Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η Αδελφότητα Φωτεινού Ιωαννίνων κόβει την Πίτα της την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, ώρα 13:00, στην ταβέρνα «Το χωριό», Βρανά 27 & Μωραΐτη 80 Ν. Ψυχικό (πλησίον Λ. Κατεχάκη 60)

Η Αδελφότητα Φωτεινού Ιωαννίνων, με χαρά σας προσκαλεί για να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά και να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στις 13:00 στην όμορφη ταβέρνα «Το χωριό», Βρανά 27 & Μωραΐτη 80 Ν. Ψυχικό (πλησίον Λ. Κατεχάκη 60- διατίθεται χώρος στάθμευσης).
Θα ακούσουμε τους ήχους της πατρίδας μας από το συγκρότημα του Βασίλη Τόλη, θα γλεντήσουμε και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την όμορφη παράδοσή μας!
Το κόστος της πρόσκλησης διαμορφώθηκε στα 15 ευρώ και περιλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτα, κυρίως πιάτο, γλυκό και απεριόριστη κατανάλωση σε κρασί και αναψυκτικά.
Σας περιμένουμε όλους λοιπόν για να ειδωθούμε, να μιλήσουμε και να διασκεδάσουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε !


Καλή χρονιά να έχουμε.

«Το Μνημόνιο οδήγησε την Ήπειρο στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους, οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κ.κ. Χρήστος Μαντάς, Όλγα Γεροβασίλη και Κώστας Μπάρκας, σε κοινή δήλωσή τους αναφορικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη φτώχεια στην Ήπειρο αναφέρουν:
"Το Μνημόνιο οδήγησε την Ήπειρο στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη".
Αναφορικά με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που χαρακτηρίζουν την περιφέρεια Ηπείρου ως την φτωχότερη της χώρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Ηπείρου, Ιωαννίνων κ. Χρήστος Μαντάς, Άρτας κα Όλγα Γεροβασίλη και Πρέβεζας  κ. Κώστας Μπάρκας έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Συνταρακτικά είναι τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την μείωση του ΑΕΠ κατά το 2011 στη χώρα κατά 5,9%. Με βάση αυτά τα στοιχεία η περιφέρεια της Ηπείρου αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και υπερβαίνει το μέσο ελληνικό όρο αγγίζοντας το 8% στη μείωση του ΑΕΠ.
Η φτωχότερη περιφέρεια της χώρας και τέταρτη σε όλη την Ευρώπη παρ όλα τα ευχολόγια της κυβέρνησης και των τοπικών της παραγόντων, οδηγείται με γεωμετρική πρόοδο στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη.

Θέμα ημερών είναι η υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους για την έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου και Νεγράδων Πωγωνίου

Τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομικών ανταποκρίθηκαν στο κομβικό αίτημα των επενδυτών - αναδόχων για διασφάλιση φορολογικής σταθερότητας και όπως όλες οι πλευρές τονίζουν η υπογραφή των συμβάσεων είναι θέμα ημερών. Οι ανάδοχες κοινοπραξίες (ΕΛΠΕ - Edison - Petroseltic για την περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου και Εnergean Oil - Petra Petroleum για την περιοχή των Ιωαννίνων) έχουν παραλάβει από το ελληνικό Δημόσιο τα τελικά κείμενα των συμβάσεων που εμπεριέχουν ειδικό όρο διασφάλισης φορολογικής σταθερότητας για την 25ετία της παραχώρησης των κοιτασμάτων.
Τα κείμενα των συμβάσεων μελετούν λεπτομερώς οι νομικοί σύμβουλοι των επενδυτών για να υποβάλουν τυχόν παρατηρήσεις.
Κοινή είναι η εκτίμηση ωστόσο και από τις δύο κοινοπραξίες ότι τα πράγματα εξελίσσονται θετικά και ότι πολύ σύντομα θα πέσουν οι υπογραφές. 
Σε αυτό το στάδιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κύκλοι από τη πλευρά των επενδυτών, οι νομικοί σύμβουλοι θα πρέπει να εξετάσουν πολύ προσεκτικά τις διατυπώσεις στους όρους της σύμβασης. 

Σε φάση ολοκλήρωσης η διαδικασία ανάθεσης της μελέτης του οδικού άξονα Καλπάκι-Κόνιτσα

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών ενημέρωσε τον κ. Σταύρο Καλογιάννη  ότι ολοκληρώνονται εντός δεκαημέρου όλες οι διαδικασίες για την ανάθεση της μελέτης του οδικού άξονα Καλπάκι-Κόνιτσα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Καλογιάννης είχε εντάξει προς χρηματοδότηση το έργο αυτό το 2009, ως υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ (κωδικός έργου 2009ΣΜ07100000 της ΣΑΜ 071). Δυστυχώς, όμως, επί μία τριετία σχεδόν (2010 – 2012), το έργο έμεινε στα συρτάρια του Υπουργείου, καθώς δεν υπήρξε η πολιτική βούληση για την προώθησή του.
Όταν ο Σταύρος Καλογιάννης ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών, το επανέφερε με νέα απόφασή του (αριθ. πρωτ.: ΔΜΕΟ/ο/4075/02.11.2012), με την οποία καθορίστηκε ο οδικός άξονας Καλπάκι-Κόνιτσα ως «εθνικού επιπέδου» και εγκρίθηκε η ανάθεση της μελέτης, ύψους 2.000.000 €, με τίτλο: «Μελέτη βελτίωσης του τμήματος Καλπάκι-Κόνιτσα της Ε.Ο Ιωαννίνων-Κοζάνης».

Αντιφάσεων συνέχεια

Γράφει ο Βοστινιώτης Παναγιώτης

Στο  προηγούμενο σχόλιο,  που είχε τίτλο «Μικρή βατιά, μεγάλος λαγός», αναφερθήκαμε στην εκδήλωση που έγινε στο Τεριάχι Πωγωνίου στην οποία ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης έκανε μια πολύ φευγαλέα, πολύ σύντομη αναφορά  στο ζήτημα της ΕΟΖ Πωγωνίου. 
Είπε επί λέξει:
[…και επειδή μιλάμε για την ΕΟΖ: -Όταν ο κ. Καψάλης με κάλεσε και πήγαμε στον τότε Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ΕΟΖ μας είπε, ακούστε μια κουβέντα (γιατί έχει γίνει πολύ συζήτηση για το τίποτα)]: 
«- Εμείς λέει θέλουμε να δημιουργήσουμε ΕΟΖ σαν (σε) περιοχές που είναι καταστραμμένες.»( είπε ο γραμματέας)

 Και συνεχίζει ο κ. Καχριμάνης απευθυνόμενος προς το ακροατήριο: 
«- Δεν ξέρουμε αν θα ξαναδώσουν στην Ελλάδα.!!! 
ΕΟΖ δεν δίνει η Ευρώπη σε κανέναν. 
Έδωσε μια φορά για την Πολωνία, δεν ξαναδίνει σε κανέναν. -Να πάψει αυτή η συζήτηση για την ΕΟΖ »  είπε, σε υψωμένο τόνο, σαν να ήθελε να μαλώσει, αυτούς που ανακινούν το θέμα!
Από τα λεγόμενα του, συμπεραίνει κανείς ότι φεύγοντας από το υπουργείο οι κύριοι  Καχριμάνης και Καψάλης είχαν πεισθεί ότι το ζήτημα της ΕΟΖ, τουλάχιστον προσωρινά, είχε μπει στα συρτάρια  του υπουργείου. Μέχρι εδώ καλά πάμε.
Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια, σ αυτή την δήλωση που έκανε στο Τεριάχι! 

Δεν μας είπε πότε έγινε αυτή  η επίσκεψη στην Αθήνα, η συνάντηση  με τον επί της ΕΟΖ γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης! Ψάξαμε λοιπόν, τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και βρήκαμε,
ότι η συνάντηση αυτή, έγινε  το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου του 2012, κατά πάσα πιθανότητα την 11-Μαρτίου του 2012,  γιατί την επόμενη μέρα ο τοπικός τύπος έγραφε, και έγραφε,  εντελώς διαφορετικά πράγματα,  από  αυτά που είπε ο περιφερειάρχης στο Τεριάχι. 
Να τι έγραφε ο τύπος:

Παράταση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου για τα βιβλία εσόδων-εξόδων των αγροτών

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης απέστειλε στις ΔΟΥ εκύκλιο, στην οποία κάνει γνωστό ότι η εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης μεταβολής εργασιών, για τους αγρότες που πρέπει να ανοίξουν βιβλία εσόδων - εξόδων θα είναι έως την 20η Φεβρουαρίου του 2014.
Επιπλέον σε αυτή γίνεται γνωστό ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2014 θα γίνονται δεκτές από τις Εφορίες και οι δηλώσεις αποθεμάτων.   
Ωστόσο, στην εγκύκλιο αυτή τονίζεται ότι θα εκδοθεί άμεσα επόμενη εγκύκλιος η οποία θα ορίζει: τη δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης μεταβολής εργασιών, μέχρι 20/2/2014 και της δήλωσης αποθεμάτων, μέχρι 31/3/2014.
Αναλυτικά η εγκύκλιος την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αναφέρει:

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, ώρα 11:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ηπερωτών, τέρμα Αθ. Τσίγκου, Ασπρόπυργος

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου  ανακοινώνει ότι, κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, ώρα 11:00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, τέρμα Αθ. Τσίγκου, Ασπρόπυργος.
Μετά την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση θα ακολουθήσει ηπειρώτικο γλέντι,  και θα προσφερθούν  γλυκά και εδέσματα που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου και τσίπουρο από την Ήπειρο.

Είστε όλοι καλεσμένοι.

ΕΜΥ: Προειδοποίησε με έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σήμερα προειδοποίησε με έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ.
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
Αναλυτικά για σήμερα στην Ήπειρο, τα Νησιά Ιονίου, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησος θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Υποχρεωτικός συμψηφισμός επιστροφών φόρου με οφειλές προς τα Ταμεία

Υποχρεωτικό συμψηφισμό των επιστροφών φόρου (ή ΦΠΑ) με τις βεβαιωμένες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία από επιχειρήσεις που δεν έχουν μπει σε διαδικασία ρύθμισης, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.
Στο μεταξύ, οφειλές 270.000 ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, ύψους 5 δισ. ευρώ, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), σε εφαρμογή του νόμου με τον οποίο συστάθηκε.
Τέλος, με νομοθετική ρύθμιση καθιερώνονται η μηνιαία καταβολή εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, αντί για κάθε δίμηνο που ισχύει σήμερα, και η υποχρεωτική ασφάλιση στον Οργανισμό για παράλληλη μισθωτή απασχόληση υπολειπόμενη των 25 ημερών ασφάλισης μηνιαίως.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr  

3 προτάσεις για την ανεργία από τη σύσκεψη της Περιφέρειας με τους Δημάρχους

Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία της Ηπείρου ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής με τη συμμετοχή δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων δήμων της Ηπείρου.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν οι θεματικοί στόχοι 8 «Προώθηση της απασχόλησης και στήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων» και 9 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας».
O Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην παρέμβασή του τόνισε ότι η θέση της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, είναι να υπάρξει ριζική αλλαγή στον τρόπο χρησιμοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων, με στόχευση την αντιμετώπιση της ανεργίας, αντί της καταπολέμησης της φτώχειας. 

Συνάντηση του Χρήστου Μαντά με μέλη του σωματείου εργαζομένων της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστου Μαντά, του βουλευτή Α΄ Πειραιώς κ. Θοδωρή Δρίστα από το τμήμα Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του σωματείου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με το μέλλον της ΜΒΗ μετά την υπαγωγή της στο «κακό» κομμάτι των ΕΑΣ, που θα την οδηγήσει στο άμεσο μέλλον σε πώληση ή ακόμα και σε κλείσιμο, χαρακτηρίζοντας βεβιασμένες και χωρίς εθνικό σχεδιασμό τις κινήσεις της συγκυβέρνησης.