Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΜRB: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 4%

Οι εξαμηνιαίες Τάσεις της ΜRB, δίνουν προβάδισμα 4% στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, και φέρνουν στην τρίτη θέση το Ποτάμι και μόλις στην έκτη τη Χρυσή Αυγή!
Ταυτόχρονα, η καθαρή πλειοψηφία των πολιτών (59,3%) λέει «Όχι» σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 36,8% απαντά «Ναι».
Ειδικότερα:
ΣΥΡΙΖΑ: 24,3%
ΝΔ: 20,3%
Ποτάμι: 6%
ΠΑΣΟΚ: 5,2%
ΚΚΕ: 5,1%
Χρυσή Αυγή: 5%
ΑΝΕΛ: 3%

Επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Γενική Γραμματέα Βίκυ Ευταξά

Τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (15/12/2014) η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την επίσκεψή της στα Ιωάννινα.
Η κα Μπακογιάννη συνοδευόμενη από τον Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, τοπικά στελέχη του κόμματος και συνεργάτες του γραφείου της, επισκέφθηκε την κα Ευταξά στο γραφείο της και αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά ζητήματα όπως αυτό της κοινής προσπάθειας όλων για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Κυβέρνηση για την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

O Σύνδεσμος Ηπειρωτών Νοτίων Προαστίων ''Ο Ρόβας'' διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου, εκδήλωση φόρου τιμής για τους Ηπειρώτες Εθνικούς, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί η μοναδική προσφορά των Ηπειρωτών Ευεργετών στη χώρας μας. 
Ηπειρωτική Ευεργεσία - Ένα αγαθό υψίστης σημασίας
Όσο ξερό και άγονο είναι το έδαφος της Ηπείρου τόσο πλούσιο φύτρωσε και ευτυχώς εξακολουθεί να φυτρώνει το δέντρο της ευεργεσίας.

Οι Ηπειρώτες είναι οι μεγαλύτεροι ευεργέτες του έθνους. Οι πλούσιες δωρεές τους υπήρξαν καταλυτικές για τη μόρφωση, τον πολιτισμό, τη διαπαιδαγώγηση, την απελευθέρωση της Ελλάδας και την κοινωνικοοικονομική της ανόρθωση. Ιδιαίτερα κατά τη σκληρή εποχή  της  Τουρκοκρατίας, οι προσφορές και τα έργα τους είχαν ξεχωριστή   και αποφασιστική σημασία.


Πολυαρχιερατικὸ Μνημόσυνο Μητροπολίτου Κονίτσης Σεβαστιανοῦ, γιὰ τὴν συμπλήρωση 20 χρόνων ἀπὸ τὴν κοίμησή του στὴν Κόνιτσα

Αντιδράσεις για τη μεταφορά του ΕΚΑΒ Δολιανών στο Καλπάκι

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Βασίλη Παπαδιώτη. Σε κοινή ανακοίνωση το Τοπικό Συμβούλιο Δολιανών, η Αδελφότητα Δολιανιτών, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Δολιανών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο ΑΣΜΕΚ Δολιανών κάνουν λόγο για «προφάσεις εν αμαρτίαις του κ. Παπαδιώτη» και ζητούν από τη Δημοτική Αρχή και τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Πωγωνίου να πάρουν άμεσα και δημόσια θέση.
Μεταξύ άλλων, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι «τα Δολιανά είναι το σχολικό κέντρο του Δήμου Πωγωνίου (52 μαθητές στο Γυμνάσιο και 86 στο Λύκειο), και εκτιμούμε ότι τα παιδιά όλων μας αξίζουν αυξημένης προστασίας.  Ο σταθμός του ΕΚΑΒ Δολιανών  από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα στεγάζεται σε εγκαταστάσεις που έχουν διατεθεί δωρεάν από την Ιερά Μητρόπολη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, ενώ όλοι οι φορείς του χωριού έχουν ανταποκριθεί  εθελοντικά σε κάλυψη υλικοτεχνικής υποδομής και οποιασδήποτε ανάγκης έχει προκύψει.

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Όχι στην υπονόμευση του τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών

                                               
Δολιανά 15/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ  ΔΟΛΙΑΝΩΝ
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις δηλώσεις από τον Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Βασίλη Παπαδιώτη για αλλαγή έδρας του Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών στο Καλπάκι, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι εμείς και η Παράταξή μας από την αρχή της ίδρυσής του, είχαμε και έχουμε σταθερή θέση και άποψη, πάντοτε στηρίζοντας τόσο την Δομή, όσο και τους  εργαζόμενους  στον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την παροχή υπηρεσιών  προνοσοκομειακής φροντίδας.
Η προσφορά του Τομέα ΕΚΑΒ στο Πωγώνι και στην ευρύτερη περιοχή είναι σημαντική, ουσιαστική και  άμεση, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους, αρκεί κανείς να ρωτήσει τους κατοίκους και τους δημότες. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η απόφαση για την ίδρυσή του ήταν σωστή και δικαιώνουν καθημερινά όλους όσους είχαν την πρωτοβουλία της απόφασης.
Το να προσπαθεί κανείς να πείσει ότι η αλλαγή έδρας και η εγκατάστασή του στο Καλπάκι θα δώσει άλλες δυνατότητες στον Τομέα του ΕΚΑΒ,  δείχνει ξεκάθαρα ότι  υπάρχει  σκοπιμότητα και  παρασκήνιο  που όμως δεν έχουν  καμία σχέση με την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά υποκρύπτουν άλλους στόχους. 
Η έδρα του Τομέα στα Δολιανά δεν δημιουργεί κανένα απολύτως ζήτημα λειτουργικότητας ή μείωση της αποτελεσματικότητάς του. Αντιθέτως η αποκέντρωση των υπηρεσιών, η στελέχωση  και η συνεχής διεύρυνση των δυνατοτήτων τους είναι η αναγκαιότητα της σύγχρονης διοίκησης.
Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα και προς πάσα κατεύθυνση ότι στηρίζουμε τις δίκαιες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και  φορέων της Τ.Κ.  Δολιανών
Στηρίζουμε τον Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών και τον ρόλο που επιτελεί, και δεν πρέπει να υπάρχουν θολές θέσεις από κανέναν που υπονομεύουν την αξιοπιστία του,
Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία προς την ενίσχυση των υγειονομικών δομών του Δήμου,
 Αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης του προσωπικού και μείωσης της αποτελεσματικότητας  του Τομέα,
Αντιστεκόμαστε σε όλα τα φαινόμενα αποδόμησης του κοινωνικού κράτους από την Πολιτεία στα χωριά μας και την αύξηση του αισθήματος της ανασφάλειας που γεννούν τέτοιες πολιτικές,
Στο πλαίσιο αυτό,  επειδή η Παράταξή μας θεωρεί ότι το ζήτημα του ΕΚΑΒ είναι υψίστης σημασίας για την περιοχή, είναι θέμα που αγγίζει όλους μας άρα θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους,   θα ζητήσει άμεσα, με έγγραφό της,  την σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου έτσι ώστε η Δημοτική Αρχή να λάβει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε  πολιτικές που υπονομεύουν την καθημερινότητά μας, σε αντιλήψεις  που αποδυναμώνουν το Πωγώνι.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης  &
Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Γιάννης Ντόντης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Διεξαγωγή θεωρητικών εξετάσεων απόκτησης αδειών εγκαταστατών εγκαταστάσεων καύσης



Το τμήμα Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι η διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων, για τους υποψηφίους απόκτησης αδειών εγκαταστατών εγκαταστάσεων καύσης κ.κ. Μεντή Κωνσταντίνο και κ. Μόσχο Χρήστο πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 15.00, στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Παρακαλούνται οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει ή θα καταθέσουν τόσο τις σχετικές αιτήσεις όσο και τα σχετικά παράβολα εξετάσεων, να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους στις πρακτικές εξετάσεις που έπονται. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στα Τμήματα Επαγγέλματος των Διευθύνσεων Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου (Ταχ. δ/νση: Πλ. Πύρρου 1Α, ΤΚ 45211, Ιωάννινα/ Αμβρακίας 23, ΤΚ 47100, Άρτα/ Σπηλιάδου 8, ΤΚ 48100, Πρέβεζα/ Π. Τσαλδάρη 18, ΤΚ 46100, Ηγουμενίτσα, Τηλ.: 2651364163, 2681363115, 2682360247, 2665099971, Τηλεομοιοτυπία: 2651027965, 2681075505,2682360249, 2665360174, Δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: g.gkatzianis@php.gov.gr, ladavou@peartas.gov.gr,  a.katsaiti@php.gov.gr, i.spiropoulos@php.gov.gr). Αρμόδιοι υπάλληλοι για την διεξαγωγή των εξετάσεων είναι οι κ.κ. Γεώργιος Γκατζιάνης και κ. Χρήστος Γεωργούλας (γραφείο 146, Περιφέρεια Ηπείρου, τηλ.: 2651364163).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων, παρουσιάζει την θεατρικομουσικοχορευτική παράσταση ''Χριστούγεννα στην Ήπειρο, μιά φορά κι ένα καιρό...'', το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 20:00, στο κινηματοθέατρο ''Μαρία- Έλενα'', Αγίας Παρασκευής 40, Ανάκασα, Άγιοι Ανάργυροι

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων, παρουσιάζει την θεατρικομουσικοχορευτική παράσταση ''Χριστούγεννα στην Ήπειρο, μια φορά κι ένα καιρό...'', το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 20:00, στο κινηματοθέατρο ''Μαρία- Έλενα'', Αγίας Παρασκευής 40, Ανάκασα, Άγιοι Ανάργυροι.

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων, το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, ώρα 20:30, το κέντρο Πύλης Μέγαρο στα Τρίκαλα


Το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων στο κέντρο Πύλης Μέγαρο με την ανεπανάληπτη ορχήστρα του καταξιωμένου καλλιτέχνη και καθηγητή μουσικής Κώστα Βέρδη στο κλαρίνο, του Νίκου Δάσκαλου στο τραγούδι και άλλων γνωστών καλλιτεχνών.
Πληροφορίες στην Πρόεδρο του Συλλόγου κα Χύτα Νίκη: 6937385053 και
Γ. Γραμματέα κα Οικονόμου Αθηνά: 6978948775
Ας πάρουμε μια γεύση στο link που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=EXiX2lE05Hs

Ξαναπαραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ....

Σας ενημερώνω ότι υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για να πολιτευθώ στο νομό Λέσβου.


Δ.Παπαγιαννίδης


ΠΗΓΗ : http://www.lesvosnews.net

«Ψαλίδι» 8% στις επικουρικές συντάξεις

Έγγραφο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης προβλέπει μειώσεις 376 εκατ. ευρώ για το 2014

Ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που αφορά πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχους, οι οποίοι είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν τη νέα χρονιά, απώλειες της τάξης του 8%.
Εισηγητική έκθεση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, που παρουσίασε το
Mega στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, προβλέπει μειώσεις 376 εκατ. ευρώ στις συντάξεις για το 2014, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου 4052/2012 περί ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία.
Για να καλυφθεί το ποσό αυτό θα πρέπει να υπολογίζουμε μειώσεις 7-8%.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι κανένας από την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο δεν έχει αποκλείσει να υπάρξει νέος γύρος μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Σταύρος Καλογιάννης: Να διερευνηθεί η ένταξη του έργου Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά στο «πακέτο Γιούνκερ»

Το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στο «πακέτο Γιούνκερ» για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής οικονομίας, έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο Σταύρος Καλογιάννης.
Ειδικότερα, στην Ερώτησή του (υπ’ αρ. πρωτ. 5425/588/2014) προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών, ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρει:
«Στην Ευρώπη συζητείται και προετοιμάζεται το νέο «πακέτο Γιούνκερ», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 300 δις ευρώ, για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, το οποίο θα ανακοινωθεί πριν τα Χριστούγεννα.
Η κατανομή των προτάσεων για επενδύσεις προβλέπει ποσοστό 29% του προϋπολογισμού για τον τομέα της ενέργειας, 20% για την καινοτομία και ψηφιακή τεχνολογία, 15% για τουρισμό, εκπαίδευση και μικρότερο ποσοστό για άλλους κλάδους.