Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Metron Analysis: Προβάδισμα 3,7% της ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύουν τα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορούν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία απέκτησε προβάδισμα 3,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά την πρόθεση ψήφου:
•Νέα Δημοκρατία: 23,6%
•ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%
•Χρυσή Αυγή: 4,6%
•Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,1%
•ΚΚΕ: 4,6%
•Ποτάμι: 2,2%
•Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%
•Ένωση Κεντρώων: 2,7%
•Λαϊκή Ενότητα: 2,3%
•Άλλο: 2,4%
•Άκυρο/Λευκό: 7,6%
•Δεν θα ψηφίσουν: 14,4%
•Αναποφάσιστοι: 7,1%
•ΔΑ: 2,4%

STOP στη ρύπανση-μόλυνση του Καλαμά - ΟΧΙ άλλη κοροϊδία

"ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ" ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο ποταμός Καλαμάς είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ηπείρου. Είναι ένας από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Δυτικής Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. 
Είναι ίσως το μοναδικό ποτάμι που γνωρίζουμε επακριβώς τις πηγές ρύπανσής του εδώ και 40 χρόνια, αλλά ακόμη και σήμερα
κλείνουμε τα μάτια και κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Μέρα με τη μέρα μετατρέπεται από πηγή ζωής, αναψυχής, πολιτισμού και ανάπτυξης σε εστία περιβαλλοντικής
απαξίωσης και καταστροφής της μεγάλης λεκάνης απορροής του αλλά και των γειτονικών προς αυτή περιοχών.
Οι αιτίες είναι γνωστές σε όλους. Όλες σχεδόν οι μονάδες του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων (πτηνοτροφεία, χοιροστάσια, βουστάσια, ιχθυοτροφεία, βιομηχανίες-βιοτεχνίες, όπως μεταλλοβιομηχανίες, τυροκομεία, μονάδες παραγωγής
ζωοτροφών, πλυντήρια, συνεργεία κ.ά.) ρίχνουν ουσιαστικά τα απόβλητά τους στο ποτάμι. Το ίδιο συμβαίνει με τα αστικά απόβλητα της πόλης των Ιωαννίνων, λόγω της ελλιπούς λειτουργίας του σταθμού βιολογικού καθαρισμού, αλλά και των παρακαλάμιων χωριών και οικισμών. Προσθέτουμε και τη μόλυνση από τα φυτοφάρμακα, την αλόγιστη χρήση λιπασμάτων, την απόρριψη των αντίστοιχων συσκευασιών, το ξέπλυμα μηχανημάτων και εργαλείων, τον λαθεμένο τρόπο άρδευσης με κατάκλιση, τη χρήση του ποταμού σαν σκουπιδότοπο και εύκολα καταλαβαίνουμε πόσο οξύ πρόβλημα δημιουργείται. Η κατάσταση αυτή έχει μετατρέψει ολόκληρη την περιοχή σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο και έχει επιδράσει καθοριστικά στη γενικότερη απαξίωση και εγκατάλειψή της από τους κατοίκους.
Τα λόγια και οι υποσχέσεις περισσεύουν. Οι πράξεις όμως είναι λιγοστές έως ανύπαρκτες. Επιβάλλεται να υπάρξουν
παρεμβάσεις και μέτρα που θα εμποδίσουν την περαιτέρω υποβάθμισή και την επιστροφή του στην προηγούμενη κατάσταση, όπως έχει συμβεί σε παρόμοιες περιπτώσεις στην
Ευρώπη.
Η Κίνηση μας επιδιώκει:
α. Συστηματική, επιστημονική και αντικειμενική καταγραφή όλων των ρυπαντών – μολυντών του Καλαμά, που βρίσκονται στη λεκάνη απορροής του (βιομηχανικοί, αστικοί, γεωργοκτηνοτροφικοί) και το δημόσιο κατονομασμό τους.
β. Άμεσους και αυστηρούς ελέγχους και την
άτεγκτη εφαρμογή των Νόμων, Αποφάσεων, Όρων και αδειών που διέπουν τη λειτουργία των πάσης φύσεως δραστηριοτήτων εντός της λεκάνης απορροής του ποταμού. Σοβαρή επανεξέταση όλου του πλέγματος των Νόμων, αποφάσεων, λύσεων ρυθμίσεων, αδειών κλπ. που συνθέτουν το πρόβλημα και αφού ληφθεί υπόψη η πολύτιμη, αλλά και οδυνηρή ταυτόχρονα, εικοσιπενταετής και πλέον εμπειρία.
γ. Προσφυγή στα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για κάθε είδους παραβίαση σχετικών διατάξεων και νόμων.
δ. Διοργάνωση δράσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, την πληροφόρηση και
δραστηριοποίηση των πολιτών για τη λύση του.
ε. Σοβαρές, τεκμηριωμένες και με κοινωνική συναίνεση αποφάσεις και λύσεις, που να διασφαλίζουν τη συνέχιση της ζωής στον τόπο και την ανάδειξη του Καλαμά σε βασικό και αναντικατάστατο παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής.
Θέλουμε μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην αξιοποίηση κι όχι στην καταστροφή.
Που θα έχει σαν στόχο της την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος του ποταμιού, της φυσικής ομορφιάς, της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής, των
τοπικών προϊόντων, των δυνατοτήτων αναψυχής και τουρισμού.
Που θα βάζει τις βάσεις για μια ορθολογική, αειφορική διαχείριση, συμβατή με τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Που θα οδηγεί στην έξοδο από τις σημερινές συνθήκες ερήμωσης, μαρασμού κι εγκατάλειψης όπου εξυπηρετούνται τα συμφέροντα κάποιων λίγων σε βάρος των πολλών και καταστρέφεται το ποτάμι.
Ιανουάριος 2016

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: ''Αγώνας για τη σωτηρία του ποταμού Καλαμά''


Αριθ. Πρωτ. 2790       Αθήνα 15-1-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΘΥΑΜΕΩΣ-ΚΑΛΑΜΑ

 Ο Θύαμις ή Καλαμάς, απ’ τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ηπείρου και της χώρας, είναι διαχρονικά ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Δυτικής Ελλάδας και της Ευρώπης και πανάρχαιη κοιτίδα και μήτρα της πολιτιστικής ταυτότητας των Θεσπρωτών, των Ηπειρωτών και των Ελλήνων. Μολονότι σε όλο του το μήκος των 115 περίπου χιλιομέτρων, αλλά και με τους πολλούς παραποτάμους του φαντάζει δυνητικά ως πηγή ζωής, ανάπτυξης, πολιτισμού και αναψυχής, δυστυχώς κατάντησε εστία περιβαλλοντικής  μόλυνσης και γενικότερης απαξίωσης απ’ τις πηγές μέχρι τη θάλασσα, με συνέπεια να καταστρέφεται η λεκάνη απορροής κι ολόκληρη η ακριτική Θεσπρωτία, που εγκαταλείπεται και μαραζώνει.
Έγινε πανελληνίως γνωστός μ’ αυτή την όψη ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του’80, απ’ τους πολυήμερους επίμονους αγώνες πολλών κατοίκων της περιοχής κι άλλων ευαίσθητων ανθρώπων ανά την επικράτεια και σωματείων της ηπειρωτικής διασποράς (μαζί και της Π.Σ.Ε.), προκειμένου να αποτραπεί η μετατροπή του ποταμού σε τελικό αποδέκτη της μονάδας βιολογικού καθαρισμού  και των λυμάτων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, κύριας πηγής μόλυνσης.
Παρά τον ορισμό της τάφρου της Λαψίστας ως πέρατος του βιολογικού, δεν τέλειωσαν τα έργα ποτέ, ούτε τα δεινά του ποταμού βέβαια.
Έκτοτε η κάθε είδους ρύπανση καθίσταται όλο και πιο έντονη, ορατή, απτή και δυστυχώς, ανήκεστος. Αλλού ο ποταμός θυμίζει αφρισμένη χαβούζα, στις εκβολές εξακολουθούν οι εκχερσώσεις της παράκτιας χλωρίδας και η ασύδοτη λεηλασία του Δέλτα, οργιάζουν οι καταπατήσεις και ανθούν κάθε είδους αυθαιρεσίες. Οι αγροτικές καλλιέργειες επιμολύνονται από τα βιομηχανικά και οικιστικά λύματα και συνάμα μολύνουν με τα φυτοφάρμακα, ενώ αγροτικά προϊόντα της περιοχής κρίνονται ακατάλληλα κι επικίνδυνα για κατανάλωση.
Τα κρούσματα ασθενειών επαυξάνονται και αυτός ο πανώριος τόπος ερημώνει  παρατημένας στην κακή του μοίρα.
Επομένως και για τον Καλαμά δυστυχώς ισχύει απόλυτα ότι
Τα όμορφα ποτάμια όμορφα καταστρέφονται.
Διότι, μολονότι οι αιτίες της κακοδαιμονίας είναι σε όλους γνωστές εδώ και πολύ καιρό και ενώ η περιοχή του Δέλτα και των Στενών έχουν-οποία ειρωνεία-κηρυχτεί ζώνες προστασίας της Φύσης (και ανήκουν στο δίκτυο «Natura 2000”), τα ωραία λόγια τα μεγάλα, πλην κούφια και οι υποσχέσεις λύσεων, χωρίς αντίκρισμα, περισσεύουν.
Η κατάσταση όμως είναι πλέον οριακή, η μόλυνση καθίσταται σχεδόν ανίατη και επιβάλλεται να παρθούν αμέσως τα αναγκαία μέτρα σωτηρίας.
Η Πανηπειρωτική Συν\δία Ελλάδος, συμμεριζόμενη την αγωνία και τους αγώνες όλων των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών και των αγωνιζόμενων κατοίκων της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων  για τη σωτηρία του Καλαμά και της περιοχής του ων ακριτών συμπατριωτών μας, καταγγέλει την αδράνεια όλων των αρμόδιων φορέων, κάθε ανοχή ή συνενοχή στην εγκληματική ρύπανση και στην υποβάθμιση ενός απείρου κάλλους ποταμού και μιας ολόκληρης περιοχής και στηρίζει ανεπιφύλλακτα τα ψηφίσματα και τις συλλογικές κινητοποιήσεις των ακριτών συμπατριωτών μας. Δηλώνει αρωγός στις διεκδικήσεις για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσα σε ένα υγιές και φιλικό φυσικό περιβάλλον, η οποία θα βασίζεται σε μια μορφή ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην αξιοποίηση με μέτρο του χώρου προς όφελος των πολλών και των επόμενων γενεών και όχι στην αλόγιστη καταστροφή στο όνομα ανομολόγητων σκοπιμοτήτων και κοντόφθαλμης απληστίας για το κέρδος.
Παράλληλα διεκδικεί λύσεις που αποτρέπουν τις σημερινές συνθήκες ερήμωσης, μαρασμού και εγκατάλειψης των κατοίκων μιας ήδη πάμπτωχης  Ηπείρου, άμεση θεραπεία του βιασμένου Καλαμά σήμερα μαζί με όλους τους κατοίκους της Ηπείρου και όσους ανησυχούν οπουδήποτε κι αν ζουν, γιατί ο υγιής κι ωραίος Καλαμάς (όπως εξάλλου η Ήπειρος κι ολόκληρη η χώρα) είναι η ταυτότητά μας και το σπίτι μας, ό,τι μας απομένει και, αν σωθούν αυτά, σωζόμαστε μαζί τους όλοι.


Το Γραφείο Τύπου

Απεργία στα ΚΕΠ την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου

Σε 24ωρη απεργία προχωράνε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου οι υπάλληλοι στα ΚΕΠ σύμφωνα με ανακοίνωση τους ενώ κάνουν γνωστό ότι ενώ έχουν ενημερώσει πολλές φορές το υπουργείο Εσωτερικών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τα προβλήματα τους δεν έχουν βρει ανταπόκριση.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών την ίδια ημέρα.
Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:
«Έχουμε κατά επανάληψη τονίσει την έλλειψη προσωπικού, εκπαίδευσης και προγραμματισμού που παρατηρείται στον κλάδο μας ο οποίος ολοένα και φορτώνεται με μεγαλύτερο όγκο εργασίας, αδυνατώντας να φέρει εις πέρας τον αρχικό του ρόλο. 
Να αποτελεί δηλαδή το πρότυπο της Δημόσιας Διοίκησης.
Φαινόμενα όπως η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, που μάλιστα ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τα οποία παρατηρούνται αυτό το διάστημα με την εισαγωγή των αποκλειστικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, σίγουρα δεν προάγουν τα θεσμό. 
Ο υποτιθέμενος προγραμματισμός των διαδικασιών έχει μείνει για άλλη μια φορά μόνο στη θεωρία.

Ε.Μ.Υ.: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το επόμενο τριήμερο

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, το οποίο ισχύει από το Σάββατο 16-01-2016 μέχρι και τη Δευτέρα 18-01-2016.
Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή των Δήμων και των πολιτών.
Tο πλήρες Δελτίο της Ε.Μ.Υ..
Μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (16-01-2016) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις τοπικές χιονοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά:
1. Αύριο Σάββατο (16-01-2016)
α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και κατά περιόδους στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.
Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, στην υπόλοιπη Στερεά (από τις απογευματινές ώρες στην Αττική), την Εύβοια, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη την υπόλοιπη χώρα.
β. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και βαθμιαία στα ανατολικά 9 μποφόρ.
γ. Τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας και από τις βραδινές ώρες σε πεδινές περιοχές της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης.
2. Την Κυριακή (17-01-2016)
α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο.
β. Οι άνεμοι σταδιακά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.
γ. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας,  της Θράκης, της Θεσσαλίας, και της Στερεάς. κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου.
3. Τη Δευτέρα (18-01-2016)
α. Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.
β. Οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ.
γ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τις νυχτερινές ώρες κατά τόπους στα Βόρεια θα είναι ισχυρός.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr 

Εξιχνιάστηκαν άλλες δώδεκα υποθέσεις απάτης στην περιοχή της Πρέβεζας, με δράστη 39χρονο ημεδαπό, ο οποίος υποδυόμενος συνεργάτη του Δήμου, εξαπατούσε επιχειρηματίες στην πόλη της Πρέβεζας

Σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του 39χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί την 19-09-2015, η δράση του οποίου εντοπίζεται αθροιστικά πλέον σε (18) υποθέσεις εξαπάτησης

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, άλλες δώδεκα υποθέσεις απάτης σε βάρος επιχειρηματιών και ιατρών, στην πόλη της Πρέβεζας με δράστη έναν 39χρονο ημεδαπό.
Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος δράστης είχε συλληφθεί την 19-09-2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, διότι υποδυόμενος συνεργάτη του Δήμου Πρέβεζας και με το πρόσχημα ότι θα διαφήμιζε την επιχείρησής τους σε τουριστικό οδηγό, εξαπάτησε επιχειρηματίες στην πόλη της Πρέβεζας, αποσπώντας μικρά χρηματικά ποσά (σχετικό το από 20-09-2015 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Ειδικότερα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 39χρονος ενέχεται και σε άλλες δώδεκα υποθέσεις απάτης, σε βάρος επιχειρηματιών και ιατρών, οι οποίες έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 24-08-2015 έως 19-09-2015, στην πόλη της Πρέβεζας.
Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία. 

Πέρδικα Ιωαννίνων: Συνελήφθη ένας 26χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (14-01-2016) το πρωί στην Πέρδικα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολή Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•ένα αεροβόλο όπλο (μη λειτουργικό)
•δύο πολεμικά τυφέκια (μη λειτουργικά)
•316 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
•11 γεμιστήρες τυφεκίου
•δύο μαχαίρια
Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων του 26χρονου προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σε εξέλιξη η αστυνομική έρευνα για ληστεία στο Βασιλικό Πωγωνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, που διέπραξαν ληστεία, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στο Βασιλικό Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι δύο δράστες εισήλθαν σε σπίτι όπου διαμένουν δύο Ελληνίδες, ηλικίας 62 και 64 ετών και με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποίησαν τις παθούσες, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. 
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Ανακοινώθηκαν οι μεταγραφές των φοιτητών

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής είναι διαθέσιμα, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση transfer.it.minedu.gov.gr στην οποία δύνανται να εισέλθουν με το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) με τα οποία υπέβαλαν την αίτησή τους, είτε μέσω σχετικού συνδέσμου που θα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Συνολικά κατατέθηκαν στο υπουργείο Παιδείας 9.710 αιτήσεις φοιτητών, ηλεκτρονικά, που ζητούν μετεγγραφή, εκ των οποίων οι 7.830 στάλθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για την επαλήθευση των οικογενειακών εισοδημάτων που δηλώθηκαν.
Οι 1980 αιτήσεις ελέγχονται μόνο από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, καθώς δεν αναφέρονται σε οικονομικούς λόγους αλλά σε άλλες περιπτώσεις.

16η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 16/17 Ιανουαρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, και πωγωνίσιο ντέρμπι στο Δελβινάκι (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 17-01-16/15:00), εντός η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Π.Ο. Δαβάκης 17-01-16/15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 16 Ιανουαρίου  2016
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00) 
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:00)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:15)  
Κυριακή 17 Ιανουαρίου  2016
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (11:30)  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (12:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ (15:00)  
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)  

Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)

Διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα με την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων για την επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Οι λεπτομέρειες για τη διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων και της Μεικτής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου (ΕΠΣΗΠ), που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, εξετάστηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, με την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Νεολαίας και Άθλησης κ. Περικλή Βασιλάκη και τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της ΕΠΣΗΠ.
Ο αγώνας, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου με τη συνεργασία Περιφέρειας Ηπείρου, Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Δήμου Ιωαννιτών, Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και Ε.Π.Σ. Ηπείρου.
Αποφασίστηκε όπως τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, είτε σε χρήματα, είτε σε τρόφιμα, να διατεθούν σε κοινωνικούς φορείς. Παράλληλα, το πρωί της ίδιας ημέρας, οι Ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου και Αθανασία Τζουμελέκα θα επισκεφθούν σχολεία της πόλης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στη σύσκεψη εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συμμετείχαν οι Αθανάσιος Μίχας (αντιπλοίαρχος), Κων. Παπασταμάτης, Τάσος Παπανδρεόπουλος και εκ μέρους της ΕΠΣΗΠ ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Ευθυμίου και ο Γενικός Γραμματέας Λάζαρος Κιτσάκης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Βασιλάκης, μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε τα εξής: "Ευχαριστούμε πολύ το Υπουργείο Άμυνας και την ΕΠΣ Ηπείρου, αλλά και όλους τους συνδιοργανωτές και τους φορείς που θα συνεργαστούν για αυτόν τον ποδοσφαιρικό αγώνα, ο οποίος θα έχει ιστορικό- επετειακό χαρακτήρα, αλλά και θα στοχεύει στην κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς μέσω αυτού θα στηριχθούν ιδρύματα που απευθύνονται σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Καλούμε τους πολίτες των Ιωαννίνων και όλης της Ηπείρου να στηρίξουν ενεργά αυτή την πρωτοβουλία".

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρακτική εξέταση υποψηφίων οδοντοτεχνιτών

Η πρακτική εξέταση των υποψηφίων οδοντοτεχνιτών για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2016 και ώρες 10:00 π.μ. στο Τ.Ε.Ι Αθήνας-Εργαστήρια Τμ. Οδοντικής Τεχνολογίας (Αγίου Σπυρίδωνα 24, Αιγάλεω).
Οι υποψήφιοι κατά την πρακτική εξέταση θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα εργαλεία και υλικά, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 6 της αριθμ.Υ7γ/ΓΠ/οικ.83272/21-7-2011 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1755 Β’).
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
               –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
1.Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας
                 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
1.Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26650-99986 & 99984
2.Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας
               –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
1.Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας   2132161610

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr