Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

θετική εισήγηση για την άδεια του ΠΑΣ Γιάννινα

Η εισήγηση του διευθυντή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργου Δημητρίου, για τον  ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιά ήταν θετική, ενώ για τον Πανιώνιο ήταν αρνητική!
Οι φάκελοι του ΠΑΣ Γιάννινα και του Πλατανιά δεν παρουσιάζουν ελλείψεις και φαίνεται πως θα πάρουν άδεια.
Άσχημα νέα για τον Πανιώνιο που έχει ήδη κλείσει θέση για τα πλέι οφ της Super League.
Κι αυτό γιατί η εισήγηση του διευθυντή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργου Δημητρίου, για την άδεια της ομάδας ήταν αρνητική.
Όμως δεν πρόκειται για μια δεσμευτική απόφαση.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για διακεκριμένες κλοπές

Συνελήφθη, χθες (07-04-2016) το μεσημέρι στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, ο 37χρονος αναζητούνταν διότι είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (08/04/2016) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες.
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν από το μεσημέρι του Σάββατου (09-04-2016) σε αρκετές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και παροδικά ισχυρούς άνεμους.
Αναλυτικά:
Το Σάββατο 9 Απριλίου τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και την Μακεδονία.
Την Κυριακή 10 Απριλίου τα έντονα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και μέχρι το μεσημέρι στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.
Από τη νύχτα πιθανόν να επηρεάσουν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου θα εκδηλωθούν πιθανόν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από αποθήκη στην Αμπελιά Ιωαννίνων

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού Ρομά

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής από αποθήκη, που έλαβε χώρα την 24-03-2016 στην Αμπελιά Ιωαννίνων και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 22χρονου ημεδαπού Ρομά.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 22χρονος απογευματινές ώρες της 24-03-2016 στην Αμπελιά Ιωαννίνων, αφαίρεσε από αποθήκη ιδιοκτησίας 78χρονου ημεδαπού, ένα αλυσοπρίονο, δύο λίτρα βενζίνης και τρία λίτρα λαδιού.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε στην κατοχή του 22χρονου δράστη το παραπάνω αλυσοπρίονο, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Ο 22χρονος δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 36χρονος υπήκοος Αλβανίας για μεταφορά δύο ομοεθνών του, μη νόμιμων αλλοδαπών

Συνελήφθη, σήμερα (08.04.2016) νωρίς το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά δύο μη νόμιμων αλλοδαπών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 36χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δύο ομοεθνείς του, έναν 39χρονο και μία 31χρονη, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι σε βάρος του 39χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε επιπρόσθετα, μέτρο απαγόρευσης εισόδου.
Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από υποσταθμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, για κλοπή
 

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας 45χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από υποσταθμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που διαπράχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα της 06-04-2016 στην περιοχή Φανερωμένης Άρτας.
Η συστηματική έρευνα οδήγησε στα ίχνη ενός 25χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Επίσης, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη προχθές (06-04-2016) το πρωί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 45χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος δράστης την 06-04-2016 μετά τα μεσάνυκτα στη Φανερωμένη Άρτας, αφαίρεσε από υποσταθμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας (600) λίτρα πετρελαίου και μία μπαταρία.
Στη συνέχεια, ο 25χρονος πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, πούλησε μέρος των κλοπιμαίων σε 45χρονο ημεδαπό, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εκδήλωση παρουσίασης του τουρισμού και των παραδοσιακών προϊόντων της Ηπείρου στο Βουκουρέστι

Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του τουρισμού και των παραδοσιακών προϊόντων της Ηπείρου στο Βουκουρέστι στις 17-5-2016 σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, ως εξής:
1. Προώθηση αγροτικών προϊόντων:
Η Περιφέρεια θα εξασφαλίσει την παρουσία δικτύων εμπόρων και το matching των συναντήσεων ανάμεσα σε παραγωγούς της Ηπείρου και εμπόρους της Ρουμανίας, καθώς και ΜΜΕ γα την κάλυψη της εκδήλωσης. Θα ακολουθήσει κέρασμα των παρόντων με παραδοσιακά προϊόντα. Μετά από συνεννόηση με την ελληνική πρεσβεία, τα προϊόντα για τα οποία υπάρχει ενδιαφέρον είναι τα γαλακτοκομικά, τα κρασιά, τα οπωροκηπευτικά, τα εσπεριδοειδή, το μέλι και τα βότανα.
2. Προώθηση του τουρισμού:
Η Περιφέρεια θα διοργανώσει εκδήλωση παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου στα ΜΜΕ της Ρουμανίας, θα εξασφαλίσει την παρουσία τουριστικών πρακτόρων της Ρουμανίας και το matching των συναντήσεων ανάμεσα σε επαγγελματίες τουρισμού της Ηπείρου και της Ρουμανίας. Θα ακολουθήσει κέρασμα των παρόντων με παραδοσιακά προϊόντα σε μπουφέ.

Δήμος Πωγωνίου: Παρουσίαση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Δημοτικών Διαμερισμάτων Δήμου (Καλπακίου), την Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου, ώρα 11:00

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης και στα πλαίσια του άρθρο 3 παρ. 2 του Ν.1337/1983, σας ενημερώνουμε ότι η Μελέτη ΣΧΟΟΑΠ Δ.Δ. Δήμου (πρώην Καλπακίου) θα παρουσιαστεί δημόσια την Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου και ώρα 11.00.
Καλούμε οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της μελέτης αλλά και να διατυπώσει την γνώμη - προβληματισμούς του,  να προσέλθει την παραπάνω ημερομηνία στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Καλπακίου.
Την μελέτη θα παρουσιάσει ο μελετητής Σταύρος Τσέτσης.
Η μελέτη βρίσκεται ανηρτημένη στον δικτυακό τόπο http://www.pogoni.gr/index.php/the-news/item/1151-dimosia-parousiasi-tis-meletis-sxooap-dimotikon-diamerismaton-dimou-kalpakiou

Πληρ.: Λάμπρου Ελευθέριος 26533-600113

28η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 9/10 Απριλίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Αετός Πρωτόπαππας 9-04-16/17:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Α.Π.Ο.Ε.Λ.10-04-16/17:00), εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Σ. Απείθαρχος 10-04-16/17:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 9 Απριλίου  2016
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (17:00)
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (17:00)
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:00)
Κυριακή 10 Απριλίου  2016
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (17:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (17:00)
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:00)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (17:00)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:00) 
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (17:00) 
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ Τετάρτη 13/04/16 (17:00)

Παράταση έως τέλος Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις

Παράταση δύο μηνών, μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου, παίρνει η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Η απόφαση για δίμηνη παράταση (αρχικά ως καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί η 30ή Απριλίου), ελήφθη λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Καταβολή μέρους των τελών κυκλοφορίας για την ανάκτηση πινακίδων των ΙΧ

Σε σχετική διάταξη νόμου που έχει επεξεργασθεί το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προβλέπεται η καταβολή ενός μέρους από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας για να μπορούν να παραλάβουν τις πινακίδες τους όσοι ιδιοκτήτες ΙΧ τις κατέθεσαν στα τέλη του 2015. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία θα προβλέπει ανάκτηση πινακίδων:

- για ένα μήνα με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
- για τρεις μήνες με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
- Για το υπόλοιπο του έτους, καταβάλλοντας τέλη που αντιστοιχούν στον αριθμό των μηνών που απομένουν με προσαύξηση δύο μηνών δια 12.

Ο χάρτης με το δίκτυο των Αυτοκινητόδρομων όπως διαμορφώνεται

Ο Απρίλιος θα είναι ένας σημαντικός μήνας για τους Ελληνικούς Αυτοκινητόδρομους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες λίγο πριν το Πάσχα θα δοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο-Σπάρτη.
Αυτά τα 47 χιλιόμετρα νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου θα είναι τα πρώτα που δίδονται στην κυκλοφορία ύστερα από 4 χρόνια, όταν είχε λειτουργήσει το τμήμα Τρίπολη-Καλαμάτα.
Από εκεί και έπειτα αναμένεται σαν κομμάτια ενός πάζλ να αρχίσουν να παραδίδονται τμήματα αυτοκινητόδρομων μέχρι την τελική τους ολοκλήρωση (πιθανότατα με κάποιες μικρές ελλείψεις).
Στον χάρτη των αυτοκινητόδρομων αυτό θα σημάνει και την έναρξη λειτουργίας του πρώτου μεγάλου δικτύου αυτοκινητόδρομων της χώρας.
Θα προστεθεί στο σημερινό δίκτυο που περιλαμβάνει τον άξονα Καλαμάτα-Κόρινθος-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι και τον οριζόντιο άξονα Ηγουμενίτσα-Κήποι Έβρου.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για το Μάρτιο 2016 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το Μάρτιο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 5 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 10 το 2015 ).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (όπως και το 2015)
3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όπως και το 2015)
1 τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2015)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 5 παθόντες (έναντι 10 το 2015).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
1 νεκρός (όπως και το 2015)
3 σοβαρά τραυματίες (όπως και το 2015)
1 ελαφρά τραυματίας (έναντι 6 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
παραβίαση προτεραιότητας
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (3.933) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν: