Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΟΓΑ: Οι ημερομηνίες πληρωμής των οικογενειακών επιδομάτων

Διευκρινίσεις για την πληρωμή εκκρεμών αιτήσεων δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων ετών 2013 και 2014 δίνει η Διοίκηση του ΟΓΑ.
Όπως επισημαίνει:
α)  Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα σε 250 δικαιούχους, που τους επιδικάστηκαν με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ περίπου.
β) Οι λοιπές εκκρεμείς αιτήσεις δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων για τα έτη 2013 και 2014, θα πληρωθούν μαζί με τα Οικογενειακά Επιδόματα του Β’ τριμήνου 2015, το δεύτερο 15θήμερο του Ιουλίου 2015.

H Πανηπειρωτική Ένωση Δράμας, εγκαινιάζει το Πολιτιστικό της Κέντρο, την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, ώρα 11:30

Πρόσκληση

Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ένωσης Ν. Δράμας σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τα Εγκαίνια του Πολιτιστικού της Κέντρου, στην οδό Παγγαίου 1 στην Ταξιαρχία, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 και ώρα 11:30.
Θα ακολουθήσει γλέντι στο Κέντρο ΝΗΣΑΚΙ με παραδοσιακή ορχήστρα από την Ήπειρο.
Σας προσκαλούμε όλους, συμπατριώτες και φίλους της Ηπείρου, να παραστείτε στις ως άνω εκδηλώσεις της Ένωσής μας και να μοιραστείτε μαζί μας τη χαρά μας!


Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ένωσης Ν. Δράμας

Χάος με τις φορολογικές δηλώσεις του 2015

Μένει ένας μήνας για 6 εκατομμύρια δηλώσεις

Αλαλούμ έχει προκληθεί με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2015, καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μένει μόνο ένας μήνας για να κατατεθούν περίπου 6 εκατ. δηλώσεις.
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί κάτι παραπάνω από 200.000 δηλώσεις και στις 30 μέρες που μένουν είναι αδύνατο να κατατεθούν οι υπόλοιπες χωρίς να καταρρεύσει το Taxis.
Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, εμφανίστηκε αρνητική στη μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (30 Ιουνίου).

Πρέβεζα: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (28-05-2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 40χρονου, όπου βρήκαν και εκρίζωσαν τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους περίπου 10 εκατοστών το καθένα, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες στο μπαλκόνι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Δεκάδες κίνδυνοι απειλούν τις γυναίκες το καλοκαίρι

Δεκάδες  κίνδυνοι  «καραδοκούν» να πλήξουν  τις γυναίκες τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν αυτές αφεθούν χωρίς προφυλάξεις σε εφήμερα ερωτικά παιχνίδια στην  άμμο και την θάλασσα!
Αυτό πιστοποιούν επιστημονικές έρευνες που δείχνουν  ότι τους  καλοκαιρινούς μήνες έχουμε πάντοτε κατακόρυφη αύξηση μολύνσεων στις γυναίκες που αφέθηκαν στην ανεμελιά των διακοπών  χωρίς προφυλάξεις.
«Λαμβάνοντας  όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις μπορούμε να χαρούμε τον έρωτα και τις διακοπές μας χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις» τονίζει ο     Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ Στέφανος Χανδακάς  με αφορμή την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπώνκαι προσθέτει
«Όχι σεξ και παιχνίδια στην άμμο τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς προφυλάξεις,  γιατί οι κίνδυνοι   που «καραδοκούν»  μπορούν να πλήξουν μια γυναίκα για όλη της την ζωή!».

Ξεπέρασαν τις 100.000 ελεύθεροι επαγγελματίες στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Σε πάνω από 100.000 υπολογίζονται οι αιτήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών σε όλη τη χώρα, που εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα, τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.).
Τα παραπάνω δήλωσε ο υποδιοικητής του Οργανισμού Δημήτρης Χριστοφορίδης από τη Δράμα, όπου βρέθηκε, στο πλαίσιο περιοδείας του σε όλα τα περιφερειακά τμήματα του ασφαλιστικού φορέα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου, όπως είπε, να ενημερώσει τους συνδικαλιστικούς και παραγωγικούς φορείς αναφορικά με τη ρύθμιση και τις μελλοντικές πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Οργανισμός για τους ασφαλισμένους.

«Epirus Open 2015»: "Asprageloi - Konitsa (Evathlos)"-ΤΟ Σάββατο 30, την Κυριακή 31 Μαΐου & τη Δευτέρα 1η Ιουνίου Περιοχή Ζαγορίου & Κόνιτσας Νομού Ιωαννίνων

Το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων με πρόταση της Επιτροπής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και έγκριση της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, διοργανώνει αγώνα Λίγκας αλεξιπτώτου πλαγιάς FAI cat 2 που θα πραγματοποιηθεί στην Περιοχή Ζαγορίου-Κονίτσης (Νομού Ιωαννίνων), Δήμου Ζαγορίου, στις 30 και 31 Μαΐου, και 1η Ιουνίου 2015, και προσκαλεί όλα τα σωματεία να λάβουν μέρος σε αυτούς.