Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Με τον Μπάμπη Νταλάκα στο τιμόνι συνεχίζει ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά

Ο προπονητής κ. Μπάμπης Νταλάκας γνωστοποίησε την απόφαση του να παραμείνει τελικά στο τιμόνι του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά.
Ο τεχνικός της ομάδας του Αγροτικού Αστέρα είχε προαναγγείλει την αποχώρηση του μετά το ματς με την Κόντσικα, ωστόσο μεταπείστηκε από τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές.
Η νέα δήλωση Μπάμπη Νταλάκα:
«Σήμερα, μετά την προπόνηση, ανακοίνωσα στους ποδοσφαιριστές και στη διοίκηση της απόφασή μου να αποχωρήσω από το τιμόνι της ομάδας του Παρακαλάμου.
Ήταν μια συνάντηση με έντονα συναισθήματα.
Αυτό όμως που διαπίστωσα ήταν η θέληση των ποδοσφαιριστών και της διοίκησης να συνεχιστεί η συνεργασία μας.

Επίσης, είδα και τεράστιο ενδιαφέρον από άτομα που κατάγονται από το χωριό να αγκαλιάσουν την ομάδα. Δεδομένου του ότι έχω χρέος απέναντι στους ποδοσφαιριστές που με έχουν εμπιστευτεί από την αρχή του πρωταθλήματος ανακαλώ την παραίτησή μου και συνεχίζω δυναμικά στον πάγκο της ομάδας».

Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (κύπελλο)

Με Δώνη στους "16" του Κυπέλλου

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε στον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ευόσμου τον Αγροτικό Αστέρα με 1-0  για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Κύπελλο Ελλάδας.
Ο ΠΑΣ είχε την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.
Το γκολ ήρθε στο 40'.
Ο Ακόστα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Δώνης σηκώθηκε αφύλαχτος και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Με την νίκη του αυτή «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αγροτικός Αστέρας (Νεντίδης): Γιακουμής, Κουκόλης, Χατζής, Βαφέας, Πάτο, Τριανταφυλλάκος, Τεγούσης (59′ Τάι), Ουνγιαλίδης, Δεινόπαπας (46′ Αργυρίου), Γκέσιος (82′ Θεοδωρίδης), Φιλίπε.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μαυροπάνος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Καρανίκας (79′ Μπουκουβάλας), Γαρουφαλιάς, Δώνης, Νικολιάς, Ακόστα, Μαμπουλού, Βιντάλ (87′ Μασούρας).

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η Έκθεση Παραδοσιακών τροφίμων και ποτών «Ομογένεια 2016» στο Μόναχο της Γερμανίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η Έκθεση Παραδοσιακών τροφίμων και ποτών «Ομογένεια 2016» στο Μόναχο της Γερμανίας.
Στην έκθεση είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο γερμανικό κοινό 21 Ηπειρώτες επιχειρηματίες.
Στην έκθεση έδωσε το παρόν και παρουσίασε τα προϊόντα όπως το «Μικρό Κτήμα Κουκουλάρη», το «Μικρό Μελισσοκομείο Κουκουλάρη» αλλά και την «Ορεινή γη» που παράγει ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Στέλιος Κουκουλάρης στην Πωγωνιανή.

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε το χορευτικό της Ηπειρωτικής Κοινότητας του Μονάχου με παραδοσιακές φορεσιές. 

Γιορτή τσίπουρου (ζωντανή απόσταξη) και ηπειρώτικης πίτας, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κορωπίου, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 21:00, στα γραφεία του, Ανδριανού 111, Κορωπί


Ανακοίνωση Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 21.00', στα γραφεία του, Ανδριανού 111, Κορωπί, διοργανώνεται γιορτή τσίπουρου, με ζωντανή απόσταξη και ηπειρώτικης πίτας, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κορωπίου, με συμμετοχή 5 ευρώ ανά άτομο. Εκτός του τσίπουρου και τις ηπειρώτικες πίτες, προσφέρονται δωρεάν άφθονο κρασί και ηπειρώτικα εδέσματα, αλλά και πολλοί μεζέδες.
Σας περιμένουμε να περάσουμε ένα όμορφο ηπειρώτικο βράδυ και θα χορέψουμε με την ψυχή μας.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Ηπειρωτών του Κορωπίου

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (28-11-2016) το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Ποιοι το δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Το ανώτατο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης αντιστοιχεί σε 200 ευρώ τον μήνα για έναν ενήλικα και σε 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.

Σε 700.000 συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας θα δοθεί από την 1η Ιανουαρίου 2017 το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), συνολικού ύψους 760 εκατ. ευρώ. 
Το ανώτατο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης αντιστοιχεί σε 200 ευρώ τον μήνα για έναν ενήλικα και σε 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
Το πρόγραμμα συνδυάζει την εισοδηματική ενίσχυση, με τη διασύνδεση με συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά και τις υπηρεσίες ενεργοποίησης των δικαιούχων, με στόχο την επιστροφή στην εργασία και την κοινωνική επανένταξη.
Πρόκειται για ένα προνοιακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Κατά το υπουργείο Εργασίας, ως νοικοκυριά εννοούνται ένα ή περισσότερα άτομα που ζουν κάτω από την ίδια στέγη.
Πιο αναλυτικά:
Α. Εισοδηματική ενίσχυση
Η ενίσχυση αφορά την εξασφάλιση εισοδήματος ή τη συμπλήρωσή του στα νοικοκυριά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Αυτή η ενίσχυση υπολογίζεται αθροιστικά μέχρι τα 200 ευρώ το μήνα για το πρώτο μέλος, μέχρι 100 ευρώ το μήνα για κάθε επιπλέον ενήλικο και μέχρι 50 ευρώ το μήνα για κάθε ανήλικο.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 41χρονη για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

Η σύλληψή της πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας, κατά την οποία είχαν συλληφθεί χθες, άλλες δύο γυναίκες για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών
Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, έπειτα από τη χθεσινή σύλληψη δύο ημεδαπών γυναικών στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών, για μεταφορά και διακίνηση ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (118) κιλών περίπου, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη μίας ακόμη 41χρονης ημεδαπής, που εμπλέκεται στην υπόθεση (Σχετικό το χθεσινό Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας μας).
Συγκεκριμένα, η 41χρονη συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, διότι όπως προέκυψε προανακριτικά είχε συναποφασίσει και οργανώσει μαζί με τις άλλες δύο κατηγορούμενες, τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Με επιτυχία η εκδήλωση «Τα Μπόλια» της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση»

Η Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση» διοργάνωσε με επιτυχία την εκδήλωση «Τα Μπόλια» την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στα Γραφεία της Αδελφότητας στην Αθήνα.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν από την  Πανηπειρωτική ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Κωνής, τα μέλη κ. Κώστας Ζηκόπουλος και κα Ελευθερία  Σιαμέτη, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότης Δημήτρης, πολλά μέλη και  φίλοι του Συλλόγου. 




Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, μετά τη χθεσινή σύλληψη στο Ελεύθερο Κόνιτσας δύο ημεδαπών για υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών

Βρέθηκε και κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, στο σπίτι των συλληφθέντων σε περιοχή της Αττικής, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (2.318) γραμμαρίων, ένα πιστόλι replica και (32) ναρκωτικά χάπια
Σε συνέχεια του χθεσινού (28.11.2016) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη στο Ελεύθερο Κόνιτσας δύο ημεδαπών, ενός 56χρονου άνδρα και μίας 84χρονης γυναίκας, για εισαγωγή στη χώρα, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ανακοινώνεται ότι:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα, χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άνω Λιοσίων Αττικής, στο σπίτι των δύο συλληφθέντων στα Άνω Λιόσια Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
είκοσι οκτώ ανισοβαρείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (2.318) γραμμαρίων
ένα πιστόλι replica, με δεκαπέντε μεταλλικά σφαιρίδια και τέσσερις αμπούλες αερίου
τριάντα δύο ναρκωτικά χάπια
ένα πτυσσόμενο σιδερένιο γκλοπ
ένα πτυσσόμενο στιλέτο
ένα μηχανισμό εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι)
το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Περιστέρι Πωγωνίου: Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια μνημείου, αφιερωμένο στον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Τσοκώνα

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Πωγωνίου στην 2η είσοδο του Περιστερίου Πωγωνίου, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που είναι αφιερωμένο στον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Τσοκώνα.
Το μνημείο στήθηκε στον χώρο που άφησε την τελευταία του πνοή όταν χτυπήθηκε από ιταλικά αεροπλάνα την 25η Νοέμβρη 1940.


 

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τσοκώνας γεννήθηκε στο Δελβινάκι 5 Μαΐου 1913.
Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Χάλκης, χειροτονήθηκε Αρχιμανδρίτης από το Μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα και κατατάχθηκε υπολοχαγός στο 40ό Σύνταγμα Ευζώνων Άρτας.
Στις 25 Νοεμβρίου 1940 Ιταλικά αεροπλάνα του αφαίρεσαν τη ζωή καθώς πήγαινε να λειτουργήσει στο Μοναστήρι της Μέγγουλης.
Τον βρήκαν κάτω από «τη γκορτσιά του Γκαραβέλη», να κρατάει το σταυρό στο λαιμό του. Μετέφεραν και έθαψαν τη σωρό του στον περίβολο του Μοναστηριού.
Τα επόμενα χρόνια τα παιδιά τραγουδούσαν το τραγούδι «Για σήκω, σήκω Δέσποτα…», άναβαν ένα κερί στον τόπο του και έφευγαν να πουν τα κάλαντα του Λαζάρου.
Μετά 3 χρόνια έγινε εκταφή και διακομοιδή των οστών του στον Δελβινάκι, όπου βρίσκονται σήμερα.
Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τσοκώνας συγκαταλέγεται στους ήρωες του ΄40.
Αποτελεί πρότυπο πίστης και πατριωτισμού γιατί κρατούσε γιατί μαζί με το σταυρό και το όπλο.

H Αδελφότητα Μαυρονοριτών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Κεφαλοχωρίου (Γλούστα) Θεσπρωτίας, διοργανώνουν εκδήλωση, για τα 150 χρόνια, από τον εκπρατρισμό των προγόνων, από τη Γλούστα Θεσπρωτίας στο παλαιό Μαυρονόρος Ιωαννίνων, τη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, Γερανίου 44, 5ος όροφος, Ομόνοια

Συνάντηση, αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων κ. Γιάννη Σεντελέ, με τα Προεδρεία των Αδελφοτήτων των χωριών που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου

Φώτο: Κώστα Μπατσή
Τη Κυριακή το πρωί 27 Νοεμβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών στην Αθήνα, έγινε συνάντηση, αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, με τα Προεδρεία των Αδελφοτήτων των χωριών που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου.
Στη συνάντηση αυτή εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας παρέστησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Δόσης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Β' Αντιπρόεδρος Κώστας Ζηκόπουλος, ο Έφορος Τύπου Αντώνης Κοντός και τα μέλη του Δ.Σ. Ελευθερία Σιαμέτη και Μαίρη Καραγιώργου. Πολυμελής αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Λαναρά, εκπροσώπησαν την Ομοσπονδία Αποδήμων Τζουμερκιωτών.
Φώτο: Κώστα Μπατσή

Οι παρευρισκόμενοι απόδημου, που μίλησαν, εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους, για τη περιοχή των Βορείων Τζουμέρκων και κατέθεσαν εποικοδομητικές προτάσεις για τα χωριά τους και την ανάπτυξη της περιοχής. Ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές και οι παρευρισκόμενοι Αντιδήμαρχοι του, κατέθεσαν πλήρη απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας τους και προϋπολογισμό-προγραμματισμό δράσεων, για το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι του τέλους του 2019, που ολοκληρώνεται η θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός για κατοχή κοκαΐνης


Συνελήφθη, χθες (27-11-2016) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή κοκαΐνης.
Ειδικότερα, ο 29χρονος συνελήφθη διότι μετά από έρευνα που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε καθώς και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
τέσσερα φιξάκια με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (6,6) γραμμαρίων, οι οποίες ήταν κρυμμένες στην καμπίνα του αυτοκινήτου
διάφορα αντικείμενα με υπολείμματα λευκής σκόνης, άγνωστης χημικής σύστασης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

«Ο παραδοσιακός χορός στην εκπαίδευση». Το βιβλίο της Ηπειρώτισσας εκπαιδευτικού Ελευθερίας Γκαρτζονίκα-Κώτσικα, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 18:30', στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα)

«Ο παραδοσιακός χορός στην εκπαίδευση». Το βιβλίο της Ηπειρώτισσας εκπαιδευτικού Ελευθερίας Γκαρτζονίκα-Κώτσικα, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 18:30', στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα).