Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Βαριά ήττα με 4-0 της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στην Ανατολή

*Βαριά ήττα γνώρισε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από τον Α.Ο. Ανατολής με 4-0.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τσολάκο Λάμπρο  στο  8'  για να διπλασιάσει τα τέρματα ο Χριστακόπουλος Γιώργος  στο 62'.
Το 3-0 έκανε ο Χαμπίπης Στέφανος  στο 83' και το τελικό 4-0 ο Χριστακόπουλος Γιώργος στο 85΄. 
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:

Πέτρου Ηλίας, Μυριούνης  Σταύρος, Καλές Βύρων (Αθανασίου Στυλιανός 84΄), Ναθαναήλ Λέανδρος-Δημήτριος, Πότσης Γεώργιος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Δήμος Αθανάσιος (Ζενέλης Πάτροκλος 56΄), Dajlani Drisaldo, Ναθαναήλ Κωνσταντίνος (Δήμου Σταύρος 65΄), Κούκος Αλέξανδρος, Τσαραώσης Ευάγγελος

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής: (εξ αναβολής)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 4-0
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 1-1
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 5-2

Βαθμολογία (24η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 52  (24)
2. Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 52 (23) 
3. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 52  (24)  
4. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 46 (23)
5. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 43 (24) 
6. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 42 (24) 
7. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 42 (24)  
8.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 33 (23)
9.  ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 31 (23)  
10. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 31 (24)    
11. Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 28 (24)  
12. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 25  (24)
13. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 23  (24)
14. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 21  (23)
15. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 21  (24)
16. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 20 (23)
17. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 17  (24)

18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 11 (24)   

Παραιτήθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά υπέβαλλε την παραίτησή της στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαο Βούτση στη διάρκεια συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (2/2/2015) στο γραφείο του.
 Η κ. Ευταξά συμμετείχε στη συνάντηση που προκάλεσε ο νέος Υπουργός με τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στο πλαίσιο αλληλοενημέρωσης που αφορούν στο θεσμό.
 Στην τοποθέτησή της μεταξύ άλλων κατέστησε σαφές πως οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις από τη σύστασή τους έως σήμερα (τα τελευταία τέσσερα χρόνια) λειτούργησαν σε ρόλο αναπτυξιακής ανασυγκρότησης τόσο σε επίπεδο παραγωγικό όσο και σε επίπεδο διοικητικής μεταρρύθμισης και με αίσθημα ευθύνης και αμεσότητας απέναντι στους πολίτες και τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν ένας 30χρονος και μια 23χρονη, κατηγορούμενοι για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σε έρευνα στο σπίτι των δύο δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των -7.150- ευρώ αποτελούμενο από πλαστά χαρτονομίσματα των -50- ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (03-02-2015) το απόγευμα, στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ένας 30χρονος άνδρας και μια 23χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες και σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στο σπίτι τους στην πόλη της Πρέβεζας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
εκατόν σαράντα τρία (143) πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, συνολικής αξίας (7.150) ευρώ
ποσότητα κάνναβης, βάρους (0,9) γραμμαρίων
τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν κάνει αγορές, καταβάλλοντας ως αντίτιμο πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, αποκομίζοντας κέρδος από τα ρέστα που λάμβαναν από τους παθόντες.
Τα παραπάνω κατασχεθέντα χαρτονομίσματα, θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 4-1

Καταιγιστικός ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με το ευρύ 4-1 της Βέροιας

Στον κακό αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων ο ΠΑΣ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, μόλις στο 8΄ ο Τσουκαλάς  άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ.
Στο 15΄ σε σέντρα από τα δεξιά, ο Καντιμοίρης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή, αφού πρώτα χτύπησε στα πόδια του Μανιά, κατέληξε στα δίχτυα.
Τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ έφτασε και σε τρίτο τέρμα με τον Τζημόπουλο. Ο Τζημόπουλος με πλασέ από κοντά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ίλιτς από το χώρο του κέντρου έγραψε το 3-0.
Στο 42΄ με σκόρερ ξανά τον Τζημόπουλο σε μια φάση-καρμπόν του πρώτου γκολ του έγραψε το 4-0. 
Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους, η Βέροια μείωσε σε 4-1 με τον Βεργώνη, έπειτα από ωραία σέντρα του Μπεν. 

ΠΑΣ Γιάννινα:  Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (83' Γιάκος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κοροβέσης (77' Χαρίσης), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Μπέριος, Τσάβες (70' Ακόστα), Ντάσιος.
Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης (46' Βάθκεθ), Ραούλ Μπράβο, Μαραγκός, Όστοϊτς, Βεργώνης, Καλτσάς, Μπεν, Τάτος (66' Κάμπορα), Ναζλίδης (63' Ντουμίτρου)

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων Δ.Σ. που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της 30-1-2015 (Πρακτικό Νο 1)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   30-1-2015  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  1/30-1-2015]

ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
1. Ορισμός μέλους της Επιτροπής Παρακολούθησης και παραλαβής εργασιών παροχής υπηρεσιών και μεταφορών [αρθρ. 67 Π.Δ. 28/80].  ΑΠΟΦΑΣΗ  1.
2. Ορισμός Επιτροπής υλικών προμηθειών [αρθρ. 28 ΕΚΠΟΤΑ].  ΑΠΟΦΑΣΗ  2.
3. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων και καυσίμων για θέρμανση.  ΑΠΟΦΑΣΗ  3.
4. Επιχορήγηση Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου.   ΑΠΟΦΑΣΗ  4.
5. Επιχορήγηση Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  5.
6. Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας [Ο.Ε.Υ.] Δήμου Πωγωνίου. ΑΠΟΦΑΣΗ  6.
7. Μεταβολές Σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016.  ΑΠΟΦΑΣΗ  7.
8. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού ετ. 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  8.
9. Ανατροπές αναλήψεων υποχρεώσεων έτους 2014.  ΑΠΟΦΑΣΗ  9.

Από την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου ανοίγει η on line υπηρεσία για την υποβολή της αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2015

Πως θα κάνετε την αίτηση ΟΣΔΕ για το 2015

Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή on line αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ 2015) δημοσίευσε σε εγκύκλιο του ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο για την αίτηση ΟΣΔΕ που συνδέεται και με την πρώτη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής σημειώνεται ότι η αίτηση είναι η μοναδική αίτηση χορήγησης ενίσχυσης που καλείται να υποβάλλει ο γεωργός και η οποία καλύπτει όλα τα καθεστώτα και τα μέτρα στήριξης.
Το ελάχιστο μέγεθος ανά εκμετάλλευση, για την οποία μπορεί να ζητηθεί η χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, ορίζεται στα 0,4 εκτάρια.
Αναλυτικά η σχετική εγκύκλιος αναφέρει:
Διαδικασία Υποβολής της Ενιαίας Αίτησης
1. Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2015 (ΕΑΕ 2015) υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον ίδιο το γεωργό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του:
Απευθείας στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω online συστήματος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opekepe.gr.
Επισημαίνεται, ότι η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη για όλους τους παραγωγούς που είχαν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2014 ανεξάρτητα του τρόπου υποβολής.
Δεν θα μπορούν να υποβάλλουν διαδικτυακώς την αίτησή τους όσοι δηλώνουν αγροτεμάχια που γεωχωρικά ανήκουν σε περισσότερες από μια περιφερειακή ενότητα (κύρια και συμπληρωματική αίτηση) ή ζωικό κεφάλαιο.
Μέσω ενός πιστοποιημένου φορέα υποδοχής αίτησης (Φορέας Α΄ βαθμού ή Φορέας Β’ Βαθμού) της επιλογής του που έχει πιστοποιηθεί για τη γεωγραφική περιοχή στην οποία ανήκει η έδρα της αγροτικής του εκμετάλλευσης.
2. Κατά την υποβολή του εντύπου της ενιαίας αίτησης, ο γεωργός που είχε υποβάλλει ΕΑΕ 2014, διορθώνει το προσυμπληρωμένο έντυπο σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων της αίτησης σε σχέση με το έτος 2014.
3. Ο γεωργός που δεν είχε υποβάλλει ΕΑΕ 2014, συμπληρώνει από την αρχή το σύνολο της αίτησης.
Προθεσμίες Υποβολής

Η ΔΩΔΩΝΗ πλήρωσε τους παραγωγούς για στήριξη λόγω της κακοκαιρίας

Η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, θέλοντας να σταθεί στο πλευρό των παραγωγών της, οι οποίοι βιώνουν δύσκολες στιγμές, λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή μας, αποφάσισε να συντομεύσει το χρόνο πληρωμής αγοράς γάλακτος για το μήνα Φεβρουάριο.
Έτσι σήμερα προέβη σε έκτακτη κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών της ζώνης γάλακτος, προς έμπρακτη στήριξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μας.
Επιπλέον έχει θέσει στη διάθεση τους το επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας προκειμένου να συνδράμει στην όσο το δυνατόν καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυψαν.
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, δήλωσε σχετικά: «αισθανόμαστε καθήκον και υποχρέωσή μας να δείξουμε την έμπρακτη στήριξη και βοήθεια της εταιρίας προς τους παραγωγούς – συνεργάτες μας, οι οποίοι επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα».


ΠΗΓΗ: www.paseges.gr

Από Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου τα δωρεάν laptop ή tablet με κουπόνι

Από σήμερα Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου ξεκινά το νέο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» που θα χορηγήσει σε 289.300 δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα, δωρεάν laptop  ή tablet αλλά και σύνδεση στο internet για ένα χρόνο.
Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν από την Τετάρτη 4/2 στο e-inclusion.gr με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους.

Παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Σχέδιο για τα "κόκκινα" δάνεια

Την παράταση της προθεσμίας προστασίας της πρώτης κατοικίας προωθεί η κυβέρνηση και σχεδιάζει τη δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων.
Ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι:
«Η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να νομοθετήσει την παράταση της προθεσμίας του νόμου αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων».