Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Παρακάλαμος: Σε κλίμα κατάνυξης η περιφορά του Επιταφίου

Φωτό: Jojo Monegaskou
Πλήθος πιστών συνόδεψε  στην περιφορά του Επιταφίου, στην κεντρική αγορά του χωριού  το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Μεγάλη Παρασκευή στη Ρεπετίστα Πωγωνίου

Συνάντηση των συγχωριανών μετά την αποκαθήλωση.

Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Πασχαλινό μήνυμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,  φίλοι επισκέπτες της Ηπείρου
Αξιωνόμαστε να γιορτάσουμε και φέτος την κορυφαία γιορτή του Χριστιανισμού, το Άγιον Πάσχα.
Το Αναστάσιμο μήνυμα είναι διαχρονικό, πάντα επίκαιρο και  ελπιδοφόρο. 
Σημαίνει το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή.
Η Ανάσταση του Χριστού αποτελεί όμως και το στήριγμά μας, η καταφυγή μας στις εφήμερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είτε ατομικά, είτε συλλογικά.
Δυστυχώς σήμερα, η ζωή των περισσότερων συμπολιτών μας δυσχεραίνεται καθημερινά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που συνεχίζεται και εμβαθύνεται, συμπαρασύροντας ολοένα και περισσότερους κλάδους.
Η Περιφέρειά μας, η Ήπειρος, δεν έμεινε έξω από το "χορό". Κάθε άλλο. Δοκιμάζεται, ζει το δικό της "Γολγοθά".  
Σήμερα έχουμε στραμμένο το νου και την έγνοια μας, στους ανέργους, στους αδικημένους από την κοινωνία και προς εκείνους  στους οποίους η  ζωή δεν στάθηκε γενναιόδωρη.
Τους καλούμε να αντλήσουν πίστη από το Αναστάσιμο μήνυμα. Να έχουν πάντα υπόψη τους, ότι τα Πάθη, τη Σταύρωση, ακολουθεί η Ανάσταση. Να μην τους εγκαταλείπει ποτέ η υπομονή, η ελπίδα, η αισιοδοξία.
Το Πάσχα είναι η κατ΄ εξοχή γιορτή της Αγάπης. Αυτήν την Αγάπη καλούμαστε όλοι να τη μετουσιώνουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική αλληλεγγύη, όχι μόνο την εορταστική περίοδο που διανύουμε, αλλά σε  όλη τη  διάρκεια του χρόνου.
Ευχόμαστε  η Ανάσταση  να αποτελέσει την απαρχή της ποθούμενης αναγέννησης της πατρίδας μας.
Να φωτίζει τις καρδιές μας, να μας δίνει δύναμη στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης.
Να μας οπλίζει με αισιοδοξία και να μας χαρίζει υγεία.

Καλή Ανάσταση. Καλό Πάσχα. Χρόνια Πολλά.

Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μετά τη σύλληψη 53χρονου ημεδαπού στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, για κατοχή κοκαΐνης

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη σε αυτοκίνητο του δράστη, άλλες τρεις συσκευασίες με κοκαΐνη, βάρους (31,04) γραμμαρίων, τις οποίες προόριζε για διακίνηση
Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σχετικά με κατοχής κοκαΐνης και τη σύλληψη 53χρονου ημεδαπού, η οποία έλαβε χώρα προχθές (12-04-2017) αργά το βράδυ στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας (σχετικό το χθεσινό Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας), ανακοινώνεται ότι:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του δράστη, όπου βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη (κάτω από τον προφυλακτήρα, σε σημείο του αμαξώματος), άλλες τρεις συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (31,04) γραμμαρίων.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Παρακάλαμος: Μεγάλη Παρασκευή ο στολισμός του Επιταφίου



Φωτό: Jojo Monegaskou
Μεγάλη Παρασκευή ο στολισμός  του Επιταφίου στον Άγιο Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Αναστάσιμες ευχές από τη Κιβωτό του Κόσμου Ηπείρου

Αγαπητοί φίλοι και συμπαραστάτες,
Ο πατέρας Αντώνιος και τα παιδιά μας που μεγαλώνουν στην ζεστή και γεμάτη αγάπη οικογένεια της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου, σας εύχονται Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!!!
Σας επισυνάπτουμε τις ευχετήριες κάρτες που έχουν σχεδιάσει με πολλή αγάπη και μεράκι τα παιδιά μας, οι οποίες περιλαμβάνουν το μήνυμα του πατρός Αντωνίου για την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Με εκτίμηση,

Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου

Βασίλης Τσίρκας: Ευχές για το Πάσχα


Μπίκας Κωνσταντίνος: Ευχές για το Πάσχα

Εύχομαι σε όλους τους συγχωριανούς το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.
Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα, Χρόνια πολλά.                       

Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Παρακαλάμου


Μπίκας Κωνσταντίνος

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ευχές για το Άγιο Πάσχα


Το ΔΣ του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
Το Άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας, υγεία και ευημερία.

Νέα Κερασούντα Πρέβεζας: Τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή την Τετάρτη 19 Απριλίου

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Ηπείρου για τη δημιουργία δικτύου φορητών αυτόματων απινιδωτών στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, την Τετάρτη 19 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Κερασούντας.
Ο απινιδωτής είναι χορηγία του κ. Χασίδη Χρήστου, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζηρού.
Τις ευχαριστίες τους προς τους χορηγούς αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, εκφράζουν η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, τονίζοντας πως: 

“Πρόκειται για μια τεράστια προσφορά εκ μέρους τους που συμπαραστάθηκαν σε αυτή την προσπάθεια. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε, μόνο με δράσεις αλληλεγγύης μπορούμε να κρατήσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο”.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (18-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (19-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (20-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (21-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (22-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.