Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Πότσης Β. Αλέξανδρος: Ευχαριστήρια επιστολή

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται από την «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται από την  «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».
 
Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαµά
1. ΦΩΤΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
2. ΓΚΟΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3. ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Άνω Πωγωνίου
1. ΓΚΕΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
2. ΜΕΝΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα Δελβινακίου
1. ΒΙΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
2. ΓΑΛΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
3. ΜΑΤΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ*
Δημοτική Ενότητα Καλπακίου
1. ΣΙΟΥΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΙΩΑΝΝΗ
2. ΜΠΟΝΤΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
3. ΚΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ
Δημοτική Ενότητα Πωγωνιανής
1. ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


(Από τα επιτελεία των Συνδυασμών)

Ευχαριστήρια επιστολή του Τσώνη Γεώργιου, πρόεδρου στην Τ.Κ. Δελβινακίου


Συγχωριανοί και φίλοι Δελβινακιώτες,
θα ήθελα, μέσω της παρούσας επιστολής, να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο πρόσωπό μου, με την ανάδειξή μου σε Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Δελβινακίου.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους και συνυποψήφιούς μου, στο συνδυασμό «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ», Αναστασία Κούρου, Ντίνα Λουΐζου, Χρύσα Μητσοπούλου, Δημήτρη Κουρδόγλου, Γιάννη Πάντο, Μιχάλη Τώνη και Γιάννη Χαρισιάδη.
Συγχαρητήρια σε όλους για τον έντιμο αγώνα σας, με τη διαβεβαίωση ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί με γνώμονα την ωφέλεια του Δελβινακίου.
Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ για την εκλογή τους τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη, τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και Συμβούλους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πωγωνίου, καθώς και τους  εκλεγμένους Τοπικούς Συμβούλους του χωριού μας.
Στη νέα μας προσπάθεια θα πρέπει να είμαστε Όλοι Μαζί ώστε να αναδείξουμε το Δελβινάκι σε όλα τα επίπεδα.
Η Επικοινωνία, η Συνεργασία, η Εργατικότητα, η Ταπεινότητα, η Επιμονή, η ανάδειξη του Εμείς είναι έννοιες που θα πρέπει να μας χαρακτηρίζουν και να τις κάνουμε πράξη.
Ευχαριστώ και πάλι.

                 Ο Νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τ.Κ. Δελβινακίου
                                       Τσώνης Γεώργιος   

Τελικά: Οι σταυροί «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων (505 ε.τ. επί συνόλου 505)

Τελικά: Οι σταυροί «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων (505 ε.τ. επί συνόλου 505)

Τελικά: Οι σταυροί «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων (505 ε.τ. επί συνόλου 505)

Τελικά: Οι σταυροί «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ» στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων (505 ε.τ. επί συνόλου 505)

Τελικά: Οι σταυροί «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-Περήφανοι Ξανά!» στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων (505 ε.τ. επί συνόλου 505)

Τελικά: Οι σταυροί «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων (505 ε.τ. επί συνόλου 505)

Τελικά: Οι σταυροί «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων (505 ε.τ. επί συνόλου 505)

Τελικά: Οι σταυροί «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ» στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων (505 ε.τ. επί συνόλου 505)

Ευχαριστήριο μήνυμα του επικεφαλής της παράταξης "ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ" κ. Ιωάννη Νικόπουλου


"Αγαπητοί μου συνδημότες, ετεροδημότες, απανταχού Πωγωνίσιοι, φίλες και φίλοι...
Όλο αυτό τον καιρό, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας και τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς σ αυτόν, δώσαμε μαζί, έναν αγώνα ωραίο, ηθικό, αξιοπρεπή, έντιμο και ειλικρινή.
Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς για τη στήριξή σας, την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και την δύναμη που μας δώσατε στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε μια νέα προοπτική για τον τόπο μας.
Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω ένα προς ένα όλα τα στελέχη της Παράταξής μας που πάλεψαν με όλες τους δυνάμεις και στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες μου σ αυτό τον αγώνα ενωμένοι σαν μία γροθιά ως το τέλος.
Η λαϊκή ετυμηγορία όμως θα πρέπει να είναι πάντα απόλυτα σεβαστή κι αποδεκτή. Γι αυτό θέλω να συγχαρώ τον εκλεγέντα Δήμαρχο κ. Κων/νο Καψάλη για την εκλογή του και όλους τους συνεργάτες του. Η 5ετία που ακολουθεί θα είναι δύσκολη κι εύχομαι να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της διότι θα κριθούν για την συνέπεια όσων είπαν και υποσχέθηκαν, σε σχέση με αυτά που θα πράξουν.
Επιπλέον τον διαβεβαιώνω ότι θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την διεξαγωγή του εκλογικού αποτελέσματος, δεδομένου ότι σημειώθηκαν πολλά γεγονότα που κλόνισαν την εμπιστοσύνη μας για την καθαρότητά του.
Τέλος, θέλω να συγχαρώ και τις υπόλοιπες Παρατάξεις για τον τίμιο αγώνα που έδωσαν και προσδοκώ μία αγαστή συνεργασία μαζί τους.
Με όραμα, αποφασιστικότητα, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι κι ενωμένοι τον αγώνα μας από την θέση της αντιπολίτευσης καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούμε στο ακέραιο της εμπιστοσύνης που μας δείξατε.

Με εκτίμηση
Ο επικεφαλής της Παράταξης
"Ανατροπή-Πρωτοπορία-Ευημερία" για το Δήμο Πωγωνίου
Ιωάννης Νικόπουλος

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Εγνατία Οδό, (στο ύψος των διοδίων Μαλακασίου) για διακίνηση και κατοχή ηρωίνης


Συνελήφθησαν, χθες (28-05-2019) το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό (στο ύψος των διοδίων Μαλακασίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο άτομα ηλικίας 59 και 53 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και δράσεων με σκοπό την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 59χρονος και επέβαινε ως συνοδηγός ο 53χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (18,8) γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δείτε αν κερδίσατε στη κλήρωση της λοταρίας αποδείξεων του Μαΐου


Το μεσημέρι της Τρίτης 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η λοταρία αποδείξεων της ΑΑΔΕ και αναδείχθηκαν οι 1.000 τυχεροί φορολογούμενοι που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.
Η κλήρωση αφορά τις δαπάνες του Απριλίου 2019 που έγιναν μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Δείτε εδώ τους τυχερούς λαχνούς:

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 1.500.000 ευρώ


Με απόφαση της υπουργού Εργασίας κας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 1.500.000 ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, καθώς και η μεταφορά στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης  ΑΕ (ΕΕΤΑΑ), για την κάλυψη της β’ δόσης που αφορά στο 30% του συνολικού ποσού των 5 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από 1.1.2019 έως 31.12.2019.

Η πρώτη ολική αρθροπλαστική καρπού στην Ελλάδα


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη αρθροπλαστική καρπού που έγινε στην Ελλάδα  για την αποκατάσταση της κατεστραμμένης άρθρωσης!
Η επέμβαση διήρκησε   περίπου δυο ώρες, έγινε με  περιοχική αναισθησία μαζί με ελαφρά ύπνωση και ο ασθενής απέκτησε και πάλι τον «χαμένο»  του καρπό.
«Η αρθροπλαστική καρπού αποτελεί εξέλιξη αυτής που είχε καθιερωθεί επιτυχώς στο ισχίο και το γόνατο και δίνει πλέον λύσεις και στην κατεστραμμένη άρθρωση του χεριού» αναφέρει  ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού,Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού, που μαζί με την ομάδα του πραγματοποίησε την επέμβαση.
Μέχρι χτες οι λύσεις, για την κατεστραμμένη άρθρωση του καρπού (από διάφορες αιτίες),  ήταν  η μόνιμη ολική αρθρόδεση του  σε ενεργούς χειρώνακτες ή η αφαίρεση τού εγγύς στοίχου (rowcarpectomy) σε γυναίκες κυρίως μειωμένων λειτουργικών απαιτήσεων.
Οι επεμβάσεις αυτές  (μόνιμη αρθροδεσία με πλακόβιδο και εγγύς καρπεκτομή ) παρουσίαζαν όμως  σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στις κινήσεις του χεριού.
Σύμφωνα με τον κ Ιγνατιάδη « η αρθροπλαστική καρπού παρουσιάζει το σοβαρό πλεονέκτημα απέναντι στην αρθροδεσία ότι διατηρείται η κίνηση του καρπού, ενώ στην αρθροδεσία ναι μεν εξαλείφετε ο πόνος και διατηρείτο η ισχύς, πλην όμως καταργούνταν εντελώς η έκταση-κάμψη του καρπού, στη δε εγγύς καρπεκτομή είχαμε μεν κίνηση αλλά υπήρχε σχετική αστάθεια και έλλειψη ισχύος».