Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 46χρονος υπήκοος Αλβανίας για μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών

Συνελήφθη χθες (30-12-2014) τα ξημερώματα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο παραπάνω μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, ομοεθνείς του, ηλικίας 27, 21, 27 και 24 ετών, έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό να διευκολύνει στη συνέχεια την έξοδο τους από την ελληνική επικράτεια.
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.

Ποδαρικό με αλλαγές στις συντάξεις

Οι συντάξεις διαχωρίζονται σε βασικές και αναλογικές

Ο νέος τρόπος υπολογισμού της κύριας σύνταξης, η οποία διαχωρίζεται πλέον σε βασική και αναλογική, αποτελεί τη σημαντικότερη αλλαγή στο ασφαλιστικό σύστημα που φέρνει το 2015.
Επίσης, έρχονται μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ βοηθήματα εξαιτίας της ευρύτερης εφαρμογής της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος», ενώ αλλαγές προβλέπονται και σε όρια ηλικίας συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων, όπως οι ένστολοι, οι εργαζόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά και οι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ με τουλάχιστον 10.000 ημέρες εργασίας.
Επιμέρους αλλαγές εφαρμόζονται στις συντάξεις του Δημοσίου, των ειδικών ταμείων αλλά και του ΟΓΑ.
Οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα που θα εφαρμοστούν εντός του 2015, όπως παρουσιάζονται αναλυτικά στο Βήμα της Κυριακής, έχουν έως εξής:

Με παραδοσιακά Ηπειρώτικα Κάλαντα ευχήθηκε καλή χρονιά στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

Tα Ηπειρώτικα πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα έψαλε σήμερα Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, το πρωί, στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υπό τους ήχους της ηπειρώτικης κομπανίας του εξαίρετου κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου.

Τα Κάλαντα αυτά που έψαλε η Χορωδία είχαν εγκαταληφθεί στη λήθη του χρόνου, ακουγόταν παλιά στην περιοχή της Κόνιτσας και ειδικά στο Κεράσοβο (Αγία Παρασκευή Κόνιτσας) και η λογική της πανελαδικής  ενιαίας έκφρασης των πρωτοχρονιάτικων καλάντων, τα είχε οδηγήσει στην αφάνεια. 

Λιγότερο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν 500.000 φορολογούμενοι

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η υποβολή των διορθωτικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 που θα επιτρέψει να τρέξει η δεύτερη μαζική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2015. Παραμένει ανοικτή στο TAXIS η εφαρμογή για μεταβολές Ε9 ετών 2010-2011-2013 (ΦΑΠ) με τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες έως και την Τρίτη που έληξε η προθεσμία που είχε ορίσει το υπουργείο Οικονομικών υποβλήθηκαν στην εφαρμογή του Περιουσιολογίου στο TAXIS περισσότερες από τρία εκατομμύρια τροποποιητικές δηλώσεις για διορθώσεις στο Ε9 των ετών 2010- 2014.
Από αυτές προκύπτει ότι περίπου 500.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ, ενώ για άλλους 400.000 προκύπτει μικρή αύξηση του φόρου.

Παράταση μέχρι την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην παράταση προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι υπό το φως των προβλημάτων που δημιούργησε η τρέχουσα κακοκαιρία.

Περιφέρεια Ηπείρου: Kανένα πρόβλημα από την κακοκαιρία στην Ήπειρο

Από την Περιφέρεια Ηπείρου και προς ενημέρωση όσων έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες περιοχές της ή πρόκειται να κινηθούν εντός των γεωγραφικών ορίων της, γίνεται γνωστό ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο,  καθώς η Ήπειρος– πέραν της πτώσης της θερμοκρασίας- δεν έχει επηρεαστεί από το κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών και δεν έχουν σημειωθεί χιονοπτώσεις.
Η κίνηση προς όλους τους προορισμούς διεξάγεται χωρίς προβλήματα και όπως έχει αποδεχτεί μέχρι σήμερα οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και των Δήμων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν και το παραμικρό πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί.
Ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας λόγος προβληματισμού και ακύρωσης προγραμματισμένων επισκέψεων στην Ήπειρο για το επόμενο εορταστικό διάστημα.


ΟΑΕΔ: Ηλεκτρονικά η ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Σε ισχύ ετέθη η ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ, ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο «ουρών» και ταλαιπωρίας.
Η ανανέωση γίνεται μέσω των προσωπικών λογαριασμών των ανέργων, αφού προηγηθεί η χορήγηση κλειδάριθμου για την είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
Με τον κωδικό του, μπορεί ο κάθε εγγεγραμμένος στον Οργανισμό άνεργος, να μπει στο προφίλ του και να κάνει ηλεκτρονικά την ανανέωση.
Η νέα ρύθμιση αφορά σε περίπου 800.000 ανέργους, οι οποίοι ως τώρα έπρεπε να προσέρχονται στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ για να γίνει η ανανέωση της κάρτας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η επιλογή εμφανίζεται στο προσωπικό τους προφίλ για επτά ημέρες πριν τη λήξη της κάρτας.


ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Η Πωγωνιανή τίμησε δύο από τα πιο δραστήρια τέκνα της

Με μια απλή και ταπεινή, αλλά και ζεστή τελετή πραγματοποιήθηκε προχθές η βράβευση των Κων/νου Κωστούλα και Νίκου Υφαντή (και οι δύο από ετών τακτικοί συνεργάτες του «Π.Λ») στην Πωγωνιανή από τον φιλεκπαιδευτικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογό της  «Η Πρόοδος». Η βράβευση έγινε στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που φιλοξενεί τα έργα των Σταυροσκιαδιτών καλλιτεχνών Γιάννη και Νίκου Κολέφα.

Καλή χρονιά!!


Καλή χρονιά!!
Χρόνια Πολλά!!!