Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Υπουργείο Υγείας: Οι κανόνες υγιεινής για την προστασία από τον κορωνοϊό


Το  Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει την τήρηση  των κανόνων υγιεινής για την προστασία και την πρόληψη της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι τα εξής:
Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Πλατάνιας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Με φόρα για την άνοδο στη Super League

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-0 του Πλατανιά στα Χανιά, και βρίσκεται είναι αγκαλιά με την άνοδο, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΣ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 19' όταν ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Παντελάκης με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ επετεύχθη στο 56' όταν μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια, ο Καρτάλης, με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης):
Πενταράκης, Κόρτσταμ, Τσαμούρης, Σαάντο, Ρεβυθόπουλος, Κατσαρός (Λουκίνας 63'), Οικονόμου, Παπουτσογιαννόπουλος (Λεϊρία 63'), Μπάμπης, Γιούσης, Βουκελάτος (Ποζατζίδης 72').
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης):
Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Λιάσος, Κρίζμαν (Ελευθεριάδης  63'), Καρτάλης (Νικολιάς 80'), Παμλίδης, Λέο (Ξύδας 77').

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: «Μπλόκο» σε 793 κιλά κάνναβης που εντοπίστηκαν κρυμμένα σε φορτηγό αυτοκίνητο


Για την υπόθεση συνελήφθησαν σήμερα νωρίς το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας δύο ημεδαποί, άνδρας – γυναίκα,  κατηγορούμενοι για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά

Οι δράστες μετέφεραν την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος της καρότσας του οχήματος
Πάνω από -793- κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί, άνδρας – γυναίκα, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα. 

Η σύλληψή τους έγινε σήμερα (24-02-2020) νωρίς το πρωί στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής  και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί, σήμερα νωρίς το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες.

Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος της καρότσας του οχήματος, (759) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (793) κιλών και (770) γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι θα μετάφεραν την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Αττικής, ενώ ως αμοιβή θα λάμβαναν το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
(759) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (793) κιλών και (770) γραμμαρίων,
μικροποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό, που βρέθηκε στην καμπίνα του οχήματος,
το φορτηγό, ιδιοκτησίας του δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ,
κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνάντηση για το i-Thea, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.


Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Ολοκληρωμένες Προσεγγίσεις για την Προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων και Χώρων ως Επώνυμος Προορισμός» με ακρωνύμιο i-Thea, στα Ιωάννινα, και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο της «Φρόντζου Πολιτεία». Στο έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG IPA CBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020, συμμετέχουν οι ακόλουθοι εταίροι:
η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ-Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, ως επικεφαλής εταίρος και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με το τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών από ελληνικής πλευράς, ενώ από την αλβανική πλευρά συμμετέχουν στο εταιρικό σχήμα, η Περιφέρεια Αργυροκάστρου και η αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία «Περιφερειακό Κέντρο Ανάπτυξης και Συνεργασίας» με έδρα τα Τίρανα.
Το έργο δομήθηκε από την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με σκοπό να υλοποιηθούν ενέργειες και δράσεις οι οποίες θα συμπληρώνουν το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Οι δράσεις του έργου i-Thea θα αφορούν – μεταξύ άλλων – την χαρτογράφηση των πολιτιστικών και φυσικών πόρων γύρω από τα Αρχαία Θέατρα για την δημιουργία προτεινόμενων τουριστικών εκδρομών-πακέτων, την οργάνωση «θεματικών σχολείων», την ενδυνάμωση της διακυβέρνησης επώνυμων προορισμών, την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, την καταγραφή και διατήρηση της συλλογικής μνήμης αναφορικά με τους αρχαιολογικούς χώρους. 

24 Φεβρουαρίου 1913: Η Κόνιτσα ελεύθερη απὸ τους Τούρκους


24  Φεβρουαρίου 1913-24 Φεβρουαρίου 2020
Ἡ Κόνιτσα ἑορτάζει τὰ 107 χρόνια 
ἀπὸ τὰ ἐλευθέριά της ἀπὸ τοὺς Τούρκους

Δεῖτε 2 βιντεάκια ἀφιερωμένα σ' αὐτὸ τὸ ἱστορικὸ γεγονός.
Εἶναι μιὰ δημιουργία τοῦ Τομέα Νεότητας τῆς Ἱ. Μητροπόλεως 
Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης.


α) ΟΙ  ΕΥΖΩΝΟΙ


β)ΑΦΙΕΡΩΜΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
  ΤΗΣ  ΚΟΝΙΤΣΑΣ (μόνον τίτλοι)



Αποδεχθείτε τα αρνητικά συναισθήματα, αντί να παλεύετε με αυτά

Φωτογραφία:  tsukiko-kiyomidzu / pixabay.com

Η πίεση να νιώθουμε χαρούμενοι, μπορεί να μας ωθήσει να αισθανόμαστε καταθλιπτικά, ενώ αντιθέτως, ο ενστερνισμός των άσχημων συναισθημάτων μας μπορεί να μάς κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα μακροπρόθεσμα.

Βρήκαμε ότι οι άνθρωποι που συνήθως αποδέχονται τα αρνητικά συναισθήματα, βιώνουν ακόμα λιγότερα, γεγονός που υποδηλώνει καλύτερη ψυχική υγεία, δηλώνει η Άιρις Μάους, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ.
Οι ερευνητές διερευνούν το λόγο που η αποδοχή των δυσάρεστων συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει στην απάλυνσή τους.
Όταν δείχνουμε μια πιο ανεκτική στάση απέναντι στα αρνητικά συναισθήματα, μας βοηθά στην αποφυγή της έντονης εστίασης σε αυτά, αναφέρει η Δρ. Μάους. Επίσης, η συνεχής επίκριση των συναισθημάτων είναι πιθανό να οδηγεί στη συσσώρευση της αρνητικότητας.


Η έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Personality and Social Psychology εξέτασε την σύνδεση μεταξύ της συναισθηματικής αποδοχής και της ψυχολογικής υγείας, σε περισσότερους από 1.300 ενήλικες που ζουν στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο και τη μητροπολιτική περιοχή του Ντένβερ.
Tα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι άνθρωποι οι οποίοι συνήθως αντιστέκονται στην αποδοχή των πιο απειλητικών συναισθημάτων τους ή τα κρίνουν σκληρά, καταλήγουν να νιώθουν μεγαλύτερη ψυχολογική πίεση.
Αντιθέτως, οι συμμετέχοντες που γενικά επέτρεπαν σε τέτοια δύσκολα συναισθήματα, όπως η θλίψη, η απογοήτευση και η δυσαρέσκεια, να κάνουν τον κύκλο τους, ανέφεραν λιγότερα συμπτώματα διαταραχής διάθεσης, σε σχέση με αυτούς που είχαν την τάση να τα επικρίνουν ή να τα απορρίπτουν, ακόμα και μετά από 6 μήνες.
Φαίνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε τις αρνητικές συναισθηματικές μας αντιδράσεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη συνολική μας ευημερία, δηλώνουν οι ερευνητές. Οι άνθρωποι που αποδέχονται αυτά τα συναισθήματα χωρίς να τα επικρίνουν ή να προσπαθούν να τα αλλάξουν, είναι σε θέση να διαχειριστούν το άγχος τους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Οι ερευνητές διεξήγαγαν τρεις ξεχωριστές έρευνες στις οποίες συμμετείχαν ποικίλες ομάδες, τόσο μέσα σε περιβάλλον εργαστηρίου όσο και διαδικτυακά και που εξέτασαν παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση και άλλες δημογραφικές μεταβλητές.
Είναι ευκολότερο να υιοθετούμε μια στάση αποδοχής, όταν ζούμε μια άνετη ζωή και γι’ αυτό αποκλείστηκαν παράγοντες όπως η κοινωνικοοικονομική κατάσταση και σημαντικοί στρεσογόνοι παράγοντες, οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαταβάλουν τα αποτελέσματα, αναφέρουν οι ερευνητές.
Στην πρώτη μελέτη, περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια, βαθμολογώντας πόσο έντονα συμφωνούν με προτάσεις σαν τις ακόλουθες: Λέω στον εαυτό μου πως δεν θα έπρεπε να νιώθω έτσι. Εκείνοι που κατά κανόνα δεν αισθάνονταν άσχημα για την αρνητική τους διάθεση, εμφάνισαν υψηλότερα επίπεδα ευεξίας συγκριτικά με τους συμμετέχοντες που επέδειξαν μικρότερη ανεκτικότητα σε τέτοιες δηλώσεις.
Στη συνέχεια και εντός εργαστηριακού πλαισίου, περισσότεροι από 150 συμμετέχοντες έδωσαν μία τρίλεπτη βιντεοσκοπημένη ομιλία σε μία επιτροπή κριτών, ως μέρος μιας εικονικής αίτησης για εργασία, προωθώντας τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και άλλα σχετικά προσόντα τους. Οι συμμετέχοντες είχαν στη διάθεσή τους δύο λεπτά προετοιμασίας.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τα συναισθήματα που βίωσαν. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα η οποία συνήθως απέφευγε τα αρνητικά συναισθήματα, ανέφερε μεγαλύτερη δυσφορία από την ομάδα που επιδείκνυε μεγαλύτερη αποδοχή απέναντί τους.


Στη τελευταία μελέτη, συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα τα οποία κατέγραψαν τις πιο επίπονες εμπειρίες που είχαν βιώσει σε μία χρονική περίοδο δύο εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης της ψυχικής υγείας τους, έξι μήνες αργότερα, εκείνοι που είχαν καταγράψει ότι συνήθως απέφευγαν τα αρνητικά συναισθήματά τους, ανέφεραν περισσότερα συμπτώματα διαταραχής διάθεσης σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες οι οποίοι δεν είχαν επιδείξει παρόμοια επίκριση.
Οι ερευνητές σχεδιάζουν επίσης να διερευνήσουν παράγοντες όπως η πολιτισμική καταβολή και η ανατροφή, για να κατανοήσουν καλύτερα τους λόγους για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο ανεκτικοί στα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματά τους, συγκριτικά με άλλους.
Θέλουμε να λάβουμε πληροφορίες από τους γονείς σχετικά με τις στάσεις τους απέναντι στα συναισθήματα των παιδιών τους, πιστεύοντας ότι θα μας βοηθήσει να προβλέψουμε πώς αισθάνονται τα ίδια τα παιδιά για τα συναισθήματά τους και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την ψυχική τους υγεία, καταλήγουν οι ερευνητές ψυχολόγοι.
Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το PsychologyNow.gr

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, συνολικά έξι (6) άτομα για διάφορα ποινικά αδικήματα

Στο πλαίσιο καθημερινών περιπολιών αλλά και αστυνομικών ελέγχων που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, για τον εντοπισμό και την σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, συνολικά έξι (6) άτομα.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
·         Χθες (23-02-2020) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαπές, ως ιδιοκτήτριες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, λειτουργούσαν μουσική παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
·         Χθες (23-02-2020) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή ειδών πυροτεχνίας, με σκοπό τη διάθεση-πώληση. Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και εμπορίας βεγγαλικών - κροτίδων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε εμπορικό κατάστημα στα Ιωάννινα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (11.362) βεγγαλικά και πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα.
·         Χθες (23-02-2020) το απόγευμα στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, ένας ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (15) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας «περί επιταγών».
·         Χθες (23-02-2020) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία πλαστή ταυτότητα ιταλικών αρχών.
Χθες (23-02-2020) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων καθώς και απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (3) ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Οι ιδιοκτήτες μπορούν ηλεκτρονικά και χωρίς πρόστιμα να κάνουν τις διορθώσεις των τετραγωνικών έως τις 31 Μαρτίου

Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου η διαδικτυακή πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τη δήλωση των πραγματικών τετραγωνικών ακινήτων προς όλους τους Δήμους της χώρας. Οι ιδιοκτήτες μπορούν ηλεκτρονικά και χωρίς πρόστιμα να κάνουν τις διορθώσεις των τετραγωνικών έως τις 31 Μαρτίου. Για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, όπως και για όσους ρυθμίσουν αυθαίρετα μετά την 31η Μαρτίου, η προθεσμία παρατείνεται έως 30/06.
Με το άρθρο 22 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση ορίζεται επίσης ότι διαγράφονται οι βεβαιωμένες οφειλές δημοτικών τελών και ΤΑΠ από διαφορές εμβαδών όχι μέχρι 31.12.2019 αλλά μέχρι την ημέρα της υποβολής της δήλωσής τους στον οικείο Δήμο.
Όπως ωστόσο επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ, εξαιρούνται όμως από τη διαγραφή τα ποσά που βεβαιώθηκαν είτε κατόπιν ελέγχου της υπηρεσίας του Δήμου, είτε λόγω αιτήματος χορήγησης βεβαίωσης για μεταβίβαση ακινήτου.
Τα ήδη καταβληθέντα ποσά στους Δήμους για τις παραπάνω αιτίες δεν επιστρέφονται. 

Γιάννενα: Σύλληψη για παράνομη κατοχή και εμπορίας βεγγαλικών- κροτίδων


Συνελήφθη θες  το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας άνδρας  ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή ειδών πυροτεχνίας, με σκοπό τη διάθεση-πώληση. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και εμπορίας βεγγαλικών - κροτίδων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε εμπορικό κατάστημα στα Ιωάννινα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (11.362) βεγγαλικά και πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα για παράβαση του άρθρου 394 του Π.Κ.


Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού και μιας 39χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
     Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος οδηγούσε ΙΧΕ όχημα με συνοδηγό την 39χρονη, που μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν τα ανωτέρω στελέχη διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστό αριθμό πλαισίου. Επίσης, για τον πραγματικό αριθμό πλαισίου διαπιστώθηκε η ύπαρξη μέτρου κλαπέν-υπαιξερεθέν-απωλεσθέν, από τις βρετανικές αρχές καθώς και καταχωρημένο στη βάση δεδομένων της Interpol.
    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκε το ΙΧΕ όχημα, οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του.

«Κέρατο» αλά… ηλεκτρονικά, μέσα από dating apps Τι έδειξε η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου


Η νέα «τάση» στην απιστία ξεφεύγει πια από το Facebook και τα άλλα social media και συμβαίνει μέσα από τις εφαρμογές ραντεβού, τα γνωστά dating apps. Οι παντρεμένοι της νέας εποχής μπαινοβγαίνουν στις σχετικές ιστοσελίδες, αλλάζουν ονόματα και προφίλ κατά το δοκούν και ευελπιστούν να σταθούν «τυχεροί» με τις επιλογές τους, υπό απόλυτη εχεμύθεια...
Η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, με θέμα την εύρεση συντρόφου στην εποχή των dating apps, τα λέει όλα. 
Έγινε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «Pollfish» και συμμετείχαν 600 άτομα από όλη την Ελλάδα, άνδρες και γυναίκες, που οι επιστήμονες τους χώρισαν σε ηλικιακές ομάδες (18-24 ετών, 25-34 ετών, 35-44 ετών, 45-54 ετών, 54 ετών και άνω).
Όπως διαπιστώθηκε, το 55% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι έχει χρησιμοποιήσει κάποια εφαρμογή γνωριμιών έστω και από περιέργεια και ένα καθ’όλα αξιοσέβαστο ποσοστό (42%) εξ’ αυτών έχει βγει με άτομο, που συνάντησε μέσω κάποιας πλατφόρμας γνωριμιών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες έχει προχωρήσει και σε σεξουαλική επαφή με κάποιο «ραντεβού στα τυφλά» και τα ποσοστά δείχνουν ανοδική τάση.
Όπως επισημαίνει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών: «Ους ο Θεός συνέζευξε, το Διαδίκτυο χωριζέτω. Έξι στους δέκα έγγαμους άνδρες και τέσσερις στις δέκα έγγαμες γυναίκες έχουν επισκεφτεί τις σελίδες γνωριμιών του διαδικτύου για να ξεφύγουν από την κανονικότητα και την ασφάλεια του ασφαλιστικού συμβολαίου και από την άνεση των οριοθετημένων απολαύσεων, που επιβάλλει ο γάμος και η μακροχρόνια συμβίωση.
Οι επισκέπτες των σελίδων απιστούν ακόμη και στις ίδιες τις σελίδες, αφού διαγράφονται πολύ γρήγορα για να ξαναγραφτούν ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα τους προκαλέσει μια άλλη περιπέτεια σε μια άλλη εφαρμογή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η άνοδος της επισκεψιμότητας του πορνογραφικού site Pornhub κατά 20% στις 13/3/2019, όταν και οι εφαρμογές Facebook και Instagram αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης παγκοσμίως, κάτι που καταδεικνύει τον πραγματικό λόγο, που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Και συνεχίζει: «Το σύγχρονο νυφοπάζαρο έχει άπειρες εκδοχές και σε πάρα πολλές χώρες από τη Δύση έως την Ανατολή˙ οι παλιές ερωτικές επιστολές, που έκαναν εβδομάδες και μήνες για να φθάσουν στα χέρια των παραληπτών, σήμερα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή, ενώ στις οθόνες επαφής των έξυπνων συσκευών με το βλέμμα και το χάδι του χρήστη ή με τη φωνή, όταν οδηγούν ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με ασύρματη τεχνολογία».
Ο καθένας έχει μια αδελφή ψυχή, τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε. Το άλλο μας μισό είναι κάπου εκεί έξω, «πλέοντας» σε μια θάλασσα εκατομμυρίων ανθρώπων κι εμείς το αναζητούμε. Οι εφαρμογές γνωριμιών είναι, αναμφισβήτητα, ένα «εργαλείο», με τη βοήθεια του οποίου «σκανάρουμε» το άτομο που μας ενδιαφέρει, προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια σχέση μαζί του. Και όχι, δεν είναι μόνο για γάμο, ούτε είναι μόνο για τους ντροπαλούς, εσωστρεφείς και λιγότερο εμφανίσιμους.
«Η έρευνά μας έδειξε ότι πρωταθλητές στην χρήση τέτοιων εφαρμογών αποδεικνύονται οι άνδρες, οι οποίοι σε ποσοστό 62% τις έχουν χρησιμοποιήσει, με τις γυναίκες ακόμη να δείχνουν σαφώς μικρότερο ενδιαφέρον (47%)», λέει ο επιστημονικός υπεύθυνος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Χρήστος Φλιάτουρας.
«Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει, όμως, είναι ο μικρός βαθμός προσκόλλησης στο διαδικτυακό φλερτ, καθώς η ισχυρή πλειοψηφία των συμμετεχόντων (64%) δεν χρησιμοποιεί σταθερά τις εφαρμογές, προτιμώντας να τις εγκαθιστά και να τις απεγκαθιστά σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως και από απογοήτευση για τα αποτελέσματά τους. Οι κυρίες συνεχίζουν να είναι πιο επιφυλακτικές στο να βγουν και να γνωρίσουν άτομα με αυτόν τον τρόπο, αν και συμφωνούν με τους κυρίους ότι δεν είναι απίθανο δυνητικά να προχωρούσαν σε σύναψη σχέσης μέσω dating app (45% και για τα δυο φύλα)».
Ο χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος Γεώργιος Παπαθανασίου εξηγεί: «Πριν από την εποχή της εικόνας και της εικονικότητας, οι άνθρωποι φαντάζονταν το ταίρι τους˙ τώρα το βλέπουν τόσο πολύ, που ούτε να το φανταστούν, ούτε να το ξαναδούν θέλουν, με το πάτημα ενός κουμπιού. Ένα πολύ μικρό ποσοστό βρίσκει, όντως, το ταίρι του και καταλήγει και σε γάμο. Η πλειοψηφία, όμως, των ερωτηθέντων βλέπει με καχυποψία την πιθανότητα να κάνει σοβαρή σχέση μέσα από τα δίκτυα αυτά, αφού ο καθένας ξέρει πως ο απέναντί του είναι ύποπτος για απελπισμένη μοναξιά και βουλιμική διάθεση για αμαρτίες. Τα ψεύτικα προφίλ, οι ναρκισσιστικές φωτογραφίες, τα κλασικά στερεότυπα, που κάνουν τον ερωτικό λόγο να θέλει να πνιγεί, πριν, καν, ξεστομιστεί, από βαρεμάρα».