Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Κεράσοβο Πωγωνίου: Σε σοβαρή κατάσταση ηλικιωμένος που δέχτηκε επίθεση μέσα στο σπίτι του

Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση τα τραύματά του δεν οφείλονται σε πτώση, αλλά σε χτυπήματα από κάποιο όργανο. 
Ο 90χρονος δεν έχει ακόμη επανέλθει, αλλά η κατάσταση της υγείας του αξιολογείται ως σταθερή. Ωστόσο δεν είναι σε θέση να δώσει πληροφορίες.
Την υπόθεση αποκάλυψαν στο ΑΠΕ οι συγχωριανοί του, που είναι ανάστατοι από τη δράση κακοποιών στην περιοχή τους, και οι συγγενείς του, οι οποίοι ανησυχούν για την υγεία του δικού τους ανθρώπου.
Οι λιγοστοί κάτοικοι του Κεράσοβου, την 1η Μαΐου, ανησύχησαν όταν περνούσε η ώρα και ο παππούς δεν εμφανιζόταν στην πλατεία του χωριού. Στις 12:00 μία γυναίκα πήγε στο σπίτι του και τον βρήκε πεσμένο στο δάπεδο της κουζίνας, χωρίς τις αισθήσεις του. Αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία και κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ο ηλικιωμένος επεβλήθη σε αξονική τομογραφία και όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις.
 Η κόρη του ηλικιωμένου, η οποία ζει στην Αθήνα, ενημερώθηκε αμέσως για το τι είχε συμβεί στον πατέρας της.
Η ίδια ανέφερε, με μεγάλη ανησυχία ότι το σπίτι ήταν αναστατωμένο και τέθηκε υπό τη φύλαξη της αστυνομίας, μέχρι να μεταβεί από την Αθήνα στο Κεράσοβο Πωγωνίου, για να της παραδώσουν τα κλειδιά. 
Επίσης, υποστήριξε ότι είναι πιθανό οι άγνωστοι να έχουν πάρει τα χρήματα από τη σύνταξη του πατέρα της και πρόσθεσε πως οι αστυνομικοί πηγαίνουν τακτικά στο νοσοκομείο για να του πάρουν κατάθεση, όμως εκείνος δεν είναι σε θέση να μιλήσει, ειδικά για πρόσφατα γεγονότα, καθώς εμφανίζει απώλεια μνήμης.
Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Ιωαννίνων.


ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την διαιτησία στον αγώνα Play off Π.Α.Ο. Κρύας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

Το Δ.Σ της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την διαιτησία στον αγώνα Play off  του Σαββάτου μεταξύ Π.Α.Ο. Κρύας και Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στην Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος εναντίον της Κρύας για τα Play off ανόδου στην Α΄ Ερασιτεχνική θα θέλαμε να κάνουμε μια τοποθέτηση σαν Δ.Σ..
Είμαστε μια ακριτική ομάδα και οι δυσκολίες είναι τεράστιες έτσι ώστε να συντηρείται αυτή η ομάδα.
Λόγω της γενικότερης  οικονομικής κρίσης, η βοήθεια τόσο από το δήμο, όσο και από χορηγίες επιχειρηματιών ή απλών ανθρώπων που βοήθησαν την ομάδα είναι ελάχιστη.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αιμορραγούμε οι ίδιοι οικονομικά και να κάνουμε πολλές θυσίες έτσι ώστε να υπάρχει η ομάδα και να ακούγεται κάπου το ακριτικό χωριό μας.
Παρόλες αυτές τις δυσκολίες έχουμε με τη βοήθεια του προπονητή μας και παιχτών που όλοι αγωνίζονται αφιλοκερδώς να δημιουργήσουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο που όλη τη χρονιά απέδωσε όμορφο ποδόσφαιρο και πάνω απ΄ όλα με ήθος.
Φτάσαμε λοιπόν να διεκδικούμε την άνοδο στα Play off και έχοντας πίστη αγωνιστήκαμε στο παιχνίδι του Σαββάτου, καταθέτοντας οι παίκτες  την ψυχή τους και αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο.
Σε ένα γήπεδο που το ματς το παρακολούθησαν πάνω από 300 φίλαθλοι, γίναμε μάρτυρες μιας κλοπής, αφού όταν αγωνίζονται 11 εναντίον 12 καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να κερδίσεις.
Μιλάμε βέβαια για τον διαιτητή της αναμέτρησης όπου αδίκησε καταφανώς την ομάδα μας κλείνοντας τα μάτια σε τρεις κλασσικές περιπτώσεις πέναλτι υπέρ της ομάδας μας.
Εμείς πάντως είμαστε υπερήφανοι για την απόδοσή μας, αφού παρότι χάσαμε αποδείξαμε σε  όλους ποιά είναι η καλύτερη ομάδα και όλοι είδαν την άθλια αντιμετώπιση που τύχαμε από τη διαιτησία.
Έχουμε ακόμα να δώσουμε ένα αγώνα με τον Παρακάλαμο όπου θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας για άνοδο, αν και μετά από τέτοια αντιμετώπιση καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κάποιοι δεν ήθελαν ο Πωγωνάτος να ανέβει κατηγορία.
Όλα αυτά βέβαια είναι φυσικό να αποθαρρύνουν την προσπάθεια που κάνουμε και εμείς να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε να βελτιωθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τη δυνατότητα οι νέοι της περιοχής μας να έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Εκ του Δ.Σ. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Γιάννης Καραγιάννης: Απαιτείται η δημιουργία διεπαγγελματικής και η χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη φέτα

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο 6 Μαΐου στην Παραμυθιά ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας με θέμα την προστασία της φέτας ΠΟΠ στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τη Νότιο Αφρική και τον Καναδά.
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς και εκπρόσωποι του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, της Ένωσης Νέων Αγροτών Νομού Ιωαννίνων, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας, του Αγελαδοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας-Πρέβεζας, του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.

Ο κ. Καραγιάννης στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι για να προστατευτεί το εθνικό μας προϊόν τόσο στην εσωτερική όσο και στη διεθνή αγορά και να αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν απόλυτα την φέτα ΠΟΠ από όλα τα λευκά τυριά, απαιτείται η δημιουργία διεπαγγελματικής οργάνωσης στα πρότυπα της ιταλικής παρμεζάνας και του γαλλικού ροκφόρ, η χάραξη εθνικής στρατηγικής για το προϊόν με αξιόπιστο πρόγραμμα προώθησης και προβολής του στις αγορές-στόχους των ελληνικών τροφίμων και ποτών και η υποστήριξή του από τις εθνικές δομές της οικονομικής μας διπλωματίας.

Η δύναμη του παραδείγματός (τους)!

Γράφει ο Παναγιώτης Τσούνης

Περνάμε κατ ευθείαν στο Θέμα: Το έτος 2011, η πολεοδομία Ιωαννίνων, επέβαλε στον Δήμο Πωγωνίου πρόστιμο 1.000 (χίλια) ευρώ για ένα αυθαίρετο τοίχο μήκους 25 μέτρων που έχτισε ο Δήμος με έξοδα του Δήμου, προκειμένου να εξυπηρετήσει έναν κολλητό δικό τους άνθρωπο (με το αζημίωτο βέβαια), διατάσσοντας και την άμεση κατεδάφισή του τοίχου.
Ο Δήμαρχος κ. Καψάλης αντί να συμμορφωθεί αμέσως με την εντολή της πολεοδομίας, επικαλείται διάφορα τερτίπια (τα γνωστά τερτίπια του Καψάλη) ότι δήθεν εκκρεμεί μια δίκη σχετικά με το θέμα μεταξύ δύο αντιδίκων συμπολιτών μας.
Για να καταλάβουν οι συμπολίτες μας πρέπει να πούμε ότι αυτή η δίκη δεν έχει καμία σχέση με την ποινή που επέβαλε η πολεοδομία και πρέπει ο τοίχος να κατεδαφιστεί.
Πρέπει επίσης να πούμε ότι κάθε χρόνος που περνάει και ο τοίχος δεν κατεδαφίζεται, τα 1.000 ευρώ αυξάνονται κατά 500 ευρώ. Έτσι σήμερα το αρχικό ποσό έφθασε στα 4.000 που ο Δήμος πρέπει να πληρώσει από το ταμείο του.
Λεφτά υπάρχουν, μετά την αύξηση μάλιστα της τιμής του νερού.
Υπάρχει όμως εκτός από την οικονομική διάσταση και μια ακόμη πιο σοβαρή:
Ο κ. Καψάλης αντί να συμμορφωθεί με την διαταγή της πολεοδομίας και να πληρώσει αμέσως τα 1000 ευρώ και να κατεδαφίσει τον τοίχο, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους δημότες, τι κάνει?
 –Άκουσον, άκουσον: Στέλνει πρώτα την Αστυνομία ύστερα τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τελικά την Πολεοδομία Ιωαννίνων να ελέγξουν αν ο Άλφα ή Βήτα δημότης έχει κτίσει στο χωριό, κάποιο παράνομο κοτέτσι. (Τέτοια αυθαίρετα στο Δήμο υπάρχουν χιλιάδες και ο κ. Καψάλης θέλει να κάνει παιχνίδι). Με πιο ηθικό ανάστημα κ. Καψάλη στέλνεται τις κρατικές υπηρεσίες να ελέγξουν όταν εσείς πρώτος είστε παραβάτης ? Και το αποκορύφωμα: Συντονιστής αυτής της εκστρατείας εκφοβισμού (και εκδίκησης) του κόσμου, είναι ο αντιδήμαρχός του κ. Στ. Κουκουλάρης, (ο καταδικασθείς πρόσφατα με έξη μήνες) ο οποίος όμως Στ. Κουκουλάρης εδώ και δέκα χρόνια είχε χτίσει παράνομα και αυθαίρετα ένα ολόκληρο κτήριο στην Πωγωνιανή.
(Το νομιμοποίησε λένε πριν ένα χρόνο).
Επί τόσα χρόνια ο κύριος αυτός ήταν υπεύθυνος της πολεοδομίας του Δήμου Πωγωνίου. Στις υπηρεσίες της Αστυνομίας, στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και στην Πολεοδομία των Ιωαννίνων κάθε φορά που λαμβάνουν μια αναφορά από τους Καψάλη, η Κουκουλάρη κουνάνε με νόημα το κεφάλι τους.
Το ίδιο κάνουν και πολλοί συμπατριώτες μας που γνωρίζουν λίγα περισσότερα για πρόσωπα και πράματα του Δήμου Πωγωνιου.

-Κατάντια του δημόσιου βίου!

Δήμος Πωγωνίου: Δημοπρασία για την εκμίσθωση αποθηκευτικού χώρου στο ισόγειο δημ. ακίνητο (πρώην νηπιαγωγείο) Τ.Κ. Βήσσανης, την Τετάρτη 17 Μαΐου, ώρα 9:00 π.μ., στο Δημαρχείο Πωγωνίου

Διακήρυξη δημοπρασίας για την  εκμίσθωση αποθηκευτικού χώρου στο ισόγειο δημοτικό ακίνητο (πρώην Νηπιαγωγείο) Τ.Κ. Βήσσανης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) το Ν. 3852/2010
δ) την αριθ. 282/2016 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης
ε) την 41/2017  απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
 ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1. Περιγραφή ακινήτου:
Δημοτική υπόγεια αποθήκη εντός δημοτικού ακινήτου (πρώην Νηπιαγωγείου) εντός οικισμού Τ.Κ.  Βήσσανης εμβαδού 59,04 τ.μ.. Ο εν λόγω χώρος είναι ενιαίος, έχει πρόσβαση από τα δυτικά του οικοπέδου, μέσω εξωτερικής κλίμακας ή από τα ανατολικά μέσω της δημοτικής οδού (πρόσβαση ισόγεια ανατολικά).  Περιμετρικά συνορεύει στα βόρεια με ακάλυπτο χώρο, στα νότια με την αυλή του πρώην νηπιαγωγείου, στα ανατολικά & δυτικά με δημοτική οδό.
2. Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
 Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 
Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Επιδότηση ως και 90% για επενδύσεις σε γεωργικά προϊόντα

Με το ποσό των 120 εκατ. ευρώ ενισχύονται επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο εξέδωσε την προκήρυξη του υπομέτρου 4.2 "Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων" του ΠΑΑ 2014- 2020.
Το συγκεκριμένο αφορά στη δράση 4.2.1 "Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης Λειτουργίας για την Ε.Ε.".
Οι παραγωγοί θα ενισχυθούν με επιδότηση έως και 90%. 
Οι κλάδοι που έχουν επιλεγεί, σύμφωνα με το www.ergasianews.gr  είναι οι εξής:
α) Κρέας – πουλερικά– κουνέλια
β) Γάλα
γ) Αυγά
δ) Σηροτροφία – μελισσοκομία – σαλιγκαροτροφία – διάφορα ζώα
ε) Ζωοτροφές
στ) Δημητριακά,
ζ) Ελαιούχα Προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων)
η) Οίνος
θ) Οπωροκηπευτικά, ακρόδρυα, ξηροί καρποί
ι) Άνθη (ενδεικτικά: τυποποίηση και εμπορία ανθέων)
ια) Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά
ιβ) Σπόροι & Πολλαπλασιαστικό Υλικό
ιγ) Ξύδι (ενδεικτικά: παραγωγή ξυδιού από οίνο, από φρούτα και άλλες γεωργικές πρώτες ύλες).

Στο πλαίσιο της δράσης είναι επιλέξιμες προς στήριξη δραστηριότητες ίδρυσης και εκσυγχρονισμού, με ή χωρίς μετεγκατάσταση, μονάδας όπως και δραστηριότητες συγχώνευσης μονάδων.

Δήμος Πωγωνίου: Σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και συσσίτιο του δήμου

Σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου Δήμου Πωγωνίου» (Κωδικός ΟΠΣ: 5002474), που εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων» του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» και που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).
Ο Φορέας Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών
«ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.»)
ως Δικαιούχος Φορέας της ανωτέρω Πράξης
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου Δήμου Πωγωνίου» (Κωδικός ΟΠΣ: 5002474 - Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020») του Φορέα Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.»).

Λεπτομέρειες και αίτηση στο:

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, πέντε μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, προχθές (06-05-2017) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά πέντε μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 23χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, πέντε ομοεθνείς του (τέσσερις άνδρες, ηλικίας 55, 30, 31 και 23 ετών και μία 25χρονη γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τελικός προορισμός των διακινούμενων αλλοδαπών ήταν διάφορες περιοχές της χώρας και ότι για την παράνομη μεταφορά θα κατέβαλαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν μεταξύ (500) και (1.000) ευρώ.
Επίσης, σε βάρος δύο εκ των μη νόμιμων μεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Σύσκεψη στο Καλπάκι για τα προβλήματα στους δασικούς χάρτες, το Σάββατο 13 Μαΐου, ώρα 11:00 π.μ.

Παρακαλούμε τους  Προέδρους Τ.Κ.   Δ.Ε. Καλπακίου & Άνω Καλαμά, τους φορείς και τους ενδιαφερόμενους πολίτες  που έχουν εντοπίσει προβλήματα από την ανάρτηση των δασικών χαρτών που αφορούν τις δημοτικές εκτάσεις και τα όρια οικισμών να προσέλθουν το:
Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα  11.00 π.μ. στο Καλπάκι
στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέμα: Προβλήματα που προκύπτουν από την ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΟΡΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ.

Δήμος Πωγωνίου: Σύσκεψη στο Δελβινάκι για τα προβλήματα στους δασικούς χάρτες, την Κυριακή 14 Μαΐου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

Παρακαλούμε τους  Προέδρους Τ.Κ.   Δ.Ε. Δελβινακίου, Άνω Πωγωνίου & Δ.Κ. Πωγωνιανής και Λάβδανης, τους φορείς και τους ενδιαφερόμενους πολίτες  που έχουν εντοπίσει προβλήματα από την ανάρτηση των δασικών χαρτών που αφορούν τις δημοτικές εκτάσεις και τα όρια οικισμών να προσέλθουν την:
Κυριακή  14 Μαΐου 2017 και ώρα  12.00  στο ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ στην  π. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέμα: Προβλήματα που προκύπτουν από την ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΟΡΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ.

Συλλήψεις τεσσάρων αλλοδαπών για διωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τέσσερις αλλοδαποί, για διωκτικά έγγραφα και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Χθες μετά τα μεσάνυκτα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα.
Προχθές το απόγευμα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης είκοσι μηνών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Χθες το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ποινής φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για τα αδικήματα της κλοπής και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Τέλος στην πάρα φύση έδρα βάζουν νέες χειρουργικές τεχνικές

Τέλος στην κολοστομία -«παρά φύση έδρα», που περιθωριοποιεί πολλούς ασθενείς οι οποίοι χειρουργούνται  για καρκίνο του ορθού, βάζει η  εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας με  δυο νέες τεχνικές!
Η TA.M.I.S( Διαπρωκτικη Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική) μαζί με την TaTME, (Transanal Total Mesorectal Excision), αποτελούν τα νέα όπλα στην φαρέτρα των χειρουργών για την αντιμετώπιση των καρκίνων του παχεος εντέρου.
 Με  την TA.M.I.S. αφαιρούνται μεγάλοι πολύποδεςορθού με δυσπλασία, κακοήθεις νεοπλάσματα στο αρχικό  στάδιο (Τ1Ν0Μ0) όπως και  καρκίνος του πρωκτού σε αρχικά στάδιο, πού πλήττει πλέον και άτομα κάτω των 40χρόνων.
«Η TA.M.I.S   προσφέρει για τους ασθενείς πολλά πλεονεκτήματα έναντι του ανοικτού χειρουργείου, αλλά και οφέλη για τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς μειώνεται σημαντικά ο χρόνος νοσηλείας» αναφέρει ο ΔρΔιαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο MetropolitanHospital.
Η νέα χειρουργική τεχνική γίνεται διαμέσου του πρωκτού χωρίς  τομές στην κοιλιακή   χώρα. Με την χρήση λαπαροσκοπικών εργαλείων αφαιρείται ο όγκος μαζί με το αντίστοιχο τμήμα του εντέρου και στη συνέχεια γίνεται συρραφή του ανοίγματος.
Η  TA.M.I.S. χρησιμοποιείται κυρίως για:
ØΜεγάλους πολύποδες ορθού με δυσπλασία,
Ø Καρκίνο ορθού σταδίου Τ1Ν0Μ0 με καλή ή μέτρια διαφοροποίηση,
Ø Όγκους μεγέθους μέχρι  4εκ και μικρότερους του 40% της περιμέτρου, χωρίς υποψία λεμφαδένων από την μαγνητική,
Ø Απόσταση όγκου >4εκ  και <20εκ από  το δακτύλιο.
Η διάρκεια νοσηλείας είναι συνήθως 24-48ωρες και ο ασθενής εξέρχεται με απλές οδηγίες , αποφεύγοντας μεγάλα αιματηρά χειρουργεία και πολυήμερες νοσηλείες.

Crohn: Σοβαρές και οι ψυχολογικές επιπτώσεις της νόσου

Εξίσου επώδυνη ψυχολογικά και σωματικά είναι η νόσος του Crohn, για τους ασθενείς που υποφέρουν απ’ αυτή. Αντίθετα με την πεποίθηση πολλών, δεν είναι μόνο μια ασθένεια του πεπτικού συστήματος, αλλά μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που φαινομενικά δεν σχετίζονται με αυτό, όπως αρθρίτιδα, στοματικά έλκη, φλεγμονή στα μάτια ή στο δέρμα. Ωστόσο, η νόσος δεν “κοστίζει” μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχολογία του ασθενή, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις ακόμα και από τη στιγμή της διάγνωσης.
«Η νόσος του Crohn είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή της πεπτικής ή γαστρεντερικής οδού. Στην πραγματικότητα, μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του πεπτικού συστήματος, από το στόμα μέχρι τον πρωκτό, αλλά εντοπίζεται συχνότερα το τελικό τμήμα του λεπτού εντέρου (τελικός ειλεός), το σημείο δηλαδή που ενώνεται το λεπτό με το παχύ έντερο. Μπορεί να εμφανιστεί και στα δύο φύλα, σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά είναι συχνότερη σε άτομα ηλικίας 15 έως 35 ετών. Ο εντοπισμός και η σοβαρότητα των συμπτωμάτων ποικίλλουν από σχετικά ήπια έως ιδιαίτερα σοβαρά. Μεταξύ αυτών είναι αίμα, πύον ή βλέννα στα κόπρανα, διάρροια, κόπωση, πυρετός, ανορεξία, ναυτία, έμετος, οδυνηρές ή δύσκολες κενώσεις, πόνος και κράμπες στο στομάχι και απώλεια βάρους. Παρότι είναι ουσιαστικά άγνωστης αιτιολογίας, πιστεύεται ότι στην εμφάνισή της μπορεί να εμπλέκονται διάφοροι παράγοντες, όπως ανοσολογικοί, γενετικοί και περιβαλλοντικοί. Χαρακτηρίζεται δε από περιόδους έξαρσης και ύφεσης, αν και περίπου το 67% των ατόμων που βρίσκονται σε ύφεση θα έχει τουλάχιστον 1 υποτροπή κατά τα επόμενα 5 χρόνια.
Το σημαντικό είναι ότι η νόσος μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, στις οποίες περιλαμβάνονται απόφραξη, συρίγγια, αποστήματα, τοξικό  μεγάκολο και υποσιτισμός εξαιτίας της  μειωμένης πρόσληψης τροφής και δυσαπορρόφησή της. Επίσης, οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στην περιοχή της φλεγμονής. Είναι μια ανίατη, δια βίου ασθένεια που απαιτεί συνεχή θεραπεία. Παρότι οι γιατροί έχουν στη διάθεσή τους πολλά, διαφορετικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της, υπάρχουν περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση.
Η νόσος του Crohn δεν είναι, όμως, μόνο μια σωματική ασθένεια, αλλά μια πάθηση που επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην ψυχολογία του ασθενή και έχει βαθιές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του», σημειώνει ο γενικός χειρουργός  Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr ).