Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Ξεκινούν οι έρευνες για το πετρέλαιο

Αρχίζει η «χαρτογράφηση» των περιοχών, όπου πολύ σύντομα θα διεξαχθούν οι έρευνες για τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας μας.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, τον Μάιο προκηρύσσεται από την κυβέρνηση ο διαγωνισμός για την αξιολόγηση κοιτασμάτων, που έχουν εντοπιστεί σε δυτική Ελλάδα και Ιόνιο.
Οι έρευνες θα διεξαχθούν σε έξι περιοχές: στον Πατραϊκό Κόλπο, ανατολικά της Κεφαλονιάς, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Αιτωλοακαρνανία, στο Κατάκωλο, στους Παξούς, και στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Με το διαγωνισμό αυτό ανοίγει στους ξένους επενδυτές η πετρελαϊκή αγορά της Ελλάδας.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου θεωρείται το πλέον πλούσιο κοίτασμα, καθώς εκτιμάται πως κρύβει περισσότερα από 150 εκατομμύρια βαρέλια.
Ανάλογης σπουδαιότητας θεωρείται το κοίτασμα των Παξών. Πάντως πλούσιες περιοχές σε υδρογονάνθρακες είναι και οι υπόλοιπες τέσσερις.


Η κυβέρνηση από την επιχείρηση πετρέλαιο στοχεύει σε έσοδα 10-15 δισ. ευρώ σε βάθος 15ετίας.
ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ



ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΛΗΜΑΤΙΑ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ   0 - 4

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Νίκησε στο 90' το Θρασύβουλο (90' Σιαλμάς)

Ο δυνατός αέρας και η πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων δεν επέτρεψαν στον ΠΑΣ να έχει ένα εύκολο απόγευμα.
Παρόλα αυτά, έστω και στο τελευταίο λεπτό, οι "ταύροι" πήραν τους τρεις βαθμούς και πλέον χρειάζονται άλλον έναν (στις 3 αγωνιστικές που απομένουν) για να εξασφαλίσουν και τυπικά την άνοδο.
Σκόρερ του "χρυσού" τέρματος ήταν ο Σιαλμάς με σουτ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες του Θρασύβουλου διαμαρτυρήθηκαν έντονα αφού θεώρησαν πως η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή της εστίας του Θωμόπουλου.


ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Πατσατζόγλου, Βάντερσον, Κεϊτά (74' Ανδράλας), Κυριάκος, Ντε Βινσέντι (61' Φουρτάδο), Σιαλμάς, Τζάνης (62' Σκούφαλης), Μπακαγιόκο.
Θρασύβουλος (Άκης Μάντζιος): Θωμόπουλος, Κολοτούρος, Βασιλείου, Πρίπου, Λανγκλέ, Σταμόγιαννος, Φρίμπονγκ, Παληγεώργος (80' Καρράς), Μίχος (60' Παπαζούδης), Μουστόγιαννης, Μπακασέτας (89' Ζώνας).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτση (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Κουτσουμπού (Πειραιά), Τσάγγαρη (Μακεδονίας)


ΠΗΓΗ: http://www.contra.gr/

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: Έρχεται η προκήρυξη που θα αφορά την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

Τυπικές λεπτομέρειες απομένουν για την έκδοση της προκήρυξης που θα αφορά την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.
Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει τον Μάιο και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το προσεχές φθινόπωρο. Οι νέες θέσεις θα καλυφθούν από συμβασιούχους πυροσβέστες, από εθελοντές πυροσβέστες και ιδιώτες ηλικίας έως και 29 ετών.
Οι συγκεκριμένες προσλήψεις είναι επικουρικές. Οι προσλήψεις θα διενεργηθούν με το σύστημα των μορίων υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Θα προηγηθούν στους πίνακες κατάταξης όσοι έχουν εμπειρία, τίτλους σπουδών, καθώς και πιστοποιημένη εμπειρία ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Εξάλλου, θα πριμοδοτηθούν όσοι υπηρέτησαν τη θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις ως έφεδροι αξιωματικοί ή στις Ειδικές Δυνάμεις με ειδικότητα αλεξιπτωτιστή ή υποβρύχιου καταστροφέα. Η πολυτεκνία θα δώσει κρίσιμα και καθοριστικά μόρια διορισμού.
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου και δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους (για όσους δεν διαθέτουν προϋπηρεσία).
Επίσης, προσλαμβάνονται εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους και κατέχουν απολυτήριο τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης:


α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και


β) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή σε μία από τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και επιπλέον την ίδια ιδιότητα σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007.


Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας. Επίσης, διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.
Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους φέρουν στολή και κατάλληλο εξοπλισμό.
Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης υφίστανται κατάλληλη εκπαίδευση και μετεκπαίδευση ανάλογη εκείνων των μόνιμων πυροσβεστών.
Ο τόπος, ο χρόνος, το είδος της εκπαίδευσης, τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευομένων καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Η ανανέωση της θητείας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης, γίνεται έπειτα από αίτησή τους, η οποία υποβάλλεται τουλάχιστον έξι μήνες πριν από τη συμπλήρωση της πενταετίας, εφόσον κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών.
Κατά την αξιολόγηση λαμβάνεται ιδίως υπόψη η βαθμολογία της εργατικότητας και υπηρεσιακής απόδοσης, της πειθαρχίας και της υγείας των υποψηφίων. Δεν επιτρέπεται η ανανέωση της θητείας πυροσβέστη πενταετούς υποχρέωσης ο οποίος δεν έχει αξιολογηθεί έστω και σε μία από τις εκθέσεις ικανότητας με το γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «Καλώς». Κατά των αρνητικών αποφάσεων επιτρέπεται προσφυγή ενώπιον του οικείου Δευτεροβάθμιου Συμβουλίου Πυροσβεστών.
Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται η διαδικασία υποβολής της αίτησης ανανέωσης της θητείας και τα όργανα στα οποία υποβάλλεται, η προθεσμία άσκησης προσφυγής, τα όργανα και η διαδικασία ανανέωσης της θητείας ή της απόλυσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

ΣΥΝ: Υπέρ της αναδιάρθρωσης, αλλά με όρους

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Οικονομικών, που έδωσε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, αναφέρεται ότι «η μοναδική διέξοδος από την κρίση, στην οποία μας έχει φέρει η νεοφιλελεύθερη πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ, περνά μέσα από την αναδιαπραγμάτευση του χρέους, τη διαγραφή μέρους του και τον απευθείας δανεισμό της χώρας από την ΕΚΤ».


Προσθέτει δε ότι η αναδιάρθρωση «δεν μπορεί να γίνει παρά με την προστασία των ασφαλιστικών ταμείων και των καταθέσεων, την προστασία της εργασίας, την ενίσχυση των δημόσιων αγαθών και μια νέα στρατηγική για την ανάπτυξη και την αναδιανομή του πλούτου, στον αντίποδα των συμφερόντων του κεφαλαίου και των τραπεζών».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: «Ψαλίδισμα» ή και κατάργηση των φοροαπαλλαγών για μισθωτούς και επιτηδευματίες


Ανατροπές για 400.000 πολίτες.


Με τις παρεμβάσεις σε κοινωνικές παροχές και φοροαπαλλαγές σε μισθωτούς και επιτηδευματίες η κυβέρνηση στοχεύει στην εξοικονόμηση σημαντικού κομματιού από την πίτα των 26 δισ.


Θα υπάρξει ψαλίδισμα ή και κατάργηση των φοροαπαλλαγών για μισθωτούς και επιτηδευματίες με βάση το εισόδημα και την περιουσιακή κατάσταση του φορολογουμένου, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος έχει εισόδημα ή περιουσιακά στοιχεία πάνω από ένα ορισμένο ύψος θα χάνει μέρος ή και ολόκληρη την απαλλαγή για τόκους στεγαστικών δανείων, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ασφάλιστρα, δίδακτρα, ενοίκια και άλλες δαπάνες.


Στη ζώνη υψηλού κινδύνου βρίσκονται περίπου 400.000 φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα άνω των 45.000 ευρώ. Επίσης θα καταργηθούν δεκάδες απαλλαγές, εξαιρέσεις, καθώς και μειωμένοι συντελεστές που ισχύουν σήμερα στη φορολογία κεφαλαίου, στον ΦΠΑ και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, ενώ θα επανεξετασθούν από μηδενική βάση οι φόροι υπέρ τρίτων.
Με τις ανατροπές στις φοροαπαλλαγές και στους φόρους υπέρ τρίτων το Δημόσιο στοχεύει να εξοικονομήσει 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2015.
Στο στόχαστρο μπαίνουν πάνω από 1.000 φοροαπαλλαγές, με το κόστος που ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα:
- Οι δαπάνες για ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια κατοικιών, ιατρικά έξοδα, δίδακτρα, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.
- Το πρόσθετο αφορολόγητο μισθωτών και συνταξιούχων, μειώσεις φόρου λόγω τέκνων και παραμεθορίου κοστίζουν 1,37 δισ. ευρώ.
- Οι μειώσεις φόρου, εκπτώσεις δαπανών και φορολογικές απαλλαγές για τα κέρδη των νομικών προσώπων (ΑΕ, ΟΕ, ΕΕ, ΕΠ) έχουν κόστος 275,53 εκατ. ευρώ.
- Οι φοροαπαλλαγές για τις κληρονομιές, τις γονικές παροχές, τις δωρεές και τις μεταβιβάσεις ακινήτων ανέρχονται σε 1,44 δισ. ευρώ.
- Οι απαλλαγές για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης ανέρχονται σε 2,1 δισ. ευρώ.
- Οι απαλλαγές για τον ΦΠΑ κοστίζουν 506 εκατ. ευρώ.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Είναι ώρα να κοιταχτούμε στον καθρέφτη»

«Είναι ώρα, για όλους μας, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Για να έλθει η πραγματική αλλαγή πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας» δήλωσε σήμερα από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομική κρίση, αλλά και στην έξοδο από αυτή, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 185η επέτειο από την ηρωική έξοδο των «Ελεύθερων Πολιορκημένων».


«Δεν αρκεί απλώς ο καταλογισμός ευθυνών στους απέναντι ή η καταγγελία για τα σκουπίδια του γείτονα, όταν και το δικό μας σπίτι όζει» τόνισε ο κ. Παπούλιας, καλώντας σε εκσυγχρονισμό, εξυγίανση και διαφάνεια.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Μαγειρεύουν» αναδιάρθρωση

Σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για να επιτευχθεί το «κούρεμα» του χρέους.


Είναι ίσως το καλύτερα προστατευμένο μυστικό της κυβέρνησης. Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση έχει ήδη προχωρήσει σε βάθος, παρά τις πεισματικές διαψεύσεις που διατυπώνονται δημοσίως. Η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε στις 25 Ιουνίου θα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις, ενώ η τελική έκβαση της παρασκηνιακής διαπραγμάτευσης θα επηρεαστεί καταλυτικά από τη δυνατότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου να πείσει τους ξένους συνομιλητές της ότι θα εφαρμόσει θεραπεία «σοκ», προκειμένου να βγει η ελληνική οικονομία από το σπιράλ του θανάτου.
Οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ανήκουν στον πολύ στενό κύκλο των προσώπων που γνωρίζουν όσα συμβαίνουν στην αθέατη πλευρά, ενώ, πολύτιμες υπηρεσίες προσφέρουν σε τεχνοκρατικό επίπεδο ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Ζαννιάς και η εμπειρογνώμων του ΥΠΕΞ Ναταλία Κοκκώνη.
Ταυτόχρονα όπως αποκαλύπτει σήμερα η Real news, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες διερευνητικές επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τέσσερις μεγάλες ξένες τράπεζες, ενώ και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε συζητήσεις που είχε το περασμένο Σάββατοκύριακο στα Τρίκαλα, εκτίμησε, μιλώντας για την αναδιάρθρωση του χρέους, πως «όσο νωρίτερα γίνει, τόσο το καλύτερο». Παράλληλα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Τόμας Μάγερ, με συνέντευξή του στην Real news, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε για να διαπραγματευτεί με τους επενδυτές μια αναδιάρθρωση του χρέους της.

Η κυβέρνηση επιθυμεί έναν συναινετικό διακανονισμό με τις εξής επιδιώξεις:
-Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, με ανταλλαγή των ομολόγων που διαθέτουν οι ιδιώτες πιστωτές με νέα μεγαλύτερης διάρκειας (άνω των δέκα ετών), τα οποία θα εκδώσει η Ελλάδα.
-Μείωση του επιτοκίου δανεισμού κάτω των 4%, δηλαδή στα όρια του μειωμένου επιτοκίου των δανείων 110 δις ευρώ από την Ε.Ε και το ΔΝΤ/
-Επαναγορά χρέους από τα ελληνικά ομόλογα που έχει σήμερα στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο 70% της αξίας τους, πιθανότατα με ανταλλαγή με νέα ελληνικά ομόλογα μεγαλύτερης διαρκείας.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Τέσσερις νέες συλλήψεις λαθρομεταναστών στο λιμάνι, ένας εκ των οποίων ήταν κρυμμένος στη μηχανή!

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, τέσσερις αλλοδαποί, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, βρέθηκαν κρυμμένοι οι τρεις εξ΄ αυτών μέσα στο φορτίο και ένας στη μηχανή, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον οδηγό, χωρίς να έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

Eurostat: Στο 4,3% ο πληθωρισμός το Μάρτιο

Αύξηση από 4,2% σε 4,3%, σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.


Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 2,4% το Φεβρουάριο σε 2,7% τον Μάρτιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,6%.


Την ίδια περίοδο, στην ΕΕ ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 2,9% σε 3,1%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 2%.

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ: «Δεν υπάρχουν σχέδια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους»

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν επανέλαβε το Σάββατο ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους φόβους των αγορών που δεν φαίνεται να πείθονται από τις επίσημες διαψεύσεις.
Σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, ο κ. Στρος-Καν τόνισε:


«Έχω πει ό,τι μπορούσα για το θέμα. Όμως σας αρέσει να το επαναλαμβάνω, οπότε θα το επαναλάβω», είπε όταν ερωτήθηκε για την πιθανότητα να αποφασίσει η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για να μειώσει το ύψος των χρεών της.


Υπενθύμισε ότι η βοήθεια των 110 δισ. ευρώ χορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ με βάση την αντίληψη ότι η Αθήνα θα αποπλήρωνε το χρέος της.


«Αυτή ήταν η υπόθεση γύρω από την οποία οικοδομήθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και η στήριξη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τελεία. Οι αγορές μπορούν να μιλάνε επί ώρες για την πιθανότητα να γίνει αυτό ή το άλλο», υπογράμμισε.


«Πάντα υπάρχουν υπέρ και κατά, όποια και αν είναι τα μέτρα της οικονομικής πολιτικής που έχετε στο μυαλό σας. Μέχρι τώρα εργαζόμαστε με βάση το πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί», συνέχισε.


«Για να δουλέψει το πρόγραμμα, χρειαζόμαστε δύο πράγματα: η χώρα να κάνει ακριβώς ότι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, ακόμα κι αν είναι δύσκολο, και οι άλλοι εταίροι, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Ευρωπαίοι, να κάνουν τη δουλειά τους όσον αφορά το μηχανισμό αντιμετώπισης της κρίσης. Αυτό είναι όλο», κατέληξε, αναφερόμενος στα μέτρα εξυγίανσης των ευρωπαϊκών τραπεζών που ζητεί το ΔΝΤ.

ΚΑΥΣΙΜΑ: «Φλερτάρει» με τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης

Την ανηφόρα έχει πάρει η τιμή της αμόλυβδης λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη φυγή για τις διακοπές του Πάσχα.


Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το ακριβότερο πρατήριο εντοπίζεται στη Νομαρχία Πειραιά όπου η τιμή της αμόλυβδης φτάνει το 1,886 ευρώ το λίτρο.


Το δεύτερο ακριβότερο πρατήριο, σύμφωνα με τα παρατηρητήριο, βρίσκεται το νομό Λασιθίου με 1,871.


Ανάμεσα στους ακριβότερους νομούς της χώρας με τιμές πάνω από 1,850 είναι οι εξής: Κεφαλληνίας, Ρεθύμνης, Αχαΐας, Λέσβου, Ηρακλείου και Σάμου.

ΟΕΚ: Από αύριο Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου, οι αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου

Από αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου, και μέχρι την 1η Ιουλίου θα δέχεται ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας αιτήσεις από εργαζόμενους και συνταξιούχους για επιδότηση ενοικίου.


Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται ολοκληρωμένα στα Κ.Ε.Π., του τόπου διαμονής των δικαιούχων.


Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος:


α) Εργατοϋπάλληλοι, οι οποίοι κατοικούν και εργάζονται στην Ελλάδα είναι ασφαλισμένοι σε οργανισμό κύριας ασφάλισης μισθωτών, καταβάλλουν εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ. και έχουν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις για παροχή στεγαστικής συνδρομής από τον Ο.Ε.Κ.


β) Συνταξιούχοι Οργανισμών κύριας ασφάλισης μισθωτών, που έχουν καταβάλλει ως εργαζόμενοι, εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ.


Πληροφορίες για τις επιπλέον προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά, δίνονται από τα Κ.Ε.Π. όπου υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις και από τα γραφεία του Ο.Ε.Κ.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Ερώτηση για την συνέχιση ύπαρξης και λειτουργίας του 583 Τ.Π. Κονίτσης

Ο βουλευτής Ιωαννίνων και γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τασούλας κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ε. Βενιζέλο.


Αναλυτικά υπογραμμίζει:
Σε ερώτηση που είχα καταθέσει στις 27.12.2010 με αφορμή φήμες για κατάργηση του 583 Τ.Π. Κονίτσης, έλαβα την απάντηση πως παρόμοιο θέμα δεν είχε απασχολήσει το ΓΕΣ.


Ήδη οι ίδιες φήμες αναζωπυρώνουν και η ευρύτερη κοινωνία της Κονίτσης είναι και πάλι εξαιρετικά ανήσυχη.
Επαναλαμβάνω πως η παρουσία του Τάγματος πέραν του ότι συνδέεται με την πρόσφατη ιστορία της χώρας μας συμβάλει θετικά στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής που κυριολεκτικά δοκιμάζεται από κάθε φύσεως προκλήσεις λόγω και της ευαίσθητης γεωγραφικής θέσης της.
Η παρουσία του Τάγματος σήμερα είναι επιπλέον αναγκαία και λόγω της γενικότερης οικονομικής ύφεσης ως αντίβαρο κρατικής παρουσίας που συμβάλει σε κάποια ζωντάνια στην παραμεθόριο τοπική αγορά και κοινωνία.


Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, για το σχεδιασμό της Κυβέρνησης εν σχέση με την απαραίτητη συνέχιση της παραμονής και λειτουργίας του 583 Τ.Π. Κονίτσης.

Public Issue: Κάθετη πτώση του δικομματισμού

Πλήρη απαξίωση των κομμάτων της εξουσίας, καταδεικνύει το βαρόμετρο της Public Issue, για την Καθημερινή της Κυριακής και τον ΣΚΑΙ, ενώ σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων, καθώς μόνο το 11% είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα η κυβέρνηση, ενώ μόλις το 6% δηλώνει ικανοποιημένο από την αξιωματική αντιπολίτευση.


Στην πρόθεση ψήφου:
ΠΑΣΟΚ: 33,5%
ΝΔ: 27%
ΚΚΕ: 12%
ΛΑOΣ: 8,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 5,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,5%
Ως σημαντικότερα προβλήματα, η πλειονότητα θεωρεί το οικονομικό, την ανεργία, τα κόμματα, τη δημόσια διοίκηση και την υγεία.

ΠΗΓΗ: www.skai.gr

Κάπα Research: Πολυκομματική βουλή και... αποχή ψηφίζουν οι Έλληνες

Παρά την απογοήτευση που νιώθουν για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος της χώρας, διατηρώντας σε «ιστορικά χαμηλά» τα επίπεδα δημοτικότητας τω δύο μεγαλύτερων κομμάτων, οι έλληνες πολίτες εξακολουθούν να απορρίπτουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ζητώντας από την κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να προχωρήσει στη λήψη των αναγκαίων μέτρων.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα», η πλειοψηφία των πολιτών (47,8%) ζητεί να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή θα πρέπει να ληφθούν για να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ μόλις το 32,3% πιστεύει ότι η λύση θα δοθεί με πρόωρες εκλογές.
Αναλυτικά:

ΠΑΣΟΚ: 21,7%
Ν.Δ.: 20,1%
ΚΚΕ: 8,5%
ΛΑΟΣ: 5,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 3,1%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 2,7%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2,2%

Την ίδια στιγμή, οι έλληνες πολίτες, οι οποίοι παλαιότερα προτιμούσαν ισχυρές, μονοκομματικές κυβερνήσεις, τώρα δηλώνουν ότι προτιμούν μια οικουμενική κυβέρνηση (56,6%), έναντι ενός ποσοστού (23,6%) που προτιμά να έχει αυτοδυναμία το πρώτο σε ψήφους κόμμα και ενός ποσοστού 8,7% που επιθυμεί μια συνεργασία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.


Δεκαεννέα μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου, αλλά δείχνει να έχει χάσει τη δυναμική του, με την οποία πληρώνει το πολιτικό κόστος από τα μείωση του οικογενειακού εισοδήματος των Ελλήνων, αλλά και από την αδράνεια του κράτους. Από την πτώση αυτή όμως δεν επωφελείται ούτε κατ’ ελάχιστον η ΝΔ, με αποτέλεσμα τα δύο κόμματα να υπερβαίνουν μετά βίας το 40% στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης.


Ως προσφορότερα μέσα αντίδρασης στο τέλμα που διαπιστώνουν στην πολιτική και την οικονομική ζωή της χώρας, οι πολίτες επιλέγουν την αποχή από τις επόμενες εκλογές, αλλά και τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και απεργίες.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr