Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Άρτα: Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός, για απόπειρες κλοπών

Συνελήφθη, σήμερα (17-06-2015) στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 22χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρες κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σήμερα τα ξημερώματα, ο 22χρονος αποπειράθηκε αρχικά να διαρρήξει κατάστημα «internet café» και στη συνέχεια ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στην πόλη της Άρτας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. 

Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός διακινητής στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, σήμερα (17-06-2015) το πρωί στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 45χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 26χρονο ομοεθνή του λαθρομετανάστη, με προορισμό την Αμφιλοχία.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 45χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, σήμερα (17-06-2015) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 34χρονος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης (3) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Ανεπανάληπτο και μοναδικό το Μεγάλο Ηπειρώτικο πανηγύρι της Πανηπειρωτικής, στο θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Το «Μεγάλο Ηπειρώτικο Πανηγύρι» έκανε τη μεγάλη διαφορά!

Το «Μεγάλο Ηπειρώτικο Πανηγύρι» που οργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με τους Συλλόγους Ηπειρωτών Δυτικής Αττικής το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας έκανε τη μεγάλη διαφορά! Τη μεγάλη διαφορά σε μαζικότητα από όλες τις άλλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Π.Σ.Ε. στην Πέτρα τα περασμένα χρόνια, με τη συμμετοχή πάνω από 2.000 ξενιτεμένων Ηπειρωτών και φίλων της Ηπείρου. Τη μεγάλη διαφορά ακριβώς σε σχέση με αυτή την αδιαμεσολάβητη, ενεργητική συμμετοχή, αφού φέτος οι χιλιάδες θεατές ήταν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς.
Τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με την ίδια την προετοιμασία και τη διοργάνωση της βραδιάς, φέτος η συμμετοχή των Ηπειρώτικων Συλλόγων από την Πετρούπολη, το Ίλιον, το Χαϊδάρι, τον Ασπρόπυργο, το Περιστέρι, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τους Αγίους Αναργύρους, τις Αχαρνές, δίπλα στην Π.Σ.Ε. ήταν περισσότερο μαζική, ενεργητική παρά ποτέ άλλοτε, έκαναν τη γιορτή πραγματικά δική τους υπόθεση, πρωταγωνιστώντας στην προετοιμασία και τη διοργάνωση. 

Η Αδελφότητα Βησσανιωτών και η Ομοσπονδία Πωγωνησίων διοργανώνουν συναυλία του συγχωριανού Βασίλη Κώστα, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, ώρα 21:00 , είσοδος ελεύθερη


Προσοχή στον ήλιο ασφαλές μαύρισμα χωρίς εγκαύματα συνιστούν οι δερματολόγοι

Aσφαλές μαύρισμα χωρίς ηλιακά εγκαύματα, συνιστούν οι δερματολόγοι σε όσους φεύγουν για διακοπές, αλλά και σε όσους βρίσκονται ήδη στις παραλίες.
Κι αυτό γιατί χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο στην προσπάθειά τους να επιτύχουν ένα γρήγορο μαύρισμα παθαίνουν ηλιακά εγκαύματα και  καταλήγουν στις πρώτες βοήθειες των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων. 
«Ο ήλιος μπορεί να μας χαρίσει  όμορφο μαύρισμα αλλά μπορεί να μας προκαλέσει και εγκαύματα»  αναφέρει η εξειδικευμένη δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, τ. επιστημονικός συνεργάτης  ΝΟΣ «Α. ΣΥΓΓΡΟΣ» και προσθέτει
«Προσοχή λοιπόν, ηλιοθεραπεία με μέτρο για όσους βρίσκεστε στις παραλίες αλλά και για όσους ετοιμάζεστε για την καλοκαιρινή ξεκούραση,  γιατί ένα έγκαυμα μπορεί να σας χαλάσει τις διακοπές».
Σύμφωνα με τους δερματολόγους η έκθεση στον ήλιο χωρίς προφυλάξεις μπορεί να προκαλέσει από ελαφρύ μέχρι πολύ σοβαρό έγκαυμα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τη διάρκεια έκθεσης στον ήλιο και την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας.
Το έγκαυμα μπορεί να παρουσιαστεί σε μέρη που εκτίθενται στον ήλιο, πλάτη, πόδια αλλά ακόμα και στα αυτιά και τα χείλη. Παρουσιάζεται ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες, καθώς μέχρι  το 80% των ακτίνων UVπερνά από τα σύννεφα.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 69χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (16-06-2015) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 69χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην κατοχή του δράστη και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία συσκευασία καπνού με κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας», βάρους (25,1) γραμμαρίων,
μία συσκευασία με κρυσταλλική αμφεταμίνη, βάρους (2,2) γραμμαρίων,
δύο τεμάχια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας», βάρους (1,5) γραμμαρίων,
μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,6) γραμμαρίων,
ένα τσιγαριλίκι με κάνναβη αναμεμιγμένη με καπνό, βάρους (0,5) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη στο Λούρο Πρέβεζας, 54χρονος ημεδαπός, που διωκόταν για πλαστογραφία και φοροδιαφυγή

Συνελήφθη χθες (16.06.2015) το βράδυ στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, ο 54χρονος διωκόταν με δυο αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3) ετών και (1) μηνός, για φοροδιαφυγή και πλαστογραφία.

Οι συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας-Θράκης-Θεσσαλίας την Κυριακή 21 Ιουνίου

Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στον Κατσικά Ιωαννίνων με τη Μερόπη Τζούφη και το Γιάννη Στέφο

Σε συγκέντρωση στον Κατσικά Ιωαννίνων που διοργάνωσε η Οργάνωση Ανατολής-Παμβώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε η Μερόπη Τζούφη μαζί με το Γιάννη Στέφο.
Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στο έργο και στις επόμενες προτεραιότητες της κυβέρνησης, στην πορεία της διαπραγμάτευσης και τις προοπτικές της, καθώς και στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήματα των παρευρισκομένων, ενώ ακολούθησε πλούσια και γόνιμη συζήτηση για τα τοπικά, αλλά και τα κεντρικά προβλήματα.