Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ  2/2014 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την υλοποίηση  ευρωπαϊκού προγράμματος για την  Πράξη «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», του Ε. Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ».

Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου  για την υλοποίηση της πράξης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ,  που εδρεύει στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

Σας γνωστοποιούμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες και   αρχίζει από 14/12/2014 ημέρα Κυριακή έως και 23/12/2014 ημέρα Τρίτη.

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την Ψηφιακή Αλληλεγγύη που θα δώσει δωρεάν laptop, tablet και internet

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε  η απόφαση για το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη που θα δώσει δωρεάν laptop, tablet και internet σε χιλιάδες δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα.
Ειδικότερα το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και εξοπλισμού στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που κατοικούν στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης.
Το πρόγραμμα θα δίνει την δυνατότητα σε όσους από τις οκτώ Περιφέρειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πήραν το κοινωνικό μέρισμα να πάρουν εντελώς δωρεάν laptop ή tablet και internet για 12 μήνες. 
Οι δικαιούχοι σύμφωνα με την κατανομή που προβλέπει η απόφαση θα ανέρχονται σε 289.237.
Οι Περιφέρειες που συμμετέχουν και οι κάτοικοι τους δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος θα ωφεληθούν από την Ψηφιακή Αλληλεγγύη είναι:
1.Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 47.506  δικαιούχοι
2. Θεσσαλία 52.477 δικαιούχοι
3. Ήπειρος 22.588 δικαιούχοι
4. Δυτική Ελλάδα 57.702 δικαιούχοι
5. Ιόνια νησιά 13.220 δικαιούχοι
6. Πελοπόννησος 40.464 δικαιούχοι
7. Βόρειο Αιγαίο 14.753 δικαιούχοι
8. Κρήτη 40.527 δικαιούχοι

Στα 73,2 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία

Σε 73,2 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των ΔΟΥ, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, όπως προκύπτει από έγγραφο του Γκίκα Χαρδούβελη που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας και αφορούσε στη διαφορά που παρουσιάζουν τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τα στοιχεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί ποιο είναι το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και ζητούσε επίσης να διευκρινισθεί γιατί τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν προσμετρούσαν 4 δισ. ευρώ υποχρεώσεις από τελωνεία.

Κόνιτσα Ιωαννίνων: Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο 22,5 κιλά κάνναβης

Σε βάρος του εκκρεμούσε επιπρόσθετα απόφαση για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Χθες (11-12-2014) αργά το απόγευμα, στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθη ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, χθες αργά το απόγευμα εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος δράστης και μετά από έρευνα βρέθηκαν (24) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 22 κιλών και 500 γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3) ετών, για συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο του δράστη κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, οι οποίοι μετέφεραν με ταξί, πέντε μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, σήμερα (11-12-2014) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 35, 49 και 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, οι τρεις ημεδαποί, κατελήφθησαν ως οδηγοί Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων (ταξί), να μεταφέρουν συνολικά, πέντε αλλοδαπούς (έναν υπήκοο Συρίας και τέσσερις γυναίκες, υπηκόους Ερυθραίας), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Τα τρία Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Καναλλάκι Πρέβεζας: Συνελήφθη ημεδαπός για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, σήμερα (11-12-2014) το πρωί στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 43χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, ο 43χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο ατομικές οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (69.979,39) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. 

16η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αετός Πρωτόπαππας 14-12-14/15:00), εκτός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Π.Α.Ο. Ασβεστοχωρίου-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 14-12-14/14:30), ντέρμπι πωγωνίσιο στο Δελβινάκι (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Σ. Καλπακίου 14-12-14/15:00) για την 17η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ
ΩΡΑ: 14:30  

Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (00:00)  
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)  
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ (19:30)  
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ (14:30)  
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (14:30)  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ (14:30)  
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (14:30)  
ΑΓΡΟΤΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:00)  
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00) 

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (15:00)  
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (15:00)  
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:00)  
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:00)  
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (14:30)  
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (14:30)  
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (14:30)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (15:00)  
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (17:15)   

Οι αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης» του Richard Wagner απευθείας από την ΜΕΤ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας

«Οι αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης» του Richard Wagner απευθείας από την ΜΕΤ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας.
Με το έργο του Richard Wagner «Οι αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης» συνεχίζονται το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στις 7 ακριβώς το βράδυ οι απευθείας μεταδόσεις από την Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.
Ο James Levine επιστρέφει σε ένα από τα χαρακτηριστικά βαγκνερικά του έργα, διευθύνοντας αυτή την επική κωμωδία γύρω από μια ομάδα ‘τραγουδιστάδων’ της Αναγέννησης, που ο διαγωνισμός τους στο τραγούδι ενώνει μια πόλη. Οι Johan Reuter, Johan Botha και Annette Dasch είναι επικεφαλής της λαμπρής διεθνούς διανομής σ’ αυτή τη γοητευτική και επιβλητική γιορτή της δύναμης της μουσικής και της τέχνης. Ειδικότερα ο Johan Reuter πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Χανς Ζακς, με τον Johan Botha ως Βάλτερ, την Annette Dasch ως Εύα, την Karen Cargill ως Μαγδαληνή, τον Paul Appleby ως Δαβίδ, τον Johannes Martin Kränzle στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ ως Μπεκμέσερ, και τον Hans Peter König ως Πόγκνερ.
Να θυμίσουμε ότι ο δήμος Πρέβεζας και το Δημοτικό Ωδείο Σπύρος Δήμας προσφέρει έκτη χρονιά τη δυνατότητα στο κοινό της Ηπείρου- και όχι μόνο- να απολαύσει παραστάσεις σε απευθείας σύνδεση με την περίφημη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και παιδικό/φοιτητικό 4 ευρώ, ενώ έχουν προβλεφθεί και ελληνικοί υπότιτλοι.

Τέλος στη χρόνια παράλυση προσώπου βάζει η επανορθωτική πλαστική μικροχειρουργική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαμόγελο και πάλι στα χείλη ανθρώπων με χρόνια παράλυση προσώπου χαρίζει η σύγχρονη Επανορθωτική Πλαστική  Μικροχειρουργική και στην χώρα μας!
Η αποκατάσταση,  που έχει στόχο τη λειτουργική και αισθητική βελτίωση του προσώπου, επιτυγχάνεται   με μικροχειρουργική μεταμόσχευση μυός και εξασφαλίζει την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη του ασθενούς.
Προτεραιότητα  των Επανορθωτικών Χειρουργών είναι  το κλείσιμο του βλέφαρου του ματιού (για την προστασία του κερατοειδούς χιτώνα)  και η δυναμική αποκατάσταση του χαμόγελου. Το τελευταίο έχει επίσης ευεργετική επίδραση στην ομιλία, στη διαχείριση τροφής και του σάλιου από τον ασθενή.
«Πράγματι τα αποτελέσματα με την μέθοδο «του ενός σταδίου» που εφαρμόζουμε στην κλινική μας είναι άμεσα και βοηθούν τους ασθενείς μέσα σε 3 με 4 μήνες στην κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη» αναφέρει ο διαπρεπής πλαστικός-μικροχειρουργός της πλαστικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών   «Γ. Γεννηματάς», Δρ Ανδρέας  Γραββάνης.