Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου το υπόλοιπο της επιστροφή του Ε.Φ.Κ. Πετρελαίου στους αγρότες

Από το  υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγινε γνωστό ότι αύριο Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, θα  καταβληθεί  το υπόλοιπο της επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου σε 455.567 δικαιούχους αγρότες, ύψους 23 εκατ. ευρώ.
Το συνολικό ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου για τη φετινή χρονιά ανήλθε στο ποσό των 160 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκε στους δικαιούχους σε τρεις δόσεις.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρης,  δήλωσε ότι ο τρόπος επιστροφής του ειδικού φόρου αλλάζει από το 2014 και η μικτή επιτροπή των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών που έχει συσταθεί, επεξεργάζεται τις τελικές της προτάσεις για την εφαρμογή της νέας απλοποιημένης διαδικασίας.
Σημειώνεται, ότι έως το τέλος της χρονιάς στους αγρότες θα δοθούν περίπου 1,15 δισ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό, 1 δισ. ευρώ αφορά στην εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης που χρονικά τοποθετείται πριν τα Χριστούγεννα. 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Έξι νέες επενδύσεις εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο

Έξι νέες επενδύσεις εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/04 με απόφαση που έλαβε η Γνωμοδοτική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση.
Το συνολικό κόστος των επενδύσεων ανέρχεται σε 1.112.710,51€ και το συνολικό ποσό ενίσχυσης σε 511.233,14 €.
Οι ενταχθείσες επενδύσεις είναι οι εξής:
1. ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ : «Ίδρυση μονάδας παράγωγης τυποποιημένης ενσιρώμενης μηδικής», στη Τ.Κ. Ζίτσας της Δ.Ε. Ζίτσας του Δήμου Ζίτσας στην Π.Ε. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 199.000,00 €
2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ : «Ίδρυση μονάδας παράγωγης ενσακισμένου ενσιρώματος», στη Τ.Κ. Σεβαστού της Δ.Ε. Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου, συνολικού κόστους 199.600,00 €
3. ΠΑΠΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ : «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας πατρογονικών», στη Τ.Κ. Δροσοχωρίου της Δ.Ε. Παμβώτιδας Δήμου Ιωαννιτών, συνολικού κόστους 198.924,00 €
4. ΤΖΙΑΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : «Ίδρυση μονάδας παράγωγης ενσακισμένου ενσιρώματος», στη Τ.Κ. Καστρίτσας της Δ.Ε. Παμβώτιδας , συνολικού κόστους 200.000,00 €
5. ΚΙΑΦΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: «Ίδρυση μονάδας παράγωγης ενσακισμένου ενσιρώματος», στη Τ.Κ. Νεγάδων της Δ.Ε. Καλπακίου, συνολικού κόστους 115.480,00 €

6. ΤΣΙΝΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ : «Μετατροπή διατηρητέου κτιρίου σε ξενοδοχειακό κατάλυμα Β΄ τάξης, στο Νομό Ιωαννίνων», στο Δήμο Μετσόβου, συνολικού κόστους 199.706,51 €.

Η ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών με την υποστήριξη της Εταιρείας Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων διοργανώνουν την εκδήλωση «Ελάτε να στολίσουμε το δέντρο του Μουσείου», το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, και ώρα 11.00 π.μ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ»
Η ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών σας καλούν το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων για να στολίσουμε  το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου. Με πολύχρωμα χαρτιά και πηλό, οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν οι ίδιοι τα στολίδια του δέντρου, σχεδιάζοντας φυτά και ζώα από τις θεματικές συλλογές του μουσείου, επιστρατεύοντας χιούμορ και φαντασία.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Εταιρεία των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.
Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό στην έκθεση
«Πύρρος Βασιλεύς Ηγήτωρ» η οποία ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για Πληροφορίες:
Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Τηλ.: 2651001089, 01050, Fax: 265101052, Email: ibepka@culture.gr, www.amio.gr, www.facebook.com/amiogr

Αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ηράκλειο της Κρήτης από 27 Ιανουαρίου

Η αεροπορική σύνδεση από τις Μινωικές Αερογραμμές  (Minoan Air) των Ιωαννίνων με το Ηράκλειο της Κρήτης θα είναι γεγονός από 27 Δεκεμβρίου,  με πρωινές πτήσεις κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.

Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι εξαιρετικά συμφέρουσα για το επιβατικό κοινό και σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν αεροσκάφη των πενήντα θέσεων.

Γιάννενα: 31χρονος Ρουμάνος κυκλοφορούσε με πλαστό δίπλωμα

Πλαστό δίπλωμα επέδειξε ένας 31χρονος Ρουμάνος σε αστυνομικό έλεγχο το μεσημέρι της Δευτέρας στα Γιάννενα,
με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΟΓΑ: Παράταση ισχύος των βιβλιαρίων υγείας έως τις 28 Φεβρουαρίου

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού παρατείνεται έως και 28 Φεβρουαρίου 2014 η διάρκεια ισχύος των βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΓΑ, των οποίων τα βιβλιάρια υγείας λήγουν στις 31/12/2013.

Κεραμίτσα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 73χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (16-12-2013) το βράδυ στην Κεραμίτσα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ και Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας, 73χρονος ημεδαπός διακινητής, κατηγορούμενος για μεταφορά   δύο μη νόμιμων μεταναστών. 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 73χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 20 και 18 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας του 73χρονου διακινητή, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθμομεταφορά, κατασχέθηκε από το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας που ενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Μέχρι τον Ιούνιο οι φορολογικές δηλώσεις του 2014

Μέχρι το τέλος Απριλίου από το 2015.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα υποβληθούν το νέο έτος οι δηλώσεις φορολογίας των εισοδημάτων του 2013, ενώ από το 2015 και μετά οι δηλώσεις θα πρέπει να υποβάλλονται το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου κάθε έτους.
Αυτό ανάφερε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
 Όπως είπε ο κ. Μαυραγάνης «η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Απριλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, ανταποκρίνεται στην διεθνή πρακτική. Για το φορολογικό έτος 2014 προβλέπεται ρητά στο άρθρο 26 παρ. 10 του σχεδίου νόμου, ότι η δήλωση υποβάλλεται μέχρι και την 30η Ιουνίου. Άρα, λαμβάνεται μέριμνα για σωστή προετοιμασία της φορολογικής διοίκησης, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει το φαινόμενο και η ανάγκη των παρατάσεων. Άρα, για το 2014 δεν υφίσταται θέμα ή μιλάμε από το 2015 και μετά».

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χρηματοδότηση για τους αυτοκινητόδρομους

Τα έργα θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2015

Tη χρηματοδοτική υποστήριξη της ΕΕ ύψους 2,97 δισ. ευρώ για την κατασκευή τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα ενέκρινε σήμερα ο επίτροπος περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν.
 Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι επενδύσεις αυτές - που συγκαταλέγονται μεταξύ των σημαντικότερων έργων υποδομής στην Ελλάδα - είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, καθώς συνδέουν τις περιφέρειές της με ταχείς και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι η οικονομική ενίσχυση που χορήγησε η Ελλάδα είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

«Μπλόκo» σε 400.000 φορολογούμενους που κρύβουν τα έσοδά τους στήνει το υπουργείο Οικονομικών

Με τις νέες αυτές ρυθμίσεις, θα μπουν στο στόχαστρο περίπου 400.000 «κρυφοί» μισθωτοί και συνταξιούχοι
«Παγίδες» προκειμένου να εντοπίζει τα κρυφά εισοδήματα από δεύτερη δουλειά ή σύνταξη στήνει το υπουργείο Οικονομικών, μέσω των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων του 2014, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μέσω εφαρμογών στο Taxisnet, θα βάζει δηλώσεις για τους φορολογούμενους με προσυμπληρωμένα τα στοιχεία για τα εισοδήματα, τους παρακρατηθέντες και τους αναλογούντες φόρους και τα τεκμήρια διαβίωσης, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα περιθώρια φοροδιαφυγής, αναφέρει το «Έθνος».
Με τις νέες αυτές ρυθμίσεις, θα μπουν στο στόχαστρο περίπου 400.000 «κρυφοί» μισθωτοί και συνταξιούχοι οι οποίοι δεν δηλώνουν στο σύνολο τα πραγματικά έσοδα τους, με το υπουργείο Εργασίας να υποστηρίζει πως τα αδήλωτα εισοδήματα αγγίζουν το 1,4 δισ. ευρώ.