Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης θα πραγματοποιήσει την εξάμηνη προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης θα πραγματοποιήσει την εξάμηνη προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία στις 23 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα, από 17:00 έως 20:00, στα γραφεία του Συλλόγου Σοφοκλή Βενιζέλου 130.
Καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να προσέλθουν και να προσφέρουν εθελοντικά το αίμα τους για τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη.
Ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας χρονολογείται από το 1986 και είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου μας που κάθε εξάμηνο όλο και περισσότερα άτομα συμμετέχουν, όλο και περισσότερο αίμα συλλέγεται και γίνεται ζωή για τους συνανθρώπους μας.

Σας περιμένουμε

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

Νικ. Σπέγγος          Ιωάν. Κωστούλας

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 29χρονος με 203 κιλά χασίς

Κατασχέθηκαν συνολικά (202) κιλά και (983) γραμμάρια κάνναβης καθώς και (24,26) γραμμάρια κοκαΐνης

Μεσημεριανές ώρες  (19-09-2013) στη διασταύρωση Καλπακίου, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Αναλυτικότερα, στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ, στα πίσω καθίσματα και στη θέση του συνοδηγού (192) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (202.950) γραμμαρίων.
Ο 29χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών, ενώ προσδιορίστηκε στα πλαίσια της έρευνας ότι το «φορτίο» των ναρκωτικών προοριζόταν για την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην εξοχική κατοικία του 29χρονου, στην Αιδηψό Εύβοιας, βρέθηκαν επιπρόσθετα και κατασχέθηκαν :
  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους (24,26) γραμμαρίων
  • ποσότητα κάνναβης βάρους (33,08) γραμμαρίων
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς οδηγός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ιόνια Οδός: Προσπάθεια ένταξης-υλοποίησης σε αυτό το ΕΣΠΑ για το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά

Το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά είναι φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού, ενός από τους 4 παγωμένους αυτοκινητόδρομους

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη και τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του Υπουργείου Υποδομών κ. Δ. Μακρή είχε ο Σταύρος Καλογιάννης, για την προώθηση του οδικού άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά. Ειδικότερα,σε συνέχεια των ενεργειών που είχαν γίνει τον περασμένο Απρίλιο από πλευράς Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων (σύνταξη και υποβολή τεχνικού δελτίου, έγγραφο 1812/29.04.2013 της ΕΥΔ του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας»), η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης έδωσε τη σύμφωνη γνώμη της για εγγραφή του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Το Υπουργείο Υποδομών ολοκληρώνει το «τεχνικό δελτίο πράξης» και το «φύλλο αξιολόγησης» για να τα διαβιβάσει στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε: «Ζήτησα από τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη να ενταχθεί στο ΠΔΕ, στο σύνολό του, ο πολύ σημαντικός οδικός άξονας Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο ωρίμανσης, ώστε να γίνει ενάριθμο και να μπορεί να δημοπρατηθεί εντός του 2013».

Ολοταχώς όπισθεν από την κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις για τα αγροτεμάχια

Στο υπουργείο Οικονομικών επεστράφη για διορθώσεις το τελικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση Σαμαράς - Βενιζέλος συμφώνησαν σε μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα αγροτεμάχια. 
Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από  βουλευτές της ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ κ.ά. 
Στη συνάντηση που σημειωτέον έγινε παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, διατυπώθηκαν  σοβαρές επιφυλάξεις για βασικές παραμέτρους του νέου φόρου, κυρίως όσον αφορά στα οικόπεδα.
Μπροστά στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στις ΚΟ τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, μετά τις διαρροές του τελικού σχεδίου από το ΥΠΟΙΚ, οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν στην απόσυρση των σχετικών διατάξεων που έχουν δει το φως στη δημοσιότητας και στην υιοθέτηση νέων μειωμένων συντελεστών.
Είχε προηγηθεί ερώτηση 17 βουλευτών της ΝΔ προς τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, όπου μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για ανισότητα στη φορολόγηση και υπερβολική επιβάρυνση τόσο των αγροτών που καλλιεργούν αγροτεμάχια, όσο και των κατόχων αγροτεμαχίων που είναι αναξιοποίητα.
Βασικό πρόβλημα όμως παραμένει ότι η Τρόικα επιμένει πως για να εισπραχθούν 2,9 δισ ευρώ, πρέπει να βεβαιωθούν περίπου 4,2 δισ ευρώ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους συντελεστές του Ενιαίου Φόρου, οι οποίοι ήδη έχουν περιοριστεί στους 20 από 33 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.

Απομακρύνονται οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου από τη Δωδώνη

Η συνεχής καθυστέρηση των πληρωμών για το εισκομιζόμενο γάλα αλλά και το γενικότερο τεταμένο κλίμα μεταξύ Δωδώνης και εισκομιστών γάλακτος ανάγκασε τους δεύτερους να στραφούν σε άλλες εναλλακτικές λύσεις – γαλακτοβιομηχανίες για την πώληση του προϊόντος τους.
Έτσι μετά την δημιουργία ομάδας παραγωγών γάλακτος στο Δήμο Ζίτσας, η γαλακτοβιομηχανία ΤΥΡΑΣ που έχει έδρα τα Τρίκαλα και ανήκει στον όμιλο Σαραντή (ΤΥΡΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΡΟΔΟΠΗ) που σημειωτέον είχε κάνει προσφορά για την αγορά της Δωδώνης αλλά είχε απορριφθεί στην δεύτερη αξιολόγηση των προσφορών, εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία με παραγωγούς της ομάδας αλλά και με παραγωγούς του δήμου Ζίτσας γενικότερα.
Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤΥΡΑΣ επισκέφτηκε κτηνοτροφικές μονάδες στα δημοτικά διαμερίσματα Ζίτσας, Μαζαρακίου, Παλιουρής, Κληματιάς και Κουρέντων και συμφώνησαν να γίνει η συνάντηση για την υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ παραγωγών και εταιρίας, αλλά και την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την συντήρηση του γάλακτος (παγολεκάνες) για την νέα γαλακτοκομική περίοδο που αρχίζει τον Οκτώβριο.


ΠΗΓΗ: www.paseges.gr

Η Ένωση Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου "Η Τιτάνη", στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών του Δήμου Ν. Σμύρνης, παρουσιάζει χορούς, τραγούδια και παραδοσιακά έθιμα από την Ήπειρο, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:30 στο 'Αλσος Νέας Σμύρνης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ σας περιμένουμε στο Άλσος Ν. Σμύρνης για να σας ταξιδέψουμε στις ομορφιές της Ηπείρου. Η Ένωση Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου "Η Τιτάνη", στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών του Δήμου Ν. Σμύρνης, θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από την Ήπειρο, ένα θεατρικό δρώμενο σ' έναν παραδοσιακό οντά, θα σας κεράσει παραδοσιακές πίτες και τσίπουρο και θα προσπαθήσει να σας συμπαρασύρει σ' ένα Ηπειρώτικο γλέντι, ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα της εποχής! Σας περιμένουμε όλους!!!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου  της Ένωσης Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου ''Η Τιτάνη''

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης διοργανώνει την επετειακή εκδήλωση ''Η ιστορική Ηπειρώτικη παροικία της Κομοτηνής, πρόσωπα και γεγονότα'', την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της περιφέρειας

Τεχνάσματα και μεθοδεύσεις πρυτάνεων, για να αναβάλουν το πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπάλληλων τους!!!

Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα (ένα από τα μεγάλα), τα τελευταία 13 με 15 χρόνια, μέχρι και σήμερα, έχει γίνει πληθώρα παράνομων προσλήψεων, με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., διαφόρων ημετέρων, συγγενών καθηγητών, υπαλλήλων (ενεργεία και συνταξιούχων).
Η οικογενειοκρατία έχει κατακλύσει τα πάντα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και καλά κρατεί!
 Τα τεχνάσματα και οι μεθοδεύσεις, για να κερδίσουν χρόνο, ώστε να μην εφαρμοσθεί το πρόγραμμα διαθεσιμότητας ή να  το αναβάλλουν, ώστε να κερδίσουν χρόνο,  για το αμαρτωλό και πάντα προστατευόμενο  ΑΕΙ δεν έχει προηγούμενο. 
Εκβιάζουν με πρόσχημα την έρευνα κ.λπ. , (επειδή έχουν κλειδώσει όλα τα κτίρια), ώστε να δοθεί 3μηνη αναβολή, ούτως ώστε οι παράνομοι και οι επίορκοι που τους προσέλαβαν να παραμείνουν στην θέση τους!

Γιατί καθυστερούν 35.000 εφάπαξ

H έλλειψη εργαζομένων είναι η αιτία που η επεξεργασία των αιτήσεων εφάπαξ που έχουν υποβάλει οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Ταμείο Πρόνοιας έχει «κολλήσει» στις συνταξιοδοτικές αποφάσεις που εκδόθηκαν τον Νοέμβριο του 2011.
Η καθυστέρηση αυτή για ένα τμήμα εργαζομένων που θίγονται διπλά από αυτήν (υπάρχουν 35.000 εκκρεμείς αιτήσεις με προοπτική να διπλασιαστούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014), λόγω της πίεσης που δέχεται από τα προγράμματα διαθεσιμότητας και κινητικότητας, δεν οφείλεται στην έλλειψη πόρων, αλλά υπαλλήλων του Ταμείου.
Και αυτός είναι ο λόγος που, ενώ το ΤΠΔΥ χρηματοδοτήθηκε με ποσό 1,2 δισ. ευρώ για να «τρέξει» τα εφάπαξ και ενισχύθηκε με 20 υπαλλήλους τους οποίους «μεταβίβασε» από άλλες υπηρεσίες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, δεν έχουν απορροφηθεί πάνω από 450 εκατ. ευρώ.