Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Οδηγίες από την αστυνομία για το νέο έντονο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας στη χώρα


Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, από την Κυριακή   το πρωί αναμένεται έντονο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας στη χώρα. 
Θα  επηρεασθεί καταρχήν η βόρεια Ελλάδα και πολύ σύντομα, από Κυριακή  μεσημέρι η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν  κυρίως στην νοτιανατολική Ελλάδα. 
Θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε  χαμηλό υψόμετρο ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις. 
Το κύμα κακοκαιρίας θα συμπέσει με τις μετακινήσεις του τριημέρου των Θεοφανείων και κυρίως με την επιστροφή των εκδρομέων.
 Για τους λόγους αυτούς, από σήμερα ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
1. Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας θα απαγορεύσουν την κίνηση φορτηγών οχημάτων άνω του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο από Κυριακή 06:00 πρωινή έως Δευτέρα 24:00 νυκτερινή ώρα.
2. Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. με 60 ημέρες αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.
3. Όλα τα οχήματα που δεν φέρουν ειδικά ελαστικά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Θα γίνονται έλεγχοι από την Τροχαία σε όλο το εθνικό δίκτυο. Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση σε αυτοκίνητα που δεν έχουν εφοδιασθεί με αλυσίδες.
4. Καλούνται οι πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερώνονται συνεχώς πριν και κατά την διάρκεια του ταξιδιού από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και το διαδίκτυο. Οι κατά τόπους Αρχές θα ενημερώνουν για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού
δικτύου σε τακτά χρονικά διαστήματα.
5. Η Τροχαία και η Πυροσβεστική, θα είναι στους δρόμους για να συντονίσουν και να συνδράμουν. Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες τους με συναίσθηση ευθύνης. Να είναι σίγουροι πως γνωρίζουν να τοποθετούν αντιολισθητικές αλυσίδες, να βεβαιώνονται πως τα οχήματά τους έχουν επάρκεια καυσίμων.
Η Πολιτεία, ο κρατικός μηχανισμός με τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας, είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Από τους πολίτες ζητείται σεβασμός στα καιρικά φαινόμενα και οδική συμπεριφορά με ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο.

Μαυρονόρος Πωγωνίου: Λαϊκοδημοτική βραδιά, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου


Λαϊκοδημοτική βραδιά  το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στη «Θέα», στο Μαυρονόρος Πωγωνίου.

Μέχρι τις 15 Γενάρη ενστάσεις για το μέρισμα

Έως την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου τα ελληνικά νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένσταση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό μέρισμα του έτους 2019, προκειμένου να λάβουν εφόσον το δικαιούνται το ποσό των 700 ευρώ.
Πρόκειται για τα νοικοκυριά των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε και δεν έλαβαν το ποσό του μερίσματος το 2019. 
Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ.
Στόχος είναι έως τις 15 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων ώστε αμέσως μετά να βγουν τα αποτελέσματα και να πληρωθεί και η δεύτερη δόση του κοινωνικού μερίσματος.
Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.
Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ.

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βροντισμένης Πωγωνίου: Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, ο οικονομικός απολογισμός και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, ώρα 12.00


Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Βροντισμένης, ενημερώνουν τα μέλη του Συλλόγου ότι την προσεχή Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, ώρα 12.00, αμέσως μετά τον προγραμματισμένο Αγιασμό των Υδάτων, στον Καλαμά, θα πραγματοποιηθούν η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, ο οικονομικός απολογισμός και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Η παρουσία και συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη!

Με εντατικούς ρυθμούς η συγκομιδή του καλαμποκιού στα Ντριάμικα Παρακαλάμου

Με σύμμαχο το καλό καιρό  συνεχίζεται  με εντατικούς ρυθμούς η συγκομιδή του καλαμποκιού στα Ντριάμικα Παρακαλάμου.



Συνεχίζεται η επέλαση της γρίπης


Δύο νέα σοβαρά περιστατικά γρίπης με νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας καταγράφηκαν στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα, κατά την οποία η δραστηριότητα της νόσου «αναβαθμίστηκε» από «πολύ χαμηλή» –όπως τη χαρακτήριζαν έως τα Χριστούγεννα οι ειδικοί επιστήμονες– σε «χαμηλή».
Αν και συνολικά οι επισκέψεις σε γιατρό από ασθενείς με συμπτώματα γρίπης παραμένουν κοντά στο 1%, (όταν στην κορύφωση της επιδημίας συνήθως φτάνουν στο 10%), στις ηλικίες άνω των 65 ετών παρουσιάζουν μία σχετική αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αγγίζοντας το 2%.
Οι ειδικοί επιστήμονες αναμένουν, με βάση την εμπειρία προηγούμενων ετών αλλά και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, περαιτέρω αύξηση των περιστατικών το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, συνολικά από την αρχή της περιόδου επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου (Οκτώβριο), έως και χθες είχαν καταγραφεί έξι σοβαρά περιστατικά γρίπης με νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, δύο εκ των οποίων την τελευταία εβδομάδα. Από το σύνολο των ασθενών αυτών δύο είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.
Όλοι πάντως ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός. Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν ελεγχθεί για γρίπη εργαστηριακά 541 κλινικά δείγματα που έχουν στείλει στα ειδικά εργαστήρια τα νοσοκομεία. Θετικά ήταν τα 22, εκ των οποίων τα 21 αφορούσαν γρίπη τύπου Α.

ΟΑΕΔ: Πως ανανεώνεται η κάρτα ανεργίας


Ο ΟΑΕΔ εξέδωσε έναν χρήσιμο οδηγό με 5 ερωτήσεις και απαντήσεις για την ανανέωση κάρτας ανεργίας προκειμένου να λύσει τις απορίες των ενδιαφερομένων.
Αναλυτικά:
1. Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνω το δελτίο ανεργίας;
Η ανανέωση του δελτίου ανεργίας γίνεται κάθε τρεις μήνες από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση αυτού, εντός διαστήματος πέντε (5) εργασίμων ημερών πριν ή μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος του Δελτίου.
2. Πού μπορώ να ανανεώσω το Δελτίο ανεργίας;
Η ανανέωση του δελτίου ανεργίας γίνεται:
-είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)
-είτε με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με τη χρήση κωδικών πρόσβασης
3. Πώς μπορώ να γίνω χρήστης των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ;
Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας μέσω διαδικτύου θα πρέπει να πιστοποιηθείτε ως χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είτε:
-παραλαμβάνοντας Κλειδάριθμο από ένα Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης - ΚΠΑ ΟΑΕΔ (βλ. οδηγίες εγγραφής), είτε
-χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) (βλ. οδηγίες εγγραφής).
4. Είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία μου στα ΚΕΠ για την ανανέωση του δελτίου μου; Μπορεί να γίνει η ανανέωση του δελτίου μου με την επίδειξη σχετικής εξουσιοδότησης;

Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου: Γλέντι και κοπή πίτας 2020, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, ώρα 8:30 μ.μ.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου διοργανώνει γλέντι και κοπή πίτας 2020, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, ώρα 8:30 μ.μ..

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας τα Θεοφάνεια, μετά την θεία λειτουργία


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος» κόβει την Πρωτοχρονιάτικη  πίτα του τα Θεοφάνεια, μετά την θεία λειτουργία, στο Κοινοτικό Κατάστημα Δολιανών.

Ψυχοθεραπεία: Γιατί είναι σημαντικά τα όνειρά μας;


Τα όνειρα αποτελούν ένα πολύ ενδιαφέρον πεδίο για την ψυχανάλυση, καθώς πολλές φορές ευνοούν την είσοδό μας σε έναν παράφρονα κόσμο -δηλαδή έναν κόσμο έξω από την αυστηρή λογική- στον οποίο μπορεί να βιώνουμε πολύ έντονες συγκινήσεις. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι συγκινήσεις της πραγματικής ζωής να είναι πολύ “κατώτερες” σε ένταση, από αυτές που ζούμε στα όνειρά μας.
“Τα όνειρα είναι μία ξεχωριστή κατάσταση συνείδησης και μπορούμε περιφραστικά να πούμε πώς ναι, μας επιτρέπουν με έναν ασφαλή τρόπο να γινόμαστε ..παράφρονες κάθε βράδυ που τα βλέπουμε. Τα όνειρα δηλαδή για πολλούς είναι η είσοδος σε έναν παράφρονα κόσμο, όπου βιώνουν “τρελά” πράγματα, πέραν της λογικής”, επισημαίνει ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, Bsc (Psychology) University of London, MSc (Health Psychology) University of Central Lancashire, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (IARPP) – ΗΠΑ, διευθυντής και επόπτης επιστημονικού προσωπικού στην ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (psychikifrontida.gr).
Τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά των ονείρων
Η κατάσταση της συνείδησής μας όταν ονειρευόμαστε, περιλαμβάνει πέντε βασικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου:
1) Στα όνειρά μας αισθανόμαστε πολύ έντονα τη συγκίνηση, για παράδειγμα τον τέλειο τρόμο ή την τέλεια αγάπη, το υπέρτατο δέος ή την απόλυτη ευτυχία. Αισθανόμαστε τέτοιου είδους απολυτότητες, ως συναισθήματα μέσα στο όνειρο.
2) Η σκέψη μας μέσα στο όνειρο είναι σαφώς παράλογη. Στα όνειρα, όπως αυτά εκφράζονται, δεν ισχύουν τόποι και χρόνοι σε κατάλληλη συνάφεια, ενώ μπορούμε να κινούμαστε στις τέσσερις διαστάσεις με άτακτο τρόπο.
3) Μέσα στα όνειρα, όλες οι αισθήσεις μας είναι αυξημένες. Δηλαδή η αφή, η κίνηση, ο ήχος, η ακοή και η όραση “δουλεύουν” σε απόλυτο βαθμό.