Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Eurostat: Ένας στους τρεις Έλληνες ζει σε κατάσταση φτώχειας

Έπειτα από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το 2012 τo 23,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας, ήρθαν και τα στοιχεία της Eurostat τα οποία αναφέρουν ότι το 23,5% του πληθυσμού βρίσκεται σε συνθήκες φτώχειας, το 19,5% σε συνθήκες ένδειας, ενώ το 14,1% του πληθυσμού ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.
Δηλαδή, ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα είτε θεωρείται φτωχός, δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, είτε ζει σε κατάσταση ένδειας, δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αναφορικά με τον αριθμό των κατοίκων της Ευρώπης που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού το 2012.

Συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 21χρονος αλλοδαπός έμπορος ηρωίνης στον Ριζόμυλο Αιγίου

Ο δράστης πούλησε σε αστυνομικό που προσποιήθηκε τον αγοραστή, ναρκωτικές ουσίες έναντι 2.600€
Στην κατοχή του και σε υπαίθριες καβάντζες, κατασχέθηκε συνολικά περίπου ένα κιλό ηρωίνης

Συνελήφθη σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα (05-12-2013) στον Ριζόμυλο Αιγίου, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για πώληση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, αστυνομικός παρουσιάστηκε ως «υποψήφιος αγοραστής» και ύστερα από τηλεφωνικές επικοινωνίες, εμφανίστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος του πούλησε έναντι του χρηματικού ποσού των (2.600) ευρώ, δύο συσκευασίες με ηρωίνη βάρους (206,46) γραμμαρίων.
Μετά την ολοκλήρωση της «αγοραπωλησίας», ο 21χρονος συνελήφθη και στη συνέχεια υπέδειξε στους αστυνομικούς συγκεκριμένα σημεία σε παραλία στον Ριζόμυλο Αιγίου, που χρησιμοποιούσε ως χώρους απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
συσκευασίες και δέματα με ηρωίνη συνολικού βάρους (1.000,043) γραμμαρίων.
μία ζυγαριά ακριβείας.
τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αχαΐας ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Άρτα: Συνελήφθη ζευγάρι ημεδαπών για ναρκωτικά

Μετά από αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι τους, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίπου (250) γραμμάρια ηρωίνης.

Συνελήφθη, χθες (04-12-2013) το μεσημέρι στη Μεγάρχη Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 34 και 21 ετών, που κατείχε και διακινούσε ναρκωτικά σε εξαρτημένους χρήστες της ευρύτερης περιοχής.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας,     πραγματοποίησαν  αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι των δραστών, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως τόπο απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
• τρεις (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης,  βάρους (74,74) γραμμαρίων.
• πέντε (5) συσκευασίες  με κάνναβη, βάρους (4,82) γραμμαρίων.
• εκατόν τριάντα έξι (136) ναρκωτικά χάπια.
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά.
• το χρηματικό ποσό των (1.550) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών.
• διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την συσκευασία δόσεων των ναρκωτικών ουσιών (νάιλον τεμάχια, μονωτική ταινία κ.λ.π.).
• τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, στην αυλή του σπιτιού βρέθηκε θαμμένη κάτω από δέντρα,  ποσότητα ηρωίνης βάρους (179,66) γραμμαρίων.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) διαρρήξεις διαμερισμάτων στην Κρύα και στην Ανατολή Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των διαρρήξεων δύο άτομα, που είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο στη Λάρισα, ως μέλη συμμορίας διάπραξης κλοπών από σπίτια

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών διαμερισμάτων, που έγιναν στην Κρύα και στην Ανατολή Ιωαννίνων, τον Σεπτέμβριο και τον Μάιο του 2013.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των παραπάνω κλοπών, δύο ημεδαποί, ένας 17χρονος και μία 43χρονη γυναίκα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 20-09-2013 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ως μέλη συμμορίας κλεφτών, με εγκληματική δράση στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας (σχετικό το από 25-09-2013 Δελτίο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας).
Ειδικότερα, ύστερα από λεπτομερή αξιολόγηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους που αναζητούνται, συμμετείχαν και στις παρακάτω διαρρήξεις στην περιοχή των Ιωαννίνων:
  • τρεις διαρρήξεις διαμερισμάτων που βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία στην Κρύα Ιωαννίνων, από όπου αφαίρεσαν από το ένα διαμέρισμα τιμαλφή και κοσμήματα και τις οποίες διέπραξαν την 17-09-2013.
  • κλοπή χρηματικού ποσού και κοσμημάτων από σπίτι στην Ανατολή Ιωαννίνων, την οποία διέπραξαν στις 29-05-2013.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Η σύνταξη Ιανουαρίου 2014 θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του Δημοσίου στις 23 Δεκεμβρίου 2013

Στη διευκόλυνση των συνταξιούχων του Δημοσίου προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν ευκολότερα τις ανάγκες τους την περίοδο των εορτών προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας υπέγραψε σήμερα, 5 Δεκεμβρίου απόφαση που προβλέπει ότι η σύνταξη Ιανουαρίου 2014 θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του Δημοσίου στις 23 Δεκεμβρίου 2013, αντί στις 30 Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται πως οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης έλαβαν το τελευταίο Δώρο Εορτών Χριστουγέννων πέρυσι, καθώς αυτό καταργήθηκε από το 2013.

«Μπλόκο» από τον ΟΓΑ σε 10.500 συντάξεις για ταυτοποίηση στοιχείων

«Μπλόκο» σε 10.500 συντάξεις από τον Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων. 
Πρόκειται για συντάξεις για τις οποίες έχουν ζητηθεί τα στοιχεία των δικαιούχων τους, ωστόσο δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του ΟΓΑ, κ. Ξενοφών Βεργίνη, στον ΣΚΑΙ, ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης τους, κατά την οποία βρέθηκε ότι υπάρχουν δικαιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη και από άλλον φορέα.

«ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»: Μια νέα εστία στοργής και φροντίδας δίπλα στα σύνορα!

Οι πρώτοι 35 – 40 μαθητές φθάνουν στην ακριτική Πωγωνιανή
Ξανανοίγει τριτάξιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο 
Συνεργασία με το Παιδαγωγικό του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 
Ο πατέρας Αντώνιος έδωσε τις τελευταίες οδηγίες…

Ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι εργασίες συντήρησης και διαρρύθμισης της μιας πτέρυγας των πρώην Σχολών Λάτση στην ακριτική Πωγωνιανή και από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθούν 35-40 παιδάκια από την «Κιβωτό του Κόσμου», που είναι η πρώτη εκτός Αθηνών «φωλιά» στοργής και φροντίδας για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, ή και άλλα που έχουν βιώσει το αίσθημα της εγκατάλειψης.
Ήδη, ο εμπνευστής, ιδρυτής και δημιουργός του παγκοσμίως γνωστού και βραβευμένου αυτού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, ο πατέρας Αντώνιος (Παπανικολάου) βρέθηκε το Σαββατοκύριακο, μαζί με συνεργάτες του στις υπό ανακαίνιση εγκαταστάσεις της Πωγωνιανής και φρόντισε για τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να φιλοξενήσουν τα πρώτα παιδιά Δημοτικού (και μερικά Γυμνασίου), τα οποία θα αποτελέσουν στο άμεσο μέλλον και το… φυτώριο για την δημιουργία μιας πρότυπης Γεωργικής Σχολής, όπως είναι αυτή της Θεσσαλονίκης. «Η ‘Κιβωτός’ για μένα είναι σχέδιο Θεού, το οποίο προϋπήρχε. Απλά εγώ το ακολούθησα. Τίποτα παραπάνω. Ο Θεός έχει ευλογήσει αυτό το έργο και με τη βοήθειά του συνεχίζουμε….», απαντά ο πατέρας Αντώνιος, σχετικά με το  κοινωνικό έργο που προσφέρει και απαλύνει τον πόνο εκατοντάδων παιδιών που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ανοιχτή επιστολή στο Φ. Φίλιο και τη Δημοτική Παράταξη του Δήμου Ιωαννιτών

Για να μην ξεχνάμε τη φίμωση και τη στοχοποίηση όσων υπερασπίζονται το περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά και τη δημόσια υγεία.

Ανασύρουμε την επιστολή μας από 31-1-2012

προς την Παράταξη του κου Φίλιου
Αγαπητέ κ. Δήμαρχε και δημοτικοί σύμβουλοι,

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην «ναυμαχία» της Παμβώτιδας για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας της (Π.Δ.) και ο ξαφνικός έρωτας των ίδιων «των πολέμιών του» δρομολογεί ένα άλλο τοπίο πολιτικής. Οι παλινωδίες των τοπικών αρχόντων που μιλούσαν εδώ και μήνες για την αναγκαιότητα προηγούμενης υπογραφής του Ρυθμιστικού, κατέπεσαν. Έναν χρόνο μετά το κλείσιμο της δημόσιας διαβούλευσης για τα τοπικά πολιτικά πράγματα, η συγχορδία με τα διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα των «επίδοξων ξενοδόχων» εγγράφονται στην συλλογική μνήμη ως τα χαρακτηριστικά ενός ακόμη «νεοελληνικού» δράματος, που βασισμένο στην χρόνια απάθεια και γενική αδιαφορία, θεωρούσε μέχρι σήμερα ότι νομιμοποιούνταν να νέμεται το μοναδικό φυσικό, ιστορικό και πολιτισμικό στολίδι των Ευρωπαϊκών Υγροτόπων, την λίμνη Παμβώτιδα