Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 30 Απριλίου, ώρα 19:00


Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  τη  Δευτέρα   30   Απριλίου   2018   και ώρα  19.00  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ  -  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ].

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.      Έγκριση  3ης  αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2018.
2.      Έγκριση  2ης  κατανομής ΣΑΤΑ έτους 2018.
3.      Αποδοχή επιχ/σης από ΥΠ.ΕΣ και κατανομή, για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας έτους 2018.
4.      Περί αποδοχής συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου στο πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», για την προμήθεια μηχανημάτων έργων, οχημάτων και συνοδευτικού υλικού.
5.      Περί αποδοχής συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου στο πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», για την  Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων  χώρων και λοιπές δράσεις.
6.      Περί αποδοχής συμμετοχής του Δήμου Πωγωνίου στο πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», για την προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της χώρας.
7.      Έγκριση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου «Παροχή υπηρεσιών για την σύνταξη κανονισμού Περιβαλλοντικής Διαχείρισης δικτύου   «Αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ Παρακαλάμου  Δήμου Άνω Καλαμά»  (νυν Πωγωνίου)».
8.  Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.
9.      Επί αιτήσεως  Νικολού Ιωάννη Τ.Κ. Βήσανης, για παράταση μίσθωσης Δημοτικού καταστήματος.
10.    Έγκριση λύσης μίσθωσης  ακινήτου στα Ιωάννινα [Γραφείο Αραβαντινού] – έγκριση νέας δημοπράτησης.
11.    Έγκριση δημοπράτησης Δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Λίμνης [για σταβλικές εγκαταστάσεις].
12.    Έγκριση χορήγησης  2ης παράτασης περαίωσης  του έργου: «Αποκατάσταση  οδών Τ.Κ. Κάτω Μεροπής , Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη – εντός οικισμού.».
13.    Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Αποκατάσταση οδού προς εξωκλήσι Αγ. Αναργύρων Τ.Κ. Κουκλιών.
14.    Έγκριση μελέτης: «Ύδρευση – Αποχέτευση Δήμου Πωγωνίου» - έγκριση εκτέλεσης του έργου – έγκριση τρόπου ανάδειξης αναδόχου.
15.    Καθορισμός αμοιβής Δικηγόρων, σχετικά με άσκηση έφεσης στο Εφετείο Μονομελές Ιωαννίνων κατά της 48/2018 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, που εκδόθηκε επί της από 16-9-2009 αγωγής που άσκησε ο ΑΣΜΕΚ Δολιανών κατά του Δήμου και διεκδικεί τα ακίνητα στη θέση «Γαλατάδες» Τ.Κ. Δολιανών.
16.    Διαγραφή τελών ύδρευσης  Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου.
17.    Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2018 Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου.
18.    Έγκριση χρηματοδότησης έτους 2018 Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου.
19.    Έγκριση 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2018 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου.
20.    Έγκριση καθορισμού καταβολής εξόδων παράστασης Προέδρου – Αντιπροέδρου & μελών Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν περίπου δύο κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (22-04-2018) το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από περιπολούντες αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 22χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ αναζητείται αλλοδαπός συνεργός του.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος, ο οποίος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, εμπλέκεται στη διακίνηση δύο δεμάτων με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2) κιλών και (46) γραμμαρίων, την οποία θα προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας.
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, η δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Επίσκεψη Γιάννη Στέφου στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος επισκέφθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Μήτση και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Δημήτριο Δημητρίου, κ. Χριστόδουλο Παπαρούση και κ. Σπύρο Μπέκα.
Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τον βουλευτή για την κατάσταση που εμφανίζει η επιχειρηματικότητα στο νομό, ενώ έκαναν αναφορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε μια αισιόδοξη εξέλιξη, καθώς για το πρώτο δίμηνο του 2018 το ισοζύγιο ενάρξεων και παύσεων επιχειρήσεων στο νομό είναι θετικό. Το παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο συντριπτικός αριθμός του κλεισίματος επιχειρήσεων επήλθε λόγω συνταξιοδότησης, αποτυπώνει την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που αντιμετώπιζε η επιχειρηματικότητα τα προηγούμενα χρόνια. Οι προοπτικές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και, συνεπώς, της αύξησης των θέσεων εργασίας είναι καλές.
Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτυχία των διαφόρων προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ, όπου, όπως σημείωσαν οι ιθύνοντες του Οικονομικού Επιμελητηρίου, η απορροφητικότητα είναι αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν. Προγράμματα που απευθύνονται σε νέους πτυχιούχους, νέους αγρότες, τουριστικά προγράμματα και το εξοικονομώ κατ’ οίκον είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και αξιολογούνται ως πολύ επιτυχημένα στην ικανοποίηση των στόχων τους, ιδιαίτερα ως προς την αρωγή σε μεγάλη μερίδα επιχειρηματιών.

Κίνηση Καθαρός Καλαμάς: Εκτενείς επεμβάσεις στην παραποτάμια βλάστηση και κυρίως σε υγιή αλλά και πιθανώς ασθενή δέντρα πλατάνου στον Γορμό στον Παρακάλαμο


Αναφορά στο Δασαρχείο Ιωαννίνων καθώς η αποψίλωση συνεχίζεται…

Σας αναφέρουμε ότι στην περιοχή Παρακαλάμου κοντά στην παλιά γέφυρα του Γορμού και ημέρα Τρίτη 17/4/2018 καταγράφηκαν από μέλη του συλλόγου μας εκτενείς επεμβάσεις στην παραποτάμια βλάστηση και κυρίως σε υγιή αλλά και πιθανώς ασθενή δέντρα πλατάνου στις όχθες των ρεμάτων /στραγγιστικών καναλιών. Δεδομένου ότι όπως είναι γνωστό η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου μεταφέρεται με τα εργαλεία κοπής ανησυχούμε πολύ αναφορικά με την ραγδαία εξάπλωση της ασθένειας κατά μήκος του ποταμού. 
Ως εκ τούτου παρακαλούμε, εάν είναι δυνατόν να κάνετε αυτοψία στην θέση αυτή και μας ενημερώσετε σχετικά καθώς και γιατί υλοποιούνται αυτά τα έργα, εάν είναι νόμιμα, σε ποιόν ανήκουν τα ξυλώδη προϊόντα και εάν από την πώλησή τους υπάρχει κάποιο οικονομικό όφελος για την τοπική κοινωνία καθώς και γιατί επιλέχθηκε η εποχή αυτή (αντί του χειμώνα) για τις απαραίτητες αυτές (εάν κρίνονται τέτοιες) επεμβάσεις που είναι εποχή αναπαραγωγής για την πανίδα της περιοχής…

Σας επισυνάπτουμε τις φωτογραφίες που δείχνουν πως τα δέντρα που κόβονται βρίσκονται δίπλα στο ποτάμι κι όχι μόνο στα στραγγιστικά κανάλια. Επίσης σας γνωστοποιούμε πως οι εργασίες προχωρούν και εξαπλώνονται στην περιοχή.
Τέλος, παρόλο που δεν είμαστε ενάντιοι στην ορθολογική διαχείριση της δενδρώδους βλάστησης αλλά και δεδομένου ότι η παρόχθια βλάστηση είναι σημαντική για την συγκράτηση των εδαφών, των φερτών υλικών και των πλημμυρικών φαινομένων των ποταμών, ενώ ειδικότερα η υδροχαρής βλάστηση εντός πεδινών περιοχών προστατεύει με την σκίαση τις γύρω καλλιέργειες από τις απότομες μεταβολές των θερμοκρασιών, αλλά και την αιολική διάβρωση και αποτελεί σημαντικό ενδιαίτημα για την βιοποικιλότητα των αγροτικών περιοχών που αυτήν την εποχή βρίσκει εδώ ασφαλές καταφύγιο, παρακαλούμε να μας αναφέρεται βάση ποιας μελέτης υλοποιούνται τα παραπάνω έργα καθώς και εάν έχει υπολογιστεί το κόστος και το όφελος από αυτές τις επεμβάσεις στην τοπική οικονομία.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
ο Πρόεδρος                           η Γ. Γραμματέας

Μίτσης Παναγιώτης               Τόλη Βαρβάρα

Απομακρύνθηκε από το Δελβινάκι το παλαιό οίκημα της δασικής υπηρεσίας


Με πρωτοβουλία του Αντιδήμαρχου Πωγωνίου κ. Νικόλαου Γαλίτση, απομακρύνθηκε  από το Δελβινάκι το παλαιό οίκημα της δασικής υπηρεσίας.
Το παλιό ξύλινο κτίριο του Δασαρχείου ήταν σε «κακή» κατάσταση και είχε γίνει εστία μόλυνσης, με πολλούς κινδύνους στην πλατεία του Δελβινακίου.

Αφιέρωμα στον Κώστα Κρυστάλη, επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη γέννηση του, διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης


Τo τραγούδι της ξενιτιάς.
Αναθεμά σε, ξενιτιά, με τα φαρμάκια πόχεις!..
Θα πάρω έναν ανήφορο να βγω σε κορφοβούνι,
να βρω κλαράκι φουντωτό και ριζιμιό λιθάρι,
να βρω και μια κρυόβρυση, να ξαπλωθώ στον ίσκιο,
να πιω νερό να δροσισθώ να πάρω λίγη ανάσα,
ν’ αρχίσω να συλλογισθώ της ξενιτιάς τα πάθη,
να ειπώ τα μαύρα ντέρτια μου και τα παράπονά μου.
‘Ανοιξε θλιβερή καρδιά και πικραμένο αχείλι,
βγάλε κάνα χαμόγελο και πες κάνα τραγούδι.
Τραγούδια αν εχ’ η μαύρη γη, κι ο τάφος χαμογέλια,
έχει και του παιδιού η καρδιά που περπατεί τα ξένα.
Τα ξένα έχουν καημούς πολλούς και καταφρόνια πλήθος!
Στα ξένα δεν ανθίζουνε την άνοιξη τα δέντρα,
και δεν λαλούνε τα πουλιά, ζεστός δε λάμπει ο ήλιος,
δε φυλλουριάζουν τα βουνά, δεν πρασινίζει ο κάμπος,
και δε δροσίζει το νερό, και το ψωμί πικραίνει!
Στα ξένα, ποιος θα σε χαρεί και ποιος θα σε γελάσει;
Πούν’ της μανούλας τα φιλιά, τα χάδια του πατέρα;
Πούναι τα γέλια τ’ αδερφού κ’ η συντροφιά του φίλου;
Πούν’ της αγάπης οι ματιές και τα γλυκά τα λόγια;
Αν αρρωστήσεις, ποιος θαρθεί στην ξενιτιά σιμά σου,
να σε ρωτά τον πόνο σου, τα γιατρικά να δίνει;
στο έρμο σου προσκέφαλο να ξενυχτάει μαζί σου;
Κι αν έρθει μερ’ αγλύκαντη στα ξένα να πεθάνεις,
ποιος θα βρεθεί στο πλάι σου τα μάτια να σου κλείσει;
Ποιος θα σου λούσει το κορμί, ποιος θα σε σαβανώσει;
Στο λειψανό σου ποιος θαρθεί λουλουδια να σε ράνει;
Και ποιος με πόνο θα ριχτεί στο νεκροκρεββατό σου
 για να σε κλάψει; Ποιος θα ειπεί για σένα μοιρολόγι;
Αχ! πως τους θάφτουν, νάξερες, και πως τους παν τους ξένους!..
Χωρίς λιβάνι και κηρί, χωρίς παπά και ψάλτη!
Ανάθεμά σε, ξενιτιά, με τα φαρμάκια πόχεις!..
Πού να τον πω τον πόνο μου, πού να τον απορίξω;
Να τον ειπώ στα τρίστρατα, τον παίρνουν οι διαβάτες,
να τον αφήσω στα κλαριά, τον παίρνουν τ’ αγριοπούλια!..
Κι αν κλάψω, τα φαρμακερά τα δάκρια πού να πέσουν;
Αν πέσουνε στη μαύρη γη, χορτάρι δεν φυτρώνει,
αν πέσουνε στον ποταμό, ο ποταμός θα στύψει,
αν πέσουνε στη θάλασσα, πνίγουνται τα καράβια,
κι αν τα βαστάξω στην καρδιά, με καίν’ με φαρμακώνουν!
Ανάθεμά σε ξενιτια, με τα φαρμάκια πόχεις!
 Στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο ''Μίκης Θεοδωράκης'' στο Δημαρχείο Ελληνικού-Αργυρούπολης και παρουσία των τοπικών αρχών, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, το απόγευμα  η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμή του ποιητή του βουνού και της στάνης Κώστα Κρυστάλλη,  το ποιητή που ύμνησε όσο κανένας άλλος τα λεβέντικα βουνά και τη ζωή της υπαίθρου.
Μία εκδήλωση ποιοτικά πρωτοποριακή, από αυτές που μας έχει συνηθίσει να διοργανώνει η Αδελφότητα  Ηπειρωτών Αργυρούπολης, προσθέτοντας ένα ακόμη θετικό πρόσημο στις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης δύο ημεδαποί, μέλη κυκλώματος, που ενέχονται σε περισσότερες από (30) διακινήσεις αλλοδαπών


Συνελήφθησαν, χθες (21-04-2018) στον Παραπόταμο και στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο μέλη κυκλώματος που ενέχονται σε πληθώρα περιπτώσεων διακινήσεων αλλοδαπών.
Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 44 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράνομης μεταφοράς - προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 40χρονο υπήκοο Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες χθες τα ξημερώματα οργάνωσαν την παράνομη μεταφορά και την περαιτέρω προώθηση στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, πέντε υπηκόων Αλβανίας (ηλικίας 30, 37, 48, 30 και 35 ετών), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο 44χρονος ήταν επιφορτισμένος με τη μεταφορά των αλλοδαπών με Δ.Χ. αυτοκίνητο (ταξί), ιδιοκτησίας του στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας ενώ ο 49χρονος θα φρόντιζε την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, μέσω της έκδοσης εισιτηρίων λεωφορείου.
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας θα αποκόμιζαν από την παραπάνω προώθηση, συνολικά το χρηματικό ποσό των (1500) ευρώ, που θα καταβάλλονταν στον 40χρονο υπήκοο Αλβανίας, μετά την άφιξη των αλλοδαπών στον τελικό τους προορισμό.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι η εν λόγω οργάνωση ενέχεται σε περισσότερες από (30) περιπτώσεις παράνομων διακινήσεων, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας του 44χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Υπογονιμότητα: Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα σε άνδρες και γυναίκες


Τα προβλήματα γονιμότητας είναι πολύ συνηθισμένα και πολλά ζευγάρια παλεύουν με αυτά. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, δεν ήξεραν ότι ο ένας ή και οι δύο είναι υπογόνιμοι. Το έμαθαν μόνο όταν αποφάσισαν να κάνουν οικογένεια.
Γι’ αυτό τον λόγο συνιστάται στα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί, να επισκέπτονται έναν γιατρό εάν δεν επιτευχθεί εγκυμοσύνη μέσα σε ένα χρόνο. Αν όμως η γυναίκα έχει ηλικία πάνω από 35 ετών, θα πρέπει να ζητήσουν ιατρική συμβουλή στους 6 μήνες.
Υπάρχουν, όμως, τυχόν ενδείξεις και συμπτώματα που θα μπορούσαν να προϊδεάσουν νωρίτερα τα ζευγάρια, πολύ πριν αρχίσουν τις προσπάθειες για απόκτηση παιδιών;
Αν και η υπογονιμότητα μπορεί να είναι ανεξήγητη ή να οφείλεται σε δεκάδες παθήσεις και διαταραχές, κάθε μία από τις οποίες έχει τα δικά της συμπτώματα, υπάρχουν μερικά που είναι κοινά σε πολλές από αυτές, απαντά ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ.
Στις γυναίκες
Έτσι, τα ύποπτα συμπτώματα στις γυναίκες είναι:

Κόλλησαν στο μηδέν Αγροτικός Αστέρας και Α.Ε. Πραμάντων

*Στο γήπεδο Παρακαλάμου Αγροτικός Αστέρας και  Α.Ε. Πραμάντων κόλλησαν στο μηδέν για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Μπαρίμης Γεώργιος (Μαντέλλος Κων/νος 86΄), Τάσσος Παναγιώτης, Ζόta Romeo, Πανίδης Νικόλαος, Καράβας Αναστάσιος, Μπενέκος Αχιλλέας, Παππάς Θωμάς (Ζότα Αρσέν 60΄), Γκόνης Πέτρος, Πατσούρας Ανδρέας, Νούσης Ευάγγελος (Δρίβας Λάζαρος  75΄)
Α.Ε. Πραμάντων:
Καλλιάς Μάρκος, Μωραΐτης Μιχαήλ-Θεόδωρος, Χαράτσης Παναγιώτης, Χήρας Γεώργιος, Δόσης Χρήστος, Γερογιάννη  Μάριος, Μπάφας Αλέξανδρος (Σιαπλαούρας Δημήτριος 68΄΄), Νίστας Χρήστος, Ορφανός Λάμπρος, Λιόντος Γεώργιος,  Ζαμπέτας Ιωάννης (Σταύρου Κωνσταντίνος 89΄) 
Τα αποτελέσματα της 28ης  αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Κυριακή 22 Απριλίου 2018
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 0-0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 1-2
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ- ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 2-2
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 0-0
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 4-2
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 3-0
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 3-0
Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2017-18
1.      ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 77
2.      Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 66
3.      ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 54
4.      Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 52
5.      ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 51
6.     ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 49        
7.      ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 48
8.      ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 36               
9.      ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 32
10.    Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 31
11.    Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 30
12.    Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 29
13.    Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 26
14.    Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 22
15.    Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 11
16.    Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ -7 

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ 0-0


ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ στους «Ζωσιμάδες», σε μία αναμέτρηση που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και τελικά δεν είχε και καλό θέαμα.
Το ματς ήταν ιστορικό για τον ΠΑΣ, καθώς ο Γιάννης Πετράκης έγινε ρέκορντμαν!
Ο 58άχρονος τεχνικός έφτασε τις 133 συμμετοχές ως προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων και πλέον έχει τις περισσότερες απ’ τον καθέναν, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Αντώνη Γεωργιάδη (132).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Λίλα (70′ Γιάκος), Μανθάτης (58′ Χαλκιαδάκης), Νικολιάς, Βιντάλ (81′ Χέλκβιστ), Πέδρο Κόντε.
ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Μασούρας, Γκόικοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Χούμπτσεβ (38′ Μπάλλας), Αγκάνοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (71′ Περόνε), Μλαντένοβιτς, Κρίζμαν, Ντέλετιτς (88′ Καρατάσιος).

Παρουσία πολλών Ηπειρωτών από τον γενέθλιο τόπο του Ήρωα, ο Δήμος Σαλαμίνας, σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου 2018, 191 χρόνια από τον σκοτωμό του, τίμησε την μνήμη του Αρχιστρατήγου της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Σαλαμίνας, εντός της οποίας και ο τόπος ταφής του


Με την πρέπουσα λαμπρότητα, όπως αρμόζει στον αρχιστράτηγο ήρωα του 1821, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα 22 Απριλίου 2018, ημέρα θανάτου του ηρωϊκού νεκρού, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής ''Καρασκάκεια 2017''.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της πόλεως της Σαλαμίνας, εντός του οποίου είναι και ο τάφος του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Ξεκίνησαν με  πανηγυρική θεία Λειτουργία, και επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του ήρωα του Γένους μας, Γεωργίου Καραΐσκάκη, με αφορμή  και την συμπλήρωση 191 χρόνων από την επέτειο του θανάτου του.
Ακολούθησαν ομιλίες, από τη Δήμαρχο Σαλαμίνας Ισιδώρα Παπαθανασίου-Νάννου, που αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για το νησί, η καταγραφή του γεγονότος της ταφής του Καραϊσκάκη εκεί. Τον  Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Σαλαμίνας Κωνσταντινό Μαριδάκη,  κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, που στην άρτια ιστορική του ομιλία αναφέρθηκε σε πτυχές της ζωής του ήρωα, υπέρ του αγώνα της Ελευθερίας της πατρίδας μας. Εστίασε ιδιαίτερα στην καταγωγή του Ήρωα, από τη Σκουληκαριά της Άρτας, επικρίνοντας παράλληλα και όλους αυτούς, που παραποιώντας την ιστορική αλήθεια, τον εμφανίζουν ως γεννηθέντα σε άλλη περιοχή της χώρας  και στο πόσο αρνητικός ήταν ο σκοτωμός του, στην εξέλιξη της επικράτησης της Επανάστασης του 1821, ως και τις ήττες που επισσώρευσε στο πεδίο των μαχών η απουσία του στατηγικού μυαλού του Καραϊσκάκη. Τον Δήμαρχο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας Περικλή Μίγδο, που αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σύσφιξης περισσότερο των δεσμών του Δήμου με τον Δήμο Σαλαμίνας. Τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Σκουληκαριτών Αθήνας Δημήτρη Κραμπή, που κατέθεσε ιστορικές μνήμες για τον Καραϊσκάκη, όπως αυτές έχουν διασωθεί από γεννιά σε γεννιά.
Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ήρωα που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ναού.