Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Παπασπύρου Ελένη: Ευχαριστήριο

 


Αγαπητοί φίλοι Πωγωνίσιοι, σας ευχαριστώ από καρδιάς που μου δώσατε τη δυνατότητα να γίνω η ΦΩΝΗ ΣΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. 

Κοινή συνισταμένη όλων είναι η αγάπη για τον τόπο μας.

Δε συμφωνούμε όλοι με όλους κι αυτή τη διαφορετική οπτική θα εκφράζω με τον ίδιο τρόπο που την εκφράζω και στη ζωή μου.

Μεντής Ελευθέριος: Ευχαριστήριο

 


Αγαπητοί φίλοι και φίλες μου, συνδημότες και συνδημότισσες, νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την πολύτιμη στήριξη σας για ακόμη μια φορά προς το πρόσωπο μου όπου με κατατάξετε 1ο στην δημοτική ενότητα Άνω Πωγωνίου και 4ο σε όλο τον Δήμο Πωγωνίου!

Επίσης να ευχαριστήσω τον επικεφαλή της παράταξης μας νυν και εκ νέου Δημάρχου τον Κώστα Καψάλη αλλά και όλους τους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα που κάναμε!

Με μοναδικό κριτήριο το καλό του Πωγωνίου και με αίσθημα ευθύνης δεσμεύομαι να  υπηρετήσω τον τόπο μας και να είμαι δίπλα σε ΟΛΟΥΣ τους δημότες για την επόμενη πενταετία ώστε να πάμε το Πωγώνι ακόμα πιο ψηλά!!

Συνεχίζουμε όλοι μαζί!!

Οι μισθοί δημάρχων και αντιδημάρχων σε όλη την Ελλάδα

 


Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών οι μισθοί των δημάρχων, αντιδημάρχων και των προέδρων δημοτικών συμβουλίων καθορίζονται ανάλογα του πληθυσμού του κάθε δήμου.

Αναλυτικά, οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, αμείβονται με 4.275 ευρώ.

Οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό από 20.000-100.000 αμείβονται με 3.420 ευρώ.

Οι δήμαρχοι δήμων με πληθυσμό κάτω από 20.000 αμείβονται με 2.565 ευρώ.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μισθούς δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων.

Ίδιο ποσό με τους δημάρχους των μεγαλουπόλεων λαμβάνουν και οι περιφερειάρχες, ενώ οι αντιπεριφερειάρχες παίρνουν το ποσό των 3.206 ευρώ.

Η λήψη της αντιμισθίας δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, εφόσον οι δήμαρχοι, οι έμμισθοι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων και οι συμπαραστάτες του δημότη και της επιχείρησης έχουν τη δυνατότητα, με σχετική αίτησή τους προς την οικονομική υπηρεσία του δήμου, να την αρνηθούν ή να την παραχωρήσουν για οποιονδήποτε κοινωνικό σκοπό.

Οι νέες αρχές θα πιάσουν επίσημα δουλειά από την πρώτη Ιανουαρίου 2024 και η πενταετής θητεία τους θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2028.

Περιφέρεια Ηπείρου: Μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας video για τους μαθητές της Γ’ τάξης Γυμνασίου με θέμα: «Ανακύκλωση και Προστασία του Περιβάλλοντος»

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας video για τους μαθητές της Γ’ τάξης Γυμνασίου. 

Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο υλοποίησης του διασυνοριακού έργου «Integrated waste management facilities for boosting recycling and composting in 7 Regions through cross-border activities» με ακρωνύμιο WASTE RREACT  του Ευρωπαϊκού  Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας IPA II CBC INTERREG «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020».  

Σκοπός του έργου  είναι η συμβολή στην επίτευξη των βασικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, μέσα από την υποστήριξη της κατασκευής υποδομών διαχείρισης αποβλήτων, την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων.

Περισσότερα: https://php.gov.gr/wp-content/uploads/2023/10/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%9A%CE%97%CE%A1%CE%A5%CE%9E%CE%97_%CE%9C%CE%91%CE%98%CE%97%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A5_%CE%94%CE%99%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A5.pdf

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/

Λαϊκή Συσπείρωση: Συνέντευξη τύπου για το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

 


Συνέντευξη τύπου έδωσαν ο Γιώργος Πρέντζας, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Ηπείρου και η Όλυ Τσουμάνη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ιωαννιτών, για τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Οι δύο υποψήφιοι χαιρέτησαν τους χιλιάδες που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στην Ήπειρο, αλλά και τους υποψήφιους της ΛΑΣΥ που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη, μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Στην παρέμβαση του ο Γ. Πρέντζας, τόνισε ότι «τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κατέγραψαν πανελλαδικά άνοδο ξεπερνώντας το 10%. Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν τις θετικές διεργασίες που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές, παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό. Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών – λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αυτή η τάση εκφράστηκε και στην Ήπειρο. Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ήπειρο κατέγραψε άνοδο σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές το 2019, πάνω από 38% και 4000 ψήφους. Μάλιστα υπήρξε άνοδος σε ψήφους και σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κατά 2000 ψήφους. Αυτά τα αποτελέσματα μας γεμίζουν αισιοδοξία και μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια».

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος επισκέψεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Πωγωνίου

 


Με τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων ξεκίνησε σήμερα ο νέος κύκλος επισκέψεων στο  Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Πωγωνίου.

Τους 48 μικρούς μαθητές καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αναστάσιος Γιούνης που τόνισε τη μεγάλη επισκεψιμότητα που δέχεται το Πάρκο από σχολεία τόσο του Νομού Ιωαννίνων όσο και περιοχών εκτός της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Αρχιφύλακας του Α.Τ. Πωγωνίου κ. Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος μίλησε στα παιδιά για τον  Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους και στη συνέχεια τα βοήθησε να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα έμαθαν με τα μηχανοκίνητα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος.

Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου μπορούν να προγραμματίσουν την εκδρομή τους στο τηλ. 2653360129 και στην κ. Σοφία Τσέπα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε79χρονη ημεδαπή, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Πλαταριάς Θεσπρωτίας

 


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες της Δευτέρας, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Πλαταριάς Θεσπρωτίας, 79χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Γιάννενα: Τα μέτρα προστασίας για τους συνοδούς των ασθενών που ισχύουν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα


Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά του κορονοϊού (covid-19), θα ισχύουν έως και 31.10.2023 τα κάτωθι:

Οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι συνοδοί:

Από Δευτέρα έως Παρασκευή συστήνεται η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο)

Σε ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια δομή υγείας για εξέταση είτε με τακτικό ραντεβού είτε εκτάκτως συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος με τη χρήση rapid test.

Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) που θα έχει διενεργηθεί την Παρασκευή, για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου,

Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-14:00

παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test, από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός συνοδού.

Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.

Η χρήση μάσκας συστήνεται στους χώρους του Νοσοκομείου, λόγω αύξησης των κρουσμάτων covid-19.

Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου μας.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος κοινότητας Βασιλικού

 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη: α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81) β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)γ) το Ν. 3852/2010δ) την αριθ. 119/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης (ΑΔΑ:6ΡΠΥΩ1Ω-ΠΓΘ) ε) την 164/2023απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας (ΑΔΑ:6Ω5ΣΩ1Ω-ΣΨΖ) 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερήκαι προφορικήγια την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτουπου περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

1.Περιγραφή ακινήτου: Το εν λόγω δημοτικό κατάστημα βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα και στο ισόγειο κτιρίου (υπερυψωμένου) επί της κεντρικής πλατείας (κοινόχρηστη έκταση) εντός του οικισμού της Κοινότητας Βασιλικού, ιδιοκτησίας του Δήμου Πωγωνίου και  συνορεύει βορειοδυτικά  με  δημοτικό  κατάστημα,  νοτιοανατολικά  με  την κεντρική πλατεία  και στις λοιπές πλευρές του με άλλη κοινόχρηστη έκταση. Περιλαμβάνει  χώρο  τραπεζοκαθισμάτων,  μαγειρείου,  ενός  (1) W.C.  με προθάλαμο και διαδρόμου που οδηγεί στο W.C. Ο χώρος τραπεζοκαθισμάτων και το  μαγειρείο  χωρίζονται  με  πέτρινο  τοίχο  πλάτους  0,90μ.,  η  δε  μεταξύ  τους πρόσβαση  πραγματοποιείται  μέσω  θύρας  πλάτους  0,87μ.  και  ύψους  1,76μ.  Ο διάδρομος και το μαγειρείο χωρίζονται με ξύλινη κατασκευή στην οποία υφίσταται θύρα για τη μεταξύ σύνδεση των χώρων.  Το W.C. είναι υπόγειο. Το συνολικό εμβαδόν του δημοτικού καταστήματος είναι 89,99τ.μ. συμπεριλαμβανομένων των τοιχοποιιών.

«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»: Ευχαριστούμε όλους όσοι πλαισίωσαν τα ψηφοδέλτιά μας, στήριξαν την προσπάθεια για αλλαγή των δεδομένων στην περιφερειακή αρχή και συμπορεύτηκαν μαζί μας σ’ αυτόν τον αγώνα

 


Μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ήπειρο, που μας κατέταξαν στη  θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Ηπείρου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια όλους όσοι πλαισίωσαν τα ψηφοδέλτιά μας, στήριξαν την προσπάθεια για αλλαγή των δεδομένων στην περιφερειακή αρχή και συμπορεύτηκαν μαζί μας σ’αυτόν τον αγώνα.

Είχαμε στη διάθεσή μας πολύ λίγο χρόνο για να φτάσουμε το πρόγραμμά μας και τις θέσεις μας στους πολίτες της Ηπείρου, αλλά -παρά τις δυσκολίες-  καταφέραμε να καταγράψουμε ένα ποσοστό που δεν μας ικανοποιεί μεν αλλά ,λαμβάνοντας υπόψη  τα πανελλαδικά αποτελέσματα , μας επιτρέπει να πούμε ότι ο αγώνας μας δεν πήγε χαμένος.

Μαζί με τους περιφερειακούς συμβούλους που εκλέγονται και στις 4 ΠΕ θα δώσουμε τον αγώνα της εκπροσώπησης μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, πασχίζοντας αυτά που υποσχεθήκαμε: δημοκρατική και ουσιαστική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, διαφάνεια στις αποφάσεις, κριτική  και επαγρύπνηση.

Η περιφερειακή μας παράταξη «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» θα συνεχίσει το έργο της  και μέσα στην κοινωνία με όλους τους υποψηφίους της, χτίζοντας τη συνέχεια στην αυτοδιοικητική μας παρουσία.

Ευχαριστήριο μήνυμα της νέας προέδρου Ρεπετίστας κας Αθανασίας Τσιόντζιου

 


Θέλω να ευχαριστήσω τους συγχωριανούς μου για την εμπιστοσύνη, την αγάπη και την εκτίμηση που έδειξαν στο πρόσωπό μου.

Ως γνήσια Ρεπετιστιώτισσα θα κάνω ότι καλύτερο για το χωριό και τον τόπο μου που τόσο πολύ αγαπώ.

Με συνεργασία και ομόνοια μπορούν να επιτευχθούν πολλά.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος Ρεπετίστας

Αθανασία Τσιόντζιου

Έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου

 


Σε αποκλιμάκωση βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Την προσεχή Παρασκευή 13 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται κοντά στο 1,45 ευρώ το λίτρο.

Έτσι, ουσιαστικά η τιμή χωρίς την κρατική επιδότηση –που δεν προβλέπεται να υπάρξει τον φετινό χειμώνα– διαμορφώνεται πολύ κοντά στο επίπεδο που ξεκίνησε η περσινή σεζόν πέρυσι (1,41 ευρώ) μετά από επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 0,2 ευρώ ανά λίτρο συν ΦΠΑ και την πρόσθετη επιδότηση 7,5 σεντς ανά λίτρο από τα διυλιστήρια.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, που σημαίνει ότι η τιμή εκκίνησης θα διαμορφωθεί -είτε να μειωθεί περαιτέρω είτε και να αυξηθεί- ανάλογα την πορεία των διεθνών τιμών αλλά και της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου την ερχόμενη εβδομάδα.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου

 


Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Δήμος Πωγωνίου: Οι σταυροί των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων

 

Οι σταυροί των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων στις  Δημοτικές Ενότητες του  Δήμου Πωγωνίου.

Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά (92,31%)

Δημοτική Ενότητα Άνω Πωγωνίου  (92,31%)

Δημοτική Ενότητα Δελβινακίου (94,74%)

Δημοτική Ενότητα Καλπακίου (70,00%)

Δημοτική Ενότητα Λάβδανης (100,00%)

Δημοτική Ενότητα Πωγωνιανής (100,00%)

***

Δεν έχουν περαστεί οι σταυροί των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων στην:

Δημοτική Ενότητα Δελβινακίου 1 ε.τ.

Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά 1 ε.τ.

Δημοτική Ενότητα Καλπακίου 3 ε.τ.

Δημοτική Ενότητα Άνω Πωγωνίου 1 ε.τ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Οι σταυροί των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων στο Νομό Ιωαννίνων (100,00%)

 

Οι σταυροί των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων (100,00%). 

Metropolitan General: Εξετάσεις μαστού σε ειδικές τιμές

 


Το θεραπευτήριο Metropolitan General, μέλος του HHG υποδέχεται τον Οκτώβριο, μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, με τις παρακάτω προσφορές στο Κέντρο Μαστού του:

·         Ψηφιακή μαστογραφία, υπέρηχο μαστών και κλινική εξέταση στην προνομιακή τιμή των 60€

·         Τομοσύνθεση και κλινική εξέταση στην προνομιακή τιμή των 70€

·         Τομοσύνθεση, υπέρηχο μαστών και κλινική εξέταση στην προνομιακή τιμή των 80€

Oι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλέσουν για προγραμματισμό ραντεβού στο τηλέφωνο 210 6502875-76 από σήμερα Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

Σημειώνεται ότι η προσφορά ισχύει για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων (150 γυναίκες άνω των 40 ετών) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τι είναι η τομοσύνθεση

Η τομοσύνθεση ή «τρισδιάστατη» μαστογραφία αποτελεί την εξέλιξη της ψηφιακής μαστογραφίας. Στην τομοσύνθεση λαμβάνονται εικόνες από τομές σε διαφορετικά επίπεδα πάχους ενός χιλιοστού. Έχει αποδειχθεί ότι εμφανίζει αυξημένα ποσοστά ανίχνευσης ύποπτων ευρημάτων σε πυκνούς μαστούς σε σχέση με τη δισδιάστατη (ψηφιακή) μαστογραφία, μειώνοντας τις μαστογραφικές λήψεις και τα ψευδώς θετικά ευρήματα της απλής μαστογραφίας.

Η τομοσύνθεση αποτελεί το επόμενο βήμα στη μαστογραφική απεικόνιση, καθώς και μέθοδο εκλογής προληπτικού ελέγχου των μαστών.