν πάνω από ένα τέρμα, είτε λόγω αστοχίας και ατυχίας (δoκάρι Πρίγιοβιτς στο φινάλε του πρώτου μέρους), είτε λόγω των επεμβάσεων του Βελλίδη (χαρακτηριστικότερη αυτή στο 53΄).
Το ματς είχε καλό ρυθμό και κάποιες αξιόλογες φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί ξανά στο 38' με σουτ του Μαουρίσιο από το ημικύκλιο της περιοχής που απέκρουσε δύσκολα ο Βελλίδης παραχωρώντας κόρνερ.
Στο 43΄ο Πετράκης έκανε αναγκαστική αλλαγή, αντικαθιστώντας τον τραυματία Λίλα με τον Μανθάτη, ενώ πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε ένα πιεστικό δίλεπτο, όπου κατέληξε σε μία άστοχη προβολή του Βαρέλα μετά από γύρισμα του Καντουρί στην περιοχή.
Στο 53΄ ο "Δικέφαλος" έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για γκολ.
Η μπάλα κατέληξε στον Πρίγιοβιτς στην περιοχή μετά από κόντρες, ο Σέρβος έκανε το σουτ και ο Μάτος μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλάζοντάς την με τακουνάκι, αλλά ο Βελλίδης αντέδρασε εξαιρετικά και κατάφερε να αποκρούσει πολύ δύσκολα βρίσκοντας την μπάλα με τα χέρια και το πρόσωπο!
Η πίεση του ΠΑΟΚ στις αρχές του β΄ μέρους συνεχίστηκε και η "ασπρόμαυρη" υπεροχή μετουσιώθηκε σε γκολ στο 55΄.
Σκόρερ ήταν ο Πρίγιοβιτς, βρίσκοντας δίχτυα και πάλι με κεφαλιά. 
Ο Τσίμιροτ σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάτος έδωσε ασίστ στον Σέρβο με κεφαλιά και εκείνος "εκτέλεσε" από κοντά τον Βελλίδη με το κεφάλι.
Το ματς έληξε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει άλλη μία νίκη και τον ΠΑΣ να γνωρίζει την πρώτη του ήττα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς, Μαουρίσιο (67΄ Σάχοβ), Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί, Πέλκας (65΄ Λημνιός), Βιεϊρίνια (75΄ Μακ), Πρίγιοβιτς.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68΄ Βιδάλ), Γαρουφαλιάς (61΄ Σολτάνι), Λίλα (43΄ Μανθάτης λ.τ.), Καρανίκας, Γιάκος, Χαλκιαδάκης

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού από τη δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους.
Αναλυτικά:
Τις βραδινές ώρες της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου θα επηρεαστούν το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η Κέρκυρα) και πιθανόν οι παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου.
Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία και πιθανόν πρόσκαιρα προς το μεσημέρι η δυτική Πελοπόννησος και η δυτική Στερεά και προς το βράδυ η κεντρική Μακεδονία (κυρίως οι δυτικές περιοχές) και η Θεσσαλία.
Την τρίτη 26 Σεπτεμβρίου κατά διαστήματα πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, οι Σποράδες και η βόρεια Εύβοια και πιθανόν η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική και η Πιερία) και η ανατολική Θεσσαλία.

Σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης τίμησε την μνήμη του ιδρυτή της καθηγητού Περικλέους Βιζουκίδου

 Στη Θεσσαλονίκη και στα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 το πρωί  μετά την δοξολογία  στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης τέλεσε  στο μνήμα  του ιδρυτή της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης  Καθηγητού  Περικλέους Βιζουκίδου  τρισάγιο  υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του εξήντα ένα χρόνια από τον θάνατό του.
   Δυστυχώς οι τυμβωρύχοι της ιστορικής μνήμης της δύσμοιρης Θεσσαλονίκης που αφέθηκε η προβολή της ιστορίας της σε άτομα μισαλλόδοξα που σπέρνουν την διχόνοια και την διαίρεση και παρουσιάζουν τα ιστορικά γεγονότα μέχρι εκεί που τους συμφέρει ώστε η πώληση των βιβλίων τους να έχει εισπρακτική επιτυχία , συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την  προσβολή της μνήμης του διεθνούς φήμης σοφού αντιστασιακού επιστήμονα ως εφαλτήριο αναρρίχησης σε θώκους εξουσίας.
Το ΔΣ της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης θεωρεί χρέος τιμής την υπεράσπιση της τιμής και υπόληψης επιφανών στελεχών της ηπειρωτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης που διετέλεσαν μέλη της διοίκησης της και η Θεσσαλονίκη τους τίμησε δίδοντας το όνομά τους σε οδούς της πόλης όπως η οδός Καθηγητού Περικλέους Βιζουκίδου και Στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου, γιατί και η προσβολή της  μνήμης των νεκρών μας αποτελεί ποινικό αδίκημα και τα όρια της υπομονής μας στενεύουν επικίνδυνα. 

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (25-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (26-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (27-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (28-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (29-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (30-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 23.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (25-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (26-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (27-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (28-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (29-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σάββατο (30-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι. 

Διοργάνωση στην Ήπειρο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, στα τέλη Οκτωβρίου

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει μέσα από τα προγράμματά του και υλοποιεί ως Κυβέρνηση ένα πρωτόγνωρο, διαφορετικό τρόπο επεξεργασίας του εθνικού σχεδίου της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας. Αφήνει πίσω του το παρωχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο του πελατειακού κράτους που μας έφερε στην κρίση και τα μνημόνια και προχωρά σε έναν ανοιχτό διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς, Πανεπιστήμια, συλλογικότητες και με μεμονωμένα άτομα, συνδιαμορφώνοντας με την κοινωνία το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ανθρωποκεντρικής, δίκαιης και οικολογικής ανάπτυξης που αναδεικνύει τις ανάγκες και τα πλεονεκτήματα των Περιφερειών.”
Αυτά ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Κώστας Μπασιούκας, συντονιστής της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηπείρου, με αφορμή τη διοργάνωση στην Ήπειρο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, στα τέλη Οκτωβρίου.
“Καλούμε τους συμπολίτες μας να συνεισφέρουν σε αυτή την ουσιαστική διαδικασία μέσα από συλλογικές αλλά και προσωπικές προτάσεις και κρίσεις για το καλό της Ηπείρου αλλά και της χώρας μας γενικότερα. Πιστεύουμε πως όσο πιο μαζική και ουσιαστική είναι η συμμετοχή μας τόσο καλύτερα και πιο αποδοτικά θα είναι και τα αποτελέσματα.”, τόνισε ο κ. Μπασιούκας.
“Το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στην πόλη μας, στα Γιάννενα, προσδοκούμε να είναι η αφορμή για μια ουσιαστική συζήτηση για την ανάπτυξη του τόπου μας με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων, περισσότερων πολιτών. 

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Κακαβιά Ιωαννίνων, για πλαστογραφία

Συνελήφθη, χθες (22-09-2017) το πρωί στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εισόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς διαβατήριο αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε με πλαστή σφραγίδα εισόδου.
Το παραπάνω διαβατήριο κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (25-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (26-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (27-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (28-09-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (29-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.

Σάββατο (30-09-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι. 

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε πεζός ταξιδιωτικό σάκο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (978) γραμμαρίων

Συνελήφθη, σήμερα (23-09-2017) μετά τα μεσάνυκτα, στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, στα πλαίσια στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή εισόδου ναρκωτικών στη χώρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι κατελήφθη να μεταφέρει πεζός έναν ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε ένα δέμα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (978) γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών


Συνελήφθη, χθες (22-09-2017) το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για σοβαρά ποινικά αδικήματα.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε μετά από διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εισόδου και εμπεριστατωμένη έρευνα, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν δύο διωκτικά έγγραφα και συγκεκριμένα:
ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Τρικάλων, για διακεκριμένες κλοπές από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και
καταδικαστική απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης είκοσι δύο (22) ετών και έξι (6) μηνών, για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ραδιοερασιτέχνες-οδηγούς οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι προκηρύσσονται εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.
 Οι εξετάσεις ανανέωσης θα διεξαχθούν την Δευτέρα 09/10/2017 και ώρα 9:00 π.μ. και οι εξετάσεις απόκτησης νέων αδειών θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 10/10/2017 και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.
Επισημαίνεται ότι για λόγους απρόσκοπτης διενέργειας των εξετάσεων, οι σχολές Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε. οφείλουν να προσκομίσουν στην Διεύθυνση την Υ/Δ του διευθυντή σπουδών με τις τελικές καταστάσεις και τα δικαιολογητικά (παράβολο συμμετοχής κλπ) των υποψηφίων έως και τις 29/9/2017. 
Οι υποψήφιοι που δεν θα δηλωθούν μέχρι και την συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις.
Επίσης η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων ραδιοερασιτεχνών Β’ περιόδου 2017 (για μήνα Οκτώβριο) θα πραγματοποιηθούν στις 24-10-2017 και ώρα 9:00 π.μ..
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία μέχρι τις 17-10-2017.
Οι εξετάσεις θα γίνουν με τη μορφή ερωτηματολογίων πολλαπλών επιλογών (ηλεκτρονική εξέταση).


ΠΗΓΗ: www.php.gov

Ανακοίνωση του Ε.ΠΑ.Μ.-Τ.Ο - ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τους πλειστηριασμούς στα Γιάννενα

Μετά την καλοκαιρινή  διακοπή του Αυγούστου της λειτουργίας των ειρηνοδικείων, ήταν η 4η Τετάρτη δηλαδή η  4η συνεχόμενη φορά που αποτρέπονται πλειστηριασμοί στα Γιάννενα με Μεγάλη Επιτυχία.
Χωρίς την δημιουργία επεισοδίων και με την συναίνεση όλων των πολιτών και φυσικά του Ε.ΠΑ.Μ. Ιωαννίνων που πρωτοστατεί πάντα εδώ στα Γιάννενα αποτρέπονται συνεχόμενα οι πλειστηριασμοί.
Έχουν αποτραπεί μόνο  μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα οι πλειστηριασμοί 14 συνολικά περιουσιακών στοιχείων  ήτοι κατοικίες, αγροτεμάχια, καταστήματα, βιοτεχνίες κ.λ.π.
Έχουμε διασώσει μικρότερες και μεγαλύτερες περιουσίες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτά τα αποτελέσματα  για να μπορέσει και ο απλός πολίτης να κατανοήσει ότι  "μπορεί" και έχει τη δύναμη με την αρωγή των συμπατριωτών και συμπολιτών του να διαφυλάξει με κάποιο τρόπο την περιουσία του από την αρπαγή.
Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες μην πτοείστε.
Ελάτε μαζί μας να βοηθήσουμε τον γείτονά μας τον διπλανό μας τον συμπολίτη μας.
Δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι ή τι έκανε.
Εμείς δεν είμαστε δικαστές να κρίνουμε αν κάποιος είναι σωστός η λάθος, καλός η κακός έντιμος η ανέντιμος.
Όταν ξαναπάρουμε την πατρίδα μας πίσω και ξαναγίνουμε  Ελληνικό κράτος τότε ας κριθούν όλοι από την αρχή με αληθινή δικαιοσύνη και αν πρέπει να πληρώσουν θα πληρώσουν.
Αλλά μέχρι τότε κανένα ακίνητο Έλληνα  δεν πρέπει να πάει στα χέρια των τραπεζών.
Μέχρι να ελευθερώσουμε ξανά την πατρίδα  όχι μην τους αφήσετε  να πάρουν τίποτα.
Εμείς κάθε Τετάρτη θα είμαστε εκεί και θα αγωνιστούμε για όλους.
Έλα κι εσύ να βοηθήσεις γιατί αύριο μπορεί να είναι η δική σου σειρά!

Παρακάλαμος: Τρία στα τρία για τον «συνταξιούχο» λαγοκυνηγό

Σε ξέφρενο ρυθμό οι “επιτυχίες” για τον «συνταξιούχο» λαγοκυνηγό από τον Παρακάλαμο.