Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

1ο Θερινό Σχολείο “Ορεινός Πολιτισμός, Ιστορία και Πηγές” στην Αρίστη Ζαγορίου, από τις 5 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου

 


Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των ορεινών κοινοτήτων, αποτελεί το στοίχημα μιας σειράς δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αρίστη και τους Ασπραγγέλους Ζαγορίου στο πλαίσιο του 1ου Θερινού Σχολείου με θέμα: «Ορεινός Πολιτισμός, Ιστορία και Πηγές».

Πέρα από την εκπαιδευτική διαδικασία που θα αφορά την ομάδα εργασίας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητ(ρι)ών, διοργανώνονται και ανοικτές δράσεις στο πλαίσιο της ανταλλαγής γνώσης.

Πρόκειται για ομιλίες, εργαστήρια και συναυλίες που έχουν αφορμή επιμέρους ζητήματα της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του ορεινού χώρου. “Στο πρόγραμμα των ανοικτών δράσεων, στοιχεία όπως η ξερολιθιά, η κτηνοτροφία και τα ιερά δάση, ευελπιστούμε να δημιουργήσουν νέους στοχασμούς στους ερευνητές, και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν τον σύγχρονο πολίτη στα ζητήματα της περιβαλλοντικής κρίσης, της πολιτιστικής διαχείρισης και της ιστορικής μνήμης.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνουμε στην Αρίστη και τους Ασπραγγέλους Ζαγορίου ανοικτές δράσεις από τις 5 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου του 2023. Θα είναι χαρά μας να σας δούμε σε αυτές.” αναφέρει η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής.