Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση εργασίας της κα Βίκυ Ευταξά με τον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Γιάννη Μανιάτη

Το σχεδιασμό και τις προτάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να προωθηθούν σημαντικές παρεμβάσεις και έργα που θα φέρουν ανάπτυξη και επενδύσεις δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις δύο περιφέρειες ανέπτυξε η Γενική Γραμματέας Βίκυ Ευταξά στον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α Γιάννη Μανιάτη στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πλήρωση θέσης Περιφερειακού Συμπαραστάτη

Με πρόσκληση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους με γραπτή δήλωση στο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Hπείρου, κατά τη διαδικασία της έναρξης επιλογής, η οποία θα εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη είκοσι εννέα (29) Οκτωβρίου 2014 και ώρα 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου 1, Ιωάννινα).

Περιφέρεια Ηπείρου: Βράβευση ομάδων μαθητών για το Διαγωνισμό "Γνωρίζω τον τόπο μου- προβάλλω τον τόπο μου"

Η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, συνεργάστηκε με την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου για τη διοργάνωση πανηπειρωτικού σχολικού διαγωνισμού με τίτλο: «Γνωρίζω τον τόπο μου-Προβάλλω τον τόπο μου». Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η προβολή του φυσικού περιβάλλοντος, της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της γαστρονομικής παράδοσης της Ηπείρου μέσω των socialnetworks (facebook, twitter κ.λ.π.).
Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε μαθητές της Β/θμιας Εκπαίδευσης και σε αυτόν έλαβαν μέρος ομάδες μαθητών στο πλαίσιο του μαθήματος του project.
To εν λόγω εγχείρημα, αφενός έχει πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές (δείχνει την ορθή χρήση των socialnetworks, τους βοηθά να γνωρίσουν τις ομορφιές, την ιστορία και την παράδοση του τόπου στον οποίο ζουν κ.λ.π.), και αφετέρου συμβάλλει στην προβολή της Ηπείρου, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό μέσω της τουριστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αγία Μαρίνα Πωγωνίου: Συνελήφθησαν τρεις Σύριοι με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (15-10-2014) το απόγευμα στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, τρεις υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 41, 37 και 26 ετών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής περιπολίας, εντοπίστηκαν οι τρεις αλλοδαποί να κινούνται πεζοί, σε δύσβατη περιοχή στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα και κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο απ’ αυτούς κατείχαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα διαμονής, ενώ ο τρίτος είχε παραβιάσει τους όρους παραμονής στη χώρα.
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 26χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος με αυτοκίνητο προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις παράνομους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (15-10-2014) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του, (δύο άνδρες, ηλικίας 23 και 51 ετών, καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 27 και 67 ετών), παράνομους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι, σε βάρος των λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν επιπρόσθετα μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, καθώς και τα χρηματικά ποσά των (200) ευρώ και των (5.200) λεκ Αλβανίας, που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν.
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πιθανών συνεργών του διακινητή. 

Εξιχνιάσεις κλοπών και σχηματισμοί δικογραφιών στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, προέκυψαν τα ακόλουθα:
  • Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, σε βάρος 27χρονου υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος, τον Μάιο του 2013, διέρρηξε μονοκατοικία στον Τσαμαντά Φιλιατών Θεσπρωτίας και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών.
  • Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου υπηκόου Ρουμανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου Πρέβεζας, για κλοπές καλωδίων χαλκού από αντλιοστάσια στον Ωρωπό Πρέβεζας. Ειδικότερα από τη συνεχιζόμενη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος στις αρχές Μαΐου του 2011, μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του, έκλεψε ποσότητες καλωδίων χαλκού από αντλιοστάσια στον Ωρωπό Πρέβεζας.
Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

Ηλεκτρονικά η έκδοση άδειας απόσταξης στέμφυλων

Αλλαγές ως προς την διαδικασία για έκδοση άδειας απόσταξης στέμφυλων περιμένουν όσους σπεύσουν στα τελωνεία από τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου έως και τις 19 Δεκεμβρίου, που διαρκεί η αποστακτική περίοδος.
Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά, με μια διαδικασία ανάλογη με αυτή της φορολογικής δήλωσης.
Απαιτούνται τα ακόλουθα στοιχεία/έγγραφα για την έκδοσή της, δηλ:
1. Το USERNAME και το PASSWORD του TAXISNET του κατόχου του άμβυκα
2. Το ονοματεπώνυμο και το Α.Φ.Μ. του παραγωγού.
3. Το ονοματεπώνυμο και το Α.Φ.Μ. του κατόχου του άμβυκα, και την άδεια κατοχής του άμβυκα.
4. Το Δήμο, Δημοτικό Διαμέρισμα και τη θέση όπου πρόκειται να λειτουργήσει ο άμβυκας.
5. Το είδος και την ποσότητα των προς απόσταξη πρώτων υλών και την ποσότητα έτοιμου προϊόντος που αναμένεται να παραχθεί.
6. Το χρονικό διάστημα της λειτουργίας του άμβυκα σε 24ωρα και την ημέρα που ζητείται η αποσφράγισή του.
Επίσης, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης της αρμόδιας Υπηρεσίας της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, για την ιδιότητα του παραγωγού, την θέση και την έκταση της αμπέλου, καθώς και την ποσότητα των πρώτων υλών (σταφυλιών) που παρήχθησαν, όπως ακριβώς τα αναφέρει και το με αριθμό 3697/08-10-2014 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
Σχετικές οδηγίες έχουν αναρτηθεί στην σελίδα http://www.icisnet.gr
Για τυχόν διευκρινήσεις ή περαιτέρω πληροφορίες στο τηλ. 2651091446.

Διάλεξη κ. Ανδρέα Βλαχόπουλου με θέμα "Βαθύ Αστυπάλαιας: Ένα διαχρονικό παλίμψηστο ανθρώπινης δραστηριότητας στο νησιωτικό Αιγαίο", την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πάρκο Λιθαρίτσια)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «Κυριακή στο Μουσείο», διοργανώνουν διάλεξη με προσκεκλημένο τον επίκουρο καθηγητή προϊστορικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ανδρέα Γ. Βλαχόπουλο.
Ο κ. Βλαχόπουλος θα δώσει ομιλία με θέμα:
Βαθύ Αστυπάλαιας: Ένα διαχρονικό παλίμψηστο ανθρώπινης δραστηριότητας στο νησιωτικό Αιγαίο
Στην ομιλία του ο κ. Βλαχόπουλος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των συστηματικών αρχαιολογικών ερευνών πεδίου στο Βαθύ της Αστυπάλαιας, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την επιστημονική αιγίδα της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και με χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σ
την απόληξη της χερσονήσου του Βαθέος ιδρύθηκε την 3η χιλιετία π.Χ. ακρόπολη με εντυπωσιακές βραχογραφίες, της οποίας λείψανα είναι σήμερα ορατά σε ικανή έκταση. Στα ελληνιστικά χρόνια οικοδομήθηκε τετράγωνος πύργος με βοηθητικά κτήρια. Στα μέσα του 20ου αιώνα στο εσωτερικό του πύργου χτίστηκε ασβεστοκάμινο. Στόχος των αρχαιολογικών ερευνών στο Βαθύ είναι η ιστορική-διαχρονική μελέτη ενός σημαντικού ναυτικού κέντρου του Αιγαίου, μέσω της παράλληλης ευαισθητοποίησης των φοιτητών στο φυσικό περιβάλλον και την ιστορία των νησιωτικών κοινοτήτων.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πάρκο Λιθαρίτσια).
Η διάλεξη θα γίνει στην Ελληνική και θα διανεμηθεί περίληψη.
Είσοδος ελεύθερη

Ημερίδα "Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Περιφέρεια Ηπείρου", παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη

Ημερίδα "Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Περιφέρεια Ηπείρου", παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ανέλυσε τα οφέλη της Ηπείρου από τις έρευνες και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στους αρμοδίους της Περιφέρειας Ηπείρου και τους φορείς της περιοχής.

Ο κ. Γιάννης Μανιάτης, συνοδευόμενος από κορυφαία στελέχη της Energean Oil & Gas, αναδόχου εταιρίας για το οικόπεδο των Ιωαννίνων, συμμετείχε σε σύσκεψη με όλους τους φορείς, ώστε να αποκρυσταλλωθεί, τόσο το χρονοδιάγραμμα των ερευνών, όσο και τα οφέλη για την ίδια την περιοχή.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στον Σκιαδά Πρέβεζας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι που έγινε την 26-07-2014 στον Σκιαδά Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος πέντε ημεδαπών Ρομά, (δύο ανδρών ηλικίας 27 και 29 ετών και τριών γυναικών ηλικίας 41, 44 και 48 ετών) διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι είναι οι δράστες της κλοπής.
Αναλυτικότερα, οι προαναφερόμενοι δράστες, πρωινές ώρες της 26.07.2014, εισήλθαν σε σπίτι ιδιοκτησίας 81χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στο χωριό Σκιαδάς Πρέβεζας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ και δύο βιβλιάρια τραπεζών.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Ανέζα Άρτας: Σύλληψη ημεδαπής για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (14-10-2014) το πρωί στην Ανέζα Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, μία 64χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, η 64χρονη συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (63.362,32) ευρώ. 

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τέλος στις κηλίδες βάζει η σύγχρονη δερματολογία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Τέλος στις αντιαισθητικές κηλίδες (ή αλλιώς πανάδες, όπως ευρύτερα αποκαλούνται),  που εμφανίζονται μετά τις διακοπές στο πρόσωπο και τα χέρια εκατομμυρίων γυναικών, βάζει η  δερματολογία!
Η θεραπεία που προσφέρει η σύγχρονη δερματολογία, δίνει εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα και ενδείκνυται να γίνεται τους χειμερινούς μήνες, όταν δηλαδή η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι έντονη και πάντα σε συνδυασμό με τη χρήση αντηλιακού.
 Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία  παγκοσμίως έχει υπολογιστεί ότι αντιαισθητικές κηλίδες έχουν περίπου 45-50 εκατομμύρια άνθρωποι, το 90% των οποίων είναι γυναίκες!
«Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας επιτρέπει πλέον να απαλλαγούμε γρήγορα από τις αντιαισθητικές κηλίδες»τονίζει  η δερματολόγος-αφροδισιολόγος  Δρ. Θεοδώρα Φατσέα και προσθέτει: