Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η προθεσμία αφορά όλους τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.
Αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα μπορούν να υποβάλλουν οι υποψήφιοι, από αύριο Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, έως και την Πέμπτη, 2 Μαρτίου.
Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τη σχετική αίτηση-δήλωση, είτε από το διαδίκτυο, είτε από το λύκειό τους. Η διαδικασία υποβολής έχει ως εξής:
Ο κάθε υποψήφιος θα συμπληρώνει την αίτηση-δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.
Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr , στον σύνδεσμο «Εξετάσεις», αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).

Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων

Φωτό: Vagelis Giotopoulos
Στα Πράμαντα τελέστηκαν σήμερα παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, το οποίο θα έχει την ευθύνη αστυνόμευσης για το σύνολο του δήμου, καθώς και για τα ορεινά χωριά του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
Φωτό: Vagelis Giotopoulos
Στην τελετή εγκαινίων, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος.
Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Καραγιάννης και κ. Γιάννης Στέφος, ο βουλευτής Άρτας κ. Βασίλης Τσίρκας, οι δήμαρχοι Βορείων Τζουμέρκων κ. Γιάννης Σεντελές, Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος και Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας κ.  Δημήτρης Μαυρογιώργος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Βασίλης Μιχελάκης, κάτοικοι της περιοχής και μαθητές. 
Φωτό: Vagelis Giotopoulos

Προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού από την Περιφέρεια Ηπείρου σε Β. Γερμανία- Αθήνα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η υλοποίηση του προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, για την στοχευμένη προβολή της Ηπείρου σε αγορές του Εξωτερικού και του Εσωτερικού και την καθιέρωσή της ως προορισμού τεσσάρων εποχών.
Η επίτευξη του στόχου αυτού, στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στην μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των επιμέρους εναλλακτικών μορφών τουρισμού που παρέχει η  περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Ηπείρου στο σχεδιασμό της περιέλαβε τη συμμετοχή της σε δύο εκθέσεις που απευθύνονται σε ειδικές κατηγορίες κοινού: Η πρώτη υπαίθριων δραστηριοτήτων κ.α., πραγματοποιήθηκε ήδη, με μεγάλη ανταπόκριση, στη Βόρεια Γερμανία και η δεύτερη, που απευθύνεται στους Έλληνες κυνηγούς, προγραμματίστηκε για τις αρχές Απριλίου στην Αθήνα.
Θετική η απήχηση της Ηπειρωτικής συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση «Reisen- ταξίδια» του Αμβούργου
Στη Διεθνή Έκθεση «Reisen- ταξίδια» που διεξήχθη στο Αμβούργο η Περιφέρεια, συμμετέχοντας για πρώτη φορά, πρόβαλλε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτει η Ήπειρος, όπως Caravanning (διακοπών με τροχόσπιτο), Outdoor-Activities (Υπαίθριων Δραστηριοτήτων),   Κρουαζιέρας,  ποδηλασίας κ.α.. Η συγκεκριμένη είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Βόρειας Γερμανίας και αποτελεί σημείο συνάντησης επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και ιδιωτών που ανήκουν κυρίως σε εύπορες οικονομικές ομάδες πληθυσμού.
Στο Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν ως συν-εκθετες, επιχειρηματίες ξενοδοχείων και καταλυμάτων της Ηπείρου,  τουριστικών γραφείων, υπαίθριων δραστηριοτήτων και  οινοπαραγωγής, ενώ  ένας μεγάλος αριθμός φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων προβλήθηκε μέσω διανομής διαφημιστικού υλικού. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι  εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας  πραγματοποίησαν  συναντήσεις με επιχειρήσεις ενδιαφέροντός τους, τόσο της Γερμανίας, όσο και άλλων  χωρών που παραβρέθηκαν σε αυτή. 
 Αποδοτικές ήταν επίσης οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν  με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται  στην Γερμανία καθώς και με  μέλη του   συλλόγου  Ηπειρωτών Αμβούργου, τα οποία προθυμοποιήθηκαν να συμβάλλουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην προβολή της Ηπείρου, μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά προβλήθηκε σε Διεθνή Τουριστική Έκθεση, το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου ως «Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς» της UNESCO, καθώς και ενημέρωση για το επικείμενο δίκτυο πιστοποιημένων πεζοπορικών διαδρομών, τα οποία θα συνδράμουν στην περαιτέρω αύξηση τουριστών που ενδιαφέρονται για εναλλακτικές μορφές διακοπών. 
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο κ. Γεώργιος Αρναούτης, επισκέφθηκε το περίπτερο της Ηπείρου συνοδευόμενος από την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών κ. Ιφιγένεια Τσίνγκου.  Εξήρε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας  να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση της Βόρειας Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι η Ήπειρος έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει "εναλλακτικό" προορισμό υψηλών προδιαγραφών για τους Γερμανούς τουρίστες. Επίσης αποδέχτηκε το αίτημα της Αποστολής της Περιφέρειας, να προβάλλει και την Ήπειρο    στη «Βραδιά των Προξενείων» που διοργανώνεται την προσεχή άνοιξη.  Παράλληλα, σε επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου  κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη εκφράστηκε η από κοινού  επιθυμία ώστε όπως σημείωσε,  "από του χρόνου να γίνουν σχεδιασμένα βήματα ούτως ώστε η παρουσία μας να είναι μεγαλύτερη και να δώσει ώθηση σε αυτή τη νέα αγορά εναλλακτικού τουρισμού που διαθέτει η Ήπειρος".
Η εκπρόσωπος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Δήμητρα Τσατσάνη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο κατάφερε και έκανε μια πολύ δυναμική παρουσία για πρώτη φορά στην Έκθεση Reisen, που εκπροσωπεί το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στη βόρεια Γερμανία", ευχαριστώντας παράλληλα το Υπουργείο Εξωτερικών και το Σύλλογο Ηπειρωτών για την υποστήριξη της προσπάθειας.
Δηλώσεις συμμετοχής στην "ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017"
Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση "Κυνηγεσία 2017" που θα διεξαχθεί στο MEC Παιανίας το διάστημα 7-9/4/2017, γίνεται με δεδομένο ότι η Ήπειρος είναι κυνηγετικός προορισμός, γεγονός που μπορεί να συμβάλλει περαιτέρω στη συνδυασμένη τουριστική ανάπτυξη. Για το σκοπό αυτό στην Έκθεση θα παρουσιαστούν τοπικά προϊόντα με δικαίωμα λιανικής πώλησης.
Όπως και στο παρελθόν, η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους Δήμους, τους φορείς και  τους επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν. 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους στο e-mail: s.fouki@php.gov.gr το αργότερο ως τις 3-3-2017, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην κ. Σοφία Φούκη (τηλ. 2651-87111).  
Επίσης, ως τις παραπάνω ημερομηνίες, μπορούν να φέρουν στην υπηρεσία μας διαφημιστικό υλικό, για να διανεμηθεί από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου.
Τα Επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, ώρα 5:30 μ.μ. στη νέα αίθουσα Δ.Σ. (παιδικός σταθμός Καλπακίου)

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852/2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Πέμπτη  23η  Φεβρουαρίου  2017   και ώρα  17.30.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  Καλπάκι, στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Ενημέρωση από το Δασαρχείο Ιωαννίνων για τους Δασικούς Χάρτες.
2. 2η  Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου, έτους 2017.
3. Έγκριση κατανομής ΣΑΤΑ.
4. Αποδοχή επιχ/σης ΣΑΕΠ.
5. Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2017.
6. Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2017.
7. Έγκριση λύσης μίσθωσης και νέας δημοπράτησης Δημοτικού Καταστήματος στην Τ.Κ. Βασιλικού.
8. Προέγκριση καταστημάτων.
9. Υπογραφή συμφωνητικού μίσθωσης και καθορισμός ημερομηνίας έναρξης της μίσθωσης Δημοτικού καταστήματος μετά από δημοπρασία στην Τ.Κ. Ιερομνήμης.
10. Τροποποίηση Διαχειριστικής μελέτης Δημοτικού Δάσους Αργυροχωρίου.
11. Εκπόνηση Πίνακα Υλοτομίας Δημοτικού Δάσους «Κατούνας» Τ.Κ.  Κτισμάτων.
12. Έγκριση σύμβασης Δήμου Πωγωνίου με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, για την παροχή υπηρεσιών συγκοινωνιακού έργου με μίσθωση λεωφορείων – Ψήφιση πίστωσης.
13. Έγκριση Πρακτικών Επιτροπής Προστασίας Δημοτικής Περιουσίας.
14. Σύσταση Επιτροπής Παραλαβής Έργου.
15. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση Τμήματος της Κεντρικής Πλατείας Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου.»
16. Επί εγγράφων Δασαρχείου Ιωαννίνων σχετικά με τον Αιολικό Σταθμό Ηλεκτρικής Ενέργειας, «Κασιδιάρης 1» & «Κασιδιάρης 2».                        
17. Έγκριση εκδηλώσεων Απόκρεων 2017 – ψήφιση πίστωσης.
18. Επιχορήγηση Αθλητικών  Συλλόγων – ψήφιση πίστωσης.
19. Έγκριση πληρωμής εργασίας: «Κοπή επικίνδυνων δένδρων στις Τ.Κ. Κουκλιών & Λάβδανης» προϋπολ. δαπάνης 5.412,60, από επιχ/ση ΥΠ.ΕΣ. [Κάλυψη δράσεων Πυροπροστασίας].
20. Έγκριση δαπάνης Επέκτασης Φ.Ο.Π. στις Τ.Κ. Βροντισμένης & Κουκλιών.

21. Επικαιροποίηση τριών Προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των πρώην Δήμων Καλπακίου, Άνω Πωγωνίου & Άνω Καλαμά [νυν Δήμου Πωγωνίου] και της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων [ΤΕΔΚ] Ν. Ιωαννίνων  [νυν Περιφερειακής Ένωσης Δήμων [ΠΕΔ]  Ηπείρου, για τη σύνταξη τριών μελετών. [Επικαιροποίηση απόφασης 230/2016]

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 π.μ. για τους δασικούς χάρτες

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα Δ. Χατζή του Δήμου Ιωαννιτών (παλαιά σφαγεία) ενημερωτική συνάντηση με θέμα:

«Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών όλων των  προ-Καποδιστριακών Ο.Τ.Α. (303 Ο.Τ.Α.) των Δήμων Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου και Ιωαννιτών (πλην των Δημοτικών Κοινοτήτων Ανατολής και Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών), των μελετών με κωδικούς Δ4-03 και Μ1-13 και Διαδικασία Υποβολής Αντιρρήσεων».

Περιφέρεια Ηπείρου: Θετική γνώμη Ε.Υ.Δ. για το Σχ. Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας Δήμου Ιωαννιτών

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος 2014-2020", με έγγραφό της προς το Δήμο Ιωαννιτών, διατυπώνει θετική γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί  το Υποέργο ««Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) Δήμου Ιωαννιτών»» ΑΑ 1 της Πράξης ««Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) Δήμου Ιωαννιτών»» με κωδικό ΟΠΣ «5000627», συνολικού προϋπολογισμού «168,288.4 €».


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ιωαννίνα: Ο Δημήτρης Υφαντής, θα εμφανιστεί στη Μουσική Σκηνή «Πολυχώρος Αγορά», τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, ώρα 10:00 μ.μ.

Η πόλη των Ιωαννίνων γιορτάζει την απελευθέρωσή της με το Δημήτρη Υφαντή.
Παραμονή της μεγάλης επετείου, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, ο αγαπημένος ερμηνευτής θα εμφανιστεί στη Μουσική Σκηνή "Πολυχώρος Αγορά" στις 10 η ώρα το βράδυ.
Μαζί του εμφανίζονται οι μουσικοί:
Νίκος Τάσσης -κλαρίνο
Γεωργία Βακάλη - κρουστά και τραγούδι
Στέφανος Μπόγδος-λαούτο και μπουζούκι
Είσοδος ελεύθερη
Τιμή ποτού: 6€
Τιμή μπύρας: 4€
Ελάχιστη κατανάλωση 10€
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2651079855
Έναρξη προγράμματος: 10.00 μ.μ.
Μουσική Σκηνή "Πολυχώρος Αγορά"

Κ. Κάτσαρη 11, 454 44 Ιωάννινα

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Μαρτίου

Οι συντάξεις του Μαρτίου θα καταβληθούν από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου.
Αναλυτικά:
Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017.
Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017.
Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017.
Τα ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Τρίτη  28 Φεβρουαρίου 2017.
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις την Πέμπτη  2 Μαρτίου 2017.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017.


Διατροφικές ελλείψεις: πώς εμποδίζουν το αδυνάτισμα;

Όλοι λίγο-πολύ καταλαβαίνουμε πόσο απογοητευτικό είναι να έχει δοκιμάσει κανείς κάθε πιθανό τρόπο και μέσο, αλλά τελικά να μη μπορεί να χάσει βάρος. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο ασθενείς να επισκέπτονται τους γιατρούς και με απολογητικό ύφος να λένε, «έχω αφαιρέσει τα τοξικά και ανθυγιεινά τρόφιμα από τη διατροφή μου, γυμνάζομαι καθημερινά και ενώ συνολικά ακολουθώ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, δε μπορώ να χάσω βάρος». Και το ερώτημα είναι πάντα ίδιο, «μα, τι φταίει;».
«Καταλαβαίνω πόσο απογοητευτικό είναι για κάποιον που αισθάνεται ότι έχει δοκιμάσει τα πάντα, δηλαδή έχει αποφασίσει συνειδητά να ζει μια υγιεινή ζωή, έχει βγάλει τη ζάχαρη από τη διατροφή του και τρώει όλα τα “σωστά” είδη τροφίμων, αλλά δε μπορεί να χάσει βάρος. Έχω πολλούς ασθενείς που διαμαρτύρονται για το πρόβλημα αυτό. Νιώθουν σα να έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα. Αλλά όταν κοιτάξουμε βαθύτερα στην ουσία του προβλήματος, βρίσκουμε την κρυφή αιτία για την αποτυχία απώλειας κιλών. Το μεγάλο εμπόδιο, πέρα από τις ορμονικές ανισορροπίες και τις διαταραχές του μεταβολισμού, είναι οι διατροφικές ανισορροπίες», λέει η Δρ. Νικολέτα Κοΐνη, M.D., πιστοποιημένη Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής από την Αμερικανική Ακαδημία Αντιγηραντικής Ιατρικής

Ανάσα σε αγρότες που έχουν «κόκκινα δάνεια» στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος (ΑΤΕ) από τον Άρειο Πάγο

Απόφαση του Αρείου Πάγου δίνει «ανάσα» στους αγρότες που έχουν «κόκκινα δάνεια» στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος (ΑΤΕ) και μετέχουν σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς καθώς  αναγνωρίζει πως το ευνοϊκό καθεστώς που προβλέπεται από τον σχετικό νόμο, αφορά και τα νομικά πρόσωπα, εφόσον έχουν ως κύρια δραστηριότητα την άσκηση γεωργικών εργασιών.
Με αυτό τον τρόπο η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου επεκτείνει την προνομιακή μεταχείριση που έχουν οι αγρότες και στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τις αγροτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες (Α.Ε., Ε.Π.Ε., κ.λπ.) , σύμφωνα με το Ν. 3259/2004. Η Ολομέλεια αποφάνθηκε πως η ρύθμιση καταλαμβάνει και τα νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, καθώς αποσκοπούν «στην προσέλκυση και ενίσχυση νέων κυρίως στη συστηματική εκμετάλλευση γεωργικών καλλιεργειών».
Μάλιστα, οι σύμβουλοι Επικράτειας έκριναν ότι θα πρέπει να υπάρχουν οι εξής προϋποθέσεις:
•Τα νομικά αυτά πρόσωπα (εταιρείες, κ.λπ.) να έχουν συσταθεί από πρόσωπα που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
•Η κύρια δραστηριότητά τους να «συνίσταται πράγματι στην άσκηση γεωργικών εργασιών, σχετικών με συγκεκριμένη αγροτική εκμετάλλευση, από την οποία αντλούν τα εισοδήματά τους».
•Για τη σύσταση των νομικών αυτών προσώπων να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις, όπως αυτές προβλέπονται από τον Αστικό Κώδικα.
Επιπλέον, η Ολομέλεια τόνισε ότι η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση καταλαμβάνει και τους δανειολήπτες εκείνους που δεν είναι πλέον αγρότες («έχουν χάσει την ιδιότητα του αγρότη»).

O Σύλλογος Ηπειρωτών του Δήμου Λαυρεωτικής, ανταμώνει και διασκεδάζει, τη Κυριακή των Αποκρεών 26 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 13:00 το μεσημέρι, στο κτήμα ''ΟΡΙΩΝ'', στο 45 χιλ. Αθηνών-Λαυρίου, κοντά στη Κερατέα

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου
Φίλες και φίλοι, πατριώτισσες και πατριώτες, Ηπειρώτες και όχι μόνο, ελάτε να διασκεδάσουμε, τη Κυριακή των Αποκρεών και παραμονή Καθαράς Δευτέρας, με τη κομπανία του Γιώργου Χαληγιάννη, στο κλαρίνο, που θα έλθει από τον Παρακάλαμο για μας. 

Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 
6944991580, 6977491746,  6932169431