Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Καταργείται η επικύρωση των αντιγράφων στις συναλλαγές με το Δημόσιο

Μια φωτοτυπία θα είναι αρκετή στις συναλλαγές με το Δημόσιο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης η οποία καταργεί την υποβολή πρωτότυπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων.
Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο που πέρασε πριν λίγες ημέρες από τη Βουλή και περιλαμβάνει διατάξεις για την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, καταργείται η υποχρέωση υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων των εγγράφων που έχουν εκδοθεί από τις δημόσιες υπηρεσίες και τους φορείς που υπάγονται στη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Το Δημόσιο, πλέον, υποχρεούται να αποδέχεται τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των εγγράφων αυτών.

«Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου»: Σχετικά με την απεργία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι»


Τοποθέτηση του υποψηφίου δημάρχου Πωγωνίου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Παναγιώτη Καραγιάννη

Σχετικά με την απεργία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, που  απεργούν σήμερα 3 και αύριο 4 Απρίλη, για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. 
Σε όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, μια κατάσταση που στο Δήμο Πωγωνίου είναι τραγική.
Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες των δημόσιων δομών,  ενώ χρηματοδοτούν αντίστοιχα ιδιωτικά προγράμματα  (ΜΚΟ κλπ).

Αλλάζει από τη Δευτέρα 7 Απριλίου ο τηλεφωνικός αριθμός για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Απριλίου, αλλάζει ο τηλεφωνικός αριθμός για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών ΔΕΗ στον αριθμό 11770 (επιλογή 4) με αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα, αντικαθιστώντας τον αριθμό 210 9298000.

Το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών 11770 λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 7:00 έως τις 19:00.

ΕΛ.Γ.Α.: Καταβάλλει αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου σε 4.336 παραγωγούς την Παρασκευή 4 Απριλίου

Ο ΕΛ.Γ.Α. ενημερώνει ότι την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.336 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 9,3 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2013 και 2014.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα και κηπευτικά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Η κατανομή των ποσών τους Νομούς της Ηπείρου είναι:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΗΣ: 59.063,82
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 13.681,36
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 2.997,10
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ: 6.882,12

Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ": Τράπεζα Πολλαπλασιαστικού υλικού

Κανακάκης Μ. Δημήτριος
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Συνεχίζοντας την αναδημοσίευση άρθρων από το Πρόγραμμα της Κίνησης Πολιτών Πωγωνίου  «Αλληλεγγύη», δημοσιεύσουμε το κομμάτι του αφορά την «Ίδρυση Τράπεζας Πολλαπλασιαστικού υλικού» τόσο για τον Φυτικό όσο και για τον Ζωϊκό τομέα.

Ίδρυση Τράπεζας Πολλαπλασιαστικού υλικού

Μια από τις προτεραιότητες της Κίνησής μας αμέσως μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Πωγωνίου είναι  και η «Ίδρυση Τράπεζας Πολλαπλασιαστικού υλικού» τόσο για τον φυτικό όσο και για τον ζωικό τομέα με στόχο την διατήρηση των παραδοσιακών φυσικών πόρων της αγροτοκτηνοτροφικής βιολογικής ποικιλότητας. 
Παραδοσιακοί σπόροι που θα μας δώσουν πατρογονικά προϊόντα  και θα έχουν σοβαρές θετικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Αντίστοιχα τμήμα γενετικής βελτίωσης αιγοπροβάτων με στόχο την επίτευξη και αναπαραγωγή ζώων αυτοχθόνων φυλών αιγοπροβάτων (π.χ. φυλή Καραγκούνικη, φυλή Χίου, φυλή Σαρακατσάνικη κλπ) που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την βελτίωση της παραγωγής και ζώα ανθεκτικά στις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες και στο ανάγλυφο της περιοχής.

ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: ΠΩΓΩΝΙ-ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ

Ζηκόπουλος Κ. Σταύρος
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου

Γράφει ο  Ζηκόπουλος Σταύρος
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου

ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ
 Μια πρόταση προς τους απανταχού Ηπειρώτες.
 Εκπροσωπώντας τους αγρότες του νομού ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων συμμετείχα στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών στα Γιάννενα.
Άκουσα από τους ομιλητές εκπροσώπους των Ηπειρωτών όλου του κόσμου για επιχειρήσεις, για μονάδες, για αξιοποίηση του πλούτου, για τουρισμό κ.τ.λ. με τη σκέψη τους για μια καλή επιστροφή σε αυτόν εδώ τον τόπο.
Στη παρέμβαση μου είχα αναφέρει ότι: Αν γίνουν τα μισά από τις προτάσεις όχι μόνο θα επιστρέψουν οι απανταχού Ηπειρώτες στον τόπο τους αλλά θα χρειαστεί να γίνει και εισαγωγή ξένου εργατικού δυναμικού.
Σεβαστές όλες οι προτάσεις όμως κατά τη γνώμη μου αν θέλουμε να βοηθήσουμε πρέπει να δεχθούμε.               
1ον. Τη δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΗΣ.                                     
-όλων των εγκαταλελειμμένων εκτάσεων-ιδιωτών-εκκλησίας- κοινοτικών.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εξιχνιάστηκε κλοπή από διαμέρισμα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 31χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων περίπτωση κλοπής από διαμέρισμα στα Ιωάννινα που έγινε την 25.03.2014.
Ως δράστης αναζητήθηκε και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, ο 31χρονος, το μεσημέρι της 25.03.2014 αφού παραβίασε την πόρτα διαμερίσματος 4ου ορόφου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΚΟΛΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΛΙΑΡΟΣ) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΧΑΡΑΥΓΙΩΤΕΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΧΑΡΑΥΓΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΧΑΡΑΥΓΗ 2-4-2014

          Αγαπητοί Συγχωριανοί, αποφάσισα να συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές ως Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητάς μας με την Παράταξη «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» του Υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Ντόντη.
Δεσμεύομαι ως Εκπρόσωπος του Χωριού:
1ον. Να είμαι 365 μέρες το χρόνο στο Χωριό και να εξυπηρετώ τους συγχωριανούς και τους επισκέπτες σε ό,τι προβλήματα προκύψουν
2ον. Να εξυπηρετώ όλους τους Συγχωριανούς και όχι μόνον αυτούς οι οποίοι με στήριξαν. Να μην είμαι απαθής και αδιάφορος ευρισκόμενος πάντα δίπλα σας σε όποιον Συγχωριανό μας έχει ανάγκη.
3ον. Να είμαι αντικειμενικός, να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και χωρίς προκαταλήψεις έναντι των οποιονδήποτε Συγχωριανών.
4ον. Σε περίπτωση εκλογής μου, τα μισά χρήματα από τα έξοδα κίνησης που θα εισπράττω, θα τα διαθέτω για τις ανάγκες του Χωριού κάνοντας συμβόλαιο τιμής.
Η Παράταξη «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» του Υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Ντόντη, θα διαθέσει πούλμαν για τις μετακίνηση των Ετεροδημοτών μας.
Η πείρα μου στα κοινά: στο Δ.Σ. της Αδελφότητας Αθηνών επί 18 συναπτά έτη, 4 έτη Δημοτικός Σύμβουλος στον πρ. Δήμο Δελβινακίου και 4 έτη ως Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χαραυγής καθώς και στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας από της ιδρύσεώς του, με κάνουν να πιστεύω ότι θα με τιμήσετε με την ψήφο σας και εγώ σας υπόσχομαι: ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Βασίλειος Γ. Βόκολος-Λιάρος
Τηλ. Επικ.:6979309973

Ανακοίνωση της ομάδας κατά του ΟΑΕΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Ως ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ πρόκειται να καταθέσουμε την Παρασκευή 4 Απριλίου (11 π.μ.) στον Διευθυντή του τοπικού παραρτήματος του ΟΑΕΕ αίτηση συμπολιτών μας, με την υποστήριξη και εκατοντάδων άλλων, στην οποία δηλώνουμε και ζητούμε από την Διοίκηση του Οργανισμού τ’ αυτονόητα:
-  Την μείωση (τουλάχιστον κατά 50%) των ασφαλιστικών εισφορών δεδομένου ότι κατ’ αυτό το ποσοστό έχει μειωθεί η ικανότητα απόδοσης των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, ιδιαίτερα σε σχέση και με τις υπηρεσίες Υγείας που παρέχονται.
- Την κατάργηση των εντόκων προσαυξήσεων στις καθυστερημένα καταβαλλόμενες εισφορές.
- Την κατάργηση της συνεχούς χρέωσης ασφαλίστρων, ανεξάρτητα με την εκ μέρους του ΟΑΕΕ αντιπαροχή των υπηρεσιών Υγείας.
καθώς θεωρούμε ότι και Συνταγματικά θεμελιώνονται αλλά και απολύτως δίκαια είναι τα αιτήματα, υπό το πρίσμα ότι ο κύριος και αποκλειστικός υπαίτιος της αδυναμίας των περισσοτέρων που βρίσκονται σε αδυναμία καταβολής των εισφορών τους, είναι το ίδιο το Κράτος και επομένως και ο ίδιος ο ΟΑΕΕ ως Κρατικός Οργανισμός.
Παράλληλα ζητούμε την αναστολή των όποιων καταδιωκτικών μέτρων εις βάρος μας είτε αφορούν σε κατασχέσεις ακινήτων είτε σε ποινικές διώξεις μέχρις ότου ρυθμιστούν δίκαια και εύλογα οι οφειλές.
Καλούμε λοιπόν όποιον νομίζει ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια, να δώσει το παρόν την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία του ΟΑΕΕ Ιωαννίνων επί της οδού Μετσόβου 5 (κοντά στα παλιά Σφαγεία) και να μας συμπαρασταθεί, χωρίς κομματικές ταυτότητες, σημαίες ή συνθήματα.


Η Ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ

Απεργούν την Παρασκευή 4 Απριλίου οι δάσκαλοι αντιδρώντας στην αξιολόγηση

Οι εκπαιδευτικοί  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν σε 24ωρη απεργία, την Παρασκευή 4 Απριλίου.
Την ίδια μέρα προγραμματίζουν για τις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Κλιμακώνουμε, δυναμώνουμε και διευρύνουμε τον αγώνα μας. 
Ακυρώνουμε και καταργούμε  το θεσμικό πλαίσιο της «αξιολόγησης - χειραγώγησης». 
Ακυρώνουμε τις εγκυκλίους της ντροπής που βάζουν ζητήματα αντιδημοκρατικής εκτροπής και οπισθοδρόμησης.
Με ενότητα και αγώνα παλεύουμε ενάντια στις άδικες μνημονιακές πολιτικές που «κλέβουν» τη ζωή μας και διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση. 
Αντιτασσόμαστε στις πρακτικές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που μεταθέτει τις ευθύνες της και στοχοποιεί και κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς. 
Σταματάμε τα σεμινάρια της ντροπής που απευθύνονται στους νέους αξιολογητές και επαναφέρουν τον «επιθεωρητισμό» και την οπισθοδρόμηση που έχει καταδικαστεί στις συνειδήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας καλεί να συμμετάσχετε την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014:
•Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση
•Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00
•Στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.»


Από τη Δ.Ο.Ε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Παναγιώτης Καραγιάννης θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε χωριά του Άνω Πωγωνίου και ομιλία-συζήτηση στις 12:30 το μεσημέρι στο Κεφαλόβρυσο, την Κυριακή 6 Απριλίου

Την Κυριακή 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στα χωριά Γεροπλάτανο, Βασιλικό και ομιλία-συζήτηση στις 12:30 μ.μ. στο Κεφαλόβρυσο με εισηγητή τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Καραγιάννη στο Δήμο Πωγωνίου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ.


«Συνάντηση μετά μουσικής», των μελών και των φίλων της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και ώρα 13:00, στην ταβέρνα «Χαγιάτι», Καραϊσκάκη 5 και Γαλατσίου, στο Γαλάτσι

Τα μέλη και οι φίλοι της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποφάσισαν να συναντηθούν και να διασκεδάσουν μετά μουσικής, χορωδιακής και ενόργανης, την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και ώρα 13:00 στην ταβέρνα ''Χαγιάτι'',  Καραϊσκάκη 5 και Γαλατσίου, στο Γαλάτσι.
Και στη συνάντηση αυτή, με πλούσιο φαγητό και άφθονο κρασί και ηπειρώτικο τσίπουρο, θα τραγουδήσουν χορωδιακά τραγούδια από όλα τα μέρη της χώρας, όχι μόνο αυτοί, αλλά και όσοι άλλοι επιθυμούν να προσέλθουν.
Και βέβαια θα χορέψουν με την ψυχή τους, καθόσον εκτός από την ηπειρώτικη παραδοσιακή κομπανία που προσφέρθηκε να τους διασκεδάσει, θα προσέλθουν στη συνάντηση αυτή και μουσικά σύνολα παραδοσιακής μουσικής, από άλλα μέρη της Χώρας, αλλά και ορχήστρα λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής με χρυσοδάκτυλο μπουζουξή.
Να μην λείψει κανείς, γιατί θα διασκεδάσουμε, όπως ξέρουν να διασκεδάζουν οι Ηπειρώτες, θα χορέψουμε όσο αντέξουμε και θα τραγουδήσουμε με την ψυχή μας.