Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά


Σύμφωνα με την ΕΜΥ μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου,  με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.
Αναλυτικά, για σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά από τα δυτικά θα πυκνώσουν και σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.
Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 18 βαθμούς στα πεδινά και παράκτια, τους 12 στα ημιορεινά και τους 7 βαθμούς στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων στα 4 με 5 μποφόρ.
Από τα ξημερώματα της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα.
Τα φαινόμενα αναμένεται να σταματήσουν ως αργά το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα δυτικά στα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.
Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου προβλέπονται νεφώσεις σταδιακά αυξημένες, όπου και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά στα 4 με 5 μποφόρ.
Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στα περισσότερα τμήματα, με κάποιες τοπικές βροχές στα ορεινά από τις μεσημβρινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Εκτός κυπέλλου ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Καστρίτσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1-0)

*Εκτός της επόμενης φάσης του κυπέλλου έμεινε ο Αγροτικός Αστέρας που έχασε στο γήπεδο της Καστρίτσας από τον τοπικό Αγροτικό με 1-0 για την Δ΄ Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών  περιόδου 2019-20.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε την πρόκριση στους γηπεδούχους πέτυχε στο 56΄ με δυνατό σουτ ο Ναυρόζογλου Ιωάννης.
Οι γηπεδούχοι αγωνιζόταν από το 64΄ με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Θανάσης Κωνσταντίνος.
Αγροτικός Καστρίτσας (Μανώλης Λιαπάκης):
Γρηγοριάδης Νικόλαος, Δοβανάς Σταύρος, Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος, Μπίζιος Βασίλειος, Τζίμας Παναγιώτης, Κύρκος Δημήτριος, Αναστασιάδης Ευθύμιος (Τσεκούρας Νικόλαος 81΄), Γιάκος Δημήτριος (Ρίζος Άγγελος 88΄), Θανάσης Κωνσταντίνος, Μπιστιόλης Χρυσοβαλάντης (Ορφανός Χριστόφορος 60΄), Ναυρόζογλου Ιωάννης (Σιουκουλάνη Βασίλειος 81΄)
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης)
Αρχοντάκης Δημήτρης, Ηλίας Μιχαήλ, Τάσσος Παναγιώτης, Ρουμπής Αντώνιος (Κτενάς  Παύλος 69΄), Δρόσος Πέτρος (Τασιούλας Ναπολέων 87΄), Τσουμάνης  Ανδρόνικος (Γκόνης Πέτρος 69΄), Ηλίας Απόστολος, Αλεξίου Βασίλης, Φερούλης Μάριος, Ηλίας Μιχαήλ, Κουλούρης Σωκράτης (Φαρμάκης Αναστάσιος 77΄)
Τα αποτελέσματα της  4ης  Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών  περιόδου 2019-20
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2020
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 5-0
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-0
***
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2020
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0-1

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 4-1

Οκτώ ατομικές συμβουλές προστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό


Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Πρόκειται για γυναίκα 38 ετών στη Θεσσαλονίκη, η οποία πρόσφατα ταξίδεψε στη Βόρεια Ιταλία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανάρτησή της στο Twitter υπενθυμίζει στους πολίτες τις οκτώ ατομικές συμβουλές προστασίας απέναντι στον ιό.
«Δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε, ασπίδα μας η γνώση» 
αναφέρει στην ανάρτησή της η γ.γ Πολιτικής Προστασίας.
Οι οδηγίες είναι οι εξής:
  1. Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
  2. Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  3. Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο αμέσως μετά τη χρήση σε κλειστό κάδο.
  4. Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
  5. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με τον γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 210 5212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  6. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  7. Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  8. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

ΑΕΔ Πωγωνάτος: Τζαμάλα στην Αγία Τριάδα, την Κυριακή 1 Μαρτίου, ώρα 7:30 μ.μ.

Η ΑΕΔ Πωγωνάτος διοργανώνει «Τζαμάλα» την Κυριακή 1 Μαρτίου, ώρα  7:30 μ.μ., στην Αγία Τριάδα στο Δελβινάκι.

Η Κόνιτσα γιόρτασε τα 107α Ελευθέριά της



   Με λαμπρότητα εορτάστηκαν την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου τα 107α Ελευθέρια της Κόνιτσας και της ομώνυμης επαρχίας από τον οθωμανικό ζυγό. 
   Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου με την παρουσίαση επετειακού μουσικού προγράμματος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές» και την Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης. Η συγκίνηση ήταν έντονη, καθώς ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών  από το Λύκειο Λινόπετρας Λεμεσού, ταξίδεψε από την Κύπρο για να συνεορτάσει μαζί μας την Απελευθέρωση της πόλης μας,παρουσίασεένα εξαιρετικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και καταχειροκροτήθηκε από  το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του Δημαρχείου. 
   Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Στη συνέχεια στην εκδήλωση στο Δημαρχείο παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου, ο εκπρόσωπος της Βουλής κ. Γεώργιος Αμυράς, η Βουλευτής Ιωαννίνων κα Μαρία Κεφάλα και ο Διευθυντής του Λυκείου Λινόπετρας Λεμεσού κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Κόνιτσας για τη φιλοξενία.
 Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος Λαμπρινή Φίλιου, η οποία εξιστόρησε το χρονικό της Απελευθέρωσης της Κόνιτσας  και της ευρύτερης περιοχής. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επετειακά τραγούδια από τη Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Κόνιτσας, χορούς και τραγούδια από το Λύκειο Λινόπετρας Λεμεσού Κύπρου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη θέση Αη Γιάννης,όπουείχε γίνει η υποδοχή των αγωνιστών της απελευθέρωσης της πόλης το 1913 από τους κατοίκους της Κόνιτσας. 
   Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Βουλευτής Ιωαννίνων κύριος Γεώργιος Αμυράς ως Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, η Βουλευτής Ιωαννίνων κα Μαρία Κεφάλα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Οδυσσέας Πότσηςο κ. Πρόδρομος Γαϊτανίδης ως Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Διοικητής της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας Ιωαννίνων Ταξίαρχος Μπολομύτης Δημήτριος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου κ. Απόστολος Βασδέκης, Εκπρόσωπος της ΔΙ.ΠΥ.Ν. κ. Κωνσταντίνος Τσιώπος, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων κ. Βασίλειος Μουσελίμης, ο Διοικητής Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας κ. Ιωάννης Φερεντίνος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας κ. Παναγιώτης Νάκος, ο Διοικητής του 583 Τάγματος Προκαλύψεως κ. Χαρίτος Γεώργιος, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής κ. Μότσιος και ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κόνιτσας κ. Σπυρίδων Νάκος,ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γεώργιος Σουκουβέλος, η Συντονίστρια του Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου κα ΜαρούλαΠαπαευσταθίου, ο πρώην Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Παντούλας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κόνιτσας κ. Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Λινόπετρας Λεμεσού Κύπρου και πλήθος πολιτών. Ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης είχε οριστεί ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο οποίος λόγω έκτακτων ανειλημμένων κυβερνητικών υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παραστεί, ενώ με μήνυμά του χαιρέτισε την εκδήλωση ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης.
Ο Δήμος Κόνιτσας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους συντελεστές των εκδηλώσεων και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Κόνιτσα. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους Κύπριους μαθητές και εκπαιδευτικούς, που μας γέμισαν συγκινήσεις με τη συμμετοχή τους στην Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης μας. Ευελπιστούμε να δομηθούν γέφυρες και να τεθούν θεμέλια.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ένας άνδρας για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων

Συνελήφθη, χθες  το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας άνδρας  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για παράνομη κατοχή και εμπορία πυροτεχνικών ειδών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε εμπορικό κατάστημα, όπου κατελήφθη ο ανωτέρω κατηγορούμενος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να διαθέτει παράνομα προς πώληση (514) κροτίδες, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκε κλοπή πορτοφολιού από αυλή σπιτιού στην Άρτα

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,
υπόθεση κλοπής πορτοφολιού  από αυλή σπιτιού στην Άρτα.   
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες, μεσημβρινές ώρες  της 21/02/2020 στην Άρτα, αφαίρεσαν από την αυλή σπιτιού ηλικιωμένης γυναίκας, το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό.   
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Προς υλοποίηση η πρόταση του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τη ρύθμιση των οφειλών των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ


Την πρόταση  που είχε καταθέσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ΤΟΕΒ με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, προωθεί προς υλοποίηση η Κυβέρνηση. 
Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης κατά τη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος που έγινε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου. 
Συγκεκριμένα θα χορηγηθεί χαμηλότοκο δάνειο στους ΤΟΕΒ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με εγγύηση των Περιφερειών και αφού προηγουμένως τεθούν σε καθεστώς οικονομικής εποπτείας και βεβαιωθεί η βιωσιμότητα του σχεδίου. 
Ο Υπουργός υιοθέτησε και το σκεπτικό της πρότασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου, αφενός να εισπράξει η ΔΕΗ Α.Ε. τις οφειλές και αφετέρου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των ΤΟΕΒ ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου και εν γένει της διαχείρισης των εγγειοβελτιωτικών έργων.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης τίμησε την 107η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων


Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης τίμησε την 107η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.
Αποτελεί έπαινο προς την Ήπειρο της Θεσσαλονίκης, την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης το προκεχωρημένο φυλάκιο του Ηπειρωτισμού-Εθελοντισμού στην Μακεδονία και Θράκη επί 80 συναπτά έτη, η τιμητική παρουσία του συμπατριώτη κ.Κωνσταντίνου Τσουβάλα Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ως εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης και ο χαιρετισμός που απηύθυνε εκ μέρους του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων , ομιλία  και έκθεση φωτογραφίας ''Η Ήπειρος του χθες -Εικόνες και Μνήμες'' ) που διοργάνωσε η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης για να τιμήσει την 107η επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων ,την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020.
Ιδιαίτερα συγκινητική η συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων ''Ο Παύλος Μελάς'' με ένστολα  στελέχη τους.
Άνω των 150 ατόμων εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, εκδότες, συγγραφείς, επιχειρηματίες εκλεκτά μέλη της ηπειρωτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης και φίλοι της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης συμμετείχαν με σεβασμό  στον εορτασμό καθώς και ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας, ο π. βουλευτής κ. Γιάννης Σαρίδης,
ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Στάθης Αβραμίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Δρόσος Τσαβλής,
ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΚΜ κ. Δημήτρης  Βάνης,ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΘ κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, η Διευθύντρια ΕΛΤΑ κα Αρετή Παπαγρηγορίου, η Επικεφαλής της Λέσχης Βιβλίου του Κέντρου Ιστορίας ΔΘ κα. Γεωργία Μιχαήλ ,οι δημοσιογράφοι κ. Ανδρέας Σταματόπουλος, κ. Αθανάσιος Μανουσάκης και κα Δήμητρα Ρετσινά, ο κ. Ιωάννης Ρουκάς εκ μέρους της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης.
Τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης  π.Μηνάς Βασάκος
Στο Άγαλμα της Ηπειρώτισσας  Γυναίκας της Πίνδου του 1940 τα Δάφνινα στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους: της Ελληνικής Κυβέρνησης ο ΓΓ Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων ''Ο Παύλος Μελάς'' ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Παπανούσης   της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης τιμής ένεκεν ο π. Χρήστος ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης
Την έκθεση φωτογραφίας ''Η Ήπειρος του χθες -Εικόνες και Μνήμες'' χορηγία του Δήμου Ορεστιάδας, παρουσίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών και φίλων Βορείου Έβρου κ. Σπυρίδων  Ευσταθίου.
Τελετάρχης η ΓΓ ΔΣ ΗΕΘ Αθηνά Τοτοκώτση

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπογράφηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων

Στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημοσιών κτηρίων στην Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς σήμερα υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους Διοικητές Νοσοκομείων και τους Αστυνομικούς Διευθυντές οι προγραμματικές συμβάσεις, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια.
Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν τα εξής δημόσια κτίρια:
•   Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα
•   Γενικό Νοσοκομείο Άρτας
•   Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας
•   Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Ηπείρου
•   Αστυνομικό Μέγαρο Δ/νσης Αστυνομίας Άρτας
Η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων έγινε από τους Διοικητές Σπ. Δερδεμέζη (Νοσοκομείου Χατζηκώστα), Ευάγγ. Ντάκουλα (Νοσοκομείο Πρέβεζας), Δημ. Σκανδάλη (Νοσοκομείο Άρτας), τον ταξίαρχο Κων.  Δούβαλη (Γεν. Περιφερειακή Αστ. Διεύθυνση Ηπείρου) και τον ταξίαρχο Γεώργιο Βασιλείου (Αστ. Διεύθυνση Άρτας).
Αντικείμενο του έργου
Το έργο αποτελεί μέρος του ευρύτερου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου για την προστασία του  περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών, της μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος των αστικών κέντρων της Περιφέρειας και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και περαιτέρω ανάπτυξης των ΑΠΕ. Η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του μηχανισμού ELENA χρηματοδότησε και υλοποίησε, μεταξύ άλλων, δράσεις ωρίμανσης για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και εγκαταστάσεων.
Αντικείμενο του Έργου αποτελεί η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων της Περιφέρειας Ηπείρου.
Προϋπολογισμός
Ο προϋπολογισμός του Έργου  ανέρχεται στο ποσό των 17.951.480,00€, συμπερι­λαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ 14.477.000€ - ΦΠΑ 3.474.480,00€), από τα οποία η Χρηματοδοτική Συμβολή στο κόστος κατασκευής του έργου  θα είναι 5.000.000 €.

Ρινοπλαστική: Πότε η επανεπέμβαση είναι καλή επιλογή;


Απογοήτευση προκαλούν τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα μιας πλαστικής χειρουργικής επέμβασης, πόσο μάλλον μιας ρινοπλαστικής. 
Κι αυτό διότι η κεντρική θέση της μύτης στο πρόσωπο μπορεί να κάνει το μετεγχειρητικό πρήξιμο, το στράβωμα, την κατάρρευση ή την δυσαρμονία αρκετά εμφανή για τον μέσο παρατηρητή. 
Συχνά το δυσάρεστο αυτό συναίσθημα συνοδεύει μετά την επέμβαση τον χειρουργημένο ασθενή και επιβάλλεται η σωστή ενημέρωση από τον χειρουργό και η υπομονή του ασθενούς προκειμένου να γίνει εμφανές το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης στη μύτη το οποίο μπορεί να χρειαστεί ακόμη και ένα χρόνο για να οριστικοποιηθεί. 
Παρότι στην πλειονότητα των χειρουργημένων η αρνητική αυτή άποψη υποχωρεί τελικά, υπάρχει ένα ποσοστό που συνειδητοποιεί ότι χρειάζονται μια δεύτερη ρινοπλαστική.
Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας, η μύτη είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προσώπου που καθορίζει την έκφραση, την συμμετρία και την αισθητική του, σε σημείο που πολλοί άνθρωποι όταν είναι δυσαρεστημένοι από την εμφάνισή της, στρέφονται στους ειδικούς χειρουργούς για τη βελτίωσή της. 
Στους περισσότερους το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Εντούτοις, είναι γεγονός ότι η ρινοπλαστική είναι μια πολύπλοκη επέμβαση που απαιτεί σημαντικές γνώσεις ανατομίας, καθώς και σχολαστική ακρίβεια και χειρουργική δεξιότητα. Είναι προφανές, λοιπόν, γιατί μπορεί μια ρινοπλαστική να μην έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.