Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για υποδομές μεταφορών- έργα αστικής αναζωογόνησης στο πλαίσιο της Σ.Β.Α.Α.

Από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη υπεγράφησαν σήμερα δύο προσκλήσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών.
Η πρώτη πρόσκληση αφορά την «Υλοποίηση υποδομών μεταφορών»  εκτιμώμενης δημόσιας δαπάνης 15.000.000 ευρώ, με δικαιούχους φορείς την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών.
Μέσω αυτής μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα οδοποιίας που αφορούν σε διάνοιξη ή βελτίωση του θεσμοθετημένου οδικού δικτύου, σύμφωνα με τον ευρύτερο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, καθώς και το σχεδιασμό όλων των αρμόδιων φορέων στην περιοχή.
Επίσης, δύναται να χρηματοδοτηθούν επεμβάσεις ανακατασκευής, συμπλήρωσης ή αποκατάστασης όπου απαιτούνται για τη σύνδεση της οδού με τα υφιστάμενα κυκλοφοριακά συστήματα.
Η υποβολή προτάσεων ορίζεται από τις  26/1/2018 έως τις  30/3/2018.
Η δεύτερη πρόσκληση αφορά «Επενδύσεις σε έργα αστικής αναζωογόνησης – 3η προκήρυξη», εκτιμώμενης δημόσιας δαπάνης 6.000.000 ευρώ, με δικαιούχο το Δήμο Ιωαννιτών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για υποδομές μεταφορών στη Στρατηγική «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»

Την υλοποίηση υποδομών μεταφορών που εξυπηρετούν αρχαιολογικούς χώρους (Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων) της εγκεκριμένης Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», περιλαμβάνει  πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου, με συνολική δημόσια δαπάνη  11.860.780 ευρώ.  
H πρόσκληση στοχεύει στην αναβάθμιση των συγκοινωνιακών και κυκλοφοριακών συνθηκών προς τους αρχαιολ. χώρους και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της προσβασιμότητας με στόχο την οργάνωση της επίσκεψης με τη μορφή συγκροτημένης «βιωματικής» εξερεύνησης στους βασικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου.
Η ενοποίηση διάσπαρτων αρχαιολογικών χώρων και επιμέρους πολιτιστικών διαδρομών με αναβαθμισμένες σύγχρονες υποδομές συμβάλλουν στον στόχο της στρατηγικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρόσθιος χιαστός: Μπορεί να αποφευχθεί το χειρουργείο μετά τον τραυματισμό του;

Σοβαρές επιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει, κυρίως στους αθλητές, ένας τραυματισμός του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, ο οποίος συχνά απαιτεί χειρουργική επέμβαση και μήνες εντατικής αποκατάστασης. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το χειρουργείο πρέπει να είναι πάντα η πρώτη επιλογή.
«Οι χιαστοί σύνδεσμοι  βρίσκονται στην άρθρωση του γόνατος και διασταυρώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα "Χ". Ο ρόλος τους είναι ο έλεγχος της κίνησης της άρθρωσης του γόνατος εμπρός και πίσω. Ο πρόσθιος χιαστός αποτρέπει την ολίσθηση της κνήμης μπροστά από το μηριαίο οστό και παρέχει σταθερότητα περιστροφής στο γόνατο. Οι τραυματισμοί του είναι συχνοί  και προκύπτουν κυρίως στους νέους που ασχολούνται με τον αθλητισμό, ιδιαίτερα το σκι, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, αλλά και γενικά με αθλήματα που απαιτούν άλματα, περιστροφές, δρασκελισμούς ή απότομη ακινητοποίηση και γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης», μας ενημερώνει ο φυσικοθεραπευτής – χειροθεραπευτής κ. Γιώργος Κακαβάς του Fysiotek Sports and Spine Lab (www.fysiotek.gr). Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι αθλήτριες έχουν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης τραυματισμού των χιαστών από τους αθλητές. Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται σε διαφορές στη φυσική τους κατάσταση, τη μυϊκή δύναμη και τον νευρομυϊκό έλεγχο. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν διαφορές στην ευθυγράμμιση της λεκάνης και του ποδιού, αυξημένη χαλάρωση στους συνδέσμους και τις επιδράσεις των οιστρογόνων στις ιδιότητες των συνδέσμων.
«Τη στιγμή του τραυματισμού ο ασθενής ακούει ένα θόρυβο στην άρθρωση και τα συμπτώματα που βιώνει είναι πόνος, οίδημα, αστάθεια και δυσχέρεια στη βάδιση. Οι τραυματισμοί αυτοί αντιμετωπίζονται συντηρητικά ή χειρουργικά. Ωστόσο, υπάρχουν μελέτες που υποδεικνύουν ότι πάνω από τους μισούς τραυματίες θα μπορούσαν να αποφύγουν τη χειρουργική επέμβαση και η βλάβη να αποκατασταθεί μόνο με φυσικοθεραπείες», επισημαίνει ο κ. Κακαβάς.

Ποδαρικό με μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων

Μειώσεις της τάξης των 50-60 ευρώ μηνιαίως θα πρέπει να περιμένουν στις καθαρές αποδοχές τους οι δημόσιοι υπάλληλοι την 1η-1-2018.
Αυτό θα συμβεί γιατί «ξεπαγώνουν» οι μισθολογικές ωριμάνσεις που είχαν παγώσει για δύο έτη και ακολούθως μειώνεται η «προσωπική τους διαφορά» μέρος της οποίας ενσωματώνεται στις βασικές αποδοχές τους .
Έτσι διευρύνεται η βάση υπολογισμού των εισφορών τους με αποτέλεσμα να υποστούν απώλειες οι καθαρές τους αποδοχές.
Άλλη αιτία μικρής περικοπής των καθαρών αποδοχών τους αποτελεί η αύξηση των εισφορών υπέρ του Μετοχικού Ταμείου από 4% σε 4.5% αναδρομικά από την 1/1/2017. Η παρακράτηση των εισφορών θα γίνει σε δύο δόσεις με το μισθό του Ιανουαρίου η του Φεβρουαρίου.

Τέλος οι δωρεάν πλαστικές σακούλες από την 1η Ιανουαρίου

Εγκύκλιο που  εξέδωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προς τις ομοσπονδίες-μέλη της αναφέρει ότι από την 1η Ιανουαρίου, δεν θα διατίθενται δωρεάν στους καταναλωτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς.
Η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, η οποία υπογράφεται από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, η ΠΟΛ υπ' αριθμ.1211/20-12-2017 με θέμα «Παροχή οδηγιών για την αναγραφή του επιβαλλόμενου, στη διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών, περιβαλλοντικού τέλους επί των εκδιδόμενων παραστατικών πωλήσεων». Υπενθυμίζεται ότι με βάση την υπουργική απόφαση 180036/952/2017 (ΦΕΚ 2812Β) από την 1η Ιανουαρίου 2018 δεν θα διατίθενται δωρεάν στους καταναλωτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς, αντιθέτως αυτές θα χρεώνονται στον καταναλωτή και οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να εισπράττουν και να αποδίδουν ειδικό περιβαλλοντικό τέλος, ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς, για την διάθεση της στους καταναλωτές. Το τέλος αναγράφεται στα παραστατικά πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων και αποτυπώνεται στα λογιστικά αρχεία που τηρεί η επιχείρηση.

Φούσας Στέφανος: Ευχές για το Νέο Έτος

Εύχομαι χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το Νέο Έτος!


Φούσας Γρ. Στέφανος

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, στην Άρτα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονης ημεδαπής, για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, χθες (30-12-2017) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, η 49χρονη από κοινού με γυναίκα συνεργό της που αναζητείται, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από 46χρονο ημεδαπό, το πορτοφόλι του που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Πλαστική χειρουργική: Οι top 4 επεμβάσεις του 2017

Η πλαστική χειρουργική αναμφισβήτητα έχει «χτυπηθεί» από την κρίση, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί να έχει μια δυναμική. Σε μια εποχή που δύσκολα περισσεύουν χρήματα για πολυτέλειες, η ομορφιά παραμένει ένας τομέας, στον οποίοι αρκετοί Έλληνες «επένδυσαν» και το 2017, ενίοτε και σε μια προσπάθεια να αισθανθούν καλύτερα, κυριολεκτικά με το υστέρημά τους.
Στην εκπνοή του χρόνου ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), μας λέει τι ήταν αυτό που προτιμήθηκε περισσότερο τη χρονιά που τελειώνει:
1.      Κρυολιπόλυση, ραδιοσυχνότητες
Είναι δύο σύγχρονοι τρόποι μη χειρουργικής αντιμετώπισης του περιττού λίπους. Περιορίζουν τα «ψωμάκια» και τις τοπικές εναποθέσεις λίπους σε περιοχές όπως στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των μηρών, στην κοιλιά ή στα πλάγια της μέσης.
2.      Αυξητική στήθους
Το μεγάλο στήθος παραμένει ένα ζητούμενο για τις γυναίκες. Εφαρμόζονται ενθέματα σιλικόνης νέας γενιάς, με χαρακτηριστικά τη μεγαλύτερη σταθερότητα και την αντοχή τους, που δίνουν πιο φυσικό σχήμα στον μαστό.
3.      Μεσοθεραπεία PRP για τα μαλλιά 
Νέα, πρωτοποριακή, ασφαλής θεραπεία, που δίνει λύση στο πρόβλημα της απώλειας μαλλιών. Χρησιμοποιώντας το πλάσμα του αίματος του ίδιου του ασθενούς, το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και σε αυξητικούς παράγοντες, γίνονται εγχύσεις στα σημεία που παρατηρείται αραίωση.
4.      Micro botox στις ρυτίδες του λαιμού
Η έκπληξη της χρονιάς! Αυτή η νέα χρήση του botox μπορεί να εφαρμοστεί - πέρα από το μέτωπο και τα μάτια - και στο πολύ δύσκολο σημείο του λαιμού. Χρησιμοποιείται συγκεκριμένη δοσολογία του ήδη γνωστού υλικού και με ειδική τεχνική, που ακολουθεί ο γιατρός, χρησιμοποιώντας πολύ λεπτή βελόνα, με πολλές μικρές εγχύσεις, τοποθετείται το υλικό επιφανειακά στον μυ.
«Το 2017 ήταν μια χρονιά όπου αρκετές γυναίκες, αλλά και αρκετοί άνδρες έκαναν κάποιου είδους makeover, για να βελτιώσουν κάτι που τους ενοχλούσε στην εμφάνισή τους», εξηγεί ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης.

Εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση τριών αλλοδαπών, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές από σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Εξιχνιάστηκε πλήθος κλοπών κυρίως αλκοολούχων ποτών από τα καταστήματα ενώ εκτιμάται ότι το παράνομο όφελος που αποκόμισαν από τη συστηματική δράση τους ξεπερνά τις 52.000 ευρώ
Εξακριβώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η εγκληματική δράση τριών αλλοδαπών, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην κλοπή κυρίως αλκοολούχων ποτών από καταστήματα ( super – market ) στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και στη μετέπειτα πώλησή τους.
Πρόκειται για τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 57, 34 και 57 ετών (δύο άνδρες και μία γυναίκα αντίστοιχα), οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (30-12-2017) το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο Άρτας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Όπως διαπιστώθηκε από την τεκμηριωμένη έρευνα των αστυνομικών, οι δράστες κατά τους τελευταίους κυρίως μήνες, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και προσποιούμενοι τους πελάτες, εισέρχονταν στα καταστήματα κυρίως τις ώρες αιχμής και εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, αφαιρούσαν διάφορα αλκοολούχα ποτά και άλλα προϊόντα.
Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι έχουν διαπράξει πλήθος κλοπών από καταστήματα (super - market) στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, όπου υπολογίζεται ότι η αξία των κλοπιμαίων από τη συστηματική δράση τους ξεπερνά τις 52.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, χθες (30.12.2017) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι τρεις αλλοδαποί και σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν κλοπιμαία, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από δύο σούπερ μάρκετ ενώ κατασχέθηκε και όχημά τους, ως μέσο διάπραξης των κλοπών.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι μεταπωλούσαν τα κλοπιμαία, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Καλή Χρονιά!

Ο διαχειριστής και οι συνεργάτες του 


 εύχονται

Καλή Χρονιά!