Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Ισραηλινοί δημοσιογράφοι γνώρισαν τις φυσικές ομορφιές και τα προϊόντα του Δήμου Ζίτσας

Τις φυσικές ομορφιές και τα τοπικά προϊόντα του Δήμου Ζίτσας είχαν την ευκαιρία να γευτούν… δημοσιογράφοι από το Ισραήλ κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή.

Οι έντεκα (11) δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι τηλεοπτικών σταθμών, περιοδικών, ταξιδιωτικών οδηγών και κλαδικών ιστοσελίδων του Ισραήλ κατά την ολιγοήμερη παραμονή τους ξεναγήθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γεώργιο Ράδο στο Ρέμα της Βλάχας, μια παραποτάμια διαδρομή 5 χιλιομέτρων στον Καλαμά, που αποτελεί μέρος του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών μήκους 132 χιλιομέτρων το οποίο πρόκειται να ενταχθεί στο Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών. Επίσης, δοκίμασαν παραδοσιακά εδέσματα τοπικών παραγωγών, όπως, κρασί και τσίπουρο Ζίτσας, γλυκά του κουταλιού, βότανα, μπαχαρικά και μέλι.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αντιπροσωπεία δημοσιογράφων από το Ισραήλ ανταποκρίθηκε στη πρόσκλησή μας και συμπεριέλαβαν στις περιοχές ενδιαφέροντός τους, το Δήμο Ζίτσας» τονίζει ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Ράδος υπογραμμίζοντας πως « η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ενισχύει την προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να καταστεί ο Δήμος Ζίτσας νέος τουριστικός προορισμός στην Ήπειρο προσελκύοντας επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Ιωάννινα: Παρεμβάσεις σε πάρκα και αθλητικούς χώρους από το εργοτάξιο του Δήμου

 


Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε πάρκα αλλά και αθλητικούς χώρους του Δήμου με το προσωπικό του εργοταξίου.

Οι παρεμβάσεις γίνονται με την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Εργοταξίου Αριστείδη Παππά, τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Βασίλη Ζωγράφου και με την συμβολή του Δημοτικού Συμβούλου Νικόλαου Τσόλη.



Σε σημεία όπου εξελίσσονται εργασίες βρέθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου ο οποίος τόνισε την σημασία των παρεμβάσεων καθώς αναβαθμίζουν τους χώρους και τους αποδίδουν ευπρεπισμένους στους πολίτες.

Οι παρεμβάσεις αυτές είναι:



 Πλήρης αναμόρφωση του πάρκου Ανθούπολης επί των οδών Ι. Ρίτσου και Αχιλλέως και του αθλητικού χώρου που βρίσκεται σε αυτό με αντικατάσταση των μπασκετών και της περίφραξης. Τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια, φωτισμός, έγινε δενδροφύτευση, προγραμματίστηκε η φύτευση των παρτεριών και τοποθετήθηκε αυτόματο σύστημα ποτίσματος.

 Ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου στην Ανατολή μεταξύ των οδών Πόντου και Ναπ. Ζέρβα με νέα πλακόστρωση και συντήρηση – επισκευή  των καθιστικών.

Εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής σε χωριό της Άρτας

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας απόπειρα κλοπής, που έγινε το μεσημέρι της 14-06-2023 σε χωριό της Άρτας, υπόθεση για την οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος εισήλθε σε σπίτι ηλικιωμένης, χρησιμοποιώντας κλειδί που βρήκε σε σημείο της αυλής, όπου το είχε κρύψει εκείνη.

Ωστόσο, κατά την είσοδό του έγινε αντιληπτός από την ηλικιωμένη και τράπηκε σε φυγή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Σε εξέλιξη η δημοπράτηση του έργου “Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κοινότητας Βασιλικού”

 


Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται ένα ακόμη  μεγάλο έργο ύδρευσης στο Δήμο Πωγωνίου με τη δημοπράτηση της «Αντικατάστασης εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κοινότητας Βασιλικού» να ολοκληρώνεται στις 11 Ιουλίου.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.338.587,10€ χωρίς Φ.Π.Α., αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα αντίστοιχων έργων σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου Πωγωνίου και αφορά εργασίες αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Βασιλικού σε δύο τμήματα.

Το πρώτο τμήμα αφορά το δίκτυο από τις πηγές Βρόσταινα προς νέα δεξαμενή που θα κατασκευαστεί και το δεύτερο από την νέα γεώτρηση της Φτέρης προς την υφιστάμενη δεξαμενή. Η νέα δεξαμενή θα προστεθεί στις τρεις ήδη υπάρχουσες χωρητικότητας 100 μ3, σε υψόμετρο μεγαλύτερο από τις υπόλοιπες, η οποία θα τροφοδοτείται από τις πηγές Βρόσταινα με φυσική ροή. Παράλληλα, στη θέση της νέας γεώτρησης της Φτέρης θα κατασκευαστεί ένα νέο αντλιοστάσιο που θα διοχετεύει το νερό σε μια νέα δεξαμενή όγκου 50 m3 που θα κατασκευαστεί πλησίον του αντλιοστασίου προκειμένου να ισοσταθμιστεί η μεγάλη υψομετρική διαφορά της θέσης της γεώτρησης με την υφιστάμενη δεξαμενή στην οποία θα καταλήγει το νερό της γεώτρησης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: Δελτίο τύπου για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου

 


Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έδωσαν την εκλογική μάχη στο Νομό Ιωαννίνων με αυταπάρνηση, πείσμα και αξιοπρέπεια, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Ευχαριστούμε τους χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και στήριξαν τον αγώνα μας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για το κοινωνικό συμφέρον και για την ίδια τη δημοκρατία. Η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων, ενός εκ των οποίων με φασιστικές προεκτάσεις και διασυνδέσεις, σε συνδυασμό με την πλειοψηφία της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη, διαμορφώνουν τους χειρότερους αρνητικούς συσχετισμούς για τον προοδευτικό χώρο στη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Και αυτό εκπέμπει ένα σήμα κινδύνου αλλά και εγρήγορσης για κάθε δημοκρατικό πολίτη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., απέναντι  σε αυτή την άσχημη εξέλιξη για τον τόπο, θα οργανώσει τις αντιστάσεις του τόσο σε κοινωνικό όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.  Και άμεσα, με συντεταγμένες και συλλογικές διεργασίες, θα κάνει την εκτίμηση για τα αίτια του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος και θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις ώστε να δημιουργηθούν  οι προϋποθέσεις για  την δημιουργία νέων συσχετισμών υπέρ των συμφερόντων όλης της κοινωνίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Μαγική παραδοσιακή βραδιά στο Νεοχώρι με τον Σύλλογο Πωγωνισίου Πολυφωνικού τραγουδιού

 


Μαγική παραδοσιακή βραδιά στο Νεοχώρι το Σάββατο 24 Ιουνίου  με τον Σύλλογο Πωγωνισίου Πολυφωνικού τραγουδιού! Ο ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ φιλοξένησε το 9μελές σύνολο στο προαύλιο του παλιού Σχολείου όπου το πολυεθνικό κοινό απόλαυσε τα όμορφα πολυφωνικά τραγούδια και στο τέλος δοκίμασε και τις δικές του (πολυφωνικές) ικανότητες συμμετέχοντας σε πρωτότυπο εργαστήρι μουσικής και χορού!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Ηλέκτρα Μήτσουρα να κάνει μια φανταστική παραμυθένια αφήγηση για τις Δρακολίμνες της Ηπείρου, στη συνέχεια η κυρίως εκδήλωση με τα τραγούδια και τέλος ένας νόστιμος μπουφές!

Εκτός προγράμματος (αυτά είναι τα ωραία) ο Δημήτρης Κουβάτσης - φλάουτο και ο Βασίλης Ιωαννίδης - κιθάρα έκλεισαν παρεΐστικα τη βραδιά!

Ευχαριστούμε όλους τους καλεσμένους που ήλθαν στο Νεοχώρι καθώς και τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης!

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/groups/132218576932642/?hoisted_section_header_type=recently_seen&multi_permalinks=2427108980776912

Ιωάννινα: Πρόσληψη 40 εργαζομένων για την στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας


 Στην πρόσληψη 40 ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών.

Οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν με συμβάσεις  ορισμένου χρόνου θα στελεχώσουν την υπηρεσία καθαριότητας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 23-6-2023 έως και 3-7-2023.

Ολόκληρη η προκήρυξη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου –ioannina.gr- όπου μπορούν να την αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ταχυδρομική διεύθυνση αποστολής των αιτήσεων, η οποία είναι Κρυστάλλη 3 και όχι Κρυστάλλη 37, όπως εκ παραδρομής αναγράφηκε στην αριθ. ΣΟΧ 1/2023 ανακοίνωση του Δήμου.

ΠΗΓΗ: www.ioannina.gr/

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων

 


Ξανά πιάνει «δουλειά» η εφορία μετά τις εκλογές σφίγγοντας τον κλοιό σε όσους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το Δημόσιο, με 50 πλειστηριασμούς ακινήτων.

Ακόμη  η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ετοιμάζεται να  δημοσιεύσει  λίστες με  χιλιάδες μεγαλοοφειλέτες.

Στις 30 Ιουνίου η ΑΑΔΕ πρόκειται να δημοσιεύσει δύο λίστες  για όσους χρωστούν σε Εφορίες, Τελωνεία και ΕΦΚΑ και θα αναγράφουν το σύνολο των οφειλών κάθε φορολογούμενου.

Στη λίστα θα περιληφθούν φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι που έχουν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΕΦΚΑ  και φορολογική διοίκηση άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας περιλαμβανομένων προσαυξήσεων και προστίμων. Η μια λίστα θα περιλαμβάνει τα φυσικά πρόσωπα και η άλλη τις επιχειρήσεις.

Αρχίζουν στις 10 Ιουλίου οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2023

 


Οι θερινές εκπτώσεις 2023 αρχίζουν στις 10 Ιουλίου 2023 και θα έχουν διάρκεια περίπου δύο μηνών, συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023.

Οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται «από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου», δηλαδή από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου, όπως αναφέρει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όμως, την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων θα εκδώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και το ΣΕΛΠΕ, όπου θα αναλύεται και το ωράριο των καταστημάτων.

Οι Κυριακές του 2023 με ανοιχτά μαγαζιά:

16 Ιουλίου 2023 – Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων

24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα

31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά.

1ο Θερινό Σχολείο “Ορεινός Πολιτισμός, Ιστορία και Πηγές” στην Αρίστη Ζαγορίου, από τις 5 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου

 


Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των ορεινών κοινοτήτων, αποτελεί το στοίχημα μιας σειράς δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αρίστη και τους Ασπραγγέλους Ζαγορίου στο πλαίσιο του 1ου Θερινού Σχολείου με θέμα: «Ορεινός Πολιτισμός, Ιστορία και Πηγές».

Πέρα από την εκπαιδευτική διαδικασία που θα αφορά την ομάδα εργασίας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητ(ρι)ών, διοργανώνονται και ανοικτές δράσεις στο πλαίσιο της ανταλλαγής γνώσης.

Πρόκειται για ομιλίες, εργαστήρια και συναυλίες που έχουν αφορμή επιμέρους ζητήματα της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του ορεινού χώρου. “Στο πρόγραμμα των ανοικτών δράσεων, στοιχεία όπως η ξερολιθιά, η κτηνοτροφία και τα ιερά δάση, ευελπιστούμε να δημιουργήσουν νέους στοχασμούς στους ερευνητές, και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν τον σύγχρονο πολίτη στα ζητήματα της περιβαλλοντικής κρίσης, της πολιτιστικής διαχείρισης και της ιστορικής μνήμης.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνουμε στην Αρίστη και τους Ασπραγγέλους Ζαγορίου ανοικτές δράσεις από τις 5 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου του 2023. Θα είναι χαρά μας να σας δούμε σε αυτές.” αναφέρει η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής.


Ιωάννινα: Η διαχείριση του προσφυγικού αποφέρει αναγνώριση και πόρους

 


Ο Δήμος Ιωαννιτών και η σημερινή Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της απέδειξε έμπρακτα την ευαισθησία της στην διαχείριση του προσφυγικού.

Ανέπτυξε συνεργασίες, υλοποίησε προγράμματα και δημιούργησε δομές για την διευκόλυνση των προσφύγων και την κοινωνική τους ένταξη.

Ο Δήμος είναι σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, συνεργασία που επιτρέπει από τη μία την ανάπτυξη πολιτικών στήριξης των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών και από την άλλη την υλοποίηση σημαντικών έργων.

Οι πολιτικές που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή εκτός από την ευρωπαϊκή αναγνώριση, έχουν αποφέρει στην πόλη και τους δημότες 4.312.440€.  για τη βελτίωση  των υποδομών,  την υλοποίηση  δράσεων κοινωνικής συμπερίληψης των προσφύγων – μεταναστών αλλά και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Από το ποσό αυτό τα 3,4 εκατομμύρια προέρχονται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και έχουν διατεθεί για τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

Παρακάλαμος: Πρόγραμμα της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος

 


Πρόγραμμα

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, ώρα  7:30 π.μ., (Πέτρου και Παύλου των Πρωτοκορυφαίων Αποστολών), θεία λειτουργία  και αρτοκλασία, στο εκκλησάκι του Αγίου Βασίλειου στα Μπολέικα.

Την  Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, ώρα  7:30 π.μ., (Σύναξης των Αγίων ένδοξων Δώδεκα Αποστολών), θεία λειτουργία,  στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Αλώνια.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 27 Ιουνίου

 


Την Τρίτη 27  Ιουνίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφόρος Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Εκπαιδευτική Ημερίδα: Λεμφοίδημα και Λεμφικές Παθήσεις

 

 Το Κέντρο Διάγνωσης, Πρόληψης και Θεραπείας Λεμφοιδήματος - Οιδημάτων και Λεμφικών Παθήσεων Παιδιών και Ενηλίκων του Metropolitan Hospital, σε συνεργασία με την Ελληνική Λεμφολογική Εταιρεία υπό την αιγίδα της Heal Academy/HHG, της Ευρωπαϊκής Λεμφολογικής Εταιρείας της VAS - European Independent Foundation in Angiology/ Vascular Medicine και της Lymphatic Education and Research Network διοργανώνει την 1η Λεμφολογική Ημερίδα «Διεπιστημονική Ολιστική Πρόληψη, Διάγνωση και Θεραπεία Λεμφοιδήματος - Λεμφικών Παθήσεων στα παιδιά και στους ενηλίκους» στο αμφιθέατρο του Metropolitan Hospital στις 29 Ιουνίου 2023.

Στην Ημερίδα αυτή θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και στρογγυλά εκπαιδευτικά τραπέζια που καλύπτουν όλο το φάσμα της Λεμφολογίας, με στόχο την ενημέρωση των ειδικών που ασχολούνται με τις λεμφικές παθήσεις και των ασθενών που συμμετέχουν στην ημερίδα.