Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Πρωταθλήτρια Α' ερασιτεχνικής για τη σεζόν 2010-11 είναι από σήμερα η Πίνδος Κόνιτσας

Πρωταθλήτρια Α' ερασιτεχνικής για τη σεζόν 2010-11 είναι από σήμερα η Πίνδος Κόνιτσας, που θα είναι και η μοναδική ομάδα που θα εκπροσωπήσει το Νομό Ιωαννίνων την επόμενη σεζόν στην Δ' Εθνική.
Οι «πράσινοι» μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Πέραμα κέρδισαν με 0-1 τη γηπεδούχο Προοδευτική και στέφθηκαν επάξια πρωταθλητές.
Το μοναδικό γκολ της συνάντησης επετεύχθη στο 70ο λεπτό, όταν ο Γερονάτσιος σέντραρε από αριστερά, ο Γιάτσε πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Περάματος και με κοντινό πλασέ «σφράγισε» ουσιαστικά την επιτυχία της ομάδας του, αφού η Προοδευτική είχε ελάχιστο χρόνο για να γυρίσει το ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον «τελικό» του πρωταθλήματος παρακολούθησαν πάνω από 1000 άτομα, στην πλειοψηφία τους από την Κόνιτσα που ζούσε και ανέπνεε τις τελευταίες μέρες στους ρυθμούς του μεγάλου ντέρμπι.


ΠΗΓΗ: www.super-fm.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ






ΚΑΛΠΑΚΙ - ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ 1 - 2

ΤΠΔΥ: Πρόταση-βόμβα για μείωση έως και 30% στο εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων

Πρόταση-βόμβα για μείωση έως και 30% στο εφάπαξ κάνει η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, σε εμπιστευτική της μελέτη για τη βιωσιμότητα του φορέα. Είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του ΤΠΔΥ διατυπώνει εγγράφως σε οικονομικό της σχέδιο προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ταμείου, ενόψει μάλιστα των κρίσιμων αποφάσεων που αναμένονται από την τρόικα αλλά και από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ως προς τη διάσωση του Ταμείου από μια βέβαιη χρεοκοπία.


Πληροφορίες και στοιχεία της πρότασης δημοσιεύει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση του ταμείου προτείνει:


Να επιβληθεί εισφορά στο σύνολο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. Σήμερα επιβάλλεται 4% στο βασικό μισθό και εξαιρούνται τα επιδόματα, υπερωρίες και λοιπές αποζημιώσεις.


Να μειωθεί το ποσό που θα παίρνουν όσοι αποχωρούν, σε ποσοστό έως και 30%.


Το κούρεμα του εφάπαξ θα συνεπάγεται απώλειες έως και 20.000 για τους υπαλλήλους που δικαιούνται το ανώτερο ποσό.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ζητά νέο μνημόνιο

Ένα νέο, «έξυπνο» και πιο αναπτυξιακό μνημόνιο ζητά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Μια τέτοια «πολιτική συμφωνία» όπως τη χαρακτηρίζει, είναι απαραίτητη για να διευκολυνθούν οι δανειστές μας.


Ο κ.  Βενιζέλος τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει θεσμική εγγύηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δανειακές ανάγκες της το 2012, ενώ ανάλογες εγγυήσεις πρέπει να υπάρξουν και για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.


Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Βενιζέλος θεωρεί σφάλμα τη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης. Ως προς τις αποκρατικοποιήσεις, θεωρεί ότι ο στόχος των 50 δισ. είναι εφικτός «με τη χρηματοοικονομική αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου».

ΑΡΤΑ: Κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ

Πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ κατέσχεσαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας.


Σε έρευνα που έγινε σε αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου, που επέβαιναν δύο άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκατρία πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ.


Οι δράστες συνελήφθησαν, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.


ΠΗΓΗ: www.Zougla.gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Φυλακή για τις ανύπαρκτες αποδείξεις

Θα διώκονται ποινικά όσοι ζητούν επιστροφή φόρου με πλαστά δικαιολογητικά.


Με ποινική δίωξη κινδυνεύουν όσοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωσή τους και προκύψει για αυτούς επιστροφή φόρου η οποία ωστόσο βασίζεται σε πλαστά δικαιολογητικά.
Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελά «εφιστάται η προσοχή των φορολογουμένων στις περιπτώσεις που τα δικαιολογητικά που επικαλούνται αποδειχθεί ότι είναι πλαστά, ότι διαπράττεται αξιόποινη πράξη και θα γίνεται σχετική αναγγελία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές».


Σημειώνεται ότι στις δηλώσεις που το πιστωτικό υπόλοιπο υπερβαίνει το ποσό των 1.500 ευρώ, εξακολουθεί να διενεργείται από τη ΔΟΥ έλεγχος των σχετικών παραστατικών.

ΕΕ: Προϋπολογισμός 2012 για 500 εκ. Ευρωπαίους σε καιρούς λιτότητας

«Πρόκειται για μια λεπτή εξισορρόπηση μέτρων λιτότητας με μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης για 500 εκατομμύρια Ευρωπαίους».

Έτσι περιέγραψε ο Επίτροπος αρμόδιος για τον προϋπολογισμό και τον δημοσιονομικό προγραμματισμό Janusz Lewandowski το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2012 που ενέκρινε στις 20 Απριλίου 2011, η Επιτροπή. Το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2012, αντιπροσωπεύει 132,7 δισεκατ. ευρώ σε πληρωμές που ισοδυναμούν με αύξηση ύψους 4,9 % σε σχέση με το 2011. Οι αναλήψεις υποχρεώσεων ανέρχονται σε 147,4 δισεκατ. ευρώ (+3,7%). Βασικός στόχος του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2012 είναι η πλήρης υποστήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας και των πολιτών της ΕΕ.


•Όσον αφορά την λιτότητα
Το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2012 προσπαθεί να εναρμονιστεί με το τρέχον κλίμα λιτότητας που επικρατεί σε εθνικό επίπεδο. Η Επιτροπή κατέβαλε ιδιαίτερες προσπάθειες και προτίμησε να παγώσει τις διοικητικές της δαπάνες το 2012 πράγμα που σημαίνει 0,0% αύξηση σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2011. Αυτό επιτεύχθηκε με σημαντική ελάττωση των δαπανών για κτίρια, πληροφορική και επικοινωνία, μελέτες, δημοσιεύσεις, αποστολές, συνεδριάσεις και συσκέψεις. Πέραν αυτών, επί τρίτο κατά σειρά έτος, η Επιτροπή δεν ζητεί να της δοθούν νέες θέσεις προσωπικού.
Επίσης, κατά την κατάρτιση του σχεδίου προϋπολογισμού του επόμενου έτους, η Επιτροπή προσπάθησε να διαπιστώσει ποιά προγράμματα ή πρωτοβουλίες δεν έχουν ικανοποιητικές επιδόσεις. Ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του το μέσο αναπτυξιακής συνεργασίας μειώθηκε κατά 70,7 εκατ. ευρώ. Το χρηματοδοτικό μέσο για τη συνεργασία με τις εκβιομηχανισμένες χώρες μειώθηκε επίσης κατά 14,5 εκατ. ευρώ λόγω των μεγάλων αποδεσμεύσεων κονδυλίων το 2007 και των χαμηλών επιδόσεων και των καθυστερήσεων στην έκδοση της νέας νομικής βάσης. Η χρηματοδότηση του GALILEO μειώθηκε κατά 24,9 εκατ. ευρώ (Σημείωση: τα αριθμητικά στοιχεία αντιστοιχούν σε αναλήψεις υποχρεώσεων). «Έχουμε υποχρέωση απέναντι στον ευρωπαίο φορολογούμενο, είπε ο Επίτροπος Lewandowski: η εξοικονόμηση πόρων πρέπει, μεταξύ άλλων, να μας κάνει να εξετάζουμε σοβαρά τα όσα κάνουμε και να διερωτόμαστε αν όλα όσα κάνουμε όντως είναι προς όφελος ολόκληρης της Ευρώπης!»


•«Πρέπει να πληρωθούν οι λογαριασμοί!»
Ωστόσο, η Επιτροπή πρέπει να φέρει σε πέρας τις νομικές της δεσμεύσεις. Τα προγράμματα που δρομολογήθηκαν το 2007 με χρηματοδότηση από την ΕΕ, βρίσκονται τώρα σε πλήρη ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι το 2012 θα έχουμε περισσότερους λογαριασμούς να πληρώσουμε για την εξόφληση των περιφερειακών αρχών ή των ΜΜΕ που έχουν επενδύσει στα προγράμματα αυτά. Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις πληρωμών για τα ερευνητικά προγράμματα (+ 13,3% σε 7,6 δισεκατ. ευρώ) και στα διαρθρωτικά ταμεία και το ταμείο συνοχής (+ 8,4 % σε 45,1 δισεκατ. ευρώ) αποβλέπουν στην μεγιστοποίηση της συμβολής του προϋπολογισμού της ΕΕ στην οικονομική ανάπτυξη και στη συνοχή
Η προτεινόμενη αύξηση για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους περιορίζεται στο απολύτως ελάχιστο που είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση των νομικών δεσμεύσεων της Επιτροπής. Οποιαδήποτε μείωση κάτω από το ύψος αυτό θα ανάγκαζε τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αθετήσουν τις νομικές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο υφιστάμενων συμβάσεων.
«Ορισμένοι ρωτούν για ποιο λόγο αυξάνεται ο προϋπολογισμός της ΕΕ όταν τα κράτη μέλη είναι τα ίδια αντιμέτωπα με αυστηρά μέτρα λιτότητας, είπε ο Επίτροπος Janusz Lewandowski• πρόκειται για θεμιτό ερώτημα. Ο κύριος λόγος είναι ότι πρέπει να πληρώσουμε λογαριασμούς για σχέδια που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα σχέδια αυτά που ωφελούν τοπικούς πληθυσμούς και επιχειρήσεις πιθανόν να μην είχαν ποτέ δρομολογηθεί το 2007 χωρίς τη διάθεση κονδυλίων της ΕΕ• η διακοπή της χρηματοδότησής τους είναι αδιανόητη. Πρώτον, μπορεί να γίνει καταγγελία εναντίον μας για μη τήρηση των όρων των συμβάσεων; δεύτερον, αυτό θα έβλαπτε τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών ακόμη περισσότερο, καθώς αυτά προσβλέπουν στην καταβολή του μεριδίου της ΕΕ επί των ποσών χρηματοδότησης που αυτά έχουν ήδη καταβάλλει στους δικαιούχους• τρίτον, η διακοπή της εκτέλεσης των σχεδίων αυτών θα έβλαπτε ολόκληρους πληθυσμούς. Δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε πολίτες, επιχειρήσεις, τοπικές και περιφερειακές αρχές που έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν την εξόφληση των λογαριασμών τους. Ας πάρουμε για παράδειγμα την διασύνδεση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας. Η συνολική συμβολή της ΕΕ στο έργο αυτό υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ! Στόχος του έργου είναι η παροχή σε ιρλανδούς και βρετανούς πολίτες μεγαλύτερης ασφάλειας όσον αφορά την ηλεκτροδότησή τους. Το 2012, οι λογαριασμοί που θα πρέπει να πληρώσει η ΕΕ για το έργο αυτό θα ανέλθουν σε 24 εκατ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το διπλάσιο σε σχέση με το 2011.


•Όσον αφορά την διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη
Η πρόοδος όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη και τη συνοχή σε μια Ένωση με 27 κράτη μέλη επιτυγχάνεται με συντονισμένες προσπάθειες και επενδύσεις. Το σχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει περίπου 57,7 δισεκατ. ευρώ σε πληρωμές το 2012 στο πλαίσιο της διατηρήσιμης ανάπτυξης, ώστε να βοηθηθούν τα κράτη μέλη να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στους τομείς αυτούς, ενώ 62,6 δισεκατ. ευρώ αφιερώνονται για τις προτεραιότητας της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», ποσό αυξημένο κατά 5,1 % έναντι του προηγούμενου έτους.
Οι πολίτες αποτελούν τον άξονα της ευρωπαϊκής πολιτικής και η ασφάλειά τους αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την ΕΕ. Το σχέδιο προϋπολογισμού του 2012 προβλέπει αύξηση κατά 6,8% στον τομέα της Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης με δράσεις εστιασμένες στα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολιτών. Επιπλέον, βάσει των πρωτοβουλιών της στρατηγικής «ΕΥΡΩΠΗ 2020», οι δράσεις υπέρ των νέων ανέρχονται σε 1,9 δισεκατ. ευρώ, δηλαδή 15,0% περισσότερο από το 2011. Σημαντική θέση κατέχουν και οι ενέργειες για την κλιματική αλλαγή. Το 2012 προγραμματίζεται αύξηση κατά 6,1% ώστε να επιτευχθεί συνολικό ποσό 8,1 δισεκατ. ευρώ.


•Για 500 εκατομμύρια Ευρωπαίους
Μόνον το 6% του προϋπολογισμού της ΕΕ αφορά την λειτουργία των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Ως εκ τούτου το 94% του ετήσιου προϋπολογισμού επιστρέφει στις περιφέρειες και στις πόλεις, στις επιχειρήσεις, στους επιστήμονες και στους πολίτες της Ευρώπης, ενώ το μισό από το ποσό αυτό διατίθεται για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

• Επόμενα βήματα
Το Συμβούλιο θα γνωστοποιήσει τη θέση του σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού τον Ιούνιο και θα ακολουθήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Οκτώβριο.
Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των δύο, θα κινηθεί διαδικασία συνδιαλλαγής διάρκειας 21 ημερών κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναλάβει το ρόλο του έντιμου διαμεσολαβητή.
Ο τελικός προϋπολογισμός του 2012 αναμένεται να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο τον Νοέμβριο.
Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2012, http://ec.europa.eu/budget/index_en.cfm

ΤΡΟΪΚΑ: Μένει Ελλάδα

«Νέα πολιτική συμφωνία» Αθήνας και δανειστών επεξεργάζονται οι Βρυξέλες, ως ύστατη λύση για το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, και καθώς όπως όλα δείχνουν, οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές για την Ελλάδα, τα κρίσιμα έτη 2012 και 2013.
Η σκέψη που ωριμάζει από το Φεβρουάριο στο οικονομικό επιτελείο της Κομισιόν με επικεφαλής τον επίτροπο Όλι Ρεν και στους συνεργάτες του προέδρου Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προβλέπει ουσιαστικά ενοποίηση της κοινοτικής και μνημονιακής διαδικασίας, περί υπερβολικού ελλείμματος. Με βάση το Μνημόνιο, η εντολή ελέγχου από την τρόικα τερματίζεται το 2013.


Παράλληλα, όπως γράφει σήμερα η «Real News», με βάση την κοινοτική διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος, η Κομισιόν υποχρεούται να εποπτεύει τη χώρα έως το 2015 και το μηδενισμό του ελλείμματος. Το πρόβλημα με τη δεύτερη διαδικασία είναι ότι διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι οι αγορές δεν την εμπιστεύονται και από μόνη της δεν είναι σε θέση να «εξασφαλίσει» μια επιπλέον χρηματοδότηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο της κυβέρνησης θα λειτουργήσει ως «πατρόν» για τη σύναψη ενός νέου, εκτενέστερου μνημονίου κατανόησης με την Κομισιόν, το Συμβούλιο και το ΔΝΤ, με ορίζοντα όχι το 2013 αλλά το 2015.


Ωστόσο, μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο αγκάθια στη διαδικασία για τη χορήγηση νέου δανείου: πρώτον, η στάση της Γερμανίας και δεύτερον η δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει το όποιο πρόγραμμα.

ΠΩΓΩΝΙ: Τρεις συλλήψεις, 30 κιλά χασίς και ένα Καλάσνικοφ

Ύστερα από καλά συντονισμένη επιχείρηση από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο Αλβανοί και ένας Ρωσοπόντιος, που προσπάθησαν να μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας, ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 30 κιλών.


Τα δράστες κινούνταν με τρία διαφορετικά Ι.Χ, με τα δύο πρώτα να λειτουργούν ως προπομποί. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πρώτα τους προπομπούς και στην συνέχεια στήθηκε μπλόκο στη διασταύρωση του Παρακαλάμου, όπου ακινητοποιήθηκε το τρίτο όχημα. Στο ΙΧ βρέθηκε η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών και ένα καλάσνικοφ με γεμάτη τη γεμιστήρα.


Ο συλληφθείς Ρωσοπόντιος, συνεργάστηκε με τις αστυνομικές αρχές και έτσι συνελήφθησαν ακόμη τρία άτομα στην περιοχή των Τρικάλων, που επρόκειτο να παραλάβουν την ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών.


Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ως εξής:



"Την 29-04-2011 και ώρα 05.35΄στη διασταύρωση Παρακαλάμου της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κακαβιάς αστυνομικοί του Β΄ Τ.Σ.Φ. Δελβινακίου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνέλαβαν έναν ημεδαπό (38 ετών) και πέντε αλλοδαπούς, υπήκοους Αλβανίας, (27, 27, 30, 41 και 34 ετών αντίστοιχα), για παράβαση των Νόμων Περί Ναρκωτικών και Περί Όπλων.


Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Β΄ Τ.Σ.Φ. Δελβινακίου εντόπισαν ένα Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο και το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Το όχημα ακινητοποιήθηκε και διενεργήθηκε σε αυτό αστυνομικός έλεγχος. Εντός του οχήματος, που οδηγούσε ο ημεδαπός, βρέθηκαν δύο σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους είκοσι εννέα και μισό (29,5) κιλών περίπου και ένα πυροβόλο όπλο τύπου KALASHNIKOV με γεμιστήρα πλήρη φυσιγγίων (ήτοι 29), τα οποία είχε προμηθευτεί από άγνωστο άτομο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και θα τα μετέφερε στα Τρίκαλα. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενήργησε τοι Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων, επέβαιναν σε δύο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα και ενεργούσαν ως προπομποί του ανωτέρω οχήματος.


Την 11.45΄ ώρα της ιδίας ημέρας (29-04-2011) αστυνομικοί του Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων μετέβησαν στα Τρίκαλα και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών συνέλαβαν τρεις ακόμα αλλοδαπούς οι οποίοι επέβαιναν σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο και θα παραλάμβαναν τα ναρκωτικά και το όπλο.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ τα ναρκωτικά, το όπλο μετά των φυσιγγίων και τέσσερα (4) οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση."

ΔΩΔΩΝΗ: Είναι οριστικό- Πωλείται


Είναι οριστικό! Στο ΔΣ της Αγροτικής Τράπεζας, το μεσημέρι, αποφασιστική η πώληση όλων των θυγατρικών επιχειρήσεων, στην οποία κατέχει μετοχικά πακέτα, συνεπώς και της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης, της οποίας κατέχει το 60% των μετοχών.


Δια στόματος του προέδρου της Αγροτικής, Θ. Παντελάκη, ανακοινώθηκε η πώληση της ΕΒΖ, την οποία θα "τρέξει" ως σύμβουλος πωλήσεων η τράπεζα Eurobank!


Το σχέδιο
Ο κ. Πανταλάκης παρουσίασε την πώληση των αγροτοβιομηχανιών της ΑΤΕ ως μονόδρομο και αναπόσπαστο μέρος του τετραετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε η τράπεζα να υλοποιεί το 2010 και προβλέπεται να ολοκληρώσει το 2013. Τόνισε ότι απορρέει από τις υποχρεώσεις που η χώρα έχει αναλάβει όχι μόνο απέναντι στην τρόικα αλλά και στην γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Άφησε δε αιχμές εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης για την «παράνομη (ύψους 675 εκατ. ευρώ δηλ. πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που δικαιούνταν με βάση το κοινοτικό δίκαιο) χρηματοδότηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το 2008.


«Η ΑΤΕ τότε δοκίμασε τον απαγορευμένο καρπό», είπε παραστατικά για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ότι η πώληση όλων των περιουσιακών της στοιχείων και η απεμπλοκή από τις μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες που της επιβλήθηκε από την Ε.Ε. από το καλοκαίρι του 2010 (στάλθηκε, όπως αποκάλυψε επιστολή από την γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Κομισιόν») αποτελεί ουσιαστικά την «ποινή» που της επιβάλλεται.


«Η τράπεζα αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό επιτήρηση [... ]Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ναι, θα πωληθούν όλα, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο», ανέφερε κάποια στιγμή που οι τόνοι ανέβηκαν ο διοικητής της ΑΤΕ.
Εκτός από τις αγροκτηνοτροφικές βιομηχανίες της ΑΤΕ θα πωληθούν και μερίδια σε όλες τις υπόλοιπες συμμετοχές σε μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, όπως επίσης και όλες οι μειοψηφικές συμμετοχές της τράπεζας σε άλλες εταιρείες, (Αττική Οδός, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κ.α.)
Σε ότι αφορά ειδικά την Δωδώνη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός και ήδη, σύμφωνα με πηγές του planet-greece, μία γαλλική γαλακτοβιομηχανία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή της.


Οι εργαζόμενοι
Μουδιασμένοι είναι οι εργαζόμενοι της Δωδώνης, οι οποίοι είδαν σήμερα όλους τους βουλευτές της Ηπείρου αλλά και τους τοπικούς παράγοντας να τηρούν σιγήν ιχθύος και κανείς να μην κάνει την παραμικρή δήλωση για το ξεπούλημα της πιο κερδοφόρου βιομηχανίας της Ηπείρου.


Ήδη, οι εργαζόμενοι, με ανακοίνωσή τους εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στην προοπτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε ιδιωτικά κεφάλαια, κάνοντας λόγο ακόμη και για πτώση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων σε βάρος του καταναλωτικού κοινού.


"Θα σημάνει χειροτέρευση της ποιότητας των προϊόντων άρα και της διατροφής των λαϊκών οικογενειών, αφού είναι ήδη γνωστό ότι επιχειρηματικοί όμιλοι εισάγουν γάλα σκόνη από τη Γερμανία και τη Γαλλία με 16 λεπτά το κιλό" αναφέρουν οι χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, το ενεργητικό της τράπεζας θα συνεχίσει να μειώνεται μέχρι το τέλος του 2013 για να αρχίσει να αυξάνεται από τη χρονιά αυτή κι έπειτα.


ΠΗΓΗ: www.planetgreece.gr

«Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»: Πιο ελαστικά τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, που μετά την παράταση που δόθηκε, λήγει στις 16 Μαΐου

Πιο ελαστικά κριτήρια για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», που επιδοτεί παρεμβάσεις για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης σπιτιών αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή υποστήριξης του προγράμματος, και αποδέχθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης με στόχο τη διευκόλυνση συμμετοχής των ενδιαφερομένων.


Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι στις επιδοτούμενες παρεμβάσεις εντάσσονται οι δαπάνες για την κατασκευή σωληνώσεων, για αποξηλώσεις και αποκομιδή παλιών εγκαταστάσεων καθώς και για την τοποθέτηση σητών στα κουφώματα, ότι στα κτίρια με τις χειρότερες ενεργειακές επιδόσεις δεν είναι αναγκαίο να επιτυγχάνεται η αναβάθμισή τους κατά μια κατηγορία αλλά εξετάζεται το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας ενώ ρυθμίζονται, επίσης, περιπτώσεις που τα κτίρια έχουν κατασκευαστεί μεν πριν από το 1979 (είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής) αλλά δεν υπάρχει η οικονομική άδεια.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, μετά την παράταση που δόθηκε, λήγει στις 16 Μαΐου.

Αναλυτικά, με τις νέες ρυθμίσεις:
1. Η χρήση του ακινήτου ως «κύρια ή πρώτη δευτερεύουσα κατοικία» μπορεί εναλλακτικά να πιστοποιηθεί από τη διεύθυνση κατοικίας του Ε1.
2. Στην περίπτωση που το κτήριο έχει κατασκευαστεί πριν τις 31.12.1979 αλλά ο ιδιοκτήτης του δε διαθέτει οικοδομική άδεια, μπορεί να προσκομίσει σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο, ανεξάρτητα από την ημερομηνία που αυτό εκδόθηκε (π.χ. περιπτώσεις εξαίρεσης από κατεδάφιση).
3. Στην περίπτωση που η οικοδομική άδεια ή το σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο δεν είναι άμεσα διαθέσιμα, μπορούν να προσκομιστούν στη τράπεζα πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.
4. Η προσκόμιση των προσφορών στην τράπεζα δεν είναι υποχρεωτική. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός διαμορφώνεται βάσει της αίτησης του πολίτη.
5. Είναι επιλέξιμες και οι δαπάνες που αφορούν στα εξής: σήτες, αποξηλώσεις / καθαιρέσεις και αποκομιδή, δίκτυο διανομής για τη θέρμανση των χώρων.
6. Η πρόταση του ενεργειακού επιθεωρητή πρέπει να περιλαμβάνει υλικά/ συστήματα με ενεργειακά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικό να πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ.
7. Μοναδική απαίτηση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι η αναβάθμιση κατά μια ενεργειακή κατηγορία (δεν εξετάζεται η επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας σε ποσοστό 80%).

Κατ' εξαίρεση, στην περίπτωση κατάταξης της κατοικίας στην κατηγορία Η, εάν δεν επιτυγχάνεται
αναβάθμιση κατά μία κατηγορία, αρκεί η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας να είναι μεγαλύτερη από το 50% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς (kWh/m2).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ενημέρωση τεχνικών της Περιφέρειας για ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων

Στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης των ελέγχων στον τομέα διακίνησης υγρών καυσίμων που προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου, με πρωτοβουλία της Γεν. Διεύθυνσης Ανάπτυξης, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων συμμετείχαν την Πέμπτη σε εκπαιδευτική ημερίδα που έγινε στο Αγρίνιο. Από εξειδικευμένο συνεργείο της Διεύθυνσης Μετρολογίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, επισημάνθηκαν οι ουσιώδεις ισχύουσες διατάξεις, αποφάσεις και εγκύκλιοι αναφορικά με τους ελέγχους στις αντλίες των πρατηρίων, καθώς και ο τρόπος ελέγχου σε παρεμβατικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται κατά περίπτωση με τηλεχειρισμό από ορισμένους πρατηριούχους.


Ακολούθησαν ενδεικτικοί έλεγχοι σε πρατήρια της περιοχής, οι οποίοι περιλάμβαναν πέραν του συνηθισμένου τρόπου ελέγχου των παρεχομένων ποσοτήτων μέσω του επίσημου λιτρόμετρου, το άνοιγμα του σώματος των αντλιών και τον ενδελεχή έλεγχο των εντός αυτών εξαρτημάτων και καλωδιώσεων.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα ανάλογοι έλεγχοι θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται σε πρατήρια υγρών καυσίμων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες Ηπείρου, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη παρεμβατικών μηχανισμών με τους οποίους επιχειρείται η αλλοίωση των ενδείξεων των διατιθεμένων ποσοτήτων και η εξαπάτηση των καταναλωτών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr