Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ο «Εξωραϊστικός Σύλλογος Μετσόβου» τίμησε τον Άγιο Νικόλαο – Μπασδάνη, τον εκ Μετσόβου

Βασίλειος Κων/ντή Σχίζας
Γράφει ο Βασίλειος Κων/ντή Σχίζας

Οι απόδημοι Μετσοβίτες της Αττικής, οι οποίοι είναι οργανωμένοι στον Πολιτιστικό τους φορέα, τον «Εξωραϊστικό Σύλλογο Μετσόβου», τίμησαν με κάθε σεβασμό την μνήμη τού εκ Μετσόβου Νεομάρτυρος  Αγίου Νικολάου – Μπασδάνη.
 Μετσοβίτες και πολλοί φίλοι τού Μετσόβου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του άοκνου προέδρου και ανθρωπιστή γιατρού Αποστόλου Μπίσα και παραβρέθηκαν στην Ιερά Ακολουθία τού Αγίου, η οποία τελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαΐου 2014, στο παρεκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνος της «Φοιτητικής  Εστίας Βαρόνου Μιχαήλ Τοσίτσα» στην Κάτω Κηφισιά Αττικής.
Ο Βαρόνος Μιχαήλ Τοσίτσας ήταν εγγονός από αδελφό, του εθνικού ευεργέτη της Ελλάδας Μιχαήλ Τοσίτσα. Γεννήθηκε το 1885  και αργότερα εγκαταστάθηκε στο Λιβόρνο της Ιταλίας. Το 1831 του απονεμήθηκε από τον τοπικό δούκα ο τίτλος του βαρόνου. Πέθανε το 1950.
Εκτός των άλλων ευεργετημάτων στην Ήπειρο ίδρυσε στην Κάτω Κηφισιά την «Φοιτητική Εστία» για ηπειρώτες σπουδαστές, με προτεραιότητα  όπως πληροφορηθήκαμε, τους καταγομένους  από τους νομούς Ιωαννίνων και Πρέβεζας.
Ιερά Ακολουθία του Αγίου Νικολάου Μπασδάνη,
τον εκ Μετσόβου, στην «Φοιτητική Εστία»

Ο πρόεδρος Απόστολος Μπίσας με την συνεπικουρία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δεξιώθηκαν στον αύλειο χώρο της Φοιτητικής Εστίας, τους προσελθόντες στην μνήμη τού Αγίου Νικολάου. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου είναι ο αντιπρόεδρος Απόστολος Σταχούλης, ο γεν. γραμματέας Ιωάννης Τσίμπας, ο ταμίας Βασίλειος Μπαλαμπέκος, ο έφορος Γρηγόριος Ξάνθης και μέλη ο Κων/νος Δουλαρίδης και η κα Ιφιγένεια Χασταζέρη.
Ο γιατρός, πρόεδρος του «Εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου»,
 Απόστολος Μπίσας κατά την εκφώνηση λογυδρίου
Προηγήθηκε βεβαίως η κατανυκτική Ιερά Ακολουθία του Νεομάρτυρος με αρτοκλασία, στο τέλος της οποίας  ο Απόστολος Μπίσας απηύθυνε  σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε στο βίο και το μαρτυρικό τέλος του Μετσοβίτη Αγίου.  
Από αριστερά, ο τ. γεν. γραμματέας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας 
Ελλάδος  Λάμπρος Δρόσος, ο τ. υφυπ. Κώστας Τασούλας, ο νυν γεν. γραμ. της Π.Σ.Ε. Γιώργος Δόσης και ο  πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Μπίσας
Είπε εν συνοψίσει:
«…Νεομάρτυρες  καλούνται τα καινούργια θύματα που μαρτύρησαν για την πίστη τους στο Χριστό, μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Η προσφορά τους στο υπόδουλο Γένος υπήρξε τεράστια, γιατί ο μαρτυρικός τους θάνατος υπέρ της πίστεως διέσωζε ταυτόχρονα και την εθνική συνείδηση, αφού άρνηση της πίστεως σήμαινε ταυτόχρονα και άρνηση της Ελλάδος και θάνατος για την πίστη σήμαινε προσφορά στον Αγώνα για την Ελευθερία.
Γι’ αυτό και δίκαια οι Νεομάρτυρες  θεωρούνται πρόδρομοι της Επανάστασης του 1821.
Ο Νεομάρτυρας Νικόλαος Μπασδάνης ή Βλαχονικόλας γεννήθηκε στο Μέτσοβο από φτωχούς και ευσεβείς γονείς. Έζησε σε μια περίοδο ταραγμένη και δύσκολη, όπου ο θρησκευτικός ζήλος και η αγάπη για την πατρίδα μπορούσαν να σημαίνουν μαρτυρικό θάνατο αφού μετά την αποτυχία των επαναστατικών κινημάτων του Μητροπολίτη Τρίκκης Διονυσίου του φιλοσόφου, η τρομοκρατία, οι διώξεις, οι πιέσεις, είχαν φθάσει στο αποκορύφωμά τους.
Σε νεαρή ηλικία σπρωγμένος από τη φτώχεια, μετανάστευσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας για να εργασθεί, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Εκεί , μέσα από μύριες δυσκολίες που περνούσε, υπέκυψε στις τρομακτικές πιέσεις των Τούρκων και εξαναγκάσθηκε να εξισλαμισθεί. Όταν όμως συνειδητοποίησε το μεγάλο Χριστιανικό και Εθνικό ολίσθημα, μετανόησε για το αμάρτημά του και επέτρεψε στο Μέτσοβο, όπου ζούσε όπως και πρώτα, χριστιανικά.
Ο Νικόλαος επιστρέφει στα Τρίκαλα αποφασισμένος να δώσει «την καλήν μαρτυρίαν του Ιησού Χριστού»,πληρώνοντας ακόμη και με τη ζωή του για το τόλμημά του αυτό. Οι παλαιοί διώκτες του τον αναγνωρίζουν, τον σύρουν στους Τούρκους δικαστές ως επίορκο και   τον φυλακίζουν . Όμως αυτός δεν πτοείται και στις απειλές τους απαντά, «Χριστιανός εγεννήθην, Χριστιανός είμαι και Χριστιανός θέλω να αποθάνω».
Μη μπορώντας να τον μεταπείσουν με την πειθώ χρησιμοποιούν τη βία και τον υποβάλουν σε φρικτά βασανιστήρια. Όταν τον παρουσιάζουν ξανά στους κριτές, αυτός μεγαλόφωνα κηρύσσει ότι ο Χριστός είναι ο αληθινός Θεός και ότι πιστεύει σε αυτόν. Τότε τον καταδικάζουν στον « δια πυρός θάνατον»
Στην κεντρική αγορά των Τρικάλων υλοποιείται η δικαστική απόφαση. Ο Άγιος με γαλήνη και ηρεμία αντιμετωπίζει το μαρτύριο. Ήταν 17 Μαΐου 1617. Το βράδυ της ίδιας ημέρας κάποιος Χριστιανός αφού εξαγόρασε τους Τούρκους φρουρούς, που αγρυπνούσαν στον τόπο του μαρτυρίου, πήρε την κάρα του Νεομάρτυρα και από τον  φόβο των απίστων την έθαψε σε έναν τοίχο του σπιτιού του.
Μετά τον θάνατο του πιστού, ο νέος ιδιοκτήτης στις 17/5/1618 είδε να λάμπει το μέρος του τοίχου του σπιτιού του, όπου ήταν θαμμένος ο Νεομάρτυρας. Ενύπνιο όραμα φανέρωσε στον έντρομο πιστό την ύπαρξη της αγίας κάρας. Ο ευλαβής Χριστιανός παρέδωσε τον μεγάλο θησαυρό, το ιερό αυτό λείψανο, στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ των Μετεώρων, όπου μόναζε ο αδελφός του. Εκεί φυλάγεται μέχρι σήμερα σε αργυρή λειψανοθήκη.
Πολλοί Ιεροί Ναοί αφιερωμένοι στον Άγιο Νικόλαο εκ Μετσόβου, ανεγέρθηκαν στα Τρίκαλα, τον Τύρναβο, την Οξύνεια Τρικάλων, την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, τη Σαλονίκη Πάρνηθας, τη Βλαχάβα Καλαμπάκας και το Μέτσοβο, όπου υπάρχει γραφικό παρεκκλήσι του 1800, που είναι προσκολλημένο στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου του επισκόπου Μύρωνος και Λυκίας. Επίσης στο Μέτσοβο και ακριβώς στον χώρο όπου βρισκόταν το σπίτι του Αγίου, υπάρχει μικρό προσκύνημα.
Ο υμνογράφος αναφέρεται στον Νεομάρτυρα Άγιό: «Πατρίς χόρευε λαμπροφορούσα, νεομάρτυρος του Νικολάου, και γαρ οικείον αυτόν, έχεις νυν προστάτην σου, την Ουρανών γαρ βασιλείαν την άληκτον, των οικείων άθλων εξωνησάμενος, δυσωπεί αεί Χριστόν τον Θεόν δωρήσασθαι, την ειρήνην σοι και το μέγα έλεος». 
 Ο Νεομάρτυρας Νικόλαος Μπασδάνης  ο θαυματουργός, ας σκέπει τους πιστούς που προσφεύγουν σ’ αυτόν καθώς  αποτελεί αληθινό πρότυπο Χριστιανού για την εποχή μας, μια εποχή αποπροσανατολισμένη πνευματικά και ηθικά, μια εποχή βίας και παραλογισμού.
Με τη θυσία του, ας μας μεταγγίζει το μεγαλειώδες πάθος της θυσίας για τα μεγάλα ιδανικά της πίστης και της ζωής και με ηθικές αξίες που πρέπει να οδηγούν τις πράξεις και τα βήματά μας…».
Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους o πρ. υφυπ. Κώστας Τασούλας, πρόεδροι και εκπρόσωποι Σωματείων και μέσων ενημέρωσης και κυρίως πολλοί  φίλοι του Μετσόβου.

Ισόβια στον 26χρονο που σκότωσε την 20χρονη Μαρία στους Φιλιάτες

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό της Κέρκυρας ο δράστης της άγριας δολοφονίας της 20χρονης σπουδάστριας στο κέντρο των Φιλιατών.
Ο 26χρονος
κτηνοτρόφος που σκότωσε την 20χρονη Μαρία, με τριανταπέντε μαχαιριές ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν άντεξε την ερωτική απόρριψη από τη νεαρή κοπέλα.
Όμως δεν υπήρξαν στοιχεία ή μαρτυρίες που θα επιβεβαίωναν ότι οι δύο νέοι διατηρούσαν οποιαδήποτε ερωτική σχέση.
Έτσι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους και κατ' επέκταση δεν αναγνώρισε και κανένα ελαφρυντικό στον 26χρονο κτηνοτρόφο.

Νεγράδες Πωγωνίου: Συνελήφθη 26χρονος έμπορος ναρκωτικών με 300 κιλά κάνναβης

Ο δράστης μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο περίπου 300 κιλά κάνναβης

Σήμερα (11-05-2014) τα ξημερώματα στους Νεγράδες Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Αναλυτικότερα, στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ και στα πίσω καθίσματα (164) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (298.600) γραμμαρίων.
Ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών, καθώς και για παράνομη διαμονή στη χώρα μας.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Εξιχνίαση διάρρηξης εξοχικής κατοικίας στο Πυρί Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, περίπτωση διάρρηξης εξοχικής κατοικίας, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 06 έως 07.05.2014 στο Πυρί Θεσπρωτίας.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της διάρρηξης δύο ημεδαποί, ένας 34χρονος και ένας 21χρονος Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, οι προαναφερόμενοι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 06 έως 07.05.2014, διέρρηξαν εξοχική κατοικία στο Πυρί Θεσπρωτίας και αφαίρεσαν δύο ποδήλατα και δύο ηλεκτρικές συσκευές.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. 

Η Νανά Ζαφειροπούλου αποσύρει την υποψηφιότητά της από το ψηφοδέλτιο «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Ντόντη Ιωάννη

Ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι με αναγκάζουν να αποσύρω τελευταία στιγμή την υποψηφιότητά μου.
Ο Ντόντης Γιάννης δε φταίει πουθενά.

Υπεύθυνος στενός συνεργάτης του, από τον Παρακάλαμο. 

ΑΛΕΞΙΟΥ ΓIΩΡΓΟΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου, με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο


Tηλ. Επικοινωνίας: 6940932986 

Αγωνία για πιθανό λουκέτο στα εκκλησιαστικά σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει τη θέσπιση ελάχιστου αριθμού μαθητών για τη λειτουργία των σχολείων

Αγωνιούν γονείς και μαθητές των εκκλησιαστικών σχολείων της χώρας για το μέλλον των σχολείων τους καθώς το ελάχιστο όριο των 20 μαθητών για τη λειτουργία ενός τμήματος, που μελετά το Υπουργείο Παιδείας σε σχέδιο νόμου θα έχει ως αποτέλεσμα να μπει νέο λουκέτο σε εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια.

«Άρωμα νίκης» από Δολιανά και Αγία Μαρίνα για τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Ιωάννη Ντόντη


Δελτίο τύπου
Πανηγυρικό το κλίμα και άρωμα νίκης από τα Δολιανά για τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Ιωάννη Ντόντη και την παράταξη του "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι". 
Σε μία κατάμεστη αίθουσα και με κόσμο έξω από αυτήν πραγματοποιήθηκε η ομιλία του κ. Ντόντη, ο οποίος συνοδευόταν από πολλά στελέχη του και φυσικά βροντερό παρών έδωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής (Μποντίνης Γρηγόριος, Μάτσικας Ευάγγελος, Τζαβέλλας Μιχαήλ, Χαρισιάδη Μαριάνθη, Γόγολος Δημήτριος, Ζήνα Χριστοδούλου, Μπόσιας Μιχαήλ και Οικονόμου Ηλίας), αλλά και οι υποψήφιοι τοπικοί (Δόκος Αλέξιος, Κέκος Κωνσταντίνος, Τσάκα Όλγα και Χαλκιά Μαρία).

Ο κόσμος συμφώνησε σε όλες τις παραμέτρους με τον κ. Ντόντη και ζητούσαν επιμόνως μία άμεση λύση για να μπορέσει το χωριό τους -και όχι μόνο- να μπορέσει να σταθεί και πάλι με αξιοπρέπεια, καθώς η νυν δημοτική αρχή έχει απαξιώσει το δήμο Πωγωνίου.
Τα ζητήματα τα οποία απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν το πρόγραμμα του κ. Ιωάννη Ντόντη, το οποίο και αγκάλιασε ο κόσμος και φυσικά τα ερωτήματα που τέθησαν, ήταν ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως η ασφάλεια, η υγεία, η καθαριότητα, η ανεργία και φυσικά να μπορεί να ακούγεται η φωνή της τοπικής αρχής, η οποία μέχρι τώρα δεν μπορεί να εισακουστεί.
 Ο κ. Ντόντης άκουγε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα τα ερωτήματα και τις απορίες και αφού απάντησε σε όλα τα ζητήματα, δεσμεύτηκε πως όταν γίνει δήμαρχος μετά τις εκλογές τις 18ης Μαΐου, η τοπική αρχή θα έχει φωνή και θα μπορεί πλέον να έχει ουσιώδη διάλογο με τη δημοτική αρχή και πως το ΠΩΓΩΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΥΣ.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
Νωρίτερα ο κ. Ντόντης είχε επισκεφτεί και την Αγία Μαρίνα, όπου και εκεί ο κόσμος τον περίμενε και συνομίλησε μαζί του, για τα μεγάλα προβλήματα του χωριού, προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα και πως πρώτη του μέριμνα μόλις αναλάβει δήμαρχος, είναι να συνομιλήσει άμεσα με την τοπική αρχή για να μπορέσουν να υλοποιήσουν και να επιλύσουν όλα τα σοβαρά ζητήματα που μαστίζουν τον τόπο.
Ο κ. Ντόντης ανέπτυξε το πρόγραμμα του, επεσήμανε τα μεγάλα λάθη της νυν δημοτικής αρχής και τόνισε πως κύριο μέλημα του, μόλις αναλάβει καθήκοντα δημάρχου, είναι η αποκατάσταση της οποιασδήποτε αδικίας και φυσικά, πάνω απ' όλα οι κάτοικοι του δήμου Πωγωνίου να νιώσουν ασφάλεια, κάτι το οποίο σήμερα δεν αισθάνονται.
Πρόγραμμα περιοδείας
Κυριακή 11 Μαΐου
11:00 Πωγωνιανή
13:00 Δρυμάδες-Σταυροσκιάδι
17:30  Κτίσματα
18:30  Χαραυγή
19:30  Καστάνιανη

Γραφείο τύπου
"Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι"
Τρόποι επικοινωνίας: giatopogoni@gmail.com
και στο facebook: giatopogoni@gmail.com

Ορίστηκε στα 90 ευρώ, η αποζημίωση για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Δημοσιεύθηκε σήμερα η κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, για τον καθορισμό αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων των εφόρων, δικαστικών αντιπροσώπων κ.λπ. που διορίστηκαν για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου.
Η απόφαση ρυθμίζει την καταβολή της αποζημίωσής τους με νέο τρόπο και με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη ταλαιπωρία και καθυστέρηση στην πληρωμή.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε όσοι δικαιούνται να προεισπράξουν την αποζημίωση και τα οδοιπορικά τους έξοδα να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου: Εκδήλωση-συζήτηση παρουσία της Υποψήφιας Περιφερειάρχη κας Όλυ Τσουμάνη και του υποψήφιου Δήμαρχου Πωγωνίου κ. Παναγιώτη Καραγιάννη, τη Δευτέρα 12 Μαΐου, ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του ΚΔΑΠ στον Παρακάλαμο

Όλυ Τσουμάνη
Υποψήφια
Περιφερειάρχης Ηπείρου
Τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, στις 8:30 μμ, στην αίθουσα του ΚΔΑΠ στον Παρακάλαμο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση σχετικά με την τριπλή εκλογική μάχη του Μαΐου.

Ανοιχτή επιστολή του Τσούνη Παναγιώτη, προς τον αποσυρθέντα κ. Κανακάκη Δημήτριο!

κ. Κανακάκη!
Η απόφασή σας να αποσυρθείτε από την αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών της 18 Μάη είναι δικαίωμά σας.
Δικαίωμα όμως έχουν και όσοι δεν συμφωνούν μαζί σας, να συνεχίσουν τον αγώνα.
Και είναι πάρα πολλοί, τόσο υποψήφιοι, (δημοτικοί και τοπικοί)  του συνδυασμού όσο και πάρα πολλοί συμπολίτες του Πωγωνίου.
Οι λόγοι της απόσυρσή σας είναι παιδαριώδεις.
κ. Κανακάκη!
Πρέπει να ξεκαθαρίσετε και πρακτικά την θέση σας.

ΤΣΑΜΠΑΛΑΣ ΧΡ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών, με το ψηφοδέλτιο «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γκόντα Νίκο

Οδυσσέας Χρ. Τσαμπαλάς
υποψήφιος
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ιωαννιτών
Ο εκπαιδευτικός (Βελλαΐτης) Οδυσσέας Τσαμπαλάς του Χριστοδούλου  είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών, με το ψηφοδέλτιο «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γκόντα Νίκο.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ

Στο ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) την τελευταία τουλάχιστον 12ετία, μέχρι και τώρα, μεταξύ πολλών παράνομων προσλήψεων σε ΙΔΑΧ (αορίστου χρόνου), έγιναν και εκατοντάδες παράνομες προσλήψεις μηχανικών, βαπτίζοντάς τους ΙΔΑΧ, υπάλληλοι μηχανικοί- διοικητικοί (κατηγορία φάντασμα. 
Τι είναι αυτό; ή μηχανικοί ή διοικητικοί θα είναι, και τα δύο μαζί είναι ανυπόστατο και ανόητο). 
Έτσι τακτοποιήθηκαν ημέτεροι, μέλη οικογενειοκρατίας κ.λπ. εις βάρος άλλων πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος. 
Κανένας δεν τόλμησε να αγγίξει αυτό το σκάνδαλο, αλλά διαχρονικά επαύξαναν των αριθμό των παράνομα προσληφθέντων αυτής της περίεργης κατηγορίας.
Η διόγκωση αυτής της παρανομίας, κάνει το κράτος στο παρελθόν να προτείνει, οι προστατευόμενοι παράνομα προσληφθέντες, «μηχανικοί-διοικητικοί» να στελεχώσουν Δήμους που έχουν ανάγκη από μηχανικούς. Ενδεχομένως  η διαπλοκή και οι προστάτες τους στο ΕΜΠ παρεμπόδισαν να πραγματοποιηθεί τούτο.