Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Τα 9 "νέα" μέτρα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο

«Μάχη» με το χρόνο για να προλάβει να κατατεθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, ώστε να ψηφιστεί πριν τις 8 Αυγούστου δίνουν στην κυβέρνηση.
Και μέσα στο Σαββατοκύριακο ακόμα εργάζονταν στο υπουγείο Οικονομικών για να κάνουν αλλαγές σε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τις τελυταίες πληροφορίες, πάντως, το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα περιλαμβάνει τα εξής 9 μέτρα:
-Καταργείται από φέτος η υποχρέωση υποβολής της ετήσιας εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ για 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Τέλος οι φορολογικές δηλώσεις από το 2016 για τους συνταξιούχους!

Πάνω από ένα 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα χρειαστεί ξανά από το 2016 να κάνουν φορολογική δήλωση, σύμφωνα με το μέτρο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.
Την κατάργηση της υποχρέωσης των συνταξιούχων να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα, από άλλες πηγές προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. 
Η ρύθμιση αυτήη θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2016 κατά την περίοδο υποβολής των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2015, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο "Ελεύθερος Τύπος".

Taxisnet: Ειδική εφαρμογή «σώζει» τον τραπεζικό λογαριασμό από κατάσχεση

Από την Τρίτη οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν στην ειδική εφαρμογή του Taxisnet τον τραπεζικό λογαριασμό τους, ο οποίος θα είναι ακατάσχετος από την εφορία μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία κάθε φορολογούμενος μπορεί να προστατεύσει από το ενδεχόμενο κατάσχεσης έναν και μόνο λογαριασμό καταθέσεων, ανεξάρτητα αν οι καταθέσεις προέρχονται από μισθούς και συντάξεις ή άλλη πηγή εσόδων.

OAEE: Οι μισοί ασφαλισμένοι αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές

Ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και απειλείται με κατάσχεση. Την ίδια ώρα ο ΟΑΕΕ καταρρέει υπό το βάρος των ελλειμμάτων και είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να καταβάλλει συντάξεις και στο μέλλον.
Όπως αναφέρουν "Τα Νέα της Δευτέρας", το Ταμείο εκτιμάται ότι θα έχει φέτος μαύρη τρύπα 720 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το σύνολο των απλήρωτων εισφορών φτάνει τα 7,4 δισ. ευρώ που προέρχεται κυρίως από μικροοφειλέτες. 
Κύκλοι των ασφαλιστικών ταμείων εκφράζουν την ανησυχία τους για την οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ και προειδοποιούν για ακόμα χειρότερες μέρες.
«Η πληρωμή των 265 εκατ. ευρώ τον μήνα σε συντάξεις του ΟΑΕΕ από τον Σεπτέμβρη και μετά θα είναι ένας γρίφος» διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, Θανάσης Καπωτάς.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, εντός του καλοκαιριού το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών θα στείλει άλλα 92.000 ειδοποιητήρια σε ισάριθμους οφειλέτες για την είσπραξη χρεών της τάξης των 5.000-15.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Γιάννενα: Σύλληψη 37χρονης αλλοδαπής για κλοπή

Η 37χρονη καθοδήγησε τον 5χρονο γιο της να κλέψει τον βαπτιστικό σταυρό, κατά τη διάρκεια μυστηρίου βάπτισης σε εκκλησία

Συνελήφθη, χθες (27-07-2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διμοιρίας Υποστήριξης Ιωαννίνων, μία 37χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ο 5χρονος ανήλικος γιος της αλλοδαπής, παρακινούμενος και καθοδηγούμενος από την ίδια, εισήλθε σε εκκλησία στα Ιωάννινα κατά τη διάρκεια τέλεσης βάπτισης και αφαίρεσε το χρυσό βαπτιστικό σταυρό. Στη συνέχεια, τράπηκε σε φυγή πεζός μαζί με τη μητέρα του, που τον ανέμενε έξω από την εκκλησία.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 37χρονη αλλοδαπή στην πόλη των Ιωαννίνων.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή της και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής από σπίτι σε χωριό της Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε ύστερα από ενδελεχείς έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, μια υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε, προχθές (26-07-2014) το μεσημέρι, στο σπίτι 81χρονου ημεδαπού, σε χωριό της Πρέβεζας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών Ρομά (δύο γυναικών και ενός άνδρα, ηλικίας 44, 41 και 27 ετών) ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Αναλυτικότερα, οι δράστες το μεσημέρι της 26-07-2014 εισήλθαν στο σπίτι του 81χρονου ημεδαπού και αφού ερεύνησαν το χώρο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ και δύο βιβλιάρια καταθέσεων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

Φιλιππιάδα Πρέβεζας: Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, σε βάρος 60χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Η σχετική ποινική δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον τα αδικήματα της αντίστασης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβασης διατάξεων της νομοθεσίας περί όπλων, διακεκριμένης φθοράς, παράνομης βίας, δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμησης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, ο 60χρονος κατείχε στο σπίτι του, στην περιοχή της Φιλιππιάδας, υλικό με πορνογραφία ανηλίκων.
Συγκεκριμένα, σε κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φωτογραφίες και σκίτσα με παιδική πορνογραφία.
 Επίσης, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα κυνηγετικό μαχαίρι, ένα τσεκούρι, ένα γεωργικό εργαλείο, καθώς και ένας σκληρός δίσκος υπολογιστή και επτά (7) ψηφιακοί δίσκοι ( DVD’s ), οι οποίοι θα αποσταλούν για τις απαραίτητες αναλύσεις στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
 Σημειώνεται ότι, ο 60χρονος είχε συλληφθεί αρχικά το μεσημέρι της 25.07.2014, ύστερα από μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του για τα αδικήματα της διακεκριμένης φθοράς, παράνομης βίας και συκοφαντικής δυσφήμησης. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ο 60χρονος προέβαλε σθεναρή αντίσταση και επιτέθηκε στους αστυνομικούς με γεωργικό εργαλείο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Ευχαριστήριο της εκκλησιαστικής επιτροπής Παρακαλάμου

Η εκκλησιαστική επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν για την οργάνωση  του παραδοσιακού τραπεζιού την ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα.
Ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω δωρητές για τις ευγενικές προσφορές τους.
Αναλυτικά:
1)    Τον κ. Χάσκο Μιχάλη για την προσφορά 100 κιλά κρέατος.
2)    Τον κ. Χάσκο Θωμά (Μάκη) για την προσφορά 30 κιλά κρέατος.
3)    Τον κ. Ντρίκο Στέφανο για την προσφορά των νερών.
4)    Τον κ. Δρίβα Ανδρέα για την προσφορά των φρούτων (καρπούζια).
5)    Τον κ. Ντότη Δημήτρη για την προσφορά των λουκουμιών.
6)    Τον κ. Κοτρότσιο Μιχάλη για την προσφορά του ρακιού.
7)    Την κα Σκόρδου Αθηνά για την προσφορά 100 ευρώ.
8)    Την κα Γιοβάνη Ελευθερία για την προσφορά 50 ευρώ.
9)    Την κα Ράπτη Ματίνα για την προσφορά 50 ευρώ.
10) Τον κ. Μπέκα Αναστάσιο για την προσφορά 70 ευρώ.
11) Τον κ. Τσεκούρα Αλέξη για την προσφορά 20 ευρώ.
12) Τον κ. Χαρισιάδη Βασίλειο για την προσφορά του ασβέστη.
13) Όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου «Το Σώσινο» που εργάστηκαν στην κοπή των χόρτων και το ασβέστωμα των τοίχων και πεζοδρομίων

Τέλος ευχαριστεί τους μαγείρους, τις γυναίκες του χωριού και την νεολαία που βοήθησαν στην εκδήλωση.

Τύρια Δωδώνης: 10-8-2014 Αντάμωμα ξενιτεμένων-Εκδηλώσεις σε άλλα χωριά Λάκκα Σουλίου

Γιάννενα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός διακινητής, για μεταφορά παράνομων μεταναστών

Μέσα σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο βρέθηκαν κρυμμένοι είκοσι έξι (26) αλλοδαποί, ασιατικής καταγωγής

Συνελήφθη χθες (26-07-2014) τα ξημερώματα στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος διακινητής, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί ενήργησαν έλεγχο σε σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο (τύπου κλούβα), που οδηγούσε ο 32χρονος διακινητής, μέσα στο οποίο βρέθηκαν κρυμμένοι είκοσι έξι αλλοδαποί μετανάστες, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας από 21 έως 40 ετών.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των αλλοδαπών προέκυψε ότι, οι δεκατέσσερις κατείχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ οι υπόλοιποι δώδεκα, υπήκοοι Σύριας, στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν.
Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 32χρονο διακινητή βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (1.410) ευρώ.
Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.