Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Κώτσικα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν τρία άτομα που εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής στη χώρα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση


Βρέθηκαν σε «καβάτζα» σε θαμνώδη περιοχή στην Κώτσικα Θεσπρωτίας και κατασχέθηκαν πάνω από -66- κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (24-05-2018) αργά το απόγευμα, στην Κώτσικα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρία άτομα, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), 54 και 45 ετών, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για εισαγωγή στη χώρα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 33χρονο αλλοδαπό να έχει αποκρύψει σε θαμνώδη περιοχή στην Κώτσικα Θεσπρωτίας ποσότητα κάνναβης, την οποία επρόκειτο να παραλάβουν και να διακινήσουν με αυτοκίνητο οι δύο ημεδαποί δράστες.
Σε έρευνα που έγινε στην παραπάνω περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένοι τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -12- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -66- κιλών και -380- γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη στο Μενίδι Αττικής, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, ζευγάρι αλλοδαπών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Σε έρευνα στο σπίτι των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -12- κιλών & -225- γραμμαρίων, την οποία προόριζαν για εμπορία

Συνελήφθησαν, χθες (24-05-2018) το μεσημέρι στο Μενίδι Αττικής, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας και η 28χρονη σύζυγός του, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, επετεύχθη η ταυτοποίηση των στοιχείων των προαναφερόμενων υπηκόων Αλβανίας, πιστοποιήθηκε η δράση τους στη διακίνηση ναρκωτικών και εντοπίσθηκε η οικία τους, εντός της οποίας απέκρυπταν τις ποσότητες των ναρκωτικών.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους στο Μενίδι Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν κρυμμένες και κατασχέθηκαν έξι συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -12- κιλών και -225- γραμμαρίων, τις οποίες προόριζαν για εμπορία.
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την πραγματοποίηση των συναλλαγών ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Πρέβεζα: Σύλληψη 28χρονου για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπού στο εσωτερικό της χώρας


Συνελήφθη, χθες (24-05-2018) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 28χρονος ημεδαπός, για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας ενός αλλοδαπού, μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 28χρονο, διαπιστώθηκε η μεταφορά ενός 31χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 28χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης


Συνελήφθησαν, χθες (24-05-2018) το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαπές, ηλικίας 44, 47 και 38 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, οι τρεις ημεδαπές, ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν 30χρονο ημεδαπό και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν από το πορτοφόλι χρηματικό ποσό.
Το κλεμμένο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή τους, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στη Τιφλίδα ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στον επίσημο εορτασμό των 100 ετών της Δημοκρατίας της Γεωργίας


ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ βρίσκεται σήμερα στην Τιφλίδα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην επίσημη τελετή για τον εορτασμό της 100ης επετείου από την ανακήρυξη της Πρώτης Δημοκρατίας της Γεωργίας. Στην τελετή Λ θα παραστούν Αρχηγοί Κρατών και Υπουργοί Εξωτερικών από πολλές χώρες.
Με αφορμή την επίσκεψή του στη Γεωργία, ο κ. Υφυπουργός θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Mikheil Janelidzeκ και  με τον ομόλογό του Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Διασποράς, κ. Zviad Gonadze.
Επίσης, θα έχει συνάντηση εργασίας, τόσο με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας, όσο και με ομογενείς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διδάσκουν την Ελληνική στη Γεωργία.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσληψη 6 εργατών-τριων πρασίνου για 3 μήνες


Ο Δήμος Πωγωνίου ύστερα από την υπ’ αριθ. 94/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την υπ΄αριθ. 76828/23-05-2018 έγκριση της Αποκ/νης Δ/σης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας-Τμήμα Προσωπικού, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού έξι (6) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών πυροπροστασίας για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και χρονική περίοδο:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:   ΥΕ Εργατών-τριών Πρασίνου
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ:  6
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ    
1. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης [απολυτήριος τίτλος τριταξίου Γυμνασίου ή Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι το 1980)]
2. Να πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν. 3584/07.
ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Τρεις (3) μήνες
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 60 ετών. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους, πρέπει να υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά: 1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
2. Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών τους (όπως αναφέρεται στον πίνακα).
3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν. 3584/07.
4. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνουν αν το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο, που συμπληρώνεται κατά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 παρ.1 του Ν.2190/1994 με την ιδιότητα του εποχιακού υπαλλήλου ή για κάλυψη περιοδικών ή πρόσκαιρων ή κατεπειγουσών αναγκών ή όχι.
Σε περίπτωση που έχουν απασχοληθεί να δηλώσουν την υπηρεσία στην οποία απασχολήθηκαν και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησης (έναρξη και λήξη).
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου - Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Πωγωνίου (αρμόδιος κ. Χ. Μέτσιος) μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών, ήτοι από 25-05-2018 μέχρι και την 29-05-2018.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26533-60114 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Συγκέντρωση αγαθών από την ΕΡΤ3 για τους πρόσφυγες


Η ΕΡΤ3, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναπτύσσει, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά, ανάμεσά τους βρέφη, παιδιά κι έγκυες γυναίκες.
Η συγκέντρωση των αγαθών γίνεται στο κτίριο της Αγγελάκη 2, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν:
·   Παιδικά καρότσια
·   Γάλατα βρεφικά και μακράς διάρκειας
·   Είδη προσωπική υγιεινής για παιδιά και ενήλικες
·   Τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται
·   Φάρμακα: παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, αντιισταμινικά, αντιβηχικά, κρέμες επουλωτικές και αντιισταμινικές.

Δήμος Πωγωνίου: Έως 11 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού


Ανακοινώνεται στους κατοίκους του Δήμου Πωγωνίου ξεκίνησε από 21/05/2018  η διαδικασία  αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, Iαματικού Τουρισμού, Εκδρομών,  Δωρεάν Παροχή Βιβλίων και Δωρεάν Παροχή Εισιτηρίων Θεάτρου ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2018 και λήγει την 11/06/2018.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982
2. Οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ, που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.
3. Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι-παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.
4. Επιζώντες (χήρα-ορφανά) που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΕΦΚΑ-ΟΓΑ (θα πρέπει να προσκομίσουν και την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ).
Όλα τα παραπάνω πρόσωπα πρέπει να κατέχουν Βιβλιάριο υγείας ΕΦΚΑ-ΟΓΑ θεωρημένο και σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
1. Βιβλιάρια υγείας ΟΓΑ θεωρημένα.
2. Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή απόκομμα καταβολής εισφορών.
3.Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
4. Σε περίπτωση που τρίτο πρόσωπο προσέλθει για την υποβολή αίτησης συμμετοχής θα πρεπει να προσκομίσει νόμιμη εξουσιοδότηση του δικαιούχου
Όλα τα δελτία για τα ανωτέρω προγράμματα θα δοθούν στους δικαιούχους μετά από κλήρωση.

Μουσικοθεατρική παράσταση από το Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου, την Πέμπτη 7 Ιουνίου, ώρα 8:00 μ.μ. στο Καμπέρειο Θέατρο


Μουσικοθεατρική παράσταση από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου, την Πέμπτη 7 Ιουνίου, ώρα  8:00 μ.μ. στο Καμπέρειο Θέατρο.

''Πανηπειρώτικο αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης 2018'', το Σάββατο 7 Ιουλίου, ώρα 21.00', στο κτήμα Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, πάρκο Τρίτση, Ίλιον



Αριθ. Πρωτ. 3304       Αθήνα 24-5-2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

''Πανηπειρώτικο αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης 2018'',  το Σάββατο 7 Ιουλίου, ώρα 21.00',  στο κτήμα Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, πάρκο Τρίτση,  Ίλιον

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας και της  Δυτικής Αττικής, μας προσκαλούν στο «Πανηπειρωτικό αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης 2018», στη μεγαλύτερη Ηπειρώτικη σύναξη στην Αττική.
Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στις 21.00',  οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της παράδοσης, ανταμώνουν στο Ίλιον, στο κτήμα Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή.
Το Μεγάλο ''Πανηπειρώτικο  αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης 2018'', εξαπλώνεται σε όλο το χώρο, στο κτήμα του Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης, που διαμορφώνεται ειδικά για αυτή τη βραδιά, σε χώρο ενός αυθεντικού ανταμώματος μουσικής και χορευτικών παραστάσεων και με παρασκευή και παροχή ηπειρώτικων εδεσμάτων για όσους από τους  επισκέπτες επιθυμούν, με τραπεζοκαθίσματα, με χώρο για τον χορό που θα ακολουθήσει μετά την επίδειξη των χορευτικών μας, των χιλιάδων επισκεπτών μας.
Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, δοκιμασμένους και καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης. Και με πολυμελή χορευτικά,  όλων των χορευτικών, των Ηπειρώτικων Συλλόγων της Αττικής.
Στο χώρο θα στηθούν  περίπτερα της ΠΣΕ και των Ηπειρώτικων Ενώσεων της Δυτικής Αθήνας, που θα παρουσιάζουν για τους επισκέπτες διάφορα δρώμενα, από τη ζωή των Ηπειρωτών, των περασμένων εποχών, όπως η παραγωγή τυριού, προϊόντων του ψωμιού, χειροποίητων οικοσκευών, κλπ.
Τελείως αλλιώτικο το κορυφαίο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. αυτό το καλοκαίρι. Κορυφαίο κάλεσμα σε αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης και χορούς κυκλωτικούς, κάλεσμα για συμμέτοχους και όχι για θεατές. Οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες θα πέμψουν μηνύματα ανάτασης και έγερσης, πολύτιμα σήμερα. Η ζωή σήμερα περισσότερο από άλλοτε, δεν μας θέλει θεατές, οι καιροί μας θέλουν μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο. Όλοι μαζί, όπως ακριβώς τα Ηπειρώτικα Ανταμώματα, που θα απλώσουν τη χάρη και την ομορφιά τους, τον παλμό και τους ρυθμούς τους, σε όλο το ειδικά διαμορφωμένο χώρο,  στο κτήμα του Δήμου Ιλίου, δίπλα στο πάρκο Τρίτση. Σε μια απαράμιλλη πανδαισία, με το τυπικό αλλά και την ελευθερία των ηπειρώτικων χορευτικών παραστάσεων, τον αυτοσχεδιασμό, τη συμμετοχή και την κατάνυξη που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη. Αξίζει όλοι να το ζήσουν και να το κοινωνήσουν.
Και όσοι θέλουν να φάνε και να πιούνε, μπορούν να προμηθευτούν φαγητό από τα κιόσκια-μαγειρεία, που θα στηθούν στο χώρο, ποτά ηπειρώτικα, κρασιά και μπύρες, όπως στα καλά πανηγύρια της πατρίδας.
Και όπως  συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, το αντάμωμα  θα κρατήσει μέχρι αργά, μέχρι το πρωί, όσο κρατά το κέφι για χορό και γλέντι με τους συμπατριώτες.
Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 ανταμώνουμε όλοι στο κτήμα  του Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης, δίπλα στο πάρκο Τρίτση.
Γράφουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα σε ένα αντάμωμα που θα γίνει το κορυφαίο πανελλήνιο αποδημικό αντάμωμα αυτό καλοκαίρι στην Αθήνα, συνέχεια των παλαιότερων καλοκαιρινών  ηπειρώτικων ανταμωμάτων, στο θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη, το Δημοτικό Στάδιο Ιλίου, το γήπεδο του Baseball  του Ελληνικού, κλπ,  που όσοι τα ζήσαμε, έχουμε να τα μνημονεύουμε και να τα μολογάμε με για πολλά χρόνια!
Και αυτό αξίζει να το ζήσουμε όλοι μαζί!!!

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής καυσίμων από αυτοκίνητο στα Ιωάννινα


Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση κλοπής καυσίμων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που διαπράχθηκε την 21-04-2018 στα Ιωάννινα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, για κλοπή. 
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 21-04-2018, άγνωστος δράστης αφού παραβίασε το ρεζερβουάρ σταθμευμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στα Ιωάννινα, αφαίρεσε ποσότητα βενζίνης.
Από την αστυνομική προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο 24χρονος διέπραξε την εν λόγω κλοπή.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε σπίτι στα Σύβοτα Θεσπρωτίας


Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 48χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση κλοπής σε σπίτι στα Σύβοτα Θεσπρωτίας και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος μίας 48χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 48χρονη εμπλέκεται σε κλοπή από σπίτι στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 21-05-2018, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρυσαφικά και χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Η Αστυνομία κοντά στον πολίτη μέσα από νέες μορφές αστυνόμευσης που εφαρμόζονται σε περιοχές της Ηπείρου


Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ), οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς και οι Τοπικοί Αστυνόμοι εντάχθηκαν με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, στο πλέγμα των αστυνομικών δράσεων, συμβάλλοντας στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.
Νέες μορφές αστυνόμευσης εντάχθηκαν, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, στο πλέγμα αστυνομικών δράσεων, με κύριο γνώμονα την αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.
Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς και οι Τοπικοί Αστυνόμοι, σταδιακά την τελευταία τριετία, εντάχθηκαν στην καθημερινότητα των πολιτών της Ηπείρου, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου μοντέλου αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων.
Σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας κινούνται σε προγραμματισμένα δρομολόγια οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους κατοίκους και διεκπεραιώνοντας ζητήματα καθημερινού χαρακτήρα, που χρήζουν άμεσης επίλυσης.
Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί:
3.170 προγραμματισμένα δρομολόγια,
25.075 επισκέψεις πολιτών,
1.342 επισκέψεις σε φορείς,
5.352 θεωρήσεις εγγράφων και παροχή συνδρομής,
6.181 έλεγχοι σε άτομα και οχήματα.
Ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου εφαρμόζεται στα Δερβίζιανα, στο Καλπάκι και στους Μηλιωτάδες Ιωαννίνων καθώς και στο Νεοχώρι Άρτας και λειτουργεί ως συνυποστηρικτική δομή του Αστυνομικού Τμήματος, στο οποίο υπάγεται.
Επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα αναπτύσσει επαφές με φορείς και πολίτες, με στόχο τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.
Από την έναρξη της λειτουργίας τους, έχουν πραγματοποιηθεί:
3.580 επισκέψεις πολιτών,
401 επισκέψεις σε φορείς,
1.039 θεωρήσεις εγγράφων και διεκπεραίωση διαδικασιών και
έχουν επιληφθεί σε 277 υποθέσεις επίλυσης ζητημάτων αστυνομικής φύσης και παροχής συνδρομής.
Τέλος, ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς εφαρμόζεται σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, συμβάλλοντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και αναβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαμεσολάβησης.
Βασίζεται στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης και περιλαμβάνει σειρά δράσεων τόσο προληπτικού όσο και αποτρεπτικού χαρακτήρα. Βασική προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων της γειτονιάς σχετικά με αιτήματα, παράπονα, καταγγελίες ή αδικήματα, ενημερώνοντάς τους για την εξέλιξη και πορεία των θεμάτων τους.
Από την έναρξη της λειτουργίας τους έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 8.000 επισκέψεις σε πολίτες, σχολεία, συλλόγους, τοπικές Αρχές, επιχειρήσεις και φορείς και έχουν ανταποκριθεί σε περισσότερα από 480 αιτήματα για επίλυση ζητημάτων αστυνομικής φύσης.
Τα νέα αυτά μοντέλα σύγχρονης – εναλλακτικής αστυνόμευσης, συνώνυμα της ευελιξίας ως προς τη διαχείριση τοπικών θεμάτων και της ευκινησίας ως προς τους ηλικιωμένους κατοίκους δυσπρόσιτων περιοχών και ως προς τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, έρχονται να συμπληρώσουν το κύριο έργο των Αστυνομικών Τμημάτων, ως παράπλευρη και εξακολουθητική δράση της αστυνόμευσης, με γνώμονα μια σύγχρονη Αστυνομία κοντά στον πολίτη.

Νέα δεδομένα στη διάγνωση καρκίνου θυρεοειδούς


Νέα δεδομένα στην διάγνωση του καρκίνου του θυρεοειδούς  τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά δημιουργούν τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών στην Αμερική.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα  με τις  επιστημονικές μελέτες, η διάγνωση του καρκίνου του θυρεοειδούς στους ενήλικες μπορεί να συνδυάζεται με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, σακχαρώδους  διαβήτη, δισλιπιδαιμιών και οφθαλμολογικών παθήσεων σε σχέση με τους ενήλικες που δεν είχαν ποτέ   τον καρκίνο.
«Τα αποτελέσματα των μελετών πράγματι δημιουργούν νέα δεδομένα που αφορούν την διάγνωση» αναφέρει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ», μέλος  της  Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου (ΕΕΟΚΤ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς (25 Μαΐου) και προσθέτει.
«Τα παιδιά που επιβιώνουν για πολύ καιρό από τον καρκίνο του θυρεοειδούς είναι πιο συχνό να εμφανίσουν διαστολική δυσλειτουργία με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση της καρδιάς σε σχέση με τα φυσιολογικά παιδιά».
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο  των μελετών είναι το γεγονός ότι στις ΗΠΑ τα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδούς στον γενικό πληθυσμό αρχίζουν να μειώνονται, αλλά αυξάνονται σε επιμέρους κατηγορίες όπως οι ισπανόφωνοι, οι έγχρωμοι και τα παιδιά.
Οι επιστήμονες αναλύοντας  τας δεδομένα αυτά συμφωνούν ότι  αν ο καρκίνος του θυρεοειδούς διαγνωστεί και χειρουργηθεί  έγκαιρα είναι ιάσιμος σε πολύ μεγάλο ποσοστό, που ξεπερνά το 95%!