Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ξεκινά την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου η εμποροπανήγυρη της Βουνοπλαγιάς

Ξεκινά την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου,  το παζάρι που οργανώνει ο Δήμος Ζίτσας, στην Βουνοπλαγιά.
Η διοργάνωση αποφέρει ένα σημαντικό έσοδο για τον Δήμο Ζίτσας ενώ, όπως στην πράξη αποτυπώνεται κάθε χρόνο, προσελκύει πλήθος καταναλωτών.
Η εμποροπανήγυρη της Βουνοπλαγιάς θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της Πέμπτης 30 Αυγούστου 2018


Δημοπρατείται το έργο Εισόδου Πόλης  Ηγουμενίτσας, με προϋπολογισμό 11,6 εκ. ευρώ
Τη δημοπράτηση της Εισόδου πόλης Ηγουμενίτσας, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ενέκρινε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη. Ο προϋπολογισμός του έργου, του οποίου ο πλήρης τίτλος είναι «Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας- Εγνατία Οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι», ανέρχεται σε 11.601.528,23 €.
Συνεχίζεται η αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό  οδικό δίκτυο της Ηπείρου
Παράλληλα με την κατασκευή σύγχρονων οδικών υποδομών, η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει το πρόγραμμα παρεμβάσεων για τη βελτίωση και την αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των περιφερειακών ενοτήτων της.
Συγκεκριμένα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνουν παρεμβάσεις στις παρακάτω επαρχιακές οδούς, για τις οποίες σήμερα η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους των αντίστοιχων έργων:
«Βελτίωση - ασφαλτόστρωση δρόμου Διχομοίρι – Τυμπά (όρια Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη)», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Ανάδοχος Παναγ. Κατέρος.
«Άμεση αντιπλημμυρική προστασία περιοχής γέφυρας Παπίγκου στον Βοϊδομάτη ποταμό», προϋπολογισμού 140.000 ευρώ. Ανάδοχος ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε..
«Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος της επαρχιακής οδού Καστανής – Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Ανάδοχος Γέροντας Νικ. Αλέξανδρος.
«Αποκατάσταση παλιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Τρικάλων στο ύψος της διασταύρωσης με Ανατολικό Ζαγόρι», προϋπολογισμού 400 ευρώ. Ανάδοχος Παν. Απ. Τζαφέας.
«Αποκατάσταση δρόμου στον οικισμό Σχωρτσιαντέικα Τ.Κ Κάτω Αθαμανίου Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. Ανάδοχος ΤΕΚΑΤ Ο.Ε..
«Βελτίωση βατότητας σε κτηνοτροφικές μονάδες στον Ωρωπό Πρέβεζας», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ.          
Επίσης εγκρίθηκε η άμεση αποκατάσταση και προστασία της 32ης επαρχιακής οδού προς Μολυβδοσκέπαστη Κόνιτσας από τα νερά του Αώου ποταμού, με έργο συνολικού προϋπολογισμό 120.000 ευρώ.
Άλλες αποφάσεις
Μεταξύ των άλλων αποφάσεων η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ενέκρινε:
Το πρακτικό του Διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση – συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων και αυλείου χώρου στην έδρα του αλιευτικού συνεταιρισμού λιμνοθάλασσας Λογαρού», προϋπολογισμού 72.000 ευρώ. Ανάδοχος Περικλής Ζώτος.
Το πρακτικό του διαγωνισμού για τις: «Συμπληρωματικές αποτυπώσεις περιοχής υπό αναδασμό αγροκτήματος Αηδονοχωρίου», προεκτιμώμενης αμοιβής 35.000 ευρώ. Ανάδοχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚ. ΠΑΠΠΑΣ.
Τη διενέργεια διαγωνισμού (με προϋπολογισμό 29.000 ευρώ) για εξοπλισμό των σκοπευτηρίων του Αθλητικού Ομίλου (BUDO),
Επίσης από την Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες, μετά από αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αναλαμβάνονται δράσεις για:
Τον καθαρισμό χόρτων και κλαδιών στην περιοχή του παραποτάμου Γρεβενιτίου- Βάρδα Αράχθου ποταμού, στις επαρχιακές οδούς Νεοχώρι- Γλυκή Θεσπρωτίας, Σύβοτα- Πέρδικα- Μαυρούδι- Σαγιάδα και στον κάμπο Ραγίου – Κεστρίνης.
Την αποκατάσταση της βατότητας και της διευθέτησης ρέματος πλησίον της Επ. οδού στα όρια του Δ.Δ. Καριών.
Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Πρέβεζας.
Επισκευή γεφυρών μπέλλευ στο Μεσοπόταμο Πρέβεζας, στην Τ.Κ. Διχομοιρίου  και στην Τ.Κ. Ρετσιανών του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη.
Τέλος εγκρίθηκαν πρακτικά ηλεκτρονικών διαγωνισμών για τη μεταφορά μαθητών στην Π.Ε. Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΡΤ3: Νέο ενημερωτικό πρόγραμμα -Δυναμική έναρξη, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου



Θεσσαλονίκη, 30 Αυγούστου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έγκυρη ενημέρωση με τη σφραγίδα της ΕΡΤ3

Δυναμικά ξεκινά τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, το νέο ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3.
Καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, η ενημέρωση αρχίζει στις 10 το πρωί με τη δίωρη ενημερωτική εκπομπή «ΕπιΚοινωνία» με τη Θεοδώρα Αυγέρη. Με πλούσια ειδησεογραφία, πολιτικά ρεπορτάζ και αναλύσεις, συνεντεύξεις, ζωντανές συνδέσεις και ανταποκρίσεις από όλη την Ελλάδα, έμφαση στα θέματα και τους ανθρώπους της ελληνικής περιφέρειας, επικοινωνία και διασύνδεση με τον Απόδημο Ελληνισμό.


Από τη μία το μεσημέρι έως τις δύο μεταδίδεται το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με τη Χριστίνα Καλημέρη.
Το απογευματινό μαγκαζίνο «Με το τρία» με την Έλσα Ποιμενίδου αρχίζει στις 16:30. Με έμφαση στην επικαιρότητα, το περιβάλλον, τις έξυπνες πόλεις, τους νέους. 


Ειδικές στήλες για την οικογένεια και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο ανοίγουν ένα παράθυρο στην καθημερινότητα.














Στις 18:00 μεταδίδεται δελτίο καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου και τη σκυτάλη παίρνει στις 18:15 ο η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ3 «Κόσμος των Σπορ», με τον Πάνο Μπλέτσο, τον Δημήτρη Δραγώγια, τον Άκη Ιωακείμογλου και τον Τάσο Πακλατζή.




 Η εκπομπή μεταφέρει τον παλμό της αθλητικής επικαιρότητας με τις πιο φρέσκες ειδήσεις, σχολιασμό της ειδησεογραφίας, αναλύσεις, καλεσμένους στο στούντιο και απευθείας συνδέσεις.
Στις 21:45 μεταδίδεται δελτίο καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου και στις 22:00 το βραδινό δελτίο ειδήσεων με τον Δημήτρη Ντόζη.



Επίσης, καθημερινά στις δέκα το πρωί και στις επτά το απόγευμα μεταδίδονται σύντομες ειδήσεις.












Στις 10 Σεπτεμβρίου κάνει πρεμιέρα η ενημερωτική εκπομπή «Στο Δια Ταύτα» με τον Χρήστο Γιαννούλη. Καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 22:45 έως τις 23:30, η εκπομπή διεισδύει με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ουσία σε κεντρικά θέματα της επικαιρότητας.



 Ξεψαχνίζει τις σκοτεινές πλευρές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δίνει χώρο και χρόνο σε επιχειρήματα, διάλογο και όλες τις απόψεις. Αναζητώντας το «δια ταύτα»...

Από το Γραφείο Τύπου

Τόπουλος Βασίλειος: Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας


Αγαπητά μας παιδιά
Η ζωή είναι μία και μοναδική, γι' αυτό αξιοποιήστε την στο έπακρο. Σε μια εποχή όπου η ηθική κρίση και η οικονομική δυσπραγία έχει οδηγήσει αρκετούς στο περιθώριο, η ανάγκη για μια ελπίδα είναι τόσο αναγκαία όσο και το οξυγόνο.
Την ελπίδα αυτή έρχονται να δώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες που ύστερα από πολύχρονη προσπάθεια και επιμονή καταφέραν να εισαχθούν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Θέλω λοιπόν, να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες που ατενίζουν με αισιοδοξία και ελπίδα το μέλλον, καθώς και στους γονείς τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς τους, που έδωσαν το δικό τους αγώνα με επιμονή και αγάπη και στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες των παιδιών, συμβάλλοντας με το δικό τους τρόπο στην επιτυχία των στόχων τους.
Όσο για τους μαθητές που δεν τα κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την προσπάθειά τους και να τους επισημάνω ότι το μέλλον είναι κάτι που σχεδιάζεται διαρκως και δεν κρίνεται από μια στιγμή και για να πετύχει κάνεις στη ζωή του πρέπει να υπερπηδά τα εμπόδια και να επωφελείται από οτιδήποτε του τυχαίνει.
Καλή δύναμη και πρόοδο σε όλους!

Για την παράταξη
"Δύναμη ενότητας και ευθύνης για το Πωγώνι"
Βασίλειος Τόπουλος

Δωρεά ωαρίων: Πότε αποτελεί επιλογή για το ζευγάρι


Ολοένα περισσότερα ζευγάρια με πρόβλημα υπογονιμότητας στρέφονται στη δωρεά ωαρίων για να αποκτήσουν παιδί.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στις αρχές Ιουλίου στη δημοσιότητα η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΕΑΙΥΑ), το 2015 έγιναν στη χώρα μας 4.768 κύκλοι εξωσωματικής γονιμοποίησης με δωρεά ωαρίων. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 41% σε σύγκριση με τους αντίστοιχους κύκλους του 2014.
Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς τους κύκλους ήταν επιτυχημένοι, καθώς το 55,1% οδήγησαν σε εγκυμοσύνη.
Ποιες είναι όμως οι ενδείξεις της δωρεάς ωαρίων και ποιες γυναίκες είναι κατάλληλες δωρήτριες;  «Ο κύριος λόγος για τη χρήση δωρεάς ωαρίων είναι η υπογονιμότητα που οφείλεται σε μειωμένη ωοθηκική εφεδρεία», λέει ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ. «Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα έχει μειωμένο αριθμό ωοθυλακίων κυρίως λόγω ηλικίας ή πρόωρης ωοθηκικής ανεπάρκειας».
Πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια
Η πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια είναι μία διαταραχή κατά την οποία εξαντλούνται ή υπολειτουργούν τα ωοθυλάκια από πολύ πρώιμη ηλικία, μερικές φορές ακόμα και από την εφηβεία. Αυτό έχει ως συνέπεια να εκδηλώνει η γυναίκα εμμηνόπαυση πολύ πριν την φυσιολογική ηλικία των 45-50 ετών.
Υπολογίζεται ότι μία γυναίκα στις 250 στις ηλικίες κάτω των 30 ετών και μία στις 100 σε ηλικία κάτω των 40 ετών εμφανίζουν πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια. Αυτή μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται:
* Χρωμοσωμικές ανωμαλίες κυρίως του χρωμοσώματος Χ (όπως η λεγόμενη γοναδική δυσγενεσία με ή χωρίς σύνδρομο Turner, και το σύνδρομο του εύθραυστου Χ)
* Χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία για καρκίνο.
* Πολλαπλές ενδοκρινικές παθήσεις (π.χ. υποπαραθυρεοειδισμός και υποαδρεναλισμός).

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλόβρυσου: Εθελοντική δράση καθαρισμού του Κεφαλόβρυσου, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.


Εθελοντική δράση καθαρισμού του Κεφαλοβρύσου διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος  απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.
Με σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε», ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του, τους κατοίκους του Κεφαλοβρύσου καθώς και όλους όσοι θέλουν να συνδράμουν, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Σακούλες και γάντια μιας χρήσης θα προσφερθούν από το Σύλλογο.
Πληροφορίες:
Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου: Καραμάνης Ε.
Υπεύθυνος συντονισμού: Γεώργιος Μάνης.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόγραμμα ενημέρωσης για το Κτηματολόγιο Τοπικών Κοινοτήτων για το Σεπτέμβριο


Πρόγραμμα ενημέρωσης για το Κτηματολόγιο Δήμου Πωγωνίου
Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται στα Δημαρχιακά καταστήματα ή στα γραφεία των Τοπικών Συμβουλίων.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. Επίσης διαπιστώθηκε ότι για τον ανωτέρω αλλοδαπό υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

«Πάγωμα» στον κλάδο των εξορύξεων από τον οικολόγο υφυπουργό στο Ενέργειας

Αν και η επανασύσταση του υπουργείου Βιομηχανίας δε λύνει από μόνη της τα προβλήματα, εντούτοις, είναι σαφές ότι η απόφαση να δημιουργηθεί εκ νέου χαρτοφυλάκιο για το βιομηχανικό κλάδο ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της αγοράς.
Τόσο ο ΣΕΒ, όσο και η Ελληνική Παραγωγή, η οποία είχε θέσει ως ένα από τα βασικά και κυρίαρχα καταστατικά αιτήματά της τη σύσταση υπουργείου Βιομηχανίας, είδαν θετικά την απόφαση του πρωθυπουργού, να διορίσει αναπληρωτή υπουργό ανάπτυξης με αποκλειστικό χαρτοφυλάκιο τη βιομηχανία.
Είναι θετικό βήμα, πρέπει βεβαίως να συνοδευτεί και από αλλαγές πολιτικής σχολίαζαν κύκλοι της βιομηχανίας. Η κίνηση είναι θετική σε επίπεδο εντυπώσεων και συμβολισμών, ιδιαίτερα μετά την απόφαση στον προηγούμενο ανασχηματισμό να καταργηθεί η θέση (με την απομάκρυνση της Θ. Τζάκρη).
Βεβαίως, όπως τονίζουν πηγές του ΣΕΒ, θα πρέπει για να έχει νόημα η απόφαση για επανασύσταση του χαρτοφυλακίου της βιομηχανίας να συνοδευτεί από ανάλογες αρμοδιότητες, ιδιαίτερα σε θέματα χωροταξίας, αδειοδοτήσεων, φορολογίας, έρευνας, κατάρτισης, ενέργειας κλπ που σήμερα είναι κατακερματισμένες.
Επιπρόσθετα η επιλογή του Σ. Πιτσιόρλα ενός υπουργού που η μέχρι τώρα θητεία του στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά και στο υπουργείο ανάπτυξης έχει αφήσει πίσω του συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο, γεννά συγκρατημένες προσδοκίες και επίσης σχολιάζεται θετικά.
Παγωμάρα στις πετρελαϊκές
Στον αντίποδα του καταρχάς θετικού κλίματος με το οποίο είδε η αγορά την επανασύσταση και την επιλογή προσώπου για το χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας, η μοναδική αλλαγή που έγινε στο υπουργείο ενέργειας και περιβάλλοντος, προκάλεσε στην αγορά έντονο σκεπτικισμό.