Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Συναντήσεις για την λύση και την επανεκκίνηση των εργασιών

Η Ιόνια Οδός είναι το μεγαλύτερο έργο της Δυτικής Ελλάδας και της Ήπείρου.
Δυστυχώς το έργο είναι παγωμένο εδώ και μήνες λόγω της παύσης της τραπεζικής συμμετοχής στο επενδυτικό σχήμα.
Ωστόσο σημαντικές συναντήσεις γίνονται από τους τοπικούς φορείς για την εξεύρεση λύσης και επανεκκίνησης των εργασιών.


Την Τετάρτη 31/08/2011 ο βουλευτής κ. Σπύρος Μαργέλης είχε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιάννη Μαγκριώτη και το Γενικό Γραμματέα, κ. Σέργιο Λαμπρόπουλο.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση όλων των δυνατοτήτων και των προοπτικών που συζητούνται για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην υλοποίηση της σύμβασης για την κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ (από την άρνηση των τραπεζών για περαιτέρω χρηματοδότηση των έργων).

Ο βουλευτής έθεσε με έμφαση την ανάγκη επανέναρξης των εργασιών και ζήτησε από τον Υφυπουργό να αναλάβει κάθε περαιτέρω αναγκαία πρωτοβουλία για την επίλυση των προβλημάτων και την επανέναρξη των έργων.
Ο Υφυπουργός βεβαίωσε το βουλευτή πως το Υπουργείο πράττει το καλύτερο για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και προς μέσα στους προσεχείς μήνες θα έχουν παρθεί όλες οι αποφάσεις.

Επιστολή προς τoν Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα απέστειλε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας του Τ.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Ρόκος σχετικά με την προσπάθεια που γίνεται για έλευση του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα αλλά και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., όπου συζητήθηκε η πορεία του έργου Ολυμπία Οδός χωρίς να συζητηθεί η πορεία του έργο Ιόνια Οδός .
Τόσο η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ όσο και ο νέος αυτοκινητόδρομος ΑΜΒΡΑΚΙΑ - ΑΚΤΙΟ αποτελούν τα μεγάλα έργα στην ευρύτερη περιοχή που με την ολοκλήρωση και τη λειτουργία τους θα συμβάλλουν με αποφασιστικό τρόπο στην ανάπτυξη της Λευκάδας και όλης της Δυτικής Ελλάδας.


ΠΗΓΗ: www.lefkadaslowguide.gr

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Συνελεύσεις για «ΔΩΔΩΝΗ» και τιμές

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κτηνοτρόφοι και οι εξελίξεις στο θέμα του ιδιοκτησιακού της Δωδώνης θα είναι τα ζητήματα που θα συζητηθούν σε συγκεντρώσεις που διοργανώνει ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ηπείρου και στους τέσσερις νομούς.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 π.μ. στο Λούρο Πρεβέζης, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και 12 Σεπτεμβρίου στην Φιλιππιάδα Πρεβέζης, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην Ηγουμενίτσα και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στην Μπαλντούμα.
Στις 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 π.μ. καλεί όλα τα σωματεία των εργαζομένων της περιοχής και των Συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στο αγροκτηνοτροφικό χώρο σε σύσκεψη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

ΑΡΤΑ: Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

Ένας 26χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, συνελήφθη στην Άρτα, για διακίνηση ναρκωτικών.
Στην κατοχή του βρέθηκε μία νάιλον σακούλα, η οποία περιείχε συνολικά 998 γραμμάρια κάνναβης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Άρτας, ενώ το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας διενεργεί προανάκριση.
Επίσης στην Άρτα συνελήφθη ένας 33χρονος Έλληνας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν, μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Πρόγραμμα για 100.000 ανέργους στους δήμους

Μακροχρόνιο πρόγραμμα απασχόλησης για 100.000 ανέργους, ετησίως, στους δήμους όλης της χώρας, ξεκινά άμεσα το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι άνεργοι που θα απασχοληθούν σε έργα μικρής κλίμακας στους δήμους θα μπορούν να εργαστούν για 135 ημερομίσθια τον χρόνο.
Όπως δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, το πρόγραμμα αφορά ανέργους τεχνίτες, για δημοτικά έργα, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος, 1 δισ. ετησίως, δεν θα επιβαρύνει επιπλέον τον κρατικό προυπολογισμό αλλά θα αντληθεί από κοινοτικούς και άλλους πόρους.

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Mειωμένος κατά 25% ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων

MEXPI και 60% έφτασε η πτώση του τζίρου κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε 84 εμπορικούς συλλόγους.
Η φετινή μείωση του τζίρου αποτελεί τη μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, αφού ανέρχεται στο 25% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή, η οποία δεν ξεπέρασε το 15%.

Σημαντική πτώση του τζίρου κατέγραψαν όλοι οι κλάδοι του εμπορίου φέτος το καλοκαίρι σε σύγκριση με πέρυσι.
Συγκεκριμένα, τα έπιπλα, ο οικιακός εξοπλισμός και τα ηλεκτρικά είδη είχαν κάμψη 14%, τα καλλυντικά και τα φαρμακευτικά 13%, η ένδυση και η υπόδηση 10%, τα βιβλία και τα χαρτικά είδη 10%.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΣΕΕ εκφράζει την εκτίμηση ότι, όπως και στο παρελθόν, οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις αναμένεται να διατηρήσουν τις καλοκαιρινές εκπτωτικές τιμές το μεγαλύτερο διάστημα του Σεπτεμβρίου, χρησιμοποιώντας τα δεκαήμερα προσφορών, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον σχετικό νόμο.
Από την έρευνα προκύπτει ότι οι πωλήσεις των εμπορικών επιχειρήσεων ήταν μειωμένες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου, ενώ αύξηση ή σταθερή πορεία των πωλήσεων παρατηρήθηκε στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε νησιωτικές περιοχές και επηρεάζονται άμεσα από την τουριστική κίνηση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Χωρίς περιορισμούς το επίδομα ανεργίας

Χωρίς περιορισμούς θα δίδεται ο επίδομα ανεργία δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. του ΚΚΕ, κα Αλέκας Παπαρήγα, για τα μέτρα στήριξης των ανέργων.

"Για την είσπραξη των επιδομάτων ανεργίας, δεν τίθεται κριτήριο με βάση τα περιουσιακά στοιχεία ή το οικογενειακό εισόδημα", τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης.

"Έχω ακούσει πολλές φορές να συζητείται, ότι ο άνεργος δεν θα παίρνει το επίδομα αν θα έχει ένα σπίτι, ή αν εργάζεται η γυναίκα του. Δεν περιλαμβάνονται στους όρους, ούτε εισοδηματικά κριτήρια, ούτε περιουσιακά" ανέφερε ο υπουργός.
Με την ανεργία να έχει ανέλθει στο 16,5%, και αν δεν είχαμε πάρει μέτρα θα είχε φθάσει στο 20%, το υπουργείο Εργασίας αναπτύσσει την πολιτική του σε τρεις άξονες:
Απασχόληση (κοινωφελής εργασία, τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα), διατήρηση θέσεων εργασίας και κατάρτιση" ανέφερε ο υπουργός.
"Το δικό μας πρόγραμμα, προβλέπει αμοιβή 625 ευρώ (το καθαρό ποσόν της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας), με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, για 5 μήνες, 1 χρόνο, 2 χρόνια.
Ο ΟΑΕΔ πλήρωνε 1,2 δισ. ευρώ για επιδόματα, τώρα ξεπερνά τα 2 δισ. - με τα επιδόματα αυτά να μην εξαρτώνται από τις καταβαλλόμενες εισφορές, καθώς ο Οργανισμός εξασφαλίζει κρατική χρηματοδότηση. Ενισχύουμε τους ανέργους, με τις δυνατότητες που έχουμε…", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτρουμάνης.
Αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή της, η κα Αλέκα Παπαρήγα, επανέλαβε την θέση του ΚΚΕ πως "οι εργαζόμενοι αποτελούν εισόδημα για τον επιχειρηματία και όχι κόστος" και εκτίμησε πως "οι άνεργοι θα χρησιμοποιηθούν ακόμα περισσότερο, για να ρίξουν ακόμα πιο κάτω τους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις".
Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε "να γίνουν όλες οι προσλήψεις με αντικειμενικά κριτήρια του ΑΣΕΠ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις μεταναστών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Συνελήφθη, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 29χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα καθώς και δύο (02) ακόμη αλλοδαπών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Μνημόσυνο Ολοκαυτώματος Κερασόβου

Σε φορτισμένο από συγκίνηση κλίμα τιμήθηκε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, σε μια σεμνή τελετή η θλιβερή επέτειος του «Ολοκαυτώματος Κερασόβου».
Το έγκλημα συντελέστηκε ανήμερα της Παναγίας, το 1944.
67 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τότε που πολλοί Κερασοβίτες εκτελέσθηκαν και το χωριό καταστράφηκε από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Η εκδήλωση έγινε σε ένα λιτό μνημείο που έχει ανεγερθεί.
Το καθιερωμένο μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.
Στην εκδήλωση παραβρέθει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κώστας, καθώς και πλήθος κόσμου.

9ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ: Ίλιο, Πάρκο "Αντώνη Τρίτση", Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 8:30 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Άθλησης Δήμου Ιλίου-ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. και η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου σας προσκαλούν στο:
 9ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ
Με την παραδοσιακή ηπειρώτικη κομπανία του Ναπολέοντα Δάμου και την συνοδεία γνωστών τραγουδιστών Γρηγόρη Λιώλη και Μάκη Κιάμου.

Πάρκο "Αντώνη Τρίτση", Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 8:30 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΣ: Μιά πρωτόγονη εμπειρία


 Το άγριο φυσικό τοπίο σε γαληνεύει και το υδάτινο στοιχείο σε γεμίζει ενέργεια. Εκεί, μαθαίνεις πολλά μυστικά επιβίωσης στο δάσος, αλλά και πώς να ψαρεύεις πέστροφα στη λίμνη Ζαραβίνα και τον ποταμό Καλαμά. Η εμπειρία της επαφής με τους λόφους, τα βουνά και τις ρεματιές του Άνω Καλαμά, στην Ήπειρο, είναι μια "περιπέτεια" για να γνωρίσεις το μεγαλείο της δημιουργίας, αλλά και να ζήσεις μέσα στη φύση.

Αφετηρία για την ολοήμερη ή τη διήμερη απόδραση είναι το χωριό Παρακάλαμος, που απέχει 45 χλμ από τα Γιάννενα και βρίσκεται στο δρόμο για το συνοριακό φυλάκιο της Κακκαβιάς.
Οδηγοί μας είναι ο Γιάννης Χαλδούπης, μαζί με τη σύντροφο του τη Νέλυ, η οποία πριν από χρόνια ταξίδεψε από την Ολλανδία για να γνωρίσει την Ήπειρο κι έμεινε για πάντα εκεί.
Ο Γιάννης είναι ένας νέος άνθρωπος, φυσιολάτρης και μουσικός. Μιλάει με πάθος για το χωριό του, τον τόπο του με τα βουνά και τα ποτάμια, που τον μάγεψαν από τα παιδικά του χρόνια.
Χρειάστηκαν δέκα λεπτά της ώρας με αυτοκίνητο για να φτάσουμε σε μια τοποθεσία ανάμεσα στα χωριά Ριάχοβο και Καταρράκτης.
Η πεζοπορία στη φύση μόλις ξεκίνησε.
Το τοπίο στο πυκνό δάσος με τα ψιλόλιγνα αιωνόβια δένδρα θυμίζει σκηνές από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών. Εκεί, ανάμεσα στα δέντρα, όπως μας λέει ο Γιάννης, τον Οκτώβριο μαζεύει τα νόστιμα και θρεπτικά βασιλικομανίταρα.
Οι μυρουδιές της φύσης και οι εικόνες της σε συνεπαίρνουν, το ίδιο και όσα μαθαίνουμε για την επιβίωση στο δάσος.
Το βουητό από το ποτάμι φτάνει στα αυτιά μας και ο ενθουσιασμός βάζει "φτερά" στα πόδια.
Περπατάμε στο μονοπάτι δίπλα στην κοίτη, ακολουθώντας τον μαγικό ήχο.
Διακόσια μέτρα πιο κάτω, ο καταρράκτης του Καλάμι μας κλείνει τα στόματα και ανοίγει διάπλατα τα μάτια. Παλαιότερα, το ύψος του καταρράκτη έφτανε τα 30 μέτρα, ενώ, όπως μαθαίνουμε, από εδώ αρχίζει μια ιδανική διαδρομή για τους λάτρεις του canyoning, που καταλήγει στο Λίθινο, το χωριό που δεσπόζει πάνω από το Θεογέφυρο.
Αχόρταγα το βλέμμα τριγυρίζει και η φαντασία καλπάζει. Γαντζώνεσαι κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού για να αποτυπώσεις στην κάμερα όσο καλύτερα γίνεται το μεγαλείο της φύσης. Όλα μοιάζουν με κινηματογραφικό σκηνικό μέσα στην άγρια ζούγκλα του Βιετνάμ.
Η ερώτηση στο Γιάννη για τον εάν οι 'Ελληνες επιλέγουν αυτή την απόδραση, έρχεται αυτόματα, ενώ η απάντησή του μας ξαφνιάζει: "Τους Έλληνες δεν τους ενδιαφέρει. Έχουν μάθει να κάνουν το δάσος χωματερή από τα σκουπίδια, ενώ ορισμένοι χαίρονται όταν το καίνε". Όπως μας λέει, συνεχίζοντας τη συζήτηση, "οι Ευρωπαίοι είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται για τη ζωή μέσα στη φύση".
Στην περιοχή έρχονται επισκέπτες από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που θέλουν να ζήσουν έστω και για λίγο διαφορετικά και ζητούν μια διήμερη, συνήθως, απόδραση στο βουνό.
Η ώρα κυλάει χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. Είναι μεσημέρι και η περιπλάνηση συνεχίζεται με ψάρεμα. Ο Γιάννης μαζεύει ξερά κλαδιά και ανάβει φωτιά. Το μενού έχει πέστροφα ψητή στα κάρβουνα. Την ώρα του φαγητού, μας μιλάει για την επόμενη έκπληξη στο βουνό.
Θα χρειαστεί να περπατήσουμε περίπου μισή ώρα πάνω στην πλαγιά για να δούμε τις μεγάλες βουνίσιες χελώνες να λιάζονται στο στεγνά και ηλιοκαμένα βράχια μιας περιοχής, που, όμως, δεν θέλει να μας αποκαλύψει πώς τη λένε.
Όπως μας εξηγεί, η μυστικότητα είναι γιατί θέλει να προστατέψει τις χελώνες, καθώς από το καβούκι τους φτιάχνονται οι καλύτερες και ακριβότερες πέννες .
Το επιδόρπιο έχει άγρια βατόμουρα και το φλούδι από βολβούς αγριοτριανταφυλλιάς, που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ενώ τους ήχους της φύσης καλύπτουν το κλαρίνο και το πωγωνίσιο τραγούδι του Γιάννη Χαλδούπη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Με 5 € το στρέμα η δημόσια γη σε νέους αγρότες

Άμεσα θα διατεθεί από τις περιφέρειες δημόσια γη σε νέους ανθρώπους προκειμένου να ασχοληθούν με τη Γεωργία, δήλωσε στην Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δριβελέγκας, τονίζοντας ότι η γεωργική παραγωγή μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση.

Προς επίρρωση ανέφερε ότι το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους οι αγροτικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 25% και μειώθηκε το έλλειμμα του αγροτικού ισοζυγίου από 2,4 σε 1,8 δισ. ευρώ.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα, ο κ. Δριβελέγκας ανέφερε ότι κεντρικό ρόλο θα έχουν οι περιφέρειες τόσο για τα κριτήρια όσο και για την ενοικίαση της Γης, σε νέους έως 35 ετών ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε λογική πελατειακής διαχείρισης.
Σημείωσε ότι καταρχήν,  έχουν τεθεί ορισμένα κριτήρια που θα εμπλουτίσουν οι περιφέρειες και τα οποία αναφέρονται στη δυνατότητα που έχουν όλοι να υποβάλουν αιτήσεις υπογραμμίζοντας την πριμοδότηση κατοίκων όμορων περιοχών κατόχων όμορων κτημάτων και καλλιεργητών προϊόντων που συνάδουν με το καλάθι της περιφέρειας τους.
Ο κ. Δριβελέγκας πρόσθεσε ότι θα πριμοδοτούνται και οι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με γεωπονική κατεύθυνση.
Σε ότι αφορά το ενοίκιο,  αυτό θα είναι συμβολικό και ειδικότερα ορίζεται σε πέντε ευρώ ανά στρέμμα για 25 χρόνια εκμετάλλευσης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 5:00 μ.μ.


ΚΑΛΠΑΚΙ - ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανάδοχοι για πέντε έργα στην Π.Ε. Άρτας

Τους αναδόχους πέντε έργων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται για τα εξής:
1.Αποκατάσταση αναχώματος ποταμού Λούρου στη θέση «Θολή – Άγιος Νικόλαος» προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος αναδείχτηκε ο Ευάγγελος Χουλιάρας.
2.Καθαρισμός κοίτης χειμάρρου Ζούτου και αποστραγγιστικής τάφρου Λιμίνης, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Ιωάννης Γαλάνης.
3.Εκβάθυνση αυλεμόνα Αίβαρου και τάφρου Αίβαρου Αγ. Ονούφριου Ιχθ. Λογαρού, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος η Ε.Ε. Απόστολος Γιαννούλης και ΣΙΑ.
4.Διάνοιξη αρδευτικού αύλακα για τις ανάγκες του νερόμυλου Κρυονερίου, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Παναγιώτης Κατερός.
5.Εργασίες συντήρησης πεδινού επαρχιακού δικτύου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Ευάγγελος Τσουμάνης.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου» με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΙΑΡΑΒΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή




ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΙΑΡΑΒΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 23 /8/2011
Πληροφορίες:
1. Μενέλαος Παπαχρήστος, Ζαλοκώστα 30
2651038010-κιν. 6982692740
2. Σόλων Παππάς, Γαριβάλδη 20
2651030820-κιν. 6973332961


ΠΡΟΣ
1) Δ/νση Υγείας Περιφέρειας Ηπείρου-Ιωάννινα
2) κ. Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων-Ιωάννινα


Κοινοποίηση: Πίνακας Αποδεκτών
Θέμα: “Καταγγελία ότι το κέντρο «STONE» στην οδό Γαριβάλδη 27, Ιωάννινα, λειτουργεί ως κέντρο διασκέδασης χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο κατασκευές μόνωσης”


Μετά τις προφορικές καταγγελίες της Επιτροπής μας στην Δ/νση Υγείας της Ν. Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων (τότε), το καλοκαίρι του 2010, επανερχόμαστε για να καταγγείλουμε ότι το αναφερόμενο στο θέμα κέντρο “STONE”, Γαριβάλδη 27, Ιωάννινα χωρίς να έχει προβεί στις προβλεπόμενες από τους νόμους κατασκευές μόνωσης έχει άδεια και λειτουργεί ως “κέντρο διασκέδασης”, ενώ οι στιβαζόμενοι για διασκέδαση θαμώνες, νέοι στην ηλικία συνήθως, δεν είναι μέχρι εξήντα έξι (66) που προβλέπει η άδειά του, αλλά διπλάσιοι ή και τριπλάσιοι. Ο υπερβολικός αριθμός των στριμωγμένων “πατείς με, πατώ σε” θαμώνων δημιουργεί αφόρετη θερμοκρασία, οπότε οι “υπεύθυνοι” του κέντρου “STONE” ανοίγουν τα παράθυρα… για να αεριστεί ο χώρος, αφού τα κλιματιστικά μηχανήματα, καίτοι πελώρια αδυνατούν να κρατήσουν τη θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μη μπορούμε να κοιμηθούμε από τη μουσική και τη λειτουργία των μηχανημάτων κλιματισμού στο φουλ όλες τις νύχτες του καλοκαιριού (5 μήνες!) με ανοιχτά παράθυρα ως τις 5 και 6 η ώρα το πρωί!


Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε:
1) Η Διεύθυνση Υγείας Περιφέρειας Ηπείρου, που αποστολή της είναι η προστασία της υγείας των πολιτών-κατοίκων της περιοχής Σιαράβα και των θαμώνων του “STONE” να προβεί στον έλεγχο των πιστοποιητικών για τη “μόνωση”, αφού στην είσοδο του “STONE” δεν υπάρχει κατασκευή μόνωσης, οπότε η συνεχώς ανοιγοκλειόμενη είσοδος αφήνει τεράστιας έντασης ηχητικά κύματα που ακούγονται χιλιόμετρα μακριά μέχρι την απέναντι πλευρά της Λίμνης στο χωριό Λογγάδες. Προφανώς οφείλει η Δ/νση Υγείας να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του “STONE”, ως κέντρο διασκέδασης, μέχρι να γίνει η κατασκευή της μόνωσης, όπως προβλέπεται.
2) Η Διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων: α) να προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους για την τήρηση του αριθμού των θαμώνων μέχρι εξήντα έξι (66) που προβλέπει η άδεια του “STONE”. Η τήρηση αυτής της πρόβλεψης είναι ζωτικής σημασίας, γιατί θα υπάρξουν οι συνθήκες και οι όροι σωστής θερμοκρασίας στην αίθουσα του “STONE” και δε θα ανοίγει τα πορτοπαράθυρα…για αερισμό, πράγμα που αφήνει την μουσική να ορμάει με βιβλική ένταση έξω από το κέντρο και να αφήνει τους περιοίκους αύπνους για 5 μήνες περίπου (Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο).
β) Επίσης παρακαλούμε τη Διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για να μετριέται η ηχητική ρύπανση που προκαλούν ορισμένα καταστήματα της οδού Γαριβάλδη. Οι κάτοικοι της περιοχής μας καταγγέλλουν συνέχεια στο “100” ότι μένουν άυπνοι από τις εκπεμπόμενες μουσικές και τους θορύβους που προκαλούν τα πελώρια μηχανήματα κλιματισμού και εξαερισμού, αλλά και οι φωνασκίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεκάδων μεθυσμένων θαμώνων κάποιων καταστημάτων και οι αστυνομικοί υπάλληλοι των περιπολικών εξετάζουν εάν τα ηχορυπαίνοντα καταστήματα έχουν άδεια μουσικής. Όταν τους επιδειχθεί η άδεια λειτουργίας μουσικής ή μουσικών οργάνων ή κέντρου διασκέδασης ικανοποιούνται…και αποχωρούν. Και τα καταστήματα συνεχίζουν το βασανιστικό για μας έργο τους!
Όταν κατά τις νύχτες ρωτάμε εν υπηρεσία αξιωματικούς του Αστυνομικού Τμήματος γιατί π.χ. δεν έχει τιμωρηθεί καθόλου το “STONE” το 1ο επτάμηνο του 2011, που λειτουργεί όπως καταγγείλαμε στην αρχή αυτής της αναφοράς, η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι “ως κέντρο διασκέδασης το «STONE» έχει άδεια μουσικής, ενώ η υπηρεσία μας δεν έχει δυνατότητα να ηχομετράει συνεχώς τα καταστήματα, αφού απαιτείται ειδικά εκπαιδευμένο συνεργείο γι’ αυτή τη δουλειά”. Δηλαδή, ρωτάμε, δεν μπορεί η Αστυνομία να μας προστατεύσει;
Κλείνοντας, ζητάμε και από την Δ/νση Υγείας της Περιφέρειας και από την Αστυνομία να προβείτε στις ενδεδειγμένες ενέργειες για να προστατευτεί ο νόμος και τα δικαιώματά μας, στην ησυχία και τον ύπνο με την πεποίθηση ότι έτσι φέρετε σε πέρας την αποστολή που σας ανέθεσε η Πολιτεία.
Παρακαλούμε και τις δύο υπηρεσίες να έχουμε γραπτή απάντηση, πριν καταφύγουμε σε άλλες Αρχές και Υπηρεσίες, κάτι που δεν θα θέλαμε.


Η Επιτροπή




ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΙΑΡΑΒΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 23 /8/2011
Πληροφορίες:
1. Μενέλαος Παπαχρήστος, Ζαλοκώστα 30
2651038010-κιν. 6982692740
2. Σόλων Παππάς, Γαριβάλδη 20
2651030820-κιν. 6973332961


ΠΡΟΣ
Τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών-Ιωάννινα


Κοινοποίηση: Πίνακας Αποδεκτών


Θέμα: “Η «προβολή» των καταστημάτων:
1. «MACANUNDO» Γαριβάλδη 18-19,
2. Παραδοσιακό Κατάλυμα «ΣΙΑΡΑΒΑ» Γαριβάλδη 20,
3. «ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ» Γαριβάλδη 21,
4. «REMEZZO» Γαριβάλδη 22, στο Πάρκο Κατσάρη”


Παρακαλούμε να προβείτε ξανά στις “προβολές” στο Πάρκο Κατσάρη των καταστημάτων που αναφέρονται στο θέμα (“Macanundo”, “Σιαράβα”, “Ταμπάκικα”, “Remezzo” στην οδό Γαριβάλδη στα Ιωάννινα, και στην επακριβή οριοθέτηση και διαγράμμιση των προβολών, δεδομένου ότι την πρώτη φορά οι προβολές έγιναν “κατά το δοκούν” και δεν ελευθερώθηκαν για τους πολίτες οι είσοδοι του Πάρκου Κατσάρη, βγήκαν πολύ… λοξά και με τις πελώριες πολυθρόνες τους κατέλαβαν τις εισόδους του Πάρκου. Με τη σωστή προβολή στο πάρκο οφείλει η υπηρεσία σας να κρατήσει ελεύθερες τις εισόδους του πάρκου που καταλαμβάνουν τα 2 καταστήματα δεδομένου ότι αυτές είναι για τους πολίτες, για τους οποίους το πάρκο είναι δημόσιος χώρος αναψυχής, περιπάτου και περισυλλογής και όχι κοινόχρηστος χώρος προς διάθεση σε ιδιωτικά συμφέροντα επί μισθώσει.
Παράκληση για άμεση απάντηση πριν καταφύγουμε στον Εισαγγελέα.


Η Επιτροπή





ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΙΑΡΑΒΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 29/8/2011
Πληροφορίες:
1. Μενέλαος Παπαχρήστος, Ζαλοκώστα 30
2651038010-κιν. 6982692740
2. Σόλων Παππάς, Γαριβάλδη 20
2651030820-κιν. 6973332961


ΠΡΟΣ
Δ/νση Πολεοδομίας Δήμου Ιωαννιτών
Ενταύθα
Κοινοποίηση: Πίνακας Αποδεκτών


Αξ/με κ. Διευθυντά,
Εδώ και 15 μήνες η Επιτροπή μας υπέβαλε στο Δήμαρχο Ιωαννίνων (κ. Γκόντα) υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας εξαιτίας των παρανομιών και των αυθαιρεσιών που διαπράττονται από πολλούς καταστηματάρχες, όχι από όλους, της οδού Γαριβάλδη. Στο υπόμνημα αυτό δεν πήραμε ποτέ απάντηση.
Τα προβλήματα που είναι της αρμοδιότητας της Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών και που περιγράφονται σ’ αυτό το Υπόμνημα καθώς και σε δεύτερο που υποβάλαμε στο νέο Δήμαρχο (κ. Φίλιο) τον Φεβρουάριο του 2011 σχετίζονται:
Πρώτον με την ηχορύπανση. Πρωταγωνιστούν στο “άθλημα” αυτό τα καταστήματα: α. “Macanundo”, Γαριβάλδη 18 και Γαριβάλδη 19 (έχει δύο νούμερα, στην οδό αλλά αγνοούμε ποια είναι η έδρα του), β. “Ταμπάκικα”, Γαριβάλδη 21, γ. “Remezzo”, Γαριβάλδη 22, γ. “Stone”, Γαριβάλδη 27 και δ. “Gazon”, Γαριβάλδη 23. Η ηχορύπανση προκαλείται, όχι μόνο από τα προαναφερόμενα 5 καταστήματα με τη μουσική, αλλά και από τα πελώρια μηχανήματα κλιματισμού και εξαερισμού τα οποία έχουν αναρτήσει τα πιο πολλά καταστήματα στις πίσω πλευρές των κτιρίων, στα οποία λειτουργούν.
Δεύτερον με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας. Οι εκπομπές ανυπόφορων οσμών από τις κουζίνες των πιο πολλών καταστημάτων καθ’ όλο το 24ωρο από φουγάρα και διάφορους άλλους αεραγωγούς δεν μας επιτρέπουν ν’ ανοίγουμε τα παράθυρα των σπιτιών μας. Ουσιαστικά ακυρώνουν το δικαίωμά μας σε υποφερτά καθαρόν αέρα!
Τρίτον, με την αισθητική ρύπανση. α) Οι πελώριοι γυμνοί μεταλλικοί αγωγοί που υψώνονται πίσω από τα πιο πολλά καταστήματα της οδού Γαριβάλδη κακοποιούν βάναυσα την εικόνα της περιοχής Γαριβάλδη (οδοί Γαριβάλδη, Ζαλοκώστα, Μετσόβου, Γιοσέφ Ελιγιά, Αετορράχης, Άννης Κομνηνής, κ.λπ.).
β) Οι αυθαίρετες κατασκευές-προσθήκες από πολλά καταστήματα, όπως τα πελώρια προστεγάσματα κατασκευασμένα με πάνελ που στηρίζονται με σταθερές σιδηροκολώνες στο πεζοδρόμιο, (τέντες κ.λπ.) οι χώροι που τοποθετήθηκαν τα μηχανήματα εξαερισμού, κλιματισμού κ.λπ., αλλοίωσαν τις προσόψεις των κτιρίων, της περιοχής Σιαράβα, η οποία είναι τμήμα του ιστορικού κέντρου των Ιωαννίνων, το οποίο προστατεύεται από ειδικούς νόμους και Υπουργικές αποφάσεις. Ειδικότερα το κομμάτι που περικλείεται από τον “αιγιαλό της λίμνης Παμβώτιδας, την οδό Μετσόβου και την οδό Ζαλοκώστα μέχρι της συναντήσεώς της με την οδό Γιοσέφ Ελιγιά”, προστέθηκε στη λίμνη Παμβώτιδα, ως τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπως ορίζουν οι δύο ισχύουσες Υπουργικές Αποφάσεις (Υπουργικές Αποφάσεις 1. Φ31/4425/212/75/4-3-1977 (ΦΕΚ 266/Β/21-3-77). 2. Γ/1472/62023/15-9-81 (ΦΕΚ 660/Β/19-10-81).


Κύριε Δ/ντή της Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών,
Εκτός από τα δύο υπομνήματα προς τους Δημάρχους, υποβάλαμε τον Ιούλιο 2010 αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων με περιεχόμενο αυτό των δύο υπομνημάτων και παρακαλούσαμε για τις δικές του ενέργειες προκειμένου να εφαρμοστούν από τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών οι νόμοι, να παταχθούν σε παρανομίες και αυθαιρεσίες που ξεπηδούν ως κεφαλές Λερναίας Ύδρας στην περιοχή μας που φαίνεται να έχει μείνει έξω απ’ το πεδίο φροντίδας, δράσης και συνολικής παρέμβασης εκ μέρους όσων είναι αρμόδιοι και φέρουν την ευθύνη γι’ αυτές τις ενέργειες.


Θα αναφέρουμε τρία παραδείγματα για τις αυθαιρεσίες που ξεπηδούν ως κεφάλαια Λερναίας Ύδρας, ερήμην των αρμοδίων (!;) διότι, παρά τα υπομνήματα και τις αναφορές μας ως το Φεβρουάριο του 2011:
Πρώτον, την άνοιξη του 2011, τοποθετήθηκαν σε δύο καταστήματα της οδού Γαριβάλδη δύο πελώρια προστεγάσματα δεκάδων τετραγωνικών μέτρων από πάνελ χρώματος λευκού που στηρίζονται σε υποστηρίγματα τοποθετημένα στο κράσπεδο του πεζοδρομίου! Τα δύο αυτά καταστήματα είναι το “Γκαζόν” (Γαριβάλδη 23) και το “Café de Kitiko” (Γαριβάλδη 7). Δικαιωματικά κάθε καλοπροαίρετος πολίτης αναρωτιέται αν υπάρχουν φύλακες σ’ αυτή την πόλη. Κι αν η απάντηση είναι “υπάρχουν”, τίθεται το ερώτημα τι, ποιος, πώς, εμποδίζονται οι “φύλακες της πόλης” να εκτελέσουν την αποστολή τους.
Δεύτερον, τον Ιούνιο του 2011, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, μεταξύ των άλλων καταστημάτων της οδού Γαριβάλδη, μετά από δεκάδες παραβάσεις αστυνομικών διατάξεων, σφράγισε για 20 ημέρες και το “Macanundo”. Όμως το “Macanundo” δεν έκλεισε ποτέ διότι έχει δύο συνεχόμενα καταστήματα που λειτουργούν ως ένα (Γαριβάλδη 18 και Γαριβάλδη 19). Αυτό συμβαίνει διότι η ιδιοκτησία του “Macanundo” γκρέμισε τη μεσοτοιχία χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια της Πολεοδομίας, δεδομένου ότι είναι δύο διαφορετικές ιδιοκτησίες τα κτίσματα της Γαριβάλδη 18 και της Γαριβάλδη 19 και βρίσκεται σε τμήμα του ιστορικού κέντρου Ιωαννίνων, το οποίο τμήμα προστατεύεται από ειδικές διατάξεις για να διατηρήσει τον ιστορικό και παραδοσιακό χαρακτήρα του. Σφράγισε, λοιπόν, το ½ του Macanundo (Γαριβάλδη 18), αλλά αυτό λειτούργησε με το άλλο ½ (Γαριβάλδη 19)!!! Όταν ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας του “Macanundo” Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πως γίνεται αυτό απάντησε ότι η σύζυγός του ιδιοκτήτρια κα Ελένη Κασσάρου έχει υποβάλει αίτηση εδώ και ένα χρόνο στο Δήμο Ιωαν-νιτών για τη συνένωση των δύο καταστημάτων (δηλ. Γαριβάλδη 18 και Γαριβάλδη 19), αλλά η Πολεοδομία του Δήμου ακόμα δεν έχει απαντήσει, οπότε το “Macanundo” λειτούργησε με το μη “σφραγισθέν” ½… νόμιμα.
Τρίτον, την τριετία 2008-2010 ανακατασκευάστηκε η οδός Γαριβάλδη και τα δύο πεζοδρόμιά της, κατασκευάστηκε το εφαπτόμενο με το πάρκο πλακόστρωτο με καταστροφή του τμήματος του Πάρκου Κατσάρη (ανάπλαση ονομάστηκε απ’ τους υπεύθυνους τότε). Και όλα αυτά χωρίς άδεια. Ενώ το ειδικό Π.Δ. που περιγράφει το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων ορίζει ότι για να γίνει επέμβαση “σε πλατείες, οδούς ή κρηπιδώματα” του ιστορικού κέντρου απαιτείται μελέτη και έγκριση από την ΕΠΑΕ.
Μετά τα παραπάνω, που δεν περιποιούν ιδιαίτερη τιμή σε όσους είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στην οδό Γαριβάλδη που σε μήκος πεζοδρομίου περίπου 100 μ. και μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης έχουν δοθεί άδειες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περίπου 20 καταστήματα, δικαιούμαστε και παρακαλούμε, ως πολίτες, κάτοικοι της περιοχής Σιαράβα, να μας απαντήσετε γραπτώς στα εξής ερωτήματα:


1ον. Γνωρίζει η υπηρεσία σας ότι το ιστορικό κέντρο της πόλης προστατεύεται από ειδικούς νόμους, διατάγματα και διατάξεις ώστε να διατηρήσει την ιστορική-παραδοσιακή εικόνα του και ποιος φροντίζει για την εφαρμογή τους;
2ον. Ποιος φέρει την ευθύνη για τις πολεοδομικές παρανομίες και αυθαιρεσίες που διαπράχθηκαν και συνεχίζουν να διαπράττονται στην οδό Γαριβάλδη από πολλά καταστήματα;
3ον. Τιμωρήθηκε κάποιος υπηρεσιακός παράγων γι’ αυτές τις πολεοδομικές παρανομίες και αυθαιρεσίες;
4ον. Ποιος ευθύνεται που η αίτηση της κας Ελένης Κασσάρου για συνένωση των καταστημάτων Γαριβάλδη 18 και Γαριβάλδη 19 δεν έχει εξεταστεί απ’ την Πολεοδομία του Δήμου και μετά ένα έτος εκκρεμεί; Θα τιμωρηθεί κάποιος και πότε;
5ον. Τι προβλέπει η υπηρεσία σας για την άρση των πολεοδομικών παρανομιών και αυθαιρεσιών, όπως, επιτάσσουν οι νόμοι και σε ποιο χρονικό διάστημα θα ξεδιπλωθεί η παρέμβαση της Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών;
6ον. Το κατάστημα “STONE” έχει άδεια κέντρου διασκέδασης και οφείλει να έχει πάρκινγκ για τους θαμώνες του. Τέτοιο πάρκινγκ δεν υπάρχει, αν και ψευδώς έχει στο φάκελλό του, όπως γραπτώς μας ειδοποιεί το Γραφείο Καταστημάτων του Δήμου, πιστοποιητικό ότι (δήθεν) έχει αίθριο πάρκινγκ έντεκα (11) θέσεων, ήτοι 66 θαμώνες: 6 θαμώνες = 11 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.
7ον. Σκοπεύετε να δώσετε εντολή να ελεγχθεί ο φάκελος του “STONE” και να κινήσετε τις διαδικασίες τιμωρίας όσων συνήργησαν στο να δοθεί άδεια, με ψευδή στοιχεία στο φάκελλο του “STONE”, και να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας του, αφού δεν έχει τις προϋποθέσεις να συνεχίσει να λειτουργεί;


Η Επιτροπή
1. Μενέλαος Παπαχρήστος, πρ. Πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Ζαλοκώστα 30
2. Αγγελική Σταυροπούλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Ζαλοκώστα 4
3. Σόλων Παππάς, Εκπ/κός, Γαριβάλδη 20
4. Παρθενία Χόνδρη, Οικιακά, Γαριβάλδη 38
5. Γιώργος Νάκος, Σκηνοθέτης, Γαριβάλδη 26
6. Παναγιώτης Χόνδρης, Επιχειρηματίας, Γαριβάλδη 38
7. Γεωργία Παπαχρήστου, Ζαλοκώστα 30
8. Θωμαΐς Βούλγαρη, Μαθηματικός, Ζαλοκώστα 44
9. Νατάσα Χοτούρα, Παιδίατρος, Γαριβάλδη 26
10. Βασίλειος Εφαπλωματάς, Ελαιοχρωματιστής, Γαριβάλδη 33
11. Ανδρομάχη Παπαδοπούλου, Δημόσιος Υπάλληλος, Ζαλοκώστα 66
12. Κων/νος Στεφάνου, Οικονομολόγος, Ζαλοκώστα 47
13. Νικόλαος Βραζιτούλης, Εκπ/κός, Μετσόβου 12


Κοινοποίηση: Πίνακας Αποδεκτών
1. Γραφείο Υπουργού κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Αθήνα
2. Βουλευτές Νομού Ιωαννίνων
3. Τοπικές Οργανώσεις Κομμάτων
4. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας κα Μπάστα-Γεωργακοπούλου, Ιωάννινα
5. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων – Ιωάννινα
6. Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππο Φίλιο, Ιωάννινα
7. Πρόεδρο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Θεμελή, Ιωάννινα
8. Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων κα Παρασκευή Τσίλη, Ιωάννινα
9. Αντιδήμαρχο Ιωαννίνων κ. Δημήτριο Νάστο, Ιωάννινα
10. Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Ιωαννιτών
11. Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων, Ιωάννινα
12. Δ/νση Περιβάλλοντος Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας, Ιωάννινα
13. Αστυνομικό Δ/ντή Ηπείρου, Ιωάννινα
14. Αστυνομική Δ/ντή Νομού Ιωαννίνων, Ιωάννινα