Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΚΟΥΚΛΙΟΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Όλοι έδωσαν το παρόν, για να έρθει γρηγορότερα "Το χαμόγελο της Αλεξάνδρας"

Η ξαφνική μπόρα στις 7:00 μ.μ. που κράτησε 40 λεπτά δεν ήταν ικανή να σταματήσει τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που έδωσαν το παρόν στην ξεχωριστή εκδήλωση αγάπης "Το χαμόγελο της Αλεξάνδρας" που έγινε χθες το βράδυ στις Κουκλιούς Πωγωνίου.
Ήρθαν επισκέπτες από τα Γρεβενά και τη Νάουσα!!!
Τελικός απολογισμός, 1.855 εισιτήρια.


Πρόστιμα - φωτιά στους «ξεχασιάρηδες» από το υπουργείο Οικονομικών


Με τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα, πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις προειδοποιεί το υπουργείο Οικονομικών τους φορολογουμένους που δεν θα υποβάλουν φορολογική δήλωση. Την ίδια ώρα ανοιχτή μέχρι το τέλος του έτους θα παραμείνει η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των δηλώσεων, αλλά στους εκπρόθεσμους φορολογουμένους θα επιβάλλονται αυτόματα πρόσθετοι φόροι.
Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χ. Θεοχάρη, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν εκτεταμένες διασταυρώσεις στοιχείων με βάση τους καταλόγους μισθοδοσίας των επιχειρήσεων, το μητρώο αυτοκινήτων και το περιουσιολόγιο για να εντοπιστούν περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν υπέβαλαν εντός της προθεσμίας φορολογική δήλωση.
Όπως είπε ο ειδικός γραμματέας, οι διασταυρώσεις θα αφορούν στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η υπηρεσία για τον Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών και τον ΑΦΜ του εργαζόμενου, το αρχείο για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και τον ηλεκτρονικό φάκελο με τα ακίνητα.
Οι φορολογούμενοι που με βάση τα παραπάνω στοιχεία θα εντοπιστούν να μην έχουν υποβάλει δήλωση στην εφορία, θα τιμωρηθούν με αυτοτελές πρόστιμο 1.170 ευρώ, με πρόσθετο φόρο 500 ευρώ και με απώλεια του πρόσθετου αφορολόγητου για παιδιά και των φοροεκπτώσεων για δαπάνες καθώς και με προσαύξηση του οφειλόμενου φόρου κατά 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης από την αρχική καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων που ήταν τα μέσα Ιουνίου.
Με τα ίδια πρόστιμα θα τιμωρηθούν και όσοι υποβάλουν τη δήλωσή τους εκπρόθεσμα μετά την Κυριακή αν και το taxisnet θα μείνει ανοιχτό μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ του έργου «Μανδραγόρας» την Τετάρτη 8 Αυγούστου

Η κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του Νικολό Μακιαβέλλι ο «Μανδραγόρας» στο Δελβινάκι την Τετάρτη 8 Αυγούστου.

Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου για ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία

Νέα παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 δίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στους 800.000 οφειλέτες προς τα ασφαλιστικά ταμεία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους (που φτάνουν τα 11 δισ. ευρώ) και να αποφύγουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 τη λήψη αναγκαστικών μέτρων (κατασχέσεων, πλειστηριασμών κ.ά.) εφόσον καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές.
Τη νέα προθεσμία (η οποία είχε παρέλθει, ύστερα από συνεχείς παρατάσεις στις 16 Ιουλίου) προβλέπει νομοθετική διάταξη που προωθεί ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με πρώτο στόχο να «καλύψει» μέρος της δαπάνης για τις πληρωμές των συντάξεων και των παροχών υγείας από την είσπραξη παλαιών οφειλών.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: ΒΡΑΔΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Αλλάζει τη Δευτέρα ο αριθμός 184 του ΕΟΠΥΥ

Τη θέση του παίρνουν οι αριθμοί 14884 και 14900.

Καταργείται την ερχόμενη Δευτέρα ο τηλεφωνικός αριθμός 184 τον οποίο καλούν οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρό.
Τη θέση του παίρνουν οι αριθμοί 14884 και 14900.
Κι όμως, την ώρα που οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται καθημερινά για ένα ραντεβού με τον γιατρό τους, έρχεται η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και αποφασίζει ότι, από  την ερχόμενη Δευτέρα, η κλήση στους αριθμούς 14884 και 14900 αντικαθιστούν το τριψήφιο 184, που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν οι πολίτες για να κλείσουν ένα ραντεβού!
Όμως, το θέμα είναι ότι αλλάζει και η τιμή της κλήσης!
Η κλήση στο 14884 θα κοστίζει 0,99ευρώ από σταθερό και από κινητό 1,18 ευρώ το λεπτό, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ενώ για το 14900 οι αντίστοιχες τιμές είναι 1,08 ευρώ ανά κλήση και 1,18 ευρώ το λεπτό από κινητό τηλέφωνο.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. την Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 -ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΤΟΥΣ 2011

`Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  217  του  Ν. 3463/2006 για σύγκληση  του Δημοτικού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση και της  απόφασης  του Δ.Σ. 194/9-7-2012,  σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στην ειδική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα: «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΑΡΧΗΣ  ΕΤΟΥΣ  2011» η οποία θα διεξαχθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ   5η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2012 και ώρα  11:00 π.μ.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo KAΛΠΑΚΙ  και στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ.
Στη συνεδρίαση καλούνται και όλοι οι κάτοικοι και δημότες του Δήμου Πωγωνίου καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς (Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί κ.λ.π).

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη αλλοδαπού με πλαστό διαβατήριο

Συνελήφθη, χθες (01-08-2012) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε παραποιημένο – πλαστό διαβατήριο Αλβανικών Αρχών. Το παραπάνω διαβατήριο κατασχέθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων που ενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

1.025 οι ωφελούμενοι στην Περιφέρεια Ηπείρου από τα Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης

Ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Ηπείρου, η αξιολόγηση των προτάσεων που είχαν κατατεθεί στα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΟΠσα). Εντάχθηκαν και οι 14 προτάσεις, με τους ωφελούμενους να ανέρχονται σε 1.025. Τα αιτήματα που υποβλήθηκαν βαθμολογήθηκαν και κατετάγησαν σε ενιαίο πίνακα και αναφέρονται σε δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας μέσω του πρωτογενή τομέα, της προώθησης των αγροτικών προϊόντων, της προστασίας του περιβάλλοντος, της εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και του εναλλακτικού τουρισμού. Σε ότι αφορά στο κόστος ανά αίτημα έγιναν οι εξής παρεμβάσεις:
Ø  Επειδή στους προϋπολογισμούς των προτάσεων διαπιστώθηκαν αφενός ιδιαίτερα υψηλά κοστολογημένες δαπάνες, οι οποίες δεν στοιχειοθετούνταν και αφετέρου επικαλυπτόμενες δράσεις, και για να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση στην κοστολόγηση των αιτημάτων, καθορίστηκε ενιαία μέσο κόστος για κάθε ωφελούμενο, για την κατάρτιση και για τη συμβουλευτική.
Ø  Επειδή η κατανομή των ωφελούμενων, σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης, δεν ανταποκρίνονταν στα πληθυσμιακά κριτήρια και τα ποσοστά ανεργίας ανά Νομό στην Περιφέρεια (ειδικότερα ο Νομός της Άρτας εκπροσωπείτο από το μεγαλύτερο αριθμό προτάσεων και κατά συνέπεια ωφελούμενων), προτάθηκε η μείωση του αριθμού τους, συνεκτιμώντας την βαθμολογία κατάταξης των Σχεδίων και τις προτεινόμενες δράσεις.
Με βάση τα παραπάνω εγκρίθηκε η ένταξη του συνόλου των προτάσεων, με μικρή υπέρβαση του προϋπολογισμού (περίπου 10%), της πρόσκλησης ώστε να διασφαλιστούν πιθανές αστοχίες κατά την υλοποίηση των Σχεδίων και κατά συνέπεια την καλύτερη  απορρόφηση των κονδυλίων.
Αναλυτικά εντάχθηκαν:
*Για την Π.Ε. Άρτας πέντε (5) σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 1.065.000 ευρώ. Απευθύνονται σε 250 ωφελούμενους.
*Για την Π.Ε. Θεσπρωτίας δύο (2) σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 622.000 ευρώ. Απευθύνονται σε 150 ωφελούμενους.
*Για την Π.Ε. Ιωαννίνων τρία (3) σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 1.179.000 ευρώ. Απευθύνονται σε 280 ωφελούμενους.
*Για την Π.Ε. Πρέβεζας τρία (3) σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 998.000 ευρώ. Απευθύνονται σε 240 ωφελούμενους.
Επίσης εντάχθηκε ένα σχέδιο που απευθύνεται σε όλη την Περιφέρεια προϋπολογισμού 450.000 ευρώ και αφορά 105 ωφελούμενους.

Με 230 κιλά χασίς συνελήφθη 49χρονος στην Αμφιλοχία

Περίπου 230 κιλά χασίς μετέφερε με αυτοκίνητο από τα Ιωάννινα στην Αθήνα 49χρονος, που συνελήφθη στην Αμφιλοχία.
Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στο 103ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων και, στον έλεγχο που ακολούθησε, το χασίς βρέθηκε συσκευασμένο σε δέματα.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων, που πιθανόν να εμπλέκονται στην υπόθεση, διότι, όπως εκτιμάται από τις αρχές, ο συλληφθείς πιθανόν να είναι μέλος κυκλώματος που διακινεί ποσότητες ναρκωτικών σε πολλές πόλεις της χώρας.

Έκτακτη συνεδρίαση των δημάρχων για τις μεγάλες περικοπές

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή  3 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης για να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, με τη συμμετοχή των Προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1.Οι νέες περικοπές στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
2.Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύγκλιση έκτακτου Συνεδρίου

Με αφορμή τις εξαγγελίες για νέες περικοπές στους δήμους η ΚΕΔΕ εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Με την απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά 29%, επιβεβαιώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει δηλαδή, την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων προς τρίτους.
Εμείς, οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης έχουμε πλήρη συνείδηση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας και έχουμε
συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Ήδη, την τελευταία τριετία έχουμε μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 60%, πρωτόγνωρες συγχωνεύσεις Δήμων και Νομικών Προσώπων (-81%), δραματικές μειώσεις αιρετών και των αμοιβών τους.