Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Έχασε ο Α.Σ. Καλπακίου στην Ανατολή (3-1)

*Ο Α.Ο. Ανατολής νίκησε τον αδιάφορο Α.Σ. Καλπακίου και διατήρησε τις  ελπίδες για τον τίτλο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:
Λαψίστα-Ροδοτόπι 0-3
Προοδευτική Περάματος-Ατρόμητος '95 3-1    
Κάστρο-Θύελλα Ελεούσας 3-0    
Θύελλα Κατσικά-Πεδινή 4-2    
Κόντσικα-Χαροκόπι 2-0
Κουτσελιό-Α.Ε. Μικρασιατών 0-0
Κρύα-Σερβιανά 2-3
Α.Ο. Ανατολής-Α.Σ. Καλπακίου 3-1    
Πίνδος Κόνιτσας-Α.Ο. Βελισσαρίου 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (33η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 69
2. Α.Ο. Βελισσαρίου: 69
3. Α.Ο. Ανατολής: 68
4. ΠΑΟ Κρύας: 58
5. Θύελλα Ελεούσας: 56
6. Προοδευτική Περάματος: 54 
7. Α.Ε. Μικρασιατών: 49
8. Α.Σ. Καλπακίου: 49 
9. Ροδοτόπι: 48 
10. ΠΑΣ Κάστρο: 47 
11. Κουτσελιό: 46
12. Κόντσικα: 46
13. Χαροκόπι: 46
14. Πίνδος Κόνιτσας: 45  
15. Θύελλα Κατσικά: 37
16. Ατρόμητος '95: 18
17. Λαψίστα: 12
18. Πεδινή: 8 

Καρτέρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν πάνω από 107 κιλά κάνναβης

Χθες (11-04-2014) το απόγευμα στο Καρτέρι Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν 36χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια συστηματικών ελέγχων και δράσεων, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε Ι.Χ.Ε ιδιοκτησίας του 36χρονου, που οδηγούσε ο ίδιος και μέσα σε αυτό, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών, εκατό (100) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (107,830) γραμμαρίων.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
κάνναβη, συνολικού βάρους 107,830 γραμμαρίων
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε κλοπή μεγάλης αξίας από σπίτι στην Άνω Καλεντίνη Άρτας

Είχε ήδη συλληφθεί την 19-03-2014 ένας 25χρονος ημεδαπός Ρομά

Σε συνέχεια του από 20-03-2014 Δελτίου Τύπου σχετικά με την εξιχνίαση κλοπής μεγάλης αξίας από σπίτι στην Άνω Καλεντίνη Άρτας και τη σύλληψη ενός 25χρονου ημεδαπού δράστη, ανακοινώνεται ότι συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συνεργού του.
Πρόκειται για έναν 29χρονο ημεδαπό Ρομά, ο οποίος προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, όπου και αναγνωρίσθηκε από την 78χρονη παθούσα.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δράστες, πρωινές ώρες της 18.03.2014, πλησίασαν την 78χρονη έξω από το σπίτι της στην Άνω Καλεντίνη Άρτας και ενώ ο ένας την απασχολούσε, ο άλλος αφού παραβίασε την κεντρική είσοδο, εισήλθε στο σπίτι και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (33.000) ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 

Πτώση 35% στις οικοδομικές άδειες τον Ιανουάριο

Συνεχίζεται η συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. 
Σύμφωνα με αυτά, τον Ιανουάριο σημειώθηκε πτώση 35% στις οικοδομικές άδειες.
Το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (Ιδιωτικής - Δημόσιας) στο σύνολο της χώρας, μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο σε 917 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 160,9 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 627,1 χιλιάδες m3 όγκου.
Καταγράφηκε, δηλαδή, μείωση κατά 35,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 38,2% στην επιφάνεια και κατά 40,0% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Αλλάζει από 1η Μαΐου η πληρωμή συντάξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα

Το υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει από την 1η Μαΐου και την πληρωμή των συντάξεων των συνταξιούχων του Δημοσίου, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.
Η υπουργική απόφαση προβλέπει, ότι στο εξής η πληρωµή των συντάξεων και βοηθηµάτων του Δηµοσίου θα γίνεται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε.), µέσω των πιστωτικών ιδρυµάτων ιδρυμάτων όπως γίνονται και οι πληρωμές των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα. 

Ο Π.Α.Σ.Α. Τζούντο στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής

Με τη συμμετοχή 250 και πλέον αθλητών από όλη την Ευρώπη και 3 Τζουντόκα του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ Α.Σ.Α οι Παναγιώτης, Χρήστος και Νίκος, βρέθηκαν στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής για το προπονητικό καμπ Ηλιάδης 7 με 10 Απριλίου 2014.

Κοντά τους όπως πάντα ο προπονητής τους Οδυσσέας Νάτσης.

Κλιμάκιο της «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Πολιτών για το Πωγώνι» και της «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη θα επισκεφτούν χωριά του Δήμου Πωγωνίου, την Κυριακή 13 Απριλίου

Ζηκόπουλος Σταύρος
 υποψήφιος 
Δήμαρχος Πωγωνίου

Την Κυριακή 13 Απριλίου υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη και με την δημοτική κίνηση «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Πολιτών για το Πωγώνι», με τον εκλεγμένο υποψήφιο δήμαρχο Ζηκόπουλο  Σταύρο και μέλη τις Συντονιστικής Γραμματείας θα επισκεφθούν χωριά του Δήμου Πωγωνίου.
Η περιοδεία αρχίζει στις 10:30 π.μ. από τον Παρακάλαμο και στην συνεχεία θα επισκεφτούν τα χωριά Λίμνη, Βήσσανη, Δελβινάκι και Πωγωνιανή.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Σε φορολογική τιμωρία οι έγγαμοι μισθωτοί το 2013

Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής, φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών με δυο παιδιά και ελαφρύνσεις σε ανύπαντρους εργαζόμενους  χωρίς παιδιά!!!

 Οι παντρεμένοι με δυο παιδιά στην Ελλάδα επλήγησαν περισσότερο φορολογικά το 2013, καθώς το βάρος για εκείνους αυξήθηκε σε αντίθεση με τους ανύπαντρους μισθωτούς χωρίς παιδιά
Μειώθηκε το φορολογικό βάρος των Ελλήνων ανύπαντρων μισθωτών χωρίς παιδιά το 2013, ενώ αυξήθηκε το φορολογικό βάρος των εργαζόμενων με δύο παιδιά, σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Taxing wages.
Από τα στοιχεία της έκθεσης προκύπτει ότι το φορολογικό βάρος —που περιλαμβάνει τον φόρο εισοδήματος και τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών— για τον ανύπαντρο εργαζόμενο χωρίς παιδιά με μέσο εισόδημα μειώθηκε κατά 1,35 εκατοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στο 41,6% του κόστους εργασίας. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, μετά την Ολλανδία.

Κώλυμα εκλογιμότητας Γιάννη Ντόντη


Σε συνέχεια του δημοσιεύματός σας αναφορικά  με το ασυμβίβαστο του  Γιάννη Ντόντη και το κώλυμα εκλογιμότητας του καθώς και της πανικόβλητης, παραπλανητικής του απάντησης, θα ήθελα να παρατηρήσω τα παρακάτω:
Γεγονός είναι ότι ο Γιάννης Ντόντης, σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 και συγκεκριμένα το άρθρο 14 παρ. 1ε, έχει κώλυμα γιατί ως Διευθυντής Υπηρεσίας άσκησε καθήκοντα (και) στα διοικητικά όρια του Δήμου Πωγωνίου.
Ως εκ τούτου είχε υποχρέωση να παραιτηθεί 18 μήνες προ της ημερομηνίας των Δημοτικών Εκλογών, πράγμα το οποίο δεν έπραξε.
Κατά συνέπεια δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα λόγω του παραπάνω κωλύματος εκλογιμότητας.
Είναι σαφές ότι η εμμονή του Γιάννη Ντόντη επηρεάζει το Εκλογικό Σώμα με τρόπο που αλλοιώνει τη βούληση του μέσα από ένα αναχρονιστικό πλαίσιο νόθας εκλογικής διαδικασίας.

Αλλαγή στην ποσόστωση των γυναικών με τροπολογία της τελευταίας στιγμής!


Δύο ακόμη σημαντικές αλλαγές- εκτός από το διπλασιασμό των υποψηφίων- που τροποποιούν τον εκλογικό χάρτη λίγες μόλις μέρες πριν από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, έφερε η κυβέρνηση με τροπολογία της τελευταίας στιγμής που ψηφίστηκε προχτές και δημιουργεί νέα δεδομένα σε υποψήφιους και συνδυασμούς.
 Η πιο σημαντική αφορά την ποσόστωση των γυναικών καθώς μέχρι σήμερα υπολογιζόταν χωριστά για κάθε δημοτική ή τοπική ενότητα. 
Σε ότι αφορά το δημοτικό συμβούλιο η ποσόστωση καθοριζόταν με τη ρητή διάταξη το 1/3 των υποψηφίων να είναι απαραίτητα γυναίκες, και μάλιστα για κάθε δημοτική ή τοπική ενότητα χωριστά.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 15 Απριλίου 2014, ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  15η Απριλίου 2014, ημέρα   Τρίτη & ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους  2013  κληροδοτήματος «ANAΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ ».
2. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους  2013  κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».
3. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους  2013  κληροδοτήματος «ΑΓ.ΚΟΣΜΑ»
4. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου προκειμένου να γίνει έφεση κατά της αρ. 44/2014  απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.
5. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Πωγωνίου κατά τη δικάσιμο την  11-06-2014 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων (Αίτηση Όλγας Παππά για την ακύρωση της από 7-7-10 απόφασης της Επιτροπής Κρίσεως Ενστάσεων Αυθαιρέτων της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περ/ντος της Ν.Α.Ι. κ.λ.π.),

Ερώτηση του κ. Μιχάλη Κασσή βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νομού Ιωαννίνων για την προστασία των μικροεπαγγελματιών των χωριών

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής και ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση αναφορικά με την προστασία των μικροεπαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε Δημοτικά Διαμερίσματα κάτω των 2.000 κατοίκων και είναι ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α..
Στην ερώτηση ζητείται από τον Υπουργό να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν  δημιουργηθεί και να προστατεύσει τους ασφαλισμένους στον Ο.Γ.Α. μικροεπαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε Δημοτικά Διαμερίσματα με κατοίκους λιγότερους των 2.000, σύμφωνα με το πνεύμα των Νόμων 3050/2002 και 3846/2010 του ΠΑΣΟΚ, που δημιούργησαν ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο ασφάλισης για τους μικροεπαγγελματίες που είναι εγκατεστημένοι σε Κοινότητες-Δημοτικά Διαμερίσματα με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους και σε νησιά πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

Προβολή της Ηπείρου των "4 εποχών" στην τουριστική αγορά της Ιταλίας

Η τουριστική αγορά της Ιταλίας, αποτελεί μια από τις βασικές στοχεύσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για την τόνωση και ενίσχυση του τουρισμού μας, τόσο του θερινού, όσο και του χειμερινού. 
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΒΤΜ (Borsa Mediterranea del Turismo), που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη, στην οποία κεντρική κατεύθυνση ήταν η προβολή της Ηπείρου, ως προορισμού τεσσάρων εποχών.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ένταξη της Ηπείρου στα προγράμματα σχολικών εκδρομών από την Ιταλία. Ήδη καταγράφεται το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, καθώς συμφωνήθηκε με μεγάλο τουριστικό πρακτορείο που διοργανώνει σχολικές εκδρομές στην Ελλάδα από 24 Απριλίου μέχρι και την Πρωτομαγιά να περιλάβει στο πρόγραμμα στάση για επίσκεψη και σε περιοχές της Ηπείρου.