Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί έμποροι ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στο Χάνι Δελβινακίου

Κατασχέθηκαν περίπου 27 κιλά κάνναβης μέσα σε αυτοκίνητο

Σήμερα (23-12-2014) το πρωί, στο 50ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (Χάνι Δελβινακίου), μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 22 και 17 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, σήμερα το πρωί εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος δράστης με συνοδηγό την 17χρονη και μετά από έρευνα βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών (16) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 27  κιλών και 100  γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Ιερόσυλοι διέρρηξαν ναό στον Πωγωνίσκο

Νέες «επιδρομές» παρανόμων στο ανοχύρωτο ακριτικό Πωγώνι!
Κ. ΚΑΨΑΛΗΣ (Δήμαρχος Πωγωνίου): Σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική θα επανεργοποιήσουμε το «μεθοριακό τόξο»…

Το νέο κρούσμα κλοπής εικόνων και άλλων ιερών κειμηλίων από τον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου του ακριτικού χωριού Πωγωνίσκου Ιωαννίνων θέτει σε νέο συναγερμό τις Αρχές σε όλες τις περιοχές του μεθοριακού τόξου από τη Θεσπρωτία μέχρι την Καστοριά.
Τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την κεντρική πόρτα της εκκλησίας και αφαίρεσαν δύο ξύλινες εικόνες, ένα χειροποίητο υφαντό, δύο ελαιογραφίες, ιερατικά άμφια και χρηματικό ποσό από το παγκάρι. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής 22 Δεκεμβρίου 2014

Αποφάσεις για έργα που αφορούν σημαντικές δράσεις σε διάφορους τομείς έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Συγκεκριμένα:
Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα εξής έργα της Π.Ε. Θεσπρωτίας
· Αποκατάσταση - επισκευή στηθαίων στο δρόμο Ηγουμενίτσα- Μαυρομάτι, εκατέρωθεν του φράγματος Καλαμά, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε..
· Βελτίωση – Αποκατάσταση τμημ. οδού προς οικισμό Μεταβυζαντινής Ουζντίνας (Οσδίνας) Πέντε Εκκλησιών Δ. Σουλίου, προϋπολογισμού € 40.000. Ανάδοχος η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε..
Εγκρίθηκαν οι δημοπρατήσεις των έργων:
· Επισκευή συντήρηση διαμόρφωση κτιριακών Εγκαταστάσεων Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 500.000.

Στους λογαριασμούς τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ενιαία ενίσχυση

Το πρωί της Δευτέρας άνοιξε η εφαρμογή που μπορούν οι αγρότες να κάνουν έλεγχο με το ΑΦΜ τους

Από χθες το απόγευμα ή το αργότερο σήμερα αναμένεται να είναι διαθέσιμα τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης για τους αγρότες.
Μέχρι τις 6:30 το βράδυ της Δευτέρας ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είχε παραδώσει στην Τράπεζα Πειραιώς τη βάση δεδομένων με τους 700.000 αγρότες δικαιούχους της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης.
Το πρωί της Δευτέρας ο ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε την εφαρμογή που μπορούν οι αγρότες ηλεκτρονικά να κάνουν έλεγχο με το ΑΦΜ τους για τις περιπτώσεις λάθους στο ΟΣΔΕ ή τυχόν προβλημάτων που μπορεί να έχουν βρεθεί.

Ψωμί για 3 ημέρες τις παραμονές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς

Η συντεχνία Αρτοποιών Ιωαννίνων και Περιχώρων με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι στις 25 και 26 Δεκεμβρίου και την 1η και 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.
Έτσι, οι πολίτες θα πρέπει να προμηθευτούν ψωμί από την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και για τρεις ημέρες.

Το Δ.Σ. εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και καλή Πρωτοχρονιά. 

Συγκάλυψη εγκλημάτων! Γιατί;

Αξιότιμοι Κύριοι,
Σας  πληροφορώ ότι στις 11 Δεκεμβρίου 2014 μου εδόθη από το ΕΜΠ το με αριθμό πρωτοκόλλου 24121/05-12-2014 έγγραφο, το οποίο  εστάλη από το ΕΜΠ στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με το αναληθές περιεχόμενό του, και αναφέρονται αποσπασματικά  και με τεχνάσματα σε παραγράφους παλαιών εγγράφων μου (αθώων και ανώδυνων), που δεν έχουν σχέση τα σχόλιά τους με την  πραγματικότητα, νομίζοντας ότι με «παρωνυχίδες και τεχνάσματα» θα ξεφύγουν από το κυρίως θέμα  που είναι τα εγκλήματα που διέπραξαν εναντίον μου και για τα οποία σιωπούν.
Ουδέποτε μου είπαν αυτά που σχολιάζουν. Τώρα με αποσπασματικές  παραγράφους λένε «άλλα αντί άλλων», μετά από χρόνια και όλα αυτά είναι  «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Μπορεί να έταξαν 500 ευρώ, όμως το ποσό που έχει αποδεσμευτεί είναι τρία εκατομμύρια και έτσι δεν αναμένεται το επίδομα που θα δοθεί να ξεπεράσει τα 250 ευρώ

Ουσιαστικά από αύριο ξεκινάει η πίστωση στους λογαριασμούς περίπου 12.000 δικαιούχων του ελάχιστους εγγυημένου εισοδήματος. Κάποιοι ίσως το πιστωθούν και μετά την ημέρα των Χριστουγέννων, όμως όπως και να έχει πολλοί είναι εκείνοι που θα πάρουν μια μικρή ανάσα.
Ήδη έχουν κάνει αίτηση 22.000 άτομα, ενώ αναμένεται όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία το επίδομα να το παίρνουν περίπου 33.000 άτομα.
Αυτοί που θα πάρουν χρήματα μέσα στις επόμενες 2 με 3 ημέρες θα είναι όσοι υπέβαλαν αίτηση από μέσα Νοεμβρίου ως 15 Δεκεμβρίου.

Μάθε με ένα κλικ πόσα ένσημα έχετε στα ταμεία!

Μέχρι το τέλος του χρόνου οι ασφαλισμένοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων θα έχουν πρόσβαση με ένα κλικ σε 147 δισεκατομμύρια ασφαλιστικές ώρες, 20 χρόνια εργασίας και ασφάλισης.
Το «ασφαλιστικό βιογραφικό» θα τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας να παρακολουθούν τον ασφαλιστικό τους βίο, μόνο με τη χρήση ενός υπολογιστή.
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα «ανέβουν» στο σύστημα τα τελευταία 20 ασφαλιστικά χρόνια, ενώ μέχρι το τέλος του 2015 εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιοποιηθεί το σύνολο των ωρών ασφάλισης όλων των ασφαλισμένων.
Βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου Εργασίας, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν ακόμη και από το σπίτι τους να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους, να βγάζουν σύνταξη με ένα κλικ, και να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε παροχές από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι απόδημοι Ηπειρώτες τίμησαν τον Άλκη Αλκαίο, σε μια απαράμιλλη εκδήλωση μνήμης και τιμής

Με μια εκδήλωση βιωματική, σχεδόν μυσταγωγική, γεμάτη ευαισθησία, αγάπη και όνειρο, οι απόδημοι Ηπειρώτες τίμησαν τη μνήμη του συμπατριώτη τους Βαγγέλη Λιάρου - του πολυτραγουδισμένου ποιητή Άλκη Αλκαίου.
Η εκδήλωση, σε συνδιοργάνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, της Αδελφότητας Κοκκινιωτών Θεσπρωτίας και του Συλλόγου Παργινών Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.

Οι περισσότεροι άνθρωποι του ποιητή ήταν εκεί. Η οικογένειά του, συγχωριανοί του, συμμαθητές και φίλοι του, σύντροφοι στους αγώνες είτε καλλιτεχνικοί συνεργάτες συμμετείχαν φωτίζοντας διαφορετικές πτυχές της προσωπικής του διαδρομής και της ποιητικής δημιουργίας του. Το βήμα της εκδήλωσης φιλοξένησε μια εξαίσια σκυταλοδρομία μνήμης, λόγου και μέλους που μέσα από διαφορετικές ψηφίδες συνέθεσε μια πανέμορφη προσωπογραφία του Βαγγέλη Λιάρου της Κοκκινιάς και της Πάργας, του Άλκη Αλκαίου όλων μας.

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Εκπαιδευτηρίων Γένεσις

Στο e-inclusion.gr η αίτηση για τα δωρεάν λάπτοπ και τάμπλετ από το κοινωνικό μέρισμα

Την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η προκήρυξη από το ΤΕΕ για το νέο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» που θα χορηγεί σε 289.000 δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωικό Μέρισμα, δωρεάν λάπτοπ ή τάμπλετ αλλά και σύνδεση στο ίντερνετ για ένα χρόνο. Η ηλεκτρονική αίτηση που θα κάνουν οι δικαιούχοι θα γίνεται στην ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος στο e-inclusion.gr  το οποίο όμως ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί αλλά θα ανοίξει επίσης την επόμενη εβδομάδα
Ειδικότερα σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr η προκήρυξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), που θα καλεί τους παρόχους να κάνουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» ΚΑΙ την παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού για πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα η ΕΔΕΤ που σχεδίασε και υλοποίησε την ειδική ιστοσελίδα - εφαρμογή,e-inclusion.gr,  όπου και θα γίνεται η ηλεκτρονική αίτηση για τα δωρεάν λαπτοπ και τάμπλετ θα ανοίξει επίσης την εβδομάδα των Χριστουγέννων ώστε να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.